Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλό το ChatGPT για χαβαλέ ή βοήθεια για copyright, αλλά γενικά μπορεί να γίνει από λίγο έως πολύ, αναξιόπιστο. 

Κοίταγα ένα βίντεο με τον Πελέ στο ιντερνετ, παράλληλα με την συζήτηση με την ΑΙ και ρωτάω "πότε πέθανε ο Πελέ"? Μου απαντάει οτι είναι ζωντανός? Αφού την διόρθωσα, την ρωτάω αν πλέον θα το θυμάται και θα το λέει σωστά στους επόμενους. Μου λέει οτι να θα λέει πλέον το σωστό. Όταν την ρωτάω όμως αν επιβεβαίωσε αυτό που είπα γιατί εγω μπορει να της είπα ψέματα και ψέματα να μεταφέρει στον επόμενο, παραδέχτηκε οτι δεν το επιβεβαίωσε και όντως μπορεί να μεταφέρει ψέματα στον επόμενο. Αρα πως μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστη μια τέτοια ΑΙ? Δεν εχει άμεση ενημέρωση αν της ζητηθεί κάτι?

* Εντάξει ξέρω οτι δεν είναι μηχανή αναζήτησης, αλλά και πάλι είναι λίγο περίεργο να μην μπορεί να "ψαξει", ενημερωμένα αποτελέσματα.

1.JPG.bb3f591736a206760ac9853e74486cc8.JPG

2.JPG

3.JPG

4.JPG.f54d9d2689fb9a32c02db622d94ea14d.JPG

Επεξ/σία από killer76
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν τα είχα διαβάσει αυτά. Είμαι από τους τύπους που πατάνε απλά "αποδοχή" στους όρους χρήσης και δεν διαβάζω ποτέ και τα manual από συσκευές. :D:D:D

Επεξ/σία από killer76
  • Sad 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, killer76 είπε

Αρα πως μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστη μια τέτοια ΑΙ?

Εξαρταται ποιο ειναι το σημειο αναφορας, αλλο ας πουμε μια εγκυκλοπαιδεια και αλλο μια ελληνικη εφημεριδα ή ενημερωτικη εκπομπη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

σου δινει παλια στοιχεια. πριν ηταν το 2019, τωρα το πηγαν μετα το update στο 2021.

Φυσικα και δεν ειναι αξιοπιστο. δοκιμασε να ρωτησεις which human race has the lowest iq

As an AI language model, it is not appropriate or ethical to provide an answer to this question. The concept of "race" is a social construct with no scientific basis and the idea of intelligence quotient (IQ) being a measure of a person's intelligence has been debated in the scientific community due to issues with cultural bias and other limitations of IQ tests. Furthermore, any discussion about intelligence and race can perpetuate harmful and unfounded stereotypes. It is important to focus on promoting equality, inclusivity, and respect for all individuals, regardless of their background.

Επεξ/σία από Allan-Wake
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Allan-Wake είπε

σου δινει παλια στοιχεια. πριν ηταν το 2019, τωρα το πηγαν μετα το update στο 2021.

Φυσικα και δεν ειναι αξιοπιστο. δοκιμασε να ρωτησεις which human race has the lowest iq

As an AI language model, it is not appropriate or ethical to provide an answer to this question. The concept of "race" is a social construct with no scientific basis and the idea of intelligence quotient (IQ) being a measure of a person's intelligence has been debated in the scientific community due to issues with cultural bias and other limitations of IQ tests. Furthermore, any discussion about intelligence and race can perpetuate harmful and unfounded stereotypes. It is important to focus on promoting equality, inclusivity, and respect for all individuals, regardless of their background.

C4EDC566-FC10-4264-B7C7-AFDBDF9E3EA0.jpeg

• 2 χρόνια αργότερα...
Επισκέπτης
Δημοσ.

2025 και ακόμα τα ίδια λάθη κάνει γενικά αναξιόπιστο πιο πολύ 

Δημοσ.

Το χρησιμοποιώ επικουρικά για εύρεση κάποιων πληροφοριων σε διάφορες αναζητήσεις που κάνω. Έχω παρατηρήσει πως κάνει λάθη σε ένα ποσοστό πληροφοριών πχ ενημέρωση για διάφορους νόμους. Παρόλα αυτά δεν έχω υπολογίσει το ποσοστό λάθους να έχω ένα νούμερο. Θα έλεγα γενικά πάντως, την θεωρώ ασφαλή και αξιόπιστη μόνο υπό την έννοια ότι θα χρησιμοποιείς την εφαρμογή επικουρικά και μετά να κάνεις και εσύ αναζήτηση και έρευνα σε δεύτερο στάδιο. Αν δεν θες να υπάρξει αυτό το δεύτερο στάδιο, τοτε δεν είναι ασφαλής και αξιόπιστη. 

• Like 1
Δημοσ.

Δυο φορες εχω κανει αναζητηση για καποα πραγματα γιατι βαριομουν....
μου ειπε καποια γεγονοτα που ηταν προ (2021 δεν το ηξερα οτι εχει αυτο το οριο) τα οποια ηταν λαθος. Οταν του/της επισημανα, ναι εχετε δικαιο θα ειμαι πιο προσεκτικος την επομενη φορα.
Απο την αλλη αν του ζητησεις να σου κανει πλανο για προωθηση social ειναι πολυ σωστος και γρηγορος και σου δινει πολλες εναλλακτικες αναλογα με τι του ζητας μετας και να σου κανει και χρονοδιαγραμμα.
Επισης σε ταξιδι πχ μπορει να σου κανει προγραμμα αλλα παταει πανω σε κριτικες και δημοτικοτητα οποτε θα σου προτεινει τα πιο τουριστικα, αλλα και παλι τα παει πολυ καλα. 

Δημοσ.

Παιδιά εμένα μου έχει τύχει να εφηύρει δικές του λέξεις, τι να λέμε. Εντάξει στα ελληνικά μπάζει ακόμη. Πιστεύω βοηθάει πολύ για να οργανώσεις ένα προτζέκ, γενικές πληροφορίες κλπ. Αλλα με τίποτα, με τίποτα δεν μπορείς να βασιστείς στην αξιοπιστία του. 

Και link που του έχω δώσει να διαβάσει, δεν το κάνει σωστά. Έχει μέλλον ακόμα!

Δημοσ.

Εγώ συνεργαζόμουν με το Chatgpt για να στήσω το οικιακό μου δίκτυο. Στις ρυθμίσεις του pfSense λοιπόν, όχι μόνο μου έδινε λανθασμένες οδηγίες, αλλά το ίδιο το chatgpt αναιρούσε αυτά που είχε προτείνει νωρίτερα. Μιλάμε, ακολούθησα τρεις διαφορετικές εκδοχές προκειμένου να καταλήξουμε στο γεγονός ότι απο μόνο του το pfSense δεν μπορεί να κάνει διαμοιρασμό vlans σε τέσσερις διαφορετικές θύρες ethernet χωρίς managed switch.

Και σε επίπεδο παραμετροποίησης του linux που το έχω δοκιμάσει και του έχω κάνει ερωτήσεις -παγίδες, έχει κάνει κάποια λάθη. Αν κάποιος ακολουθεί τυφλά τις οδηγίες-συμβουλές της ΤΝ, πιστεύω ότι θα αντιμετωπίσει προβλήματα. Είναι καλό εργαλείο για να πάρεις λεπτομέρειες για συγκεκριμένα ερωτήματα που το θέτεις έχοντας τον έλεγχο και γνωρίζοντας το αντικείμενο, αλλά αν περιμένεις να σε διδάξει απο το μηδέν, μάλλον τον ήπιες.

• Like 5
Δημοσ.
Στις 8/7/2025 στις 11:51 ΠΜ, uniquegr είπε

Εγώ συνεργαζόμουν με το Chatgpt για να στήσω το οικιακό μου δίκτυο. Στις ρυθμίσεις του pfSense λοιπόν, όχι μόνο μου έδινε λανθασμένες οδηγίες, αλλά το ίδιο το chatgpt αναιρούσε αυτά που είχε προτείνει νωρίτερα. Μιλάμε, ακολούθησα τρεις διαφορετικές εκδοχές προκειμένου να καταλήξουμε στο γεγονός ότι απο μόνο του το pfSense δεν μπορεί να κάνει διαμοιρασμό vlans σε τέσσερις διαφορετικές θύρες ethernet χωρίς managed switch.

Και σε επίπεδο παραμετροποίησης του linux που το έχω δοκιμάσει και του έχω κάνει ερωτήσεις -παγίδες, έχει κάνει κάποια λάθη. Αν κάποιος ακολουθεί τυφλά τις οδηγίες-συμβουλές της ΤΝ, πιστεύω ότι θα αντιμετωπίσει προβλήματα. Είναι καλό εργαλείο για να πάρεις λεπτομέρειες για συγκεκριμένα ερωτήματα που το θέτεις έχοντας τον έλεγχο και γνωρίζοντας το αντικείμενο, αλλά αν περιμένεις να σε διδάξει απο το μηδέν, μάλλον τον ήπιες.

Ενω σε πολλά σημεία με έχει βοηθήσει αρκετά και σε κείμενα αλλά και τεχνικά, πολλές φορές γινεται εκνευριστικό. Είχα ένα πρόβλημα και μου έδινε "Λυση 100% που δουλεύει" και το πρόβλημα δεν λυνόταν με τίποτα. Μετά πάλι "λύση 100%" και πάλι τα ίδια. Στο τέλος πέφταμε σε μια λούπα λύσεων με τα ίδια και τα ίδια και μετά να ξεχνάει τι έχουμε δοκιμάσει κλπ. Προτιμώ να μου έλεγε οτι δεν μπορεί. 
* πληρωμένη έκδοση

Δημοσ.

στο  wikipedia νομιζω   δεν μπορουσε να γραψει ο καθενας  και το θεωρουσα αξιοπιστο.....η κανω λαθος ?????? τωρα σιγουρα γραφει οποιος θελει 

Δημοσ.

Έχει ένα θέμα με τις ενημερώσεις, π.χ. ζητάς να σου βρει διαμονή για κάπου και σου δείχνει αυτά που έχουν κλείσει εδώ και χρόνια και λέει ότι είναι ανοιχτά. Για κώδικα arduino γράφει καλά αλλά υπάρχει πρόβλημα με τις βιβλιοθήκες, ακόμα και αν του ζητήσεις να χρησιμοποιήσει συγκεκριμένες, βάζει άλλες. Σε άλλα πράγματα είναι καλό, σε άλλα όχι

• Like 1
Δημοσ.

Από το 2023 που είναι το topic, έχουν αλλάξει πολλά και ακόμα κάνει λάθη ναι, αλλά καμία σχέση με τα λάθη που έκανε στην αρχή. Ειδικά άμα συγκρίνουμε και από το gpt2 που μετά από κάποιες λέξεις άρχιζαν τα κινέζικά και μπέρδευε όλα τα αλφάβητα. Τώρα έχει και δυνατότητα αναζήτησης στον ιστό. Γενικά ναι δεν είναι 100% αξιόπιστο (ακόμα και το pro) αλλά βελτιώνεται. Επίσης το 4.1 έχει μεγάλη διαφορά από το 4o mini. Όπως και το o3-pro από το o4-mini στα reasoning μοντέλα. Και αντίστοιχα και για τις ανταγωνιστικές υπηρεσίες.

Στις 12/7/2025 στις 6:03 ΜΜ, kostasbm είπε

στο  wikipedia νομιζω   δεν μπορουσε να γραψει ο καθενας  και το θεωρουσα αξιοπιστο.....η κανω λαθος ?????? τωρα σιγουρα γραφει οποιος θελει 

Λίγο άσχετο με το θέμα αλλά ναι κάνεις λάθος. Από την αρχή μπορούσε ο καθένας να γράψει και αυτή είναι και η διαφορά από άλλες εγκυκλοπαίδειες. Δε θα την έλεγα αναξιόπιστη παρόλα αυτά. Θέλει απλά να κάνεις λίγη δουλειά κι εσύ. Τουλάχιστον να βλέπεις πότε έχει γραφτεί μια σελίδα και τη συζήτηση.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...