Narayan Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 1 ώρα πριν, poulinos είπε δεν ειναι να τον σουταρεις. α.θα μπορουσε να θιχτεί το θεμα με ευγενικο τροπο. οτι εισαστε απο το σπιτι but.... επισης οπως καταλαβες και εσυ μαζι με τα ξερα καιγονται και τα χλωρα. δηλαδη καποιος υπαλληλος που μπορει να δουλευει το ιδιο αποδοτικα απο το σπιτι στην ουσια την πληρωνει για τους αλλους. Βλέπε: 8 ώρες πριν, Narayan είπε Τα ίδια ακριβώς ισχύουν για αυτούς που δουλεύουν από το γραφείο.
Dantε Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 1 ώρα πριν, agnostos13 είπε Αναφέρεσαι σε εταιρείες ελληνικών συμφερόντων; Ναι για Ελλαδα μιλαω.
agnostos13 Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, Dantε είπε Ναι για Ελλαδα μιλαω. Δεν μου κάνει εντύπωση... Οι πολυεθνικές είναι μακράν πιο προοδευτικές σε αυτό το θέμα (και έχουν και τη δομή να το υποστηρίξουν). Ο μέσος Έλληνας επιχειρηματίας είναι τουλάχιστον μια 10-ετία πίσω (αναμενόμενο αν σκεφτείς οτι πολλές ελληνικές επιχειρήσεις παρέμειναν τόσα χρόνια ουσιαστικά στον πάγο). Επεξ/σία 23 Μαΐου 2023 από agnostos13
poulinos Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 22 hours ago, Narayan said: Βλέπε: αν και στο χωρο εργασιας δεν κανει την δουλεια του σωστα θα τον στειλεις σπιτι να δεις αν θα δουλευει καλυτερα ή θα τον στειλεις αδιαβαστο? τι εννοεις με το βλεπε? οκ καταλαβα που αναφερεσαι.οι ημερομηνιες με μπερδεψαν πως το εννοεις αυτο? σχετικα με αυτο Άλλα η τελική λύση που προτείνεις, να "σουτάρουμε" το 25% του προσωπικού επειδή αντί να δουλεύουν διαβάζουν Gazetta.gr και βλέπουν βίντεο με funny cats στο YouTube (επειδή ακόμα κι αν τα εταιρικά laptop γράφουν με μεγάλα γράμματα ACTIVITY IS MONITORED πριν το Windows login και τα βλέπει όλα το IT δεν τους κόβει να μην κάνουν εκεί το browsing) δεν είναι ρεαλιστική όταν γνωρίζουμε εκ των προτέρων πως σε κατάλληλο περιβάλλον, μπορούν να αποδώσουν καλύτερα. για να μην βλεπουν gazetta απο την δουλεια μαλλον κατι φοβουνται εκτος αν οι it δεν τσεκαρουν αυτους που ειναι στα γραφεια. δυστυχως σε καθε εταιρεια θα υπαρχουν αυτοι που λουφαρουν ειτε ειναι remotely ειτε οχι On 22/05/2023 at 09:37, Narayan said: Τα ίδια ακριβώς ισχύουν για αυτούς που δουλεύουν από το γραφείο. 23 hours ago, Dantε said: Η απλα μπορει να μη τους νοιαζει. Απο το λαπτοπ της δουλειας, εψαχνα για δουλεια. Τι θα κανουν αν το δουν ,θα με διωξουν; Θα παρω και αποζημιωση 😁 ισχυει αυτο.εχω δει πολλα ατομα να θελουν να φυγουν για να παρουν αποζημιωση.και παιζανε και εθελουσιες φαση με εξτρα λεφτα. κτλ.
Narayan Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 9 λεπτά πριν, poulinos είπε πως το εννοεις αυτο? Εννοώ πως και κάποιον που δεν είναι αποδοτικός στο περιβάλλον του γραφείου, πρώτα θα τον πιάσω να του κάνω σύσταση, όπως θα έκανα και σε αντίστοιχη περίπτωση κάποιου που δουλεύει remotely. Το θέμα δεν είναι αυτό, είναι πως α) αυτοί που δούλευαν remotely και έπρεπε να πιάσω να μιλήσω για αυτό το λόγο το 2021 ήταν μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό των εργαζόμενων στο γραφείο που έχει χρειαστεί οποιαδήποτε στιγμή, β) σαν σύνολο και όχι μεμονωμένα, όλοι οι εργαζόμενοι από το σπίτι είχαν μικρότερο output από όλους όσους είναι στο γραφείο, και γ) πλέον που έχουν επιστρέψει άπαντες στο γραφείο, οι αριθμοί που βγαίνουν είναι ισάξιοι με αυτούς που είχαμε προ πανδημίας. Και είναι κρίμα, γιατί αν δεν ήταν τέτοια η κατάσταση, θα μπορούσε μεγάλο ποσοστό να δουλεύει remotely και να οφελούνται και οι δύο πλευρές από αυτό.
poulinos Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 3 minutes ago, Narayan said: Εννοώ πως και κάποιον που δεν είναι αποδοτικός στο περιβάλλον του γραφείου, πρώτα θα τον πιάσω να του κάνω σύσταση, όπως θα έκανα και σε αντίστοιχη περίπτωση κάποιου που δουλεύει remotely. Το θέμα δεν είναι αυτό, είναι πως α) αυτοί που δούλευαν remotely και έπρεπε να πιάσω να μιλήσω για αυτό το λόγο το 2021 ήταν μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό των εργαζόμενων στο γραφείο που έχει χρειαστεί οποιαδήποτε στιγμή, β) σαν σύνολο και όχι μεμονωμένα, όλοι οι εργαζόμενοι από το σπίτι είχαν μικρότερο output από όλους όσους είναι στο γραφείο, και γ) πλέον που έχουν επιστρέψει άπαντες στο γραφείο, οι αριθμοί που βγαίνουν είναι ισάξιοι με αυτούς που είχαμε προ πανδημίας. Και είναι κρίμα, γιατί αν δεν ήταν τέτοια η κατάσταση, θα μπορούσε μεγάλο ποσοστό να δουλεύει remotely και να οφελούνται και οι δύο πλευρές από αυτό. πραγματι το να δουλευει καποιος remotely ωφελει τα παντα. καταρχην τον ιδιο που γλυτωνει το πηγαινε ελα.τα εξοδα μεταφορας που ειδικα αν πηγαινεις με αμαξι ειναι στον θεο η βενζινη.και το βασικο οτι ακομα και για εμας που δεν μπορουμε να δουλεψουμε remotely οταν οι περισσοτεροι ηταν remotely φταναμε παντου σε χρονο μηδεν.ουτε κινηση ουτε τιποτα. μεχρι κα ιγια το περιβαλλον ηταν μια ανασα απο τα καυσαερια ειδικα στις μεγαλες πολεις που 2 λεπτα κινεισαι και 5 λεπτα εισαι σε αναμονη. 3
lector Δημοσ. 24 Μαΐου 2023 Δημοσ. 24 Μαΐου 2023 Καλα ολα αυτα, αλλα τι γινεται ομως οταν οι IT που κανουν MONITOR την ACTIVITY διαβαζουν gazzetta.gr και βλεπουν βιντεο με funny cats στο youtube; Αυτους ποιος τους ελεγχει;
poulinos Δημοσ. 24 Μαΐου 2023 Δημοσ. 24 Μαΐου 2023 On 24/05/2023 at 00:57, lector said: Καλα ολα αυτα, αλλα τι γινεται ομως οταν οι IT που κανουν MONITOR την ACTIVITY διαβαζουν gazzetta.gr και βλεπουν βιντεο με funny cats στο youtube; Αυτους ποιος τους ελεγχει; κανεις.αναλογως το ποστο που εισαι καπου κερδιζεις και καπου χανεις
ΠάρηςΓ Δημοσ. 24 Μαΐου 2023 Δημοσ. 24 Μαΐου 2023 6 ώρες πριν, lector είπε Καλα ολα αυτα, αλλα τι γινεται ομως οταν οι IT που κανουν MONITOR την ACTIVITY διαβαζουν gazzetta.gr και βλεπουν βιντεο με funny cats στο youtube; Αυτους ποιος τους ελεγχει; Εγώ ξέρω ότι ελέγχονται και αυτοί και ξέρω περιπτώσεις πολύ πιο σκληρά. Ειδικά αν έχουν να κάνουν με πελάτες γίνεται full καταγραφή. 1
vste Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 24/5/2023 στις 12:57 ΠΜ, lector είπε Καλα ολα αυτα, αλλα τι γινεται ομως οταν οι IT που κανουν MONITOR την ACTIVITY διαβαζουν gazzetta.gr και βλεπουν βιντεο με funny cats στο youtube; Αυτους ποιος τους ελεγχει; Για εμενα παντως το ιδανικο ειναι να επιτρεπεται το gazzeta.gr και videos με γατες (γενικοτερα ακακα πραγματα) και να κοβεται σε επιπεδο ΙΤ οτιδηποτε NSFW και αυτο γιατι υπαρχει και ο θεμιτος χρονος που κανει καποιος ενα διαλειμμα που κατα την γνωμη μου ευνοει την παραγωγικοτητα. Ενω το να τον εχεις 8 ωρες μονιμως στην πρεσα μαλλον κακο κανει. Θα μιλησω για εμενα. Μεχρι τωρα εχω εργαστει σε αρκετες εταιριες και με θεωρουν τουλαχιστον συνεπη και αξιοπιστο συνεργατη/υπαλληλο. Τις περισσοτερες φορες δε παραδιδω την δουλεια που εχω να κανω γρηγοροτερα απο οτι μου εχει ζητηθει. Ευτυχως σχεδον σε ολες υπαρχει αυτο που λεμε "οκ μου βγαζει την δουλεια, ειναι καλος ας δει και 5 λεπτα gazzeta να κανει ενα downtime να στανιαρει". Υπηρξαν και 2 εταιριες που ηταν της νοοτροπιας "αφου με το gazzeta βγαζει 5 πραγματα, αν του το απαγορευσω και του κανω εξαντλητικο monitoring ωστε να ασχολειται 8 ωρες συνεχομενα με παραγωγη θα βγαζει 8". Σε εμενα τουλαχιστον δεν δουλεψε. Οσο αντεξα εβγαζα 3 με το ζορι. Οχι απο κακια, η εκδικητικοτητα, η κατι τετοιο. Απλα δεν τσουλαγα. Τελικα εβρισκα κατι αλλο και εφευγα. Οκ μπορει να μην ειναι ολοι ετσι, αλλα τουλαχιστον καποιοι εξαιρετικοι managers που εχω ρωτησει εχουν πει οτι ναι στους καλους εργαζομενους χρειαζεται και το "cut him some slack" γιατι αν τους πρεσαρεις συνεχεια για αυξηση παραγωγικοτητας "καιγονται" και πετυχαινεις το αντιθετο τελικα. Επεξ/σία 25 Μαΐου 2023 από vste 3
poulinos Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 On 25/05/2023 at 17:33, vste said: Για εμενα παντως το ιδανικο ειναι να επιτρεπεται το gazzeta.gr και videos με γατες (γενικοτερα ακακα πραγματα) και να κοβεται σε επιπεδο ΙΤ οτιδηποτε NSFW και αυτο γιατι υπαρχει και ο θεμιτος χρονος που κανει καποιος ενα διαλειμμα που κατα την γνωμη μου ευνοει την παραγωγικοτητα. Ενω το να τον εχεις 8 ωρες μονιμως στην πρεσα μαλλον κακο κανει. Θα μιλησω για εμενα. Μεχρι τωρα εχω εργαστει σε αρκετες εταιριες και με θεωρουν τουλαχιστον συνεπη και αξιοπιστο συνεργατη/υπαλληλο. Τις περισσοτερες φορες δε παραδιδω την δουλεια που εχω να κανω γρηγοροτερα απο οτι μου εχει ζητηθει. Ευτυχως σχεδον σε ολες υπαρχει αυτο που λεμε "οκ μου βγαζει την δουλεια, ειναι καλος ας δει και 5 λεπτα gazzeta να κανει ενα downtime να στανιαρει". Υπηρξαν και 2 εταιριες που ηταν της νοοτροπιας "αφου με το gazzeta βγαζει 5 πραγματα, αν του το απαγορευσω και του κανω εξαντλητικο monitoring ωστε να ασχολειται 8 ωρες συνεχομενα με παραγωγη θα βγαζει 8". Σε εμενα τουλαχιστον δεν δουλεψε. Οσο αντεξα εβγαζα 3 με το ζορι. Οχι απο κακια, η εκδικητικοτητα, η κατι τετοιο. Απλα δεν τσουλαγα. Τελικα εβρισκα κατι αλλο και εφευγα. Οκ μπορει να μην ειναι ολοι ετσι, αλλα τουλαχιστον καποιοι εξαιρετικοι managers που εχω ρωτησει εχουν πει οτι ναι στους καλους εργαζομενους χρειαζεται και το "cut him some slack" γιατι αν τους πρεσαρεις συνεχεια για αυξηση παραγωγικοτητας "καιγονται" και πετυχαινεις το αντιθετο τελικα. οπως το ειπες. υπαρχουν εταιρειες που θα σε ανταμειψουν οτι εισαι One man show και υπαρχουν και εταιρειες που θα σε πατησουν στο λαιμο αν καταλαβουν οτι βγαζεις 10 και μπορεις να βγαλεις αλλα 5.εχω πετυχει both καταστασεις ακομα και μεσα στην ιδια την εταιρεια απλα σε διαφορετικες χρονικες περιοδους με διαφορετικα ατομα απο πανω. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα