Προς το περιεχόμενο

Σπουδές πληροφορικής


Icecreamasa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παίδες καλησπέρα, θα σπουδάσω πληροφορικη από Σεπτέμβρη μετά την σεζόν (λεφτα) το θέμα είναι ότι δεν ξέρω που και σκέφτομαι σοβαρά την Κύπρο γιατί εκεί είναι και ο κολλητός μου αλλά και μια πολύ καλή φίλη είμαι 25 η σχολή μου πάει περίπατο (λογιστική) και είμαι στο όριο για να το κάνω τα φώτα σας παρακαλώ 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για εμένα, εάν μπορείς να το κάνεις τότε μην το πολυσκέφτεσαι.
Εάν δεν έχεις τον χρόνο (ή δεν θέλεις) για online courses ή να διαβάσεις κάποιο βιβλίο (κάτι που σίγουρα θα απαιτεί πολύ και πολύτιμο χρόνο απο την καθημερινότητά σου) και εφόσον έχεις μελετήσει καλά το πρόγραμμα σπουδών, τότε σου προτείνω να μην έχεις δεύτερες σκέψεις. Υπάρχει και το ανοιχτό Πανεπιστήμιο στην Αθήνα, ωστόσο δεν ξέρω κάτι παραπάνω για να σε καλύψω σε τυχόν ερωτήματα που μπορεί να έχεις.

Τουλάχιστον, επειδή και εγώ έχω τελειώσει Λογιστική και Χρηματοοικονομικά αλλα τα τελευταία 3 χρόνια ασχολούμαι με προγραμματισμό ως αυτοδίδακτος  (γιατί αυτό ήτανε που ήθελα να κάνω αλλά τα μόρια μου δεν φτάνε για κάποια σχολή), εάν σκέφτεσαι να το κάνεις, κάνε το αλλά να είναι κάτι που να το θέλεις και εσύ και όχι επειδή είδα/άκουσα/έμαθα/έχω γνωστό, ότι πληρώνει καλά. Σίγουρα τα λεφτά είναι το παν και είναι κάτι που το κοιτάμε αλλά είναι αλλιώς να το κάνεις απο αγκαρία (κάτι που δεν σε ευχαριστεί) και αλλιώς να το κάνεις επειδή είναι κάτι που σου αρέσει.

Ελπίζω πως ότι και αν αποφασίσεις να σου πάει καλα. Καλή σου σταδιοδρομία λοιπόν, και ότι χρειαστείς ξανα ρωτάς. 

Υ.Γ.
Είμαι 24, έχω τελειώσει την στρατιωτική μου θητεία (9μηνη) και έχω πάρει και το πτυχιό μου (4 χρόνια (ΤΕΙ) + 1 έτος για πτυχίο ΑΕΙ) . Είχα βάλει στόχους βέβαια (τα τελευταία 2μιση χρόνια) και σκέφτηκα αρκετά για το πως θα πορευτώ. Σίγουρα δεν θα πάνε πάντα όλα όπως θέλεις, αλλά εάν κάτι το θέλεις πολύ, πρέπει να θέσεις στόχους και να μην παρεκλύνεις από αυτούς. Δεν στα λέω για να κοκορευτώ ή το οτιδήποτε, αλλά πιο πολύ για να καταλάβεις την διαχείρηση του χρόνου και πόσο σημαντικό είναι για να φτάσεις εκεί που θέλεις.

Επεξ/σία από bilakos26
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 12/5/2023 στις 6:59 ΜΜ, Icecreamasa είπε

γιατί εκεί είναι και ο κολλητός μου

Όχι. Αν θες να πας κάπου να σπουδάσεις μην πας επειδή "το έκαναν κι άλλοι". Αυτό είναι κάτι που έβλεπα να γινόταν τα τελευταία χρόνια: "Πάω κάπου στην Αγγλία γιατί πήγαν κι άλλοι" και πολλοί επέλεξαν τις λάθος σχολές. Θα σε συμβούλευα, αφού είσαι 25 και πήρες μια γεύση του πως λειτουργούν τα πανεπιστήμια και ξέρεις και εσύ ο ίδιος πλέον τι χρειάζεσαι και τι σου αρέσει..... να το ψάξεις λίγο περισσότερο. Δες λίγο το πρόγραμμα σπουδών κι άμα σε ικανοποιεί τότε να πας!

Στις 12/5/2023 στις 6:59 ΜΜ, Icecreamasa είπε

σκέφτομαι σοβαρά την Κύπρο

Τέλειωσα πληροφορική στο πανεπιστήμιο Κύπρου. Αντικειμενικά, θεωρώ πως είναι το καλύτερο για πληροφορική στην Κύπρο (και όχι μόνο). Πολύ καλό πρόγραμμα αλλά φοιτητική ζωή δεν θα κάνεις. Ρίξε μια ματιά στον οδηγό σπουδών εδώ αν καλύπτει τις ανάγκες σου. Εμένα μου έδωσε ένα πολύ καλό υπόβαθρο... αλλά εσένα μπορεί να μην σε καλύπτει γιατί μπορεί να έχεις άλλους στόχους. Αυτό εξαρτάται από τις δικές σου απαιτήσεις. (π.χ. μπορεί να θες κάτι πιο κοντά στα δίκτυα, τηλεπικοινωνίες, στην μηχανολογία κτλπ). Εναλλακτικά μπορείς να ρίξεις και μια ματιά στις ιστοσελίδες μαθημάτων εδώ. Κάποια μαθήματα είναι διαθέσιμα για το ευρύ κοινό και μπορείς να βρεις τις διαλέξεις ή έστω το πρόγραμμα του μαθήματος

Από εκεί και πέρα γνωρίζω και λίγο τι παίζει στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Άλλα είναι καλά ενώ άλλα όχι. Ξέρω πως το πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι σχετικά καλό και έχουν βάλει γερό πλάνο να αναπτυχθούν. Καινούργιες υποδομές, άκουσα να προσεγγίζουν καλούς καθηγητές (κάποιοι και από το πανεπιστήμιο Κύπρου) και πως έχει ένα χαρακτήρα πολυπολιτισμικό. (σε αντίθεση με το πανεπιστήμιο Κύπρου που είναι ελληνόφωνο και ελάχιστοι ξένοι φοιτητές έρχονται).

Στις 12/5/2023 στις 6:59 ΜΜ, Icecreamasa είπε

δεν ξέρω που

Αυτά τα δύο γνωρίζω πως είναι καλά, και ειδικά αν θες να πας πανεπιστήμιο Κύπρου εγώ σε στηρίζω με τα χίλια! Για άλλες πόλεις δεν γνωρίζω, αν ενδιαφέρεσαι για Λευκωσία ή κάποιο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο, στείλε μου πμ.

Επεξ/σία από Ponous
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...