Προς το περιεχόμενο

OneDrive syncing με εξωτερικό δίσκο


ipnotistis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Με άλλους 5 μοιραζόμαστε συνδρομή OneDrive, που μας έχει λύσει τα χέρια κυριολεκτικά (και μόνο για περίπου 18€ τον χρόνο ο καθένας). Τι backup αρχείων, τι φωτογραφίες (απο κινητά κλπ), τι να μη ψάχνουμε στικάκια να κάνουμε τη δουλειά μας, τι να στέλνουμε μεγάλα αρχεία σε email κι άλλα πολλά..
Το πρόβλημα είναι όμως... ότι η γυναίκα μου γκρινιάζει (και ίσως έχει και δίκιο), πως αυτά δεν τα καταλαβαίνει και θέλει το κλασσικό εξωτερικό δισκάκι να έχει τις φωτογραφίες της (αναμνήσεις κλπ). Έτσι σκέφτομαι να της πάρω έναν εξωτερικό ssd να κάνει sync με το OneDrive.

Όμως δεν έχω ιδέα πως γίνεται αυτό χωρίς αλχημίες (η Microsoft λέει να κάνουμε unlink τον υπολογιστή, για να τα μεταφέρουμε έπειτα στον δίσκο. Με αυτή την λύση είναι όμως πολύ εύκολο να χάσεις όλα τα αρχεία: αν δεν κάνεις αποσύνδεση του OneDrive, τότε μπορεί το πρόγραμμα να νομίσει ότι έσβησες όλα τα αρχεία αν αφαιρέσεις τον δίσκο απο το πισι!).

Έχει κανένας βρει κάποια άλλη λύση;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Όπως είσαι στην Περιήγηση Αρχειων, κάνεις δεξί κλικ πάνω σε έναν φάκελο του Onedrive και επιλέγεις "Always Keep on this Device" ("Διατήρηση σε αυτή τη συσκευή"). Έτσι θα υπάρχει πάντα αποθηκευμένο στον δικό σου υπολογιστή ένα αντίγραφο του αρχείου που υπάρχει στο cloud και μπορείς να το αποθηκεύσεις/συγχρονίσεις κλπ με έναν εξωτερικό δίσκο.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...