Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε ολους!

Μεχρι στιγμης λιγα μοντελα αρτοπαρασκευαστων που εχω ψαξει εχουν ολα τεφλον/αντικολλητικη επιστρωση.  Γνωριζει καποιος αν υπαρχει καποιος αρτοπαρασκευαστης ΧΩΡΙΣ αντικολλητικη επιστρωση (τεφλον pfoa pfoe κλπ);

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Για ποιον λόγο θα αγόραζε κάποιος αρτοπαρασκευαστή ΧΩΡΙΣ αντικολλητική επίστρωση;

Μαζοχισμός;

Καταληψία;

Μικροέμφρακτο;

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Dante80 είπε

Για ποιον λόγο θα αγόραζε κάποιος αρτοπαρασκευαστή ΧΩΡΙΣ αντικολλητική επίστρωση;

Μαζοχισμός;

Καταληψία;

Μικροέμφρακτο;

περι ορέξεως ....

Δημοσ.
1 hour ago, George10001 said:

Καλησπέρα σε ολους!

Μεχρι στιγμης λιγα μοντελα αρτοπαρασκευαστων που εχω ψαξει εχουν ολα τεφλον/αντικολλητικη επιστρωση.  Γνωριζει καποιος αν υπαρχει καποιος αρτοπαρασκευαστης ΧΩΡΙΣ αντικολλητικη επιστρωση (τεφλον pfoa pfoe κλπ);

Ευχαριστώ!

Δεν νομίζω πως θα βρεις κάτι,  ο τρόπος λειτουργίας που έχει απαιτεί να έχει αντικολήτική επιστρώση.

Προσωπικά δεν έχω δεί ποτέ μου, τουλάχιστον σε Home καταστάσεις.

• Sad 1
Δημοσ.
2 hours ago, sdikr said:

Δεν νομίζω πως θα βρεις κάτι,  ο τρόπος λειτουργίας που έχει απαιτεί να έχει αντικολήτική επιστρώση.

Προσωπικά δεν έχω δεί ποτέ μου, τουλάχιστον σε Home καταστάσεις.

ναι οσο εψαξα δεν βρηκα κατι. οποτε η αλλη επιλογη ποια ειναι? ταψακι και φουρνο μαλλον; :)

Δημοσ.
1 minute ago, George10001 said:

ναι οσο εψαξα δεν βρηκα κατι. οποτε η αλλη επιλογη ποια ειναι? ταψακι και φουρνο μαλλον; :)

Παίρνεις αυτό το dutch oven Που λένε με εμαγιέ επιστρώση και κάποιο δυνατό μιξέρ για την ζύμη

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 15/06/2023 at 17:05, Dante80 said:

Μαζοχισμός;

Καταληψία;

Μικροέμφρακτο;

Καθυστερημενη απαντηση, αλλα καλιο αργα παρα ποτε. αναφερω στον τιτλο το teflon, που ειναι αντικολλητικη επιστρωση. Βαση ερευνών, οι αντικολλητικες επιστρωσεις εχουν συσχετιστει με καρκινο και αλλα προβληματα υγειας, ασχετα αν οι εταιριες και οι πωλητες προϊοντων με αντικολλητικη επιστρωση σου λενε οτι δηθεν δεν ειναι τοξικα. Υπαρχουν ερευνες επισημες πια. Οποιος λοιπον θελει, διαβαζει και μαθαινει. Οπότε, πριν ειρωνευτείτε καποιοι, ψάξτε λιγο. Αλλιώς, ειρωνευεστε καποιον, αντι να σκεφτείτε απλά "μηπως οντως υπαρχει κατι που δεν γνωριζω"; Αλλα δυστυχως, αρκετα ατομα ειδικα στην Ελλάδα ειρωνευονται ενω δεν γνωριζουν, νομιζοντας οτι γνωριζουν αντι να ψαξουν να μαθουν. Αυτο οπως ειπα δυστυχως ειναι μια ταση αρκετων ατομων στην Ελλαδα και δεν το συναντας σε πολλες αλλες χωρες που ο κοσμος οντως αναρωτιεται οταν συνανταει/ακουει/βλεπει μια πληροφορια μηπως ο ιδιος δεν γνωριζει κατι και φροντιζει να μαθει/ενημερωθει.

https://www.webmd.com/food-recipes/is-teflon-coating-safe

On 15/06/2023 at 17:20, korakios said:

περι ορέξεως ....

δεν ειναι θεμα ορεξεως. Ειναι θεμα του να αποφευγουμε τοξικα υλικα. Διαβαστε το link πιο πανω, αλλα υπαρχουν και αλλα επιστημονικα αρθρα και ερευνες στο διαδικτυο για να ενημερωθειτε για το θεμα της τοξικοτητας των αντικολλητικων επιστρωσεων

Επεξ/σία από George10001
Δημοσ.
10 hours ago, George10001 said:

Καθυστερημενη απαντηση, αλλα καλιο αργα παρα ποτε. αναφερω στον τιτλο το teflon, που ειναι αντικολλητικη επιστρωση. Βαση ερευνών, οι αντικολλητικες επιστρωσεις εχουν συσχετιστει με καρκινο και αλλα προβληματα υγειας, ασχετα αν οι εταιριες και οι πωλητες προϊοντων με αντικολλητικη επιστρωση σου λενε οτι δηθεν δεν ειναι τοξικα. Υπαρχουν ερευνες επισημες πια. Οποιος λοιπον θελει, διαβαζει και μαθαινει. Οπότε, πριν ειρωνευτείτε καποιοι, ψάξτε λιγο. Αλλιώς, ειρωνευεστε καποιον, αντι να σκεφτείτε απλά "μηπως οντως υπαρχει κατι που δεν γνωριζω"; Αλλα δυστυχως, αρκετα ατομα ειδικα στην Ελλάδα ειρωνευονται ενω δεν γνωριζουν, νομιζοντας οτι γνωριζουν αντι να ψαξουν να μαθουν. Αυτο οπως ειπα δυστυχως ειναι μια ταση αρκετων ατομων στην Ελλαδα και δεν το συναντας σε πολλες αλλες χωρες που ο κοσμος οντως αναρωτιεται οταν συνανταει/ακουει/βλεπει μια πληροφορια μηπως ο ιδιος δεν γνωριζει κατι και φροντιζει να μαθει/ενημερωθει.

https://www.webmd.com/food-recipes/is-teflon-coating-safe

δεν ειναι θεμα ορεξεως. Ειναι θεμα του να αποφευγουμε τοξικα υλικα. Διαβαστε το link πιο πανω, αλλα υπαρχουν και αλλα επιστημονικα αρθρα και ερευνες στο διαδικτυο για να ενημερωθειτε για το θεμα της τοξικοτητας των αντικολλητικων επιστρωσεων

Οι έρευνες μιλάνε όμως και για συγκεκριμένες συνθήκες που γίνεται τοξική η επίστρωση,   έχει να κάνει με μεγάλες θερμοκρασίες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 05/02/2025 at 10:21, sdikr said:

Οι έρευνες μιλάνε όμως και για συγκεκριμένες συνθήκες που γίνεται τοξική η επίστρωση,   έχει να κάνει με μεγάλες θερμοκρασίες

Άπαξ και ξυθεί (και γίνεται εύκολα), είναι τελειωμένη υπόθεση. Το βέλτιστο είναι κεραμικά με προσεκτική συντήρηση (seasoning, δεν ξέρω την ελληνική ορολογία).

@George10001 ψάξου σε αγγλικές σελίδες (πχ με μία γρήγορη αναζήτηση), εδώ πολύ δύσκολα θα βρεις κάτι. Για αεροφριτέζα, ξέρω ότι η Ninja βγάζει μοντέλα χωρίς τα αντικολλητικά. Πάντως, αν βρεις κάτι, θυμήσου να ενημερώσεις το παρόν θέμα.

Επεξ/σία από csontheline
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...