ICE-T Δημοσ. 22 Ιουνίου Δημοσ. 22 Ιουνίου 2 ώρες πριν, Alex21121988 είπε Kατέβασα latest ΒΙΟS για την μητρική μου, έχω μια απορία διότι μεταπήδησα σε AMD cpu μετά από χρόνια, στον 9950Χ3D. Παίζω μπαλίτσα με το Parking στα cores, έχω παρατηρήσει μόνο μια *αλακία και μόνο σε ένα game. Συγκεκριμένα στο td2, εκεί έχω random freeze (από 1 εως 3 sec) όταν τρέχει μόνο CCD0, δηλαδή όπως πρέπει να συμβαίνει από ότι αντιλαμβάνομαι. Aν το απενεργοποιήσω από το BIOS, για την Asus είναι το Gaming Adaptive CCD Parker, τότε παίρνει και από το CCD1 cores και τότε αυτό το random στιγμιαίο freeze δεν συμβαίνει. Εχω δοκιμάσει με default settings στο BIOS, με ή χωρίς EXPO, με ή χωρίς UV. Τέσταρα ότι άλλο game έχω περασμένο, και μόνο στο Division 2 συμβαίνει αυτό. Το κακό είναι πως δεν μπορώ να το κάνω trigger με κάποιο τρόπο, είναι εντελώς τυχαίο πότε θα συμβει. Υπάρχει περίπτωση να μην τα πάει καλά το συγκεκριμένο game αν χρησιμοποιεί μόνο τα X3D cores; Το βρίσκετε φυσιολογικό αυτό; αυτο που αναφερεις το αντιμετωπισα με 9070ΧΤ και 7700 στο Forza Horizon 5 για καποιο λογο .
Alex21121988 Δημοσ. 22 Ιουνίου Δημοσ. 22 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 5 hours ago, ICE-T said: αυτο που αναφερεις το αντιμετωπισα με 9070ΧΤ και 7700 στο Forza Horizon 5 για καποιο λογο . Το κακό είναι πως αν απενεργοποιήσω το Adaptive CCD Parker από το ΒΙΟS, το chipset και προφανώς τα Windows δεν νιώθουν να δουλέψει όπως πρέπει το Parking με τα cores. Ακόμα και με ParkControl και Process Lasso δεν μπαίνουν σε sleep τα CCD1 cores όταν βλέπουν ότι τρέχει game. Έχω Game Mode, Game Bar ανοιχτά εννοείται καθώς είναι απαραίτητα ώστε να αναγνωριστεί ότι τρέχει ως παιχνίδι, και να βάλει τα CCD1 cores για ύπνο. Πάντως σε ότι game το δοκίμασα με απενεργοποιημένο αυτό το setting στο BIOS, δεν λειτουργεί σωστά και βλέπεις activity σε όλα τα cores και πολλές φορές το CCDO να μπαίνει σε sleep το οποίο είναι full λάθος να συμβαίνει στα games. Οk, ένα game είναι που μου το κάνει, αλλά είναι λίγο ενοχλητικό που θα πρέπει να μπαίνω στο BIOS να το κλείνω, αν θέλω να παίξω td2 σαν άνθρωπος. Επεξ/σία 22 Ιουνίου από Alex21121988
@topos Δημοσ. 24 Ιουνίου Δημοσ. 24 Ιουνίου Ειναι κανεις με 7χ00 + 4 dimm μνημης να μου πει πως τα παει απο συχνοτητες με το καινουργιο bios? Spoiler Εχω 7900x/x670-e και 2χ48 dimm 6000 και θα θελα να παω σε 4χ48 (δεν τα χρειαζομαι,απλα θα ταν nice to have) αλλα δεν θα θελα να πεσω πολυ σε συχνοτητα
chek2fire Δημοσ. Τετάρτη στις 10:13 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 10:13 μμ Στις 17/6/2025 στις 4:49 ΜΜ, Thresh είπε https://videocardz.com/newz/amd-ryzen-threadripper-9000-set-to-launch-in-july-up-to-26-faster-than-tr-7000-series Not bad... Υπάρχει κανείς άλλος που να χρησιμοποιεί threadripper για gaming η είμαι εγώ ο μόνος παλαβός. Εχώ τον 2950X εδώ και κάτι χρόνια και δεν με έχει πουλήσει πουθενά ούτε σε gaming ούτε σε βαριές εργασίες. Ποτέ δεν έχω νιώσει το pc να κρεμάει ακόμα και με δεκάδες εφαρμογές ανοιχτές ταυτόχρονα. Σκέφτομαι τώρα με τους νέους της 9k σειρά να αναβαθμίσω 9955WX https://ir.amd.com/news-events/press-releases/detail/1253/amd-introduces-new-radeon-graphics-cards-and-ryzen-threadripper-processors-at-computex-2025
Super Moderators Thresh Δημοσ. Τετάρτη στις 11:10 μμ Super Moderators Δημοσ. Τετάρτη στις 11:10 μμ 55 minutes ago, chek2fire said: Υπάρχει κανείς άλλος που να χρησιμοποιεί threadripper για gaming η είμαι εγώ ο μόνος παλαβός. Εχώ τον 2950X εδώ και κάτι χρόνια και δεν με έχει πουλήσει πουθενά ούτε σε gaming ούτε σε βαριές εργασίες. Ποτέ δεν έχω νιώσει το pc να κρεμάει ακόμα και με δεκάδες εφαρμογές ανοιχτές ταυτόχρονα. Σκέφτομαι τώρα με τους νέους της 9k σειρά να αναβαθμίσω 9955WX https://ir.amd.com/news-events/press-releases/detail/1253/amd-introduces-new-radeon-graphics-cards-and-ryzen-threadripper-processors-at-computex-2025 Όχι γιατί πλέον παίρνεις καλύτερους 16core mainstream φτηνότερα κι οι νεότεροι Threadripper είναι πανάκριβοι. 😛 1
chek2fire Δημοσ. Τετάρτη στις 11:48 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:48 μμ (επεξεργασμένο) 39 λεπτά πριν, Thresh είπε Όχι γιατί πλέον παίρνεις καλύτερους 16core mainstream φτηνότερα κι οι νεότεροι Threadripper είναι πανάκριβοι. 😛 Καλά την εποχή που το είχα βάλει στο σύστημα δεν υπήρχαν και πολλές επιλογές σε τόσους πυρήνες. Αρά μιλάμε για 7950X3D σαν καλύτερη λύση για gaming σήμερα? Επεξ/σία Τετάρτη στις 11:50 μμ από chek2fire
Super Moderators Thresh Δημοσ. Τετάρτη στις 11:51 μμ Super Moderators Δημοσ. Τετάρτη στις 11:51 μμ 2 minutes ago, chek2fire said: Καλά την εποχή που το είχα βάλει στο σύστημα δεν υπήρχαν και πολλές επιλογές σε τόσους πυρήνες. Αρά μιλάμε για 7950X3D σαν καλύτερη λύση για gaming σήμερα? 9800Χ3D και 9950Χ3D 1
zacharias99 Δημοσ. Σάββατο στις 07:52 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 07:52 πμ Καλημέρα στο φόρουμ. Θα ήθελα να κάνω μια απλή ερώτηση σχετικά με τον 7950x3d σε συνδιασμό με την x870e aorus master. Στο cinebench r23 στο multicore βγάζω score γύρω στις 36500. Που είναι και το λογικό για αυτή τη cpu (έχω λιγο throttle λόγω ψυκτρας - μια kraken z63) Όταν ενεργοποιω το x3d mode για gaming (παρκάρει τους μισούς πυρήνες), στο cinebench r23 αδυνατεί να ξεπεράσει τους 13500 πόντους (δεν έχω καθόλου thermal throttle), ενώ ένας 7800x3d πιάνει γύρω στα 18000. Γνωρίζει κανείς να Μ πει αν είναι φυσιολογικό? Ενώ δλδ φαίνεται να έχει σωστό multi σκορ με όλους τους πυρήνες ανοιχτούς, όταν ενεργοποιω το x3d mode, το σκορ Μ φαίνεται πολύ χαμηλό... (Ρυθμίσεις εκτός από expo στα 600mhz και uv -20 δεν έχω πειράξει κάτι άλλο) Ευχαριστώ εκ των προτέρων
ultraex2003 Δημοσ. Σάββατο στις 09:32 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 09:32 πμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, zacharias99 είπε Καλημέρα στο φόρουμ. Θα ήθελα να κάνω μια απλή ερώτηση σχετικά με τον 7950x3d σε συνδιασμό με την x870e aorus master. Στο cinebench r23 στο multicore βγάζω score γύρω στις 36500. Που είναι και το λογικό για αυτή τη cpu (έχω λιγο throttle λόγω ψυκτρας - μια kraken z63) Όταν ενεργοποιω το x3d mode για gaming (παρκάρει τους μισούς πυρήνες), στο cinebench r23 αδυνατεί να ξεπεράσει τους 13500 πόντους (δεν έχω καθόλου thermal throttle), ενώ ένας 7800x3d πιάνει γύρω στα 18000. Γνωρίζει κανείς να Μ πει αν είναι φυσιολογικό? Ενώ δλδ φαίνεται να έχει σωστό multi σκορ με όλους τους πυρήνες ανοιχτούς, όταν ενεργοποιω το x3d mode, το σκορ Μ φαίνεται πολύ χαμηλό... (Ρυθμίσεις εκτός από expo στα 600mhz και uv -20 δεν έχω πειράξει κάτι άλλο) Ευχαριστώ εκ των προτέρων μη βαζεις το x3d gaming mod συμπεριφερεται μετα σαν 6 core Επεξ/σία Σάββατο στις 09:38 πμ από ultraex2003
zacharias99 Δημοσ. Σάββατο στις 09:57 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 09:57 πμ (επεξεργασμένο) 32 minutes ago, ultraex2003 said: μη βαζεις το x3d gaming mod συμπεριφερεται μετα σαν 6 core Έτσι εξηγείται το χαμηλό σκορ που ταιριάζει για 6core. Δε θα έπρεπε ομως ο 7950x3d από τη στιγμή που είναι 16core να συμπεριφέρεται σαν 8core ο όταν ενεργοποιήσεις το x3d mode? Κάτι δεν Μ κάθεται καλά 😕 Ξεκινάω το διάβασμα στα νήματα π Μ έστειλες αν και με μια γρήγορη ματιά σε βρήκα κάτι για περιορισμό σε 6core. Επεξ/σία Σάββατο στις 10:08 πμ από zacharias99
sattack Δημοσ. χθες στις 01:44 μμ Δημοσ. χθες στις 01:44 μμ (επεξεργασμένο) 8 cores ειναι, ναι. Κι άλλος είχε παρόμοιο πρόβλημα, με 8 cores να πιανει 13000 αντί για 17-18.000 που πιάνουν οι 7800X3D. Επεξ/σία χθες στις 01:45 μμ από sattack
zacharias99 Δημοσ. χθες στις 01:47 μμ Δημοσ. χθες στις 01:47 μμ (επεξεργασμένο) 3 minutes ago, sattack said: 8 cores ειναι, ναι. Κι άλλος είχε παρόμοιο πρόβλημα, με 8 cores να πιανει 13000 αντί για 17-18.000 που πιάνουν οι 7800X3D. Θα το ψάξω και θα το λύσω. Απλώς δεν είχα χρόνο αυτές τις μέρες. Έλεγα μήπως έχει συμβεί και σε κάποιον άλλον εδώ μέσα. Σε ευχαριστώ σε κάθε περίπτωση Επεξ/σία χθες στις 01:48 μμ από zacharias99
Xoroxronis Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες Στις 28/6/2025 στις 7:52 ΠΜ, zacharias99 είπε Όταν ενεργοποιω το x3d mode για gaming (παρκάρει τους μισούς πυρήνες), στο cinebench r23 αδυνατεί να ξεπεράσει τους 13500 πόντους (δεν έχω καθόλου thermal throttle), ενώ ένας 7800x3d πιάνει γύρω στα 18000. Γνωρίζει κανείς να Μ πει αν είναι φυσιολογικό? Αυτά τα modes κλείνουν το frequency ccd και το smt οπότε μένεις με 8/8 γι αυτό έχεις αυτό το σκοράκι. Αν ο σκοπός είναι να τον κάνεις 7800x3d, απλά άνοιξε το smt και θα πιάνεις 18000. 2
zacharias99 Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες 27 minutes ago, Xoroxronis said: Αυτά τα modes κλείνουν το frequency ccd και το smt οπότε μένεις με 8/8 γι αυτό έχεις αυτό το σκοράκι. Αν ο σκοπός είναι να τον κάνεις 7800x3d, απλά άνοιξε το smt και θα πιάνεις 18000. Φίλε είσαι θεούλης! Όντως αυτό ακριβώς ήταν / είναι το πρόβλημα. Βέβαια η μητρική μ στο smt έχει μονο disable ή auto και στο auto με 3d mode μου το απενεργοποιεί αυτόματα. Φαντάζομαι θα χρειαστώ να κατεβάσω πρόγραμμα τύπου ryzenmaster για να το πειράξω χειροκίνητα. Πάντως σε 1000ευχαριστώ που μου γλίτωσες τόσο ψάξιμο (και πιθανότατα να μην πήγαινε το μυαλό μ εκεί!)
ultraex2003 Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες 7 λεπτά πριν, zacharias99 είπε Φίλε είσαι θεούλης! Όντως αυτό ακριβώς ήταν / είναι το πρόβλημα. Βέβαια η μητρική μ στο smt έχει μονο disable ή auto και στο auto με 3d mode μου το απενεργοποιεί αυτόματα. Φαντάζομαι θα χρειαστώ να κατεβάσω πρόγραμμα τύπου ryzenmaster για να το πειράξω χειροκίνητα. Πάντως σε 1000ευχαριστώ που μου γλίτωσες τόσο ψάξιμο (και πιθανότατα να μην πήγαινε το μυαλό μ εκεί!) λογικα και smudebug tool που εχω για να ρυθμιζω pbo on the fly θα σε καλυψει 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα