Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 ώρες πριν, dbrillis είπε

Αν βαλουμε WADU οι μισοι θα ειναι για αμεση απολυση. 

Οπως σε ολες τις εταιρειες.

Ελα ομως που οι αλλοι μισοι που τρωνε το κουπι, δεν αμειβονται συνηθως και αναλογα με αυτα που προσφερουν, οποτε καταλαβαινεις οτι δημιουργειται ενας φαυλος κυκλος.

Ο σκληρα εργαζομενος τιμωρειται με περισσοτερη δουλεια αντι να επιβραβευεται.

• Like 8
  • Thanks 2
  • Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Έστω ότι κάποιος είναι λιγότερο παραγωγικός από το σπίτι γιατί θα πάει βόλτα το σκύλο. Και τι με αυτό; Δεν πρέπει να έχει και η πλέμπα κάποιο όφελος σπό την 'αλματώδη εξέλιξη της τεχνολογίας' πέρα από το να μπορεί να αλλάζει κινέζικο κινητό κάθε 2 χρόνια; Τα τελευταία 15-20 χρόνια οι υπάλληλοι γραφείου μόνο χάνουν. Ας κάνουν και μια δυο μέρες home και ας βράσουν και μια μακαρονάδα εν ώρα εργασίας. Είναι το ελάχιστο που μπορεί να τους επιστρέψει το σύστημα.

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, Narayan είπε

Ενδιαφέρον φαίνεται. Αν γίνει σωστή χρήση σίγουρα θα οδηγήσει σε αύξηση της παραγωγικότητας. Το προώθησα στον IT&OT Manager να του ρίξει μια ματιά.

Και όχι, οι υπάλληλοι δεν είναι πιο παραγωγικοί από το σπίτι, απλά είναι φήμη που κυκλοφόρησαν οι οπαδοί του "Work" From Home μετά το πέρας της πανδημίας.

Season 9 Nbc GIF by The Office

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, lordvec είπε

Έστω ότι κάποιος είναι λιγότερο παραγωγικός από το σπίτι γιατί θα πάει βόλτα το σκύλο. Και τι με αυτό; Δεν πρέπει να έχει και η πλέμπα κάποιο όφελος σπό την 'αλματώδη εξέλιξη της τεχνολογίας' πέρα από το να μπορεί να αλλάζει κινέζικο κινητό κάθε 2 χρόνια; Τα τελευταία 15-20 χρόνια οι υπάλληλοι γραφείου μόνο χάνουν. Ας κάνουν και μια δυο μέρες home και ας βράσουν και μια μακαρονάδα εν ώρα εργασίας. Είναι το ελάχιστο που μπορεί να τους επιστρέψει το σύστημα.

Ίσως αν η "πλέμπα" αντί να είχε ως πρώτη προτεραιότητα να αλλάζει κινητό κάθε δύο χρόνια, το να βελτιώσει τις γνώσεις και το skill set της ώστε να έχει περισσότερες επιλογές στην αγορά εργασίας, ίσως λέω να έπαυε τότε να είναι "πλέμπα" και να γίνοταν σωστοί επαγγελματίες με καλύτερες απολαβές.

50 λεπτά πριν, Dantε είπε

Οπως σε ολες τις εταιρειες.

Ελα ομως που οι αλλοι μισοι που τρωνε το κουπι, δεν αμειβονται συνηθως και αναλογα με αυτα που προσφερουν, οποτε καταλαβαινεις οτι δημιουργειται ενας φαυλος κυκλος.

Ο σκληρα εργαζομενος τιμωρειται με περισσοτερη δουλεια αντι να επιβραβευεται.

Correlation is not causation. Το ό,τι υπάρχουν managers που αντί να αντιμετωπίζουν τη ρίζα του προβλήματος την μεταθέτουν στους καλούς εργαζόμενους, δεν είναι ένδειξη πως το WADU θα αποτύχει. Ο κακός manager ακόμα και το WADU να του δώσουν θα τα κάνει όλα 'τάνα στην εταιρεία.

• Confused 1
Δημοσ.

Τα πράγματα είναι απλά. Αν σε κάποιον αρέσει αυτό, πηγαίνει και δουλεύει στην Jp morgan και σε οποιαδήποτε jp morgan έχει τέτοιες πολιτικές. Αν δεν του αρέσει, υπάρχουν πολλές αξιόπιστες μεγάλες εταιρίες που δεν κυνηγάνε τον υπάλληλο και έχουν διαφορετική νοοτροπία. Το τι πιστεύει ο καθένας, έχει λίγη σημασία σε αυτό το νήμα.

• Like 4
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Narayan είπε

Ίσως αν η "πλέμπα" αντί να είχε ως πρώτη προτεραιότητα να αλλάζει κινητό κάθε δύο χρόνια, το να βελτιώσει τις γνώσεις και το skill set της ώστε να έχει περισσότερες επιλογές στην αγορά εργασίας, ίσως λέω να έπαυε τότε να είναι "πλέμπα" και να γίνοταν σωστοί επαγγελματίες με καλύτερες απολαβές.

Και γνώσεις έχει η "πλέμπα" και skills και πτυχία και σεμινάρια και σωστοί επαγγελματίες είναι. Άλλωστε οι "πλέμπα" είναι που βγάζει τη δουλειά. Γλύψιμο δεν έχει και όρεξη να κάνει και ρουφιανιλίκια, και ούτε τη δυνατότητα να σχολάει στις 7-8 το βράδυ. Ούτε λεφτά να πληρώσει τη baby sitter, ούτε τη δασκάλα να διαβάζει τα παιδιά σπίτι από την πρώτη δημοτικού. Την όποια παραγωγικότητα και όρεξη για δουλειά έχει κάποιος ως νέος, φροντίζουν κάποιοι μανατζερίσκοι να την ισοπεδώνουν με συνοπτικές διαδικασίες. Βγήτε μερικοί μερικοί από τη φούσκα σας και ζήστε σαν κανονικός άνθρωπος με κανονικά προβλήματα.

• Like 2
Δημοσ.
10 ώρες πριν, dbrillis είπε

Η πανδημια εμενα προσωπικα μου εδειξε οτι μπορουμε να απολυσουμε το 1/3 της ομαδας και αν μην ανοιξει ρουθουνι οσον αφορα το τι παραδιδουμε ως ομαδα.

Δεν ειμαι μανατζερ κανενος. Ειμαι απλα ενας συναδελφος ανθρωπων που εχουν επιλεξει να δουλευουν 99% απο το σπιτι.
Οι περισσοτεροι βαριουνται να μιλησουν 2 λεπτα στο stand up, ρωτας κατι στο Slack και απαντανε του αγιου... ανημερα, και αν ολα αυτα ειναι επειδη εχουν κανει "focus" στα tasks που εχουν αναλαβει, θα το βλεπαμε στα tickets και στα review που μας ζητανε να κανουμε στον κωδικα τους αλλα ελα που δεν...

Ο μεσος "παραγωγικος" απο το σπιτι συναδελφος ειναι εκτος τοπου και χρονου αν δεν τον ανακρινει ο μανατζερ οπως λες. Τον τελευταιο καιρο διορθωνω μονο "επιτυχιες" παραγωγικων συναδελφων. 
Τελος τις μερες που συναντιομαστε στο γραφειο, λυνω σε 5 λεπτα πραγματακια που remotely μας παιρνουν 3 meeting. Οποτε ναι, το work from home δεν ειναι παραγωγικο, οπως δεν ειναι παραγωγικοι κατι 27 χρονοι "senior" που θελουν να τους αντιμετωπιζουμε ως senior και χανουμε την ωρα μας γιατι κανουν παιδαριωδη λαθη.
Ο εργαζομενος αν τον εχεις λασκα εχει την κακη συνηθεια να μην σεβεται τιποτα.
Αν βαλουμε WADU οι μισοι θα ειναι για αμεση απολυση. 

Developer εδώ. Όλα αυτά που περιγράφεις είναι προβλήματα της δικής σου ομάδας, όχι γενικά του work from home. Υπάρχουν άτομα που αποδίδουν καλύτερα στο γραφείο, καλύτερα στο σπίτι και άλλοι και στα δύο το ίδιο, σε καμία περίπτωση όμως δεν στέκει το ότι η παραγωγικότητα στο γραφείο είναι μεγαλύτερη, μόνο και μόνο επειδή οι δικοί σου συνάδερφοι δεν μπορούν να αποδώσουν διαφορετικά. Από την 1η καραντίνα και μετά εργάζομαι αποκλειστικά remote, όπως και σχεδόν το 100% των συναδέρφων μου και έχουμε βγάλει απροβλημάτιστα και εντός χρόνου projects πολλαπλών εκατομμυρίων, μιλώντας κατά μέσο όρο το πολύ μισή ώρα την ημέρα μεταξύ μας, γιατί πολύ απλά ξέρουμε τη δουλειά μας και δεν χρειάζεται κανένας manager (οι οποίοι δυστυχώς συνήθως είναι παντελώς εκτός τόπου και χρόνου) να μας "σπρώχνουν" να δουλέψουμε, ούτε καν αυστηρό ωράριο δεν έχουμε. Δεν είναι όλες οι δουλειές εργοστάσια, να μετράται η αποδοτικότητα με κάμερες και χρονόμετρα, αυτά είναι γελοιότητες.

• Like 13
Δημοσ.
2 ώρες πριν, lordvec είπε

ναι αλλά το κάνουν εις βάρος του συναδέλφου τους οι υπάλληλοι και όχι εις βάρος της εταιρείας.

Θα αναγκαστεί να δουλέψει περισσότερο η υπόλοιπη ομάδα για να βγει η δουλειά όσο αυτός βγάζει βόλτα τον σκύλο...

• Like 2
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, zx1234r είπε

Αν μπει wadu, να μπει και στους managers ε?

Οι managers ήδη έχουν. Αν δεν βγουν οι στόχοι της εταιρείας απολύονται.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυστυχώς από τις απαντήσεις στο forum φαίνεται πόσο πίσω είναι πολλά άτομα, τα οποία έχουν στον έλεγχο τους άλλα άτομα και έχουν μείνει 100 χρόνια πίσω και θέλουν να είναι τα σκυλιά της εταιρείας και μπάτσοι του κάθε εργαζομένου. 

Η εργασία από το σπίτι είναι κάτι το οποίο έπρεπε να είχει γίνει αρκετά χρόνια τώρα μιας και οι υποδομές υπερκαλύπτουν τις απαιτήσεις αυτές. Η τηλεργασία έχει τεράστια οφέλη για τον εργαζόμενο που αποτελεί την βάση της κοινωνίας μας και οφέλη έμμεσα για αυτούς που πρέπει να πάνε δουλειά και θα έχουν για παράδειγμα λιγότερη κίνηση, οπότε έχουμε άτομα λιγότερο εξαντλημένα, πιο δημιουργικά κτλ. Όλες οι εργασίες δεν έχουν τις ίδιες απαιτήσεις, αλλά στην δική μου περίπτωση μιας και η εταιρεία δεν έχει σταθερή πολιτική πάνω στο θέμα,  στην ουσία όταν παω στην εργασία νιώθω ότι παω σε έναν χώρο που απλά κάποιος νοικιάζει και μου προσφέρει τις υποδομές που έχω στο σπίτι μου. Στο σπίτι φυσικά έχω καλύτερες, όπως καλύτερο internet , άνεση χώρου, απολύτη ησυχία. Τώρα αν πάς στην εταιρεία για να μιλάς μες τους συναδέλφους πάλι μέσω teams ποιό ειναι το νόημα.

Σχετικά με την απόδοση και τους αριθμούς που ανέφεραν κάποιοι θα πω πολύ περιγραφικά την δική μου περίπτωση. Εγώ πριν ένα χρόνο άλλαξα τμήμα στο οποίο υπήρχε μια απαίτηση για παραγωγή ενός συγκεκριμένου αριθμού. Λίγες μέρες αργότερα σκέφτηκα ότι η όλη διαδικασία μπορει να αυτοματοποιηθεί και να γίνει πιο γρήγορα και πιο σωστά. Εργάστηκα και διάβασα 2 βδομάδες περίπου μέρα νύχτα για να δημιουργήσω ένα εργαλείο για αυτό τον σκοπό και η παραγωγή της ημέρας είχε μπει σε δεύτερη μοίρα. Επειδή δεν έπιανα τον ημερήσιο στόχο μου που το αντίστοιχο άτομο που είχε τον έλεγχο μου, μου την έλεγε για την απόδοση μου και με απειλούσε. Τελικά δυο βδομάδες μετά η παραγωγή μου από τον διψήφιο αριθμό που έπρεπε να βγάζω πήγε στις χιλιάδες την ημέρα και όσο το βελτίωνα τόσο λιγότερη ήταν η ανθρώπινη παρέμβαση. Το ποσοστό της στοχοθεσίας μου ήταν τόσο μεγάλο για την χρονιά, που για ευχαριστώ προς αυτό που έφτιαξα όταν έκαναν παρουσίαση σε πιο υψηλά ιστάμενους για δικαιολογήσουν αυτόν τον αριθμό έβαλαν εικονικά ότι δούλεψανε και άλλα άτομα και βγήκε αυτό το νούμερο και όχι ότι βγήκε μόνο από ένα άτομο. Τελικά πήρα προαγωγή, άλλαξα τμήμα, άλλαξε κατα πολύ και ο μισθός μου αλλά άυτό έγινε πολύ αργότερα

Συνοψίζοντας το πρόβλημα είναι ότι στις εταιρείες υπάρχει μια αρτηριοσκλήρωση και από ότι βλέπω κ εδώ λογικές εργοστασίου. Ο εργαζόμενος πρέπει να δουλευέι αποδοτικά και όχι σκληρά. Σκληρά να δουλέψει για να φτιάξει ένα εργαλείο κάτι που θα βελτιώσει μακροπρόθεσμα την απόδοση του. Πρέπει να υπάρχει ο χρόνος για δημιουργητικότητα και ελεύθερο χρόνο εντός της δουλειάς. Υπάρχει μια χρυσή τομή ανάμεσα στην πιέση που γεννάει ιδέες και στην ασφυκτική πίεση που δουλεύεις για να βγει και η μέρα. Η εταιρείες και τα άτομα που δουλεύουν εκεί πρέπει να εκπαιδεύουν τα άτομα ουσιαστικά και να αφουγκράζονται καλύτερα τον εργαζόμενο γιατί έτσι θα βγουν κερδισμένες και αυτές και εμείς. Το πρώτο πράγμα που κερδίζεις με την φυσική παρουσία είναι αν παίξεις το παιχνίδι των δημόσιων σχέσεων θα βγεις σίγουρα πιο κερδισμένος από κάποιον ισάξιο που δεν το παίζει.

Επεξ/σία από rouxlas86
  • Like 10
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολύ τραβηγμένο το άρθρο. Όπως είπε και ένας φίλος πιο πάνω, Proof or didn't happened.

Υπάρχουν 20.000 εργαλεία για να μετρήσεις αποδοτικότητα του εργαζόμενου. Δεν χρειάζεσαι όλο αυτό το infrastructure.

Επίσης, κύριοι middle manager και Manager, να ξέρετε οι θέσεις σας είναι οι πρώτες που κινδυνεύουν από το ΑΙ. Είναι από τις πιο εύκολες θέσεις που μπορούν να αντικατασταθούν.

Τέλος, εάν στη δική μου εταιρεία έμπαινε τέτοιο πρόγραμμα, εάν δεν έφευγα, δεν θα άλλαζα την καθημερινότητα μου..

Επίσης το work from office, έχει πεθάνει και συνεχίζει να πεθάνει. Με όσες εταιρείες μιλάω είναι του στυλ "ναι έχουμε hybrid μοντέλο, αλλά εάν στην εταιρεία που είσαι τώρα είσαι full remote ή είσαι μακριά, υπάρχει η δυνατότητα".

Εδώ έχουν ξεκινήσει πολλές και εφαρμόζουν 4ημερο, half day off κάθε Παρασκευή και έξτρα άδειες τα Χριστούγεννα για να προσελκύσουν κόσμο, και οι Έλληναραδες Boomers σκέφτονται πως θα κάνουν τον εργαζόμενο να δουλέψει 10 ώρες αντί για 8.

Spoiler

Όσοι mangers έχουν αμφιβολία για αυτό που γράφω, κάντε έναν κόπο, αγοραστε το premium ChatGPT και feedarete του ένα δικό σας σενάριο, μαζί με δεδομένα, να δείτε τι θα κάνει. Το έκανα προχθές σαν πείραμα μαζί με έναν φίλο μου που είναι consultant. Η απάντηση του ήταν "μόλις έκανε τη δουλειά μου" .

Επεξ/σία από filip123go
  • Like 6
Δημοσ.
1 ώρα πριν, GamingMaster424 είπε

Developer εδώ. Όλα αυτά που περιγράφεις είναι προβλήματα της δικής σου ομάδας, όχι γενικά του work from home. Υπάρχουν άτομα που αποδίδουν καλύτερα στο γραφείο, καλύτερα στο σπίτι και άλλοι και στα δύο το ίδιο, σε καμία περίπτωση όμως δεν στέκει το ότι η παραγωγικότητα στο γραφείο είναι μεγαλύτερη, μόνο και μόνο επειδή οι δικοί σου συνάδερφοι δεν μπορούν να αποδώσουν διαφορετικά. Από την 1η καραντίνα και μετά εργάζομαι αποκλειστικά remote, όπως και σχεδόν το 100% των συναδέρφων μου και έχουμε βγάλει απροβλημάτιστα και εντός χρόνου projects πολλαπλών εκατομμυρίων, μιλώντας κατά μέσο όρο το πολύ μισή ώρα την ημέρα μεταξύ μας, γιατί πολύ απλά ξέρουμε τη δουλειά μας και δεν χρειάζεται κανένας manager (οι οποίοι δυστυχώς συνήθως είναι παντελώς εκτός τόπου και χρόνου) να μας "σπρώχνουν" να δουλέψουμε, ούτε καν αυστηρό ωράριο δεν έχουμε. Δεν είναι όλες οι δουλειές εργοστάσια, να μετράται η αποδοτικότητα με κάμερες και χρονόμετρα, αυτά είναι γελοιότητες.

Σε πολλους developer που ξερω τους αρεσει να γραφουν χρονο και μετράνε μονοι τους ακομα και να μη τους το ζητανε.

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, filip123go είπε

Εδώ έχουν ξεκινήσει πολλές και εφαρμόζουν 4ημερο, half day off κάθε Παρασκευή και έξτρα άδειες τα Χριστούγεννα για να προσελκύσουν κόσμο, και οι Έλληναραδες Boomers σκέφτονται πως θα κάνουν τον εργαζόμενο να δουλέψει 10 ώρες αντί για 8.

Αυτο βεβαια μονο σε πολυ συγκεκριμενους κλαδους.

Εγω που ειμαι μηχανικος και τρεχω σε συνεντευξεις αυτη τη περιοδο, σε ρολους που προφανως υπαρχει η δυνατοτητα του work from home, ρωτησα και ουτε μια εταιρεια δε μου απαντησε οτι το εφαρμοζουν. Μονο μια (1) αγγελια το ανεφερε απο τις δεκαδες που εχω κοιταξει. 

Και επαναλαμβανω, για θεσεις οπου μπορει να γινει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...