Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 5 (Granite Ridge/Strix Point/Turin) AM5 - Ryzen/Threadripper/Epyc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω βρήκα σταθερότητα μετά από αρκετό τεστάρισμα με το Curve Shaper παρά με το Optimizer. Κάποιοι τα χρησιμοποιούν συνδυαστικά και τα δυο, αλλά εν τελει κατέληξα στα -30 στα low και -20 στα High. Δεν με ενδιαφέρει το Boost override, παίζω σε 4Κ στην TV και κοντά σε 4Κ με το main monitor, oπότε δεν παίρνω και τίποτα σπουδαίο σε επιδόσεις. 
Ήθελα μόνο το UV να γίνει χωρίς πολλά πολλά, να πέσουν οι θερμοκρασίες, και προφανώς να είμαι σταθερός για long gaming sessions.

Eλυσα και το θέμα που είχα με το Parking (πήρε αρκετά αλλά το βρήκα), η ρύθμιση που κάνει force το CCD parking η μητρική απότο ΒΙΟS (Adaptive CCD Parker) δεν είναι και ότι καλύτερο.

Οπότε Disabled αυτή η αηδία, και αυτό που έφταιγε εν τελει και δεν γινόταν ποτέ σωστά το parking ήταν τα rules που είχα θέσει με το προηγούμενο μου cpu με το Process Lasso. 

Οπότε ναι, καλό χρυσό πρόγραμμα, αλλά στην περίπτωση του 9950X3D στο σύστημα μου, δημιούργησε θέμα με το πως αντιλαμβάνεται το σύστημα την χρήση των CCD0/CCD1. Οπότε έφαγε ένα reset to PL και all good now.

Ελπίζω στα επόμενα cpu της η ΑΜD να έχει X3D cache διαθέσιιμα και στα άλλα cores. 

Επεξ/σία από Alex21121988
  • Like 5
Δημοσ.
5 hours ago, Alex21121988 said:

Εγω βρήκα σταθερότητα μετά από αρκετό τεστάρισμα με το Curve Shaper παρά με το Optimizer. Κάποιοι τα χρησιμοποιούν συνδυαστικά και τα δυο, αλλά εν τελει κατέληξα στα -30 στα low και -20 στα High. Δεν με ενδιαφέρει το Boost override, παίζω σε 4Κ στην TV και κοντά σε 4Κ με το main monitor, oπότε δεν παίρνω και τίποτα σπουδαίο σε επιδόσεις. 
Ήθελα μόνο το UV να γίνει χωρίς πολλά πολλά, να πέσουν οι θερμοκρασίες, και προφανώς να είμαι σταθερός για long gaming sessions.

Eλυσα και το θέμα που είχα με το Parking (πήρε αρκετά αλλά το βρήκα), η ρύθμιση που κάνει force το CCD parking η μητρική απότο ΒΙΟS (Adaptive CCD Parker) δεν είναι και ότι καλύτερο.

Οπότε Disabled αυτή η αηδία, και αυτό που έφταιγε εν τελει και δεν γινόταν ποτέ σωστά το parking ήταν τα rules που είχα θέσει με το προηγούμενο μου cpu με το Process Lasso. 

Οπότε ναι, καλό χρυσό πρόγραμμα, αλλά στην περίπτωση του 9950X3D στο σύστημα μου, δημιούργησε θέμα με το πως αντιλαμβάνεται το σύστημα την χρήση των CCD0/CCD1. Οπότε έφαγε ένα reset to PL και all good now.

Ελπίζω στα επόμενα cpu της η ΑΜD να έχει X3D cache διαθέσιιμα και στα άλλα cores. 

Ποση διαφορα σε θερμοκρασιες εχεις με το uv ?

Δημοσ.
5 hours ago, xartemporas said:

Ποση διαφορα σε θερμοκρασιες εχεις με το uv ?

Σε idle/browsing γύρω στους 4 βαθμούς κάτω. Στα ψηλά μέχρι και 8 γλίτωσα. 

Αν και για μένα το Cinebench και λοιπά benchmarks δεν είναι ρεαλιστικά σενάρια.

Σε games που τον παρακολουθώ, κυρίως cpu intensive ones, εκει μεχρι 70 βαθμούς θα δω βαριά μετά από αρκετές ώρες παιχνιδιού.

• Thanks 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Alex21121988 είπε

Σε idle/browsing γύρω στους 4 βαθμούς κάτω. Στα ψηλά μέχρι και 8 γλίτωσα. 

Αν και για μένα το Cinebench και λοιπά benchmarks δεν είναι ρεαλιστικά σενάρια.

Σε games που τον παρακολουθώ, κυρίως cpu intensive ones, εκει μεχρι 70 βαθμούς θα δω βαριά μετά από αρκετές ώρες παιχνιδιού.

Βάλε mfs24 και τριγυρνα Νέα Υόρκη χαμηλά στο έδαφος με f-18 και άσε τα cinebech  😛

• Like 1
  • Haha 2
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Sprou είπε

Βάλε mfs24 και τριγυρνα Νέα Υόρκη χαμηλά στο έδαφος με f-18 και άσε τα cinebech  😛

Πες ταααα

Δημοσ.

επιτελους βγηκε το διορθωμενο βιος agesa 1.2.0.3 e για msi 850 tomahawk

το προηγουμενο τους δεν εκανε boot στα 7800 -8000 mhz για αυτο το απεσυραν

https://www.msi.com/Motherboard/MAG-B850-TOMAHAWK-MAX-WIFI/support

7E62v2A40  2025-07-07  12.99 MB

Description:

- AGESA PI-1.2.0.3e released. - Support all 64GB*4 DRAM chips and optimized 2DPC 1R capability. - Samsung 4Gx8 chip OC optimized. - Support future CPU.

ενα γρηγορο τυπικο στα 8000 mhz φαινεται οτι ακουει 

image.jpeg.01c380a6587bde92b69f409e02a07b41.jpeg

και ενα στα 6200 στα καθημερινα μου 

6200 cas 28 / fclk 2133/ nitro 1.2.0 /gdm disable 

image.jpeg.8af1d71fa86d7b7e716f78fe94140709.jpeg

• Like 1
Δημοσ.

Ποιο παλικάρι θα μου κάνει post ένα καλό βίντεο στο youtube με εύκολες και αναλυτικές οδηγίες για σωστό σετάρισμα του bios σε ryzen 9800x3d? 🙄

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, music_lover είπε

Ποιο παλικάρι θα μου κάνει post ένα καλό βίντεο στο youtube με εύκολες και αναλυτικές οδηγίες για σωστό σετάρισμα του bios σε ryzen 9800x3d? 🙄

bro δες στο utube σίγουρα θα βρεις εκει και πιθανόν και για τη μητρική σου

• Like 1
Δημοσ.
58 λεπτά πριν, ICE-T είπε

Το δοκίμασες?

ναι μια χαρα το βιος  ξεκινησα και λιγο χαλάρα το πασπατεμα στις μνημες στα 8000 mhz με χαμηλα watt στο cpu

image.jpeg

• Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, ultraex2003 είπε

ναι μια χαρα το βιος  ξεκινησα και λιγο χαλάρα το πασπατεμα στις μνημες στα 8000 mhz με χαμηλα watt στο cpu

image.jpeg

προς το παρών είμαι στο 1.2.03e ε καμιά 15 μέρες θα το δοκιμάσω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ICE-T είπε

προς το παρών είμαι στο 1.2.03e ε καμιά 15 μέρες θα το δοκιμάσω.

ααα εχεις το 1.2.0.3 e ποιο ομως ?  το αρχικο το ειχαν αποσυρει την 1η φορα γιατι ειχε θεμα το ειχα αναφερει και εγω και το ξαναανεβασαν διορθωμενο και τα 2 αυτα ειναι ειναι 1.2.0.3e  και ειναι οκ δοκιμασμενα

image.jpeg

Επεξ/σία από ultraex2003
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, ultraex2003 είπε

ααα εχεις το 1.2.0.3 e ποιο ομως ?  το αρχικο το ειχαν αποσυρει την 1η φορα γιατι ειχε θεμα το ειχα αναφερει και εγω και το ξαναανεβασαν διορθωμενο και τα 2 αυτα ειναι ειναι 1.2.0.3e  και ειναι οκ δοκιμασμενα

image.jpeg

Το διορθωμένο έχω.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...