Προς το περιεχόμενο

ΚΑΡΤΑ ΗΧΟΥ Native Audio 4 dj


SarastroGr
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από PC_Science_Lefkada,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μετά την εγκατάσταση των Windows 10, πριν μερικά χρόνια, παρουσιάζεται πρόβλημα στον ήχο μετά από μια ημερήσια χρήση συνήθως. Ο ήχος αρχίζει και παραμορφώνεται μέχρι που δεν ακούγεται πλέον, τα βίντεο σταματούν ή επιβραδύνονται χωρίς ήχο πλέον. Το πρόβλημα διορθώνεται άμεσα αν βγάλω και ξαναβάλω την USB σύνδεση αλλά την άλλη μέρα επανέρχεται γιατί ο υπολογιστής μένει συνέχεια σε λειτουργία. Πιθανώς (έως προφανώς) είναι θέμα συμβατότητας των drivers με τα Windows 10, γιατί όλα τα άλλα τα δοκίμασα λεπτομερώς. Η κάρτα δεν βγαίνει πια και οι πιο πρόσφατοι drivers είναι του 2013 για Windows 8 και πριν. Προφανώς εάν κλείνω κάθε βράδυ το PC το πρόβλημα αντιμετωπίζεται αλλά αυτό δεν μου είναι εφικτό. Παρακαλώ για μια συμβουλή...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

28 λεπτά πριν, SarastroGr είπε

Η κάρτα δεν βγαίνει πια και οι πιο πρόσφατοι drivers είναι του 2013 για Windows 8 και πριν. Προφανώς εάν κλείνω κάθε βράδυ το PC το πρόβλημα αντιμετωπίζεται αλλά αυτό δεν μου είναι εφικτό. Παρακαλώ για μια συμβουλή...

Από τη στιγμή που δεν έχεις επίσημο driver για την κάρτα ήχου, ας πάρουμε για δεδομένο ότι αυτό είναι το πρόβλημα μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου.

Με υπομονή ψάξε youtube NA 4 dj 10 driver install ή Native Audio 4 dj 10 driver. Κάτσε δες τα βίντεο. Ινδούς και πακιστανούς μην τους υποτιμάς. Ξέρουν από drivers και μπορεί να σου δώσουν αυτοί τη λύση που ζητάς. Υπομονή με την προφορά τους, αν και δε χρειάζεται. Βλέπεις και κάνεις ότι κάνουν στα video. Δεν είναι κακό να πάρεις back-up ή να κάνεις τουλάχιστον ένα restore point point πριν ξεκινήσεις.

Έχω κάνει κάρτες ήχου πλήρως λειτουργικές σε 10άρια , χωρίς να τα υποστηρίζει ο κατασκευαστής τους, ανασυνδιάζοντας κομμάτια των παλιότερων driver που δίνει (π.χ. για vista+7). Αντί να ξεκινήσουμε πειράματα παρέα, ρίξε μια καλή ματιά μήπως κάποιος έχει αφιερώσει το χρόνο να σου δώσει δοκιμασμένη λύση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Επειδή ενδιαφέρθηκες για την συγκεκριμένη περίπτωση αναφέρω την εξέλιξη. Σε σένα θα είναι πιο χρήσιμη, μη τυχόν παρουσιαστεί και σε άλλον.

Τα αρχεία που επηρεάζοντο από την μη συμβατότητα των παλιών drivers της κάρτας με τα windows 10, ήταν αρχεία ήχου (flac, mp3...) και βίντεο (avi, mkv, mp4 ..) όταν αυτά εκτελούντο με διάφορους players. Όταν προσπάθησα να τα εκτελέσω με το πρόγραμμα JRiver Media Center (το έχω 20-25 χρόνια για την οργάνωση της δισκοθήκης μου) παρατήρησα με έκπληξη ότι τα ίδια αρχεία που σερνόντουσαν ή δεν άνοιγαν καθόλου, εδώ δούλευαν άψογα. Η αιτία ήταν πως η εφαρμογή αυτή χρησιμοποιεί την κάρτα ήχου αλλά με πρωτόκολλο ASIO που δεν χρησιμοποιεί τους drivers των windows αλλά συνδέεται απ' ευθείας με την κάρτα. Φαίνεται όμως ότι τους επηρεάζει (σε κάποιο φόρουμ διάβασα ότι αυτό μπορεί να ισχύει γιατί το ASIO απαιτεί αποκλειστικότητα). Μόλις άλλαξα στο M.C το ASIO σε WASAPI τα αρχεία εκτελούνται κανονικά παντού (με drivers windows) εδώ και αρκετές ώρες (72 σήμερα) συνεχούς λειτουργίας.
Ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον.
Γιώργος Πλατανιάς
Ήδη όμως έχω παραγγείλει (και έχω προπληρώσει) την M-Audio M-Track Solo. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Λύση
17 ώρες πριν, SarastroGr είπε

Μόλις άλλαξα στο M.C το ASIO σε WASAPI τα αρχεία εκτελούνται κανονικά παντού (με drivers windows) εδώ και αρκετές ώρες (72 σήμερα) συνεχούς λειτουργίας.

Αυτό γιατί ο κουτσουρεμένος ή απλώς γενικής χρήσης που έβαλαν τα 10άρια μόνα τους, δεν υποστηρίζει ASIO, προφανώς.

 

Το ASIO το χρειάζεσαι, μόνο αν:

α.) Συνδέεις και χρησιμοποιείς midi συσκευές (κλαβιέ ή controller). To ASIO σου δίνει χαμηλότερη υστέρηση (latency).

β.) Ηχογραφείς.

γ.) Κάνεις παραγωγή σε επαγγελματικού επιπέδου ηχογραφήσεις (24 ή 32 bit 96kHz)

 

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση δε σου προσφέρει κάτι το ASIO. Δεν είναι ότι δε θα ακούω εγώ τη διαφορά , και υπάρχει κάποιος άλλος που θα μπορούσε να την ακούσει. Δε θα υπάρχει καμία διαφορά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...