Προς το περιεχόμενο

Ενημέρωση λογισμικού προκαλεί σοβαρό πρόβλημα σε ορισμένα μοντέλα εκτυπωτών της HP


nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η HP αντιμετωπίζει επί του παρόντος μια ελαττωματική ενημέρωση λογισμικού που έχει προκαλέσει τη δυσλειτουργία ορισμένων εκτυπωτών OfficeJet.

Το πρόβλημα αναφέρθηκε για πρώτη φορά από την ιστοσελίδα Bleeping Computer και έκτοτε έχει επιβεβαιωθεί από την HP. Οι πελάτες που επηρεάζονται βλέπουν μια μπλε οθόνη με τον κωδικό σφάλματος "83C0000B" στην οθόνη αφής του εκτυπωτή τους.

Το πρόβλημα έχει αναφερθεί από πελάτες σε διάφορες χώρες στα φόρουμ υποστήριξης της HP. Ορισμένοι πελάτες σημείωσαν ότι το σφάλμα της μπλε οθόνης τους εμποδίζει να έχουν πρόσβαση στο μενού σέρβις της συσκευής. Άλλοι ανέφεραν ότι η εταιρεία τους ενημέρωσε να περιμένουν μέχρι τις 16 Μαΐου για μια λύση, χωρίς το ζήτημα να έχει επιλυθεί μέχρι σήμερα από την εταιρεία.

Σε email τους προς την ιστοσελίδα The Verge, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της HP, Nick Lucido, δήλωσε ότι οι ομάδες της εταιρείας εργάζονται επιμελώς για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Συνέστησε επίσης στους πελάτες που αντιμετωπίζουν το σφάλμα να επικοινωνήσουν με την ομάδα υποστήριξης πελατών της HP για βοήθεια.

Η ελαττωματική ενημέρωση λογισμικού επηρεάζει έναν περιορισμένο αριθμό εκτυπωτών HP OfficeJet Pro 9020e και HP OfficeJet 8010e series. Το Bleeping Computer είχε αναφέρει προηγουμένως ότι οι επηρεαζόμενοι εκτυπωτές ήταν εκδόσεις των μοντέλων HP OfficeJet 9020e, συμπεριλαμβανομένων των Pro 9022e, Pro 9025e, Pro 9020e All-in-One και Pro 9025e All-in-One Printer.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η HP προκαλεί προβλήματα στους κατόχους των εκτυπωτών της. Νωρίτερα φέτος, η εταιρεία κυκλοφόρησε ενημερώσεις που εμπόδιζαν τους εκτυπωτές να δέχονται μελάνια τρίτων κατασκευαστών. Η κίνηση αυτή έγινε δεκτή με επικρίσεις και οδήγησε ακόμη και σε ομαδική αγωγή που διευθετήθηκε έναντι 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης

"Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η HP προκαλεί προβλήματα στους κατόχους των εκτυπωτών της. Νωρίτερα φέτος, η εταιρεία κυκλοφόρησε ενημερώσεις που εμπόδιζαν τους εκτυπωτές να δέχονται μελάνια τρίτων κατασκευαστών."

Αυτό ακριβώς ήμουν έτοιμος να πώ!!!  🤑

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το μόνο που μπορώ να υποθέσω και να ακούγεται ταυτόχρονα λογικό, είναι πως κάποιος από μέσα έχει ποντάρει στην χρεωκοπία του printer division της HP και κάνει τα ΠΑΝΤΑ για να το πετύχει!

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κι έτσι ξαναθυμηθήκαμε την περίπτωση που έκαναν τσακωτή την ΗΡ από το ευρωκοινοβούλιο διότι μέσα στα τροφοδοτικά της είχε ένα ... περίεργο τσιπάκι. Τσιπάκι, που μόλις τελείωνε η περίοδος της εγγύησης του εκτυπωτή -"συμπτωματικά"- το τροφοδοτικό και ο εκτυπωτής καίγονταν. 

 

Όταν έφαγε μια ζόρικη "καμπάνα", χάθηκαν τα chip του είδους και έπαψαν οι εκτυπωτές της να καίγονται (μετά την πάροδο των 2 και κάτι, μηνών).

  • Like 10
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 λεπτά πριν, nickolerosA είπε

Περίμενε και έρχεται...

Τι ερχεται; Λες για να πεις κατι;

Η HP ας πουμε, εχει μεγαλη φλασια να κοβει μη συμβατα τονερ, η brother δεν ασχολειται. Οποιος ειναι στην πιατσα, το ξερει αυτο. Η HP την εχει δει....υπαρχουν κι αλλου πορτοκαλιες που κανουν πορτοκαλια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από προσωπική εμπειρία σε προσωπικούς και επαγγελματικούς εκτυπωτές, μακράν η χειρότερη η HP.

Γενικά στο after sales η HP δεν πρέπει να διεκδικεί δάφνες. Παλιότερα είχα πάρει mini pc που χάλασε η ψύκτρα και μου είπαν ότι επειδή είχε παρέλθει 5ετία (μπορεί και 4ετία) ότι δεν διαθέτουν πλέον ανταλλακτικά. Και όντως δεν βρήκα ποτέ, ακόμα και σε διεθνή μεγάλα shops που ειδικεύονταν σε hp parts. Άλλαξα ψύκτρα πέρυσι, σε αντίστοιχο lenovo του 2012, την οποία την είχαν τουλάχιστον 5 σκρουτζομάγαζα. 

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όποιος παρακολουθεί τι γίνεται με τους εκτυπωτές ΗΡ θα ξέρει πόσο τρόμπες έχουν γίνει, είναι κρίμα γιατί ο πρώτος μου εκτυπωτής ήταν ο ΗΡ deskjet 850c και ήταν απίστευτος για την εποχή που τον πήρα.

Σήμερα όποιος αγοράζει ΗΡ εκτυπωτή απλώς δεν έχει κάνει καθόλου έρευνα και δεν ξέρει τι του γίνεται. Οι δε canon χαλάνε κατευθείαν στον χρόνο μόλις τελειώσει η εγγύηση, ούτε δευτερόλεπτο πιο μπροστά ή πιο μετά.

Ή θα πάρεις epson inkjet ή brother laser, όλα τα άλλα είναι για πέταμα.

Αυτό που δεν έχει χρεοκοπήσει ακόμα η ΗΡ με προσπερνάει!

Επεξ/σία από Diavolos666
  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Spoiler

Έχω εδώ και 10 χρόνια έναν εκτυπωτή Samsung, laser ασπρόμαυρο. Τον είχα πάρει θυμάμαι 50 ευρώ προσφορά από το eShop. 

Σαν φοιτητής, παίζει να εκτυπωνα και 500 σελίδες τη βδομάδα (κλασικά τελευταίο βράδυ έψαχναν ποιος έχει εκτυπωτή) . 

Πλέον βγαίνει μια φορά το εξάμηνο από το ράφι για να εκτυπώσω την ασφάλεια του αυτοκινήτου.

Ε, αυτόν το εκτυπωτή, είτε κουμπωνα το USB σε windows, είτε σε Mac, είτε σε Linux, με το που παρούσα print, εκτυπωνε ΠΑΝΤΑ!

Meanwhile, ο πατέρας μου στο ίδιο διάστημα έχει αλλάξει 3 "επαγγελματικούς" HP εκτυπωτές. Στα 3 χρόνια just, χαλούσαν .

 

  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...