Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 5 (Granite Ridge/Strix Point/Turin) AM5 - Ryzen/Threadripper/Epyc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πώς πάτε από θερμοκρασίες με τον 9800x3d; Με 34c στο δωμάτιο, σε απαιτητικό παιχνίδι μου ανεβάζει 80-85c χωρίς PBO, με -25CO.

Ξαναπέρασα θερμοαγώγιμη (AF6), έλενξα ότι οι ανεμιστήρες όλοι πιάνουν τις μάξιμες στροφές βάση spec.

Είναι φυσιολογικό;

Δημοσ.

με 32 στο δωμάτιο βλέπω και 85 σε απαιτητικά σενάρια (3d render). 

Σε παιχνίδια είναι κάπου στους 46 με 60 ανάλογα το παιχνίδι. έχω βέβαια αλλάξει το προφιλ σε όλα τα φουρφούρια σε καλοκαιρινό απο το fan control. Επίσης έχω κόψει το 0rpm του τροφοδοτικού γιατί μου ανέβαζε ζέστη προς την κάρτα γραφικών (μέχρι και κάπου στους 53 που το είδα ακόμα σε 0rpm ήταν)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, thn said:

Σε παιχνίδια είναι κάπου στους 46 με 60 ανάλογα το παιχνίδι. έχω βέβαια αλλάξει το προφιλ σε όλα τα φουρφούρια σε καλοκαιρινό απο το fan control. Επίσης έχω κόψει το 0rpm του τροφοδοτικού γιατί μου ανέβαζε ζέστη προς την κάρτα γραφικών (μέχρι και κάπου στους 53 που το είδα ακόμα σε 0rpm ήταν)

Όταν λέω για απαιτητικό , εννοώ 70-80% στο cpu.

Edit: 95c στο Cinebench, 5050 average ρολόγια, δωμάτιο ~32c, 147w (max)

Επεξ/σία από seithan
Δημοσ.

Γιατί 30 και όχι 40; LOL

Μετά από τους 25 στο δωμάτιο (εκέι από 28 και μετά) δεν αντέχω ούτε εγώ, πόσο μάλλον το PC σου, λογικό το βρίσκω.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 9/6/2025 στις 7:58 ΜΜ, thn είπε

19 ώρες πριν, ultraex2003 είπε

με 30 βαθμους δωματιου

Στις 9/6/2025 στις 8:53 ΜΜ, seithan είπε

δωμάτιο ~32c

Αν έχετε τώρα 30 και 32 βαθμούς που είναι αρχές Ιουνίου, τι θερμοκρασίες δωματίου θα έχετε μέσα Ιουλίου; 38;

• Like 2
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Αν έχετε τώρα 30 και 32 βαθμούς που είναι αρχές Ιουνίου, τι θερμοκρασίες δωματίου θα έχετε μέσα Ιουλίου; 38;

35-37+το πιθανότερο σενάριο !!

• Sad 1
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Σόρρυ που έχω ανοιχτό το σπίτι.

Και ναι όταν κάνω βαριά task συνήθως δεν είμαι μπροστά στο PC.

Πες μου ότι είσαι από το μερίδιο που όταν ανάβει το PC κλείνεις πόρτες και ανάβεις ac.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, thn είπε

Σόρρυ που έχω ανοιχτό το σπίτι.

Πες μου ότι είσαι από το μερίδιο που όταν ανάβει το PC κλείνεις πόρτες και ανάβεις ac.

Και εγώ ανοικτό το έχω.

Δε χρειάζεται να βάζω συχνά AC καθώς 30C έχω μόνο το κατακαλόκαιρο μέσα-τέλη Ιουλίου.

Τώρα π.χ. έχω ~27C.

12 λεπτά πριν, thn είπε

Η θερμοκρασία δωματίου ελάχιστα επηρεάζεται από το PC. Εκτός και αν έχεις το θερμόμετρο στο μισό μέτρο από το PC.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, kkatzos είπε

Και εγώ ανοικτό το έχω.

Δε χρειάζεται να βάζω συχνά AC καθώς 30C έχω μόνο το κατακαλόκαιρο μέσα-τέλη Ιουλίου.

Τώρα π.χ. έχω ~27C.

Η θερμοκρασία δωματίου ελάχιστα επηρεάζεται από το PC. Εκτός και αν έχεις το θερμόμετρο στο μισό μέτρο από το PC.

Αδερφέ έλεος. Εννοώ ότι δεν κάθομαι να λιώνω σε ζεστό δωμάτιο όχι ότι με ζεσταίνει το PC.

Αν κατακλείδι. Ανοίγω και αεριζω το δωμάτιο, το γιατί είναι δικό μου θέμα, και ναι το σπίτι μου ανοίγει καθημερινά είτε χειμώνα είτε καλοκαίρι για διαφορετικούς χρονους.

Δεν μιλάμε όμως εδώ γιατί είναι τόσο η θερμοκρασία του δωματίου αλλά αν είναι νορμάλ η θερμοκρασία του επεξεργαστή σε τέτοιες θερμοκρασίες.

Δεν ανάβω ac αν δεν πάει 35 και βάλε. Μέχρι εκεί μια χαρά αντέχουμε και μια χαρά είμαστε. Όποιος δεν αντέχει μπορεί να κάνει ότι γουστάρει.

Δημοσ.
14 hours ago, kkatzos said:

36-37 μέσα στον καύσωνα εύκολα .

Καρδίτσα ήδη έχουν τόσο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...