lak10 Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 Καλησπερα στο σπιτι εχω τριφασικο ρευμα με βαση τα 2 ups που εχω εχω εισερχομενη ταση 253 εως 256 volt καποιες ωρες της μερας με αποτελεσμα να μπαινει το AVR ειναι νορμαλ αυτη η ταση αν οχι μπορω να το αναφερω στην ΔΕΗ?
Basilhs23___ Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 Δεν την θεωρώ φυσιολογική να έχεις μόνιμα αυτή την τάση. Βάλε και ένα πολυμετρο να μετρήσεις αν και θεωρώ απιθανο να μετράνε λάθος τα ups. Είμαι περίεργος να δω τι τάση θα έχεις μεταξύ των φάσεων, 430V ίσως.
rodosf1 Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 Είσαι σε μη διασυνδεδεμενο νησί μήπως; (με ανεξάρτητη μονάδα παραγωγής δλδ από το δίκτυο της ηπειρωτικής Ελλάδας) Σε κάθε περίπτωση υπεύθυνος είναι ο ΔΕΔΔΗΕ πλέον για τέτοια ζητήματα. 1
andreaspA Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 Οχι. Δεν ειναι φυσιολογικο. Να δηλωσεις βλάβη στην ΔΕΔΔΗΕ.
lak10 Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 Παιδια δηλωσα βλαβη λεκτρονικα το βραδυ και σημερα το φτιαξανε ειμαι Καστορια. Το προβλημα αν υπολογιζω σωστα ειναι κανενα διμηνο. η ΔΕΗ απ οτι ξερω θεωρει φυσιολογικο μεχρι τα 253 volt
Dantε Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 Φυσιολογικη ταση θεωρειται 230V +-10%. Αρα 207-253V. Βεβαια τοσο ακραιες τιμες φυσικα καλο ειναι να αποφευγονται.
lak10 Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 2 λεπτά πριν, Dantε είπε Φυσιολογικη ταση θεωρειται 230V +-10%. Αρα 207-253V. Βεβαια τοσο ακραιες τιμες φυσικα καλο ειναι να αποφευγονται. μακαρι να ηταν στο χερι μας γενικα θεωρω οτι οτιδηποτε πανω απο 250 ειναι ζορικο
Dantε Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 Μόλις τώρα, lak10 είπε μακαρι να ηταν στο χερι μας γενικα θεωρω οτι οτιδηποτε πανω απο 250 ειναι ζορικο Ακομα χειροτερο ειναι οταν πεφτει η ταση χαμηλα. Μια περιοδο στο σπιτι μου εβλεπα και 168V (και σε καποια φαση αρπαξαν οι εστιες της κουζινας και υποψιαζομαι οτι προκληθηκαν απο αυτο)! Οταν πεφτει η ταση, τραβαει περισσοτερα Amperes η συσκευη για να παρει τα ιδια Watt απο το δικτυο. Και τα καλωδια καιγονται λογω υψηλης εντασης ρευματος και οχι τασης. 1
gpapadakis Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 Ούτε η υψηλότερη τάση είναι καλή, δε μπορείς να ξέρεις τι ανοχές έχει η κάθε συσκευή...
Dantε Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 Καλα προφανως οτιδηποτε εκτος των προδιαγραφομενων ανοχων ,ΔΕΝ ειναι καλο. Απλα ανεφερα ενα λογο που πιστευω οτι η χαμηλοτερη ταση ειναι ακομα χειροτερη. 1
ΠάρηςΓ Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 Εμενα πεφτει στα 180V αλλα ο ΔΕΔΔΗΕ δεν ασχολειται. Οταν ειχαν ερθει δε μου απαντουσανε. Μετρησανε 180V και λεει θα σε παρουμε τηλεφωνο. Δε με πηρανε ποτε. Αν καλεσεις κεντρο σου λενε άσχετα.
Dantε Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 1 λεπτό πριν, ΠάρηςΓ είπε Εμενα πεφτει στα 180V αλλα ο ΔΕΔΔΗΕ δεν ασχολειται. Οταν ειχαν ερθει δε μου απαντουσανε. Μετρησανε 180V και λεει θα σε παρουμε τηλεφωνο. Δε με πηρανε ποτε. Αν καλεσεις κεντρο σου λενε άσχετα. Καταγγελια σε ΡΑΕ. Και σε μενα τα ιδια καναν και οταν εστειλε μειλ η ΡΑΕ τσακιστηκαν και σκαψαν την επομενη βδομαδα.
lak10 Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 Ενω εφτιαξε το πρωι τωρα παλι τα ιδια 251-254 να ξαναπαρω τηλεφωνο?
vasilllis Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 5 ώρες πριν, Dantε είπε Ακομα χειροτερο ειναι οταν πεφτει η ταση χαμηλα. Μια περιοδο στο σπιτι μου εβλεπα και 168V (και σε καποια φαση αρπαξαν οι εστιες της κουζινας και υποψιαζομαι οτι προκληθηκαν απο αυτο)! Οταν πεφτει η ταση, τραβαει περισσοτερα Amperes η συσκευη για να παρει τα ιδια Watt απο το δικτυο. Και τα καλωδια καιγονται λογω υψηλης εντασης ρευματος και οχι τασης. I=V/R ειδικα σε αντισταση (ματι κουζινας ) που η R ειναι συγκεκριμενη θα δεις οτι η ενταση μικραινει . Στα ηλεκτρονικα που εχουν πολυ μεγαλυτερο ευρος διακυμανσης ακομα καλυτερα. 4 λεπτά πριν, lak10 είπε Ενω εφτιαξε το πρωι τωρα παλι τα ιδια 251-254 να ξαναπαρω τηλεφωνο? Αποκλειεται να φτιαχτηκε το προβλημα τοσο συντομα,υποθετω οτι ειναι τοπικο (της περιοχης σου) οποτε πρεπει να παει συνεργειο
lak10 Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 6 λεπτά πριν, vasilllis είπε I=V/R ειδικα σε αντισταση (ματι κουζινας ) που η R ειναι συγκεκριμενη θα δεις οτι η ενταση μικραινει . Στα ηλεκτρονικα που εχουν πολυ μεγαλυτερο ευρος διακυμανσης ακομα καλυτερα. Αποκλειεται να φτιαχτηκε το προβλημα τοσο συντομα,υποθετω οτι ειναι τοπικο (της περιοχης σου) οποτε πρεπει να παει συνεργειο μου ειπαν οτι θα ρυθμισουν τον μετασχηματιστη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα