Προς το περιεχόμενο

Τεχνητή Νοημοσύνη και Εγώ: Πώς έγινα ο Bob Ross του Κώδικα, Χωρίς να Ξέρω να Ζωγραφίζω!


leontas3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους τους φανατικούς της τεχνολογίας, τους λάτρεις του προγραμματισμού και τους... καλά, οι υπόλοιποι είναι απλώς στο λάθος φόρουμ.

Πριν από λίγες μέρες, μου έκαναν προαγωγή σε Senior Developer. Τώρα, μπορεί να αναρωτιέστε, "Πώς γίνεται αυτό, φίλε; Δεν έχεις γράψει ποτέ κώδικα στη ζωή σου!" Και θα σας απαντήσω: "Ακριβώς! Αυτό είναι το κόλπο!"

Μετά από 1 χρόνο στην δουλειά και αρνούμενος να γράψω έστω και μία γραμμή κώδικα μου έκαναν προαγωγή σε senior developer την οποία και δέχτηκα ευχαρίστως.

Τελικά, το να γίνεις Senior Developer χωρίς να γνωρίζεις κώδικα δεν είναι τόσο διαφορετικό από το να γίνεις σεφ χωρίς να ξέρεις να μαγειρεύεις. Και αν αυτό σας φαίνεται αδύνατο, σκεφτείτε τον Gordon Ramsay. Όχι, δεν εννοώ ότι δεν ξέρει να μαγειρεύει. Εννοώ ότι η δουλειά του δεν είναι να μαγειρεύει, αλλά να κράζει τους άλλους για το πώς μαγειρεύουν.

Και αυτό είναι ακριβώς αυτό που κάνω εγώ.Δεν γράφω κώδικα, τον κρίνω. Δεν διορθώνω σφάλματα, τα εντοπίζω (chatgpt). Δεν δημιουργώ λύσεις, τις απαιτώ. το μόνο που πραγματικά χρειάζεται να κάνω είναι να διασφαλίζω ότι η AI κάνει τη δουλειά της σωστά.

Δεν χρειάζεται πια να σπαταλάω ώρες προσπαθώντας να λύσω σύνθετα προβλήματα,  ή να προσπαθώ να καταλάβω τις αόριστες απαιτήσεις των πελατών βλέποντας Netflix. Τώρα, όλα αυτά είναι δουλειά της AI. Και αν κάτι πάει στραβά, ποιος φταίει; Όχι εγώ, σίγουρα. Είμαι απλά ο άνθρωπος που ελέγχει την AI.

Περιμένω με ανυπομονησία τις ιδέες σας, τις προτάσεις σας και τα κατορθώματά σας , πως μπορούμε να εξελίξουμε το σύστημα αυτό ακόμη περισσότερο?
                           

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 μήνες μετά...

Charlie and the chocolate factory

Στην αρχή χάνει τη δουλειά του από μια αυτόματη μηχανή και μετα βρίσκει καλύτερη δουλειά επισκευάζοντας τη μηχανή που τον αντικατέστησε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...