Προς το περιεχόμενο

ΠΡΟΒΛΗΜΑ USB 1.1 ---usb 2.0--ΗΔ ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΛΥΤΕΣ

docsock

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους

Εχω παρει ενα κουτι usb 2.0 που σε συνδιασμο με ενα μαξτορ 80 gb δουλευε μια χαρα στον σταθερο υπολογιστη μου που διαθετει ΧP professional kai usb 2.0

Μολις συνεδεσα το δισκο σε ενα Pressario με USB 1.1 λειτουργικο XP HOme edition ...Εβλεπε το δισκο σαν Δυναμικο αλλα δεν επιτρεπε προσπελαση!!! Απο τη βοηθεια τησ μικροσοφτ βρήκα πως οι φορητοι υπολιγιστες δεν μπορουν να προσπελασουν σε δυναμικουν δισκους....

Αυτη τη στιγμη μεταφερω τα data sto σταθερο για να κανω convert το δισκο απο δυναμικο σε δισκο 'βασηs΄...μηπως και τον δει ο φορητος!!!

ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙ;;;;;;;

1)υπαρχει δυνατοτηα κοινησ χρησης εξωτερικου USB HD 2.0 απο σταθερο με sub 2.0 (xp prof) και φορητο usb 1.1 (xp home)?

2)Υπαρχει τροπος καποιος φορητος θπολογιστησ με USB 1.1 να μετατραπει σε USB 2.0 ?

Σας ευχαριστω για το χρονο σας

Σαββας

Δημοσ.

αν και δεν καταλαβαινω τι σημαινει ¨δυναμικος δσικος¨και ¨δισκος βασης¨,εγω συνδεσα μια χαρα ενα εξωτερικο usb1.1/2.0 maxtor 120GB σε ενα satelite toshiba που εχω ,χωρις κανενα προβλημα.

το notebook ειναι usb 1.1 me win xp home

στα desktop pc και usb1.1 kai usb 2.0 ,me win xp pro kai win 2003 ολα παλι ηταν κανονικα.

το ιδιο φυσιολογικα παλι οταν τον συνδεσα σε firewire (1394).

Δημοσ.

Το πρόβλημά σου δεν είναι οτι δεν βλέπει τον δυναμικό (dynamic) δίσκο ο φορητός σου, αλλά τα XP Home. Πολλά χαρακτηριστικά που θεωρούμε αυτονόητα στα XP pro είναι απενεργοποιημένα στα Home. Δεν έπρεπε καν να μετατρέψεις το δίσκο σε δυναμικό αν δε χρησιμοποιείς software raid, spanned volumes κτλ. Τώρα πρέπει, όπως σωστά αναφέρεις, να μετατρέψεις το δίσκο σε βασικό (basic) με αποτέλεσμα να χάσεις ό,τι έχεις μέσα.

Δημοσ.

Usb 1.1 & 2 εννοείται είναι συμβατά μεταξύ τους, δεν είναι εκεί το πρόβλημα σου, αλλά στη διαμόρφωση των δίσκων, όπως διάβασες απο πάνω.

Κοινώς Teoulas, spoke the way.

/sc

Δημοσ.

Αν θες να αποφύγεις το conversion του δίσκου ( δεν βρίσκω λόγο , εκτός αν χρησιμοποιείς Software Raid , etc ) , μπορείς να κάνεις ένα δίκτυο μεταξύ του Desktop & του Laptop , και να μεταφέρεις μέσω δικτύου τα αρχεία σου.

Δημοσ.

Αφου μιλατε για USB 1.1 και 2 θα ηθελα να ρωτησω αν τα καλωδια ειναι διαφορετικα. Αγορασα ενα scanner Canon μεταχειρισμενο και ο τυπος ξεχασε να μου βαλει το καλωδιο usb 2 που ειχε το scanner. Αξιζει να αγορασω ενα ή να κανω τη δουλεια μου με καλωδιο 1.1 το οποιο ηδη εχω;

Δημοσ.

Το εβαλα ηδη και δουλευει. Απλα ρωτησα, αν θα εχει διαφορα στην ταχυτητα ή δεν αξιζει τον κοπο...

Thnx για την απαντηση georgeadams.

Δημοσ.

Υπάρχουν καλώδια "USB 2.0 certified". Υποτίθεται ότι είναι καλύτερα θωρακισμένα από Η/Μ παρεμβολές? Κάτι τέτοιο έχω ακούσει.

Δημοσ.

ΔΕΝ μπορείς να κάνεις τις θύρες του φορητού από 1.1 σε 2.0.

Η καλύτερη λύση είναι να αγοράσεις μια PCMCIΑ κάρτα που θα σου δώσει usb2 εξόδους.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...