Προς το περιεχόμενο

iPhone 13 pro camera


elenalt

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας, γνωρίζει κανένας γιατί το κινητό στο φως βγάζει κανονικά φωτογραφίες και όταν πάω σε σκοτεινό μέρος βγαινει η φωτογραφία σαν ψεύτικη θολει και εμφανίζονται κάτι σαν μυρμήγκια?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο φωτισμός είναι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες στην φωτογράφιση γενικότερα. 

Επεξ/σία από kriosgr
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Διότι σε χαμηλό φωτισμό το να βγει μία φωτογραφία απαιτεί περισσότερη ώρα, ώστε να καταφέρει να «μαζέψει» πιο πολύ φως ο αισθητήρας. Αυτό σημαίνει ότι εκεί που πριν αρκούσε να κάτσεις ακίνητος για 1/100 του δευτερολέπτου, πλέον μπορεί να χρειάζεται 1 δευτερόλεπτο (ολόκληρο), ή και πιο πολύ. Η παραμικρή λοιπόν κίνηση του χεριού σου, αρκεί για να «θολώσει» τη φωτογραφία. Αυτό είναι γενικός κανόνας και ισχύει τόσο σε κινητά, όσο και φωτογραφικές, είτε επαγγελματικές, ή φτηνές, ή ακόμα και... με φιλμ.

Με άλλα λόγια, όταν έχει σκοτάδι, η μοναδική λύση είναι να... «προετοιμαστείς» και να κάτσεις όσο πιο ακίνητος μπορείς, μέχρι το κινητό να ολοκληρώσει τη λήψη. Αν και όχι το καλύτερο, το iPhone 13 PRO είναι αρκετά καλό σε φωτογραφία με χαμηλό φωτισμό. Αρκεί να το βοηθήσεις. Σε καμία περίπτωση όμως δε πρόκειται να βγάλεις φωτογραφία τύπου "snapshot" όπως τη μέρα με μπόλικο φως, δηλαδή πατάς, βγήκε, γειά σας. Δε γίνεται.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...