Alex21121988 Δημοσ. 6 Ιουλίου Δημοσ. 6 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Εγω βρήκα σταθερότητα μετά από αρκετό τεστάρισμα με το Curve Shaper παρά με το Optimizer. Κάποιοι τα χρησιμοποιούν συνδυαστικά και τα δυο, αλλά εν τελει κατέληξα στα -30 στα low και -20 στα High. Δεν με ενδιαφέρει το Boost override, παίζω σε 4Κ στην TV και κοντά σε 4Κ με το main monitor, oπότε δεν παίρνω και τίποτα σπουδαίο σε επιδόσεις. Ήθελα μόνο το UV να γίνει χωρίς πολλά πολλά, να πέσουν οι θερμοκρασίες, και προφανώς να είμαι σταθερός για long gaming sessions. Eλυσα και το θέμα που είχα με το Parking (πήρε αρκετά αλλά το βρήκα), η ρύθμιση που κάνει force το CCD parking η μητρική απότο ΒΙΟS (Adaptive CCD Parker) δεν είναι και ότι καλύτερο. Οπότε Disabled αυτή η αηδία, και αυτό που έφταιγε εν τελει και δεν γινόταν ποτέ σωστά το parking ήταν τα rules που είχα θέσει με το προηγούμενο μου cpu με το Process Lasso. Οπότε ναι, καλό χρυσό πρόγραμμα, αλλά στην περίπτωση του 9950X3D στο σύστημα μου, δημιούργησε θέμα με το πως αντιλαμβάνεται το σύστημα την χρήση των CCD0/CCD1. Οπότε έφαγε ένα reset to PL και all good now. Ελπίζω στα επόμενα cpu της η ΑΜD να έχει X3D cache διαθέσιιμα και στα άλλα cores. Επεξ/σία 6 Ιουλίου από Alex21121988 5
xartemporas Δημοσ. 6 Ιουλίου Δημοσ. 6 Ιουλίου 5 hours ago, Alex21121988 said: Εγω βρήκα σταθερότητα μετά από αρκετό τεστάρισμα με το Curve Shaper παρά με το Optimizer. Κάποιοι τα χρησιμοποιούν συνδυαστικά και τα δυο, αλλά εν τελει κατέληξα στα -30 στα low και -20 στα High. Δεν με ενδιαφέρει το Boost override, παίζω σε 4Κ στην TV και κοντά σε 4Κ με το main monitor, oπότε δεν παίρνω και τίποτα σπουδαίο σε επιδόσεις. Ήθελα μόνο το UV να γίνει χωρίς πολλά πολλά, να πέσουν οι θερμοκρασίες, και προφανώς να είμαι σταθερός για long gaming sessions. Eλυσα και το θέμα που είχα με το Parking (πήρε αρκετά αλλά το βρήκα), η ρύθμιση που κάνει force το CCD parking η μητρική απότο ΒΙΟS (Adaptive CCD Parker) δεν είναι και ότι καλύτερο. Οπότε Disabled αυτή η αηδία, και αυτό που έφταιγε εν τελει και δεν γινόταν ποτέ σωστά το parking ήταν τα rules που είχα θέσει με το προηγούμενο μου cpu με το Process Lasso. Οπότε ναι, καλό χρυσό πρόγραμμα, αλλά στην περίπτωση του 9950X3D στο σύστημα μου, δημιούργησε θέμα με το πως αντιλαμβάνεται το σύστημα την χρήση των CCD0/CCD1. Οπότε έφαγε ένα reset to PL και all good now. Ελπίζω στα επόμενα cpu της η ΑΜD να έχει X3D cache διαθέσιιμα και στα άλλα cores. Ποση διαφορα σε θερμοκρασιες εχεις με το uv ?
Alex21121988 Δημοσ. 6 Ιουλίου Δημοσ. 6 Ιουλίου 5 hours ago, xartemporas said: Ποση διαφορα σε θερμοκρασιες εχεις με το uv ? Σε idle/browsing γύρω στους 4 βαθμούς κάτω. Στα ψηλά μέχρι και 8 γλίτωσα. Αν και για μένα το Cinebench και λοιπά benchmarks δεν είναι ρεαλιστικά σενάρια. Σε games που τον παρακολουθώ, κυρίως cpu intensive ones, εκει μεχρι 70 βαθμούς θα δω βαριά μετά από αρκετές ώρες παιχνιδιού. 1
Sprou Δημοσ. 6 Ιουλίου Δημοσ. 6 Ιουλίου 16 λεπτά πριν, Alex21121988 είπε Σε idle/browsing γύρω στους 4 βαθμούς κάτω. Στα ψηλά μέχρι και 8 γλίτωσα. Αν και για μένα το Cinebench και λοιπά benchmarks δεν είναι ρεαλιστικά σενάρια. Σε games που τον παρακολουθώ, κυρίως cpu intensive ones, εκει μεχρι 70 βαθμούς θα δω βαριά μετά από αρκετές ώρες παιχνιδιού. Βάλε mfs24 και τριγυρνα Νέα Υόρκη χαμηλά στο έδαφος με f-18 και άσε τα cinebech 😛 1 2
d4ydr33m3r Δημοσ. 6 Ιουλίου Δημοσ. 6 Ιουλίου 11 λεπτά πριν, Sprou είπε Βάλε mfs24 και τριγυρνα Νέα Υόρκη χαμηλά στο έδαφος με f-18 και άσε τα cinebech 😛 Πες ταααα
ultraex2003 Δημοσ. 8 Ιουλίου Δημοσ. 8 Ιουλίου επιτελους βγηκε το διορθωμενο βιος agesa 1.2.0.3 e για msi 850 tomahawk το προηγουμενο τους δεν εκανε boot στα 7800 -8000 mhz για αυτο το απεσυραν https://www.msi.com/Motherboard/MAG-B850-TOMAHAWK-MAX-WIFI/support 7E62v2A40 2025-07-07 12.99 MB Description: - AGESA PI-1.2.0.3e released. - Support all 64GB*4 DRAM chips and optimized 2DPC 1R capability. - Samsung 4Gx8 chip OC optimized. - Support future CPU. ενα γρηγορο τυπικο στα 8000 mhz φαινεται οτι ακουει και ενα στα 6200 στα καθημερινα μου 6200 cas 28 / fclk 2133/ nitro 1.2.0 /gdm disable 1
music_lover Δημοσ. 14 Ιουλίου Δημοσ. 14 Ιουλίου Ποιο παλικάρι θα μου κάνει post ένα καλό βίντεο στο youtube με εύκολες και αναλυτικές οδηγίες για σωστό σετάρισμα του bios σε ryzen 9800x3d? 🙄
ultraex2003 Δημοσ. 14 Ιουλίου Δημοσ. 14 Ιουλίου 3 λεπτά πριν, music_lover είπε Ποιο παλικάρι θα μου κάνει post ένα καλό βίντεο στο youtube με εύκολες και αναλυτικές οδηγίες για σωστό σετάρισμα του bios σε ryzen 9800x3d? 🙄 bro δες στο utube σίγουρα θα βρεις εκει και πιθανόν και για τη μητρική σου 1
nikpoth Δημοσ. 15 Ιουλίου Δημοσ. 15 Ιουλίου 14 ώρες πριν, music_lover είπε Ποιο παλικάρι θα μου κάνει post ένα καλό βίντεο στο youtube με εύκολες και αναλυτικές οδηγίες για σωστό σετάρισμα του bios σε ryzen 9800x3d? 🙄 https://www.igorslab.de/en/amd-ryzen-7-9800x3d-in-gaming-test-overclocked-undervolted-and-found-to-be-good/4/ 2
ultraex2003 Δημοσ. Τετάρτη στις 06:18 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 06:18 μμ νεο βιος agesa 1.2.0.3f για msi 850 tomahawk https://www.msi.com/Motherboard/MAG-B850-TOMAHAWK-MAX-WIFI/support Description: - Support AGESA PI 1.2.0.3f. - Security issue mitigation. 1
ICE-T Δημοσ. Πέμπτη στις 07:36 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 07:36 μμ Στις 16/7/2025 στις 6:18 ΜΜ, ultraex2003 είπε νεο βιος agesa 1.2.0.3f για msi 850 tomahawk https://www.msi.com/Motherboard/MAG-B850-TOMAHAWK-MAX-WIFI/support Description: - Support AGESA PI 1.2.0.3f. - Security issue mitigation. Το δοκίμασες?
ultraex2003 Δημοσ. Πέμπτη στις 08:38 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 08:38 μμ 58 λεπτά πριν, ICE-T είπε Το δοκίμασες? ναι μια χαρα το βιος ξεκινησα και λιγο χαλάρα το πασπατεμα στις μνημες στα 8000 mhz με χαμηλα watt στο cpu 1
ICE-T Δημοσ. Παρασκευή στις 08:21 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 08:21 πμ 11 ώρες πριν, ultraex2003 είπε ναι μια χαρα το βιος ξεκινησα και λιγο χαλάρα το πασπατεμα στις μνημες στα 8000 mhz με χαμηλα watt στο cpu προς το παρών είμαι στο 1.2.03e ε καμιά 15 μέρες θα το δοκιμάσω.
ultraex2003 Δημοσ. Παρασκευή στις 10:03 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:03 πμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, ICE-T είπε προς το παρών είμαι στο 1.2.03e ε καμιά 15 μέρες θα το δοκιμάσω. ααα εχεις το 1.2.0.3 e ποιο ομως ? το αρχικο το ειχαν αποσυρει την 1η φορα γιατι ειχε θεμα το ειχα αναφερει και εγω και το ξαναανεβασαν διορθωμενο και τα 2 αυτα ειναι ειναι 1.2.0.3e και ειναι οκ δοκιμασμενα Επεξ/σία Παρασκευή στις 10:03 πμ από ultraex2003
ICE-T Δημοσ. Παρασκευή στις 10:54 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:54 πμ 50 λεπτά πριν, ultraex2003 είπε ααα εχεις το 1.2.0.3 e ποιο ομως ? το αρχικο το ειχαν αποσυρει την 1η φορα γιατι ειχε θεμα το ειχα αναφερει και εγω και το ξαναανεβασαν διορθωμενο και τα 2 αυτα ειναι ειναι 1.2.0.3e και ειναι οκ δοκιμασμενα Το διορθωμένο έχω. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα