Προς το περιεχόμενο

Καναδός δικαστής αποφαίνεται ότι το emoji "thumbs up" μετράει ως συμφωνία σύμβασης


alion

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Shinji ikari είπε

Πολυ ωραια ειπωμενα, μονο που μερικες συμφωνιες, οπως ο γαμος, ειναι υποχρεωτικα γραπτες.

Παίζουμε λίγο με τις λέξεις σε αυτή την επισήμανση, με μια απρόσωπη οντότητα όπως μια πολιτεία σαν την Ελλάδα εννοείται ότι "επικοινωνείς" είτε γραπτώς με φυσικό χαρτί είτε ψηφιακά με κάποιο απο τα υπουργεία της πράγμα φυσικό γιατί δεν ειναι μια ύπαρξη αλλά ένα σύνολο απο χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους κτλ δεν γίνεται να "συνεννοηθείς" κάπως αλλιώς μαζί με μια απρόσωπη μεγάλη μάζα.

η πολιτεία ζητάει να εκδοθεί άδεια γάμου  προκειμένου να επιβεβαιώσει ότι πρόκειται για έναν τουλάχιστον έλληνα πολίτη και να κατοχυρώσει τα δικαιότατα που προκύπτουν εξ αυτού (άδεια απο την εργασία λόγω γάμου ας πούμε ή διάφορα επιδόματα κτλ)  ή να αλλάξει πχ το φορολογικό του καθεστώς κτλ.  ή να της παρουσιαστεί ληξιαρχική πράξη άλλης χώρας αν τελέστηκε ο γάμος εκτός ελλάδας ή/και δεν πρόκειται για Έλληνες πολίτες. 

 

Αλλά αυτό Είναι εντελώς άλλη κουβέντα  
Το σχετικό στην κουβέντα (που σχετίζεται παράλληλα και με τον γάμο) είναι ότι πχ δεν μπορείς να παντρευτείς με παπά/δήμαρχο και με κουμπάρο/μάρτυρα κτλ (δηλαδή καθόλα νόμιμα)  κάποια να είστε πχ 1 χρόνο μαζι και μετά να φύγεις χωρίς διαζύγιο και όλες τις υποχρεώσεις που το ακολουθούν απλά προφασιζόμενος ότι στις άδειες του γάμου πχ η τζίφρα που έβαλες, το μελάνι πάνω στο χαρτί δηλαδή δεν ήταν δικιά σου αλλά έκανες μια άλλου είδους ζωγραφιά. 

 

και επίσης (εκτός των απο πάνω)  η ελλάδα δεν ειναι το καλύτερο παράδειγμα γενικά (δεν μιλάω συγκεκριμένα για το επιχείρημα σου) μιας και είμαστε η χώρα με την μεγαλύτερη αδιαφορία για την ουσία και την εμμονή για την τυπολατρία που δημιουργεί το βαθύ δημόσιο και την άπειρη γραφειοκρατεία που ειναι και ένας μεγάλος λόγος που είμαστε πίσω σαν χώρα σε πολλά επίπεδα και επίσης αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα τόσο για το εγχώριο επιχειρείν όσο και για όσους σκέφτονται να επενδύσουν στην Ελλάδα. 

(Μια απλή αναφορά πχ στις ΗΠΑ μπορεί ένας νέος να ξεκινήσει μια νόμιμη ανώνυμη/περιορισμένης ευθύνης επιχείρηση σε 72 ώρες βαριά βαριά μια βδομάδα  online συμπληρώνοντας μια δύο τρείς φόρμες στην Ελλάδα χρειάζεται βδομάδες αν όχι μήνες με χαρτιά παραστατικά τρέξιμο απο τον Άννα στον Καΐάφα μόνο αίμα και ούρα δεν του παίρνουν + τα έξοδα που ειναι αρκετά ) 

η στην παιδεία, μονόδρομη κατεύθυνση χωρίς επιλογή αλλαγής (που να μην χρειάζεται την επανάληψη του έτους) με μονόδρομες εξετάσεις μια φορά τον χρόνο με συγκεκριμένο τρόπο, διαδικασία μηχανογραφικού, διαδικασία αδειών σίτισης, στέγης, πάσο  πιστοποιητικά χαρτιά κτλ κτλ 

Στο εξωτερικό (ή τουλάχιστον σε ανεπτυγμένες χώρες αν και πολλές που δεν θεωρούνται δυτικές κτλ έχουν καλύτερα συστήματα) το παιδί διαλέγει τα μαθήματα που θέλει να παρακολουθεί και δεν "κλειδώνει" σε κατεύθυνση και αν αλλάξει γνώμη για το τι το ενδιαφέρει αλλάζει απλά 1,2 μαθήματα στον κύκλο σπουδών στο λύκειο επίσης περνάνε σε πανεπιστήμιο όχι σε επιμέρους ειδικότητα δηλαδή το παιδί ακόμη και σαν φοιτητής/φοιτήτρια μπορεί να αλλάξει την ειδικότητα του πχ απο μαθηματικός να γίνει χημικός ή προγραμματιστής ή και νομικός οργανικά μέσα στην σχολή απλά αλλάζοντας στα βασικά μαθήματα που χρειάζονται χωρίς να ξαναδώσει εξετάσεις κτλ . 

Αν υπάρχουν εθνικές εξετάσεις και δεν ειναι απλά ανοικτά πανεπιστήμια τότε ειναι απλά ένας απο τους πολλούς τρόπους πρόσβασης πχ μπορεί να το δεχτούν και με προσωπική συνέντευξη ή να έχει δικαίωμα να εξεταστεί στο πανεπιστήμιο σε συγκεκριμένα μαθήματα ή να παρακολουθήσει έναν προπαρασκευαστικό πρόγραμμα κτλ κτλ κτλ έχει μια κάρτα/ταυτότητα φοιτητή και ένα email που βγαίνουν επιτόπου με την εγγραφή  και όλα  απορρέουν απλά οργανικά/κατευθείαν (πχ στέγη σίτιση )χωρίς τρεξίματα χρυσόβουλα κτλ 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

7 hours ago, Zengar Zombolt said:

Εδω αμα εχεις γκομενα στο Καναδα και ειστε/μενετε μαζι για κανα χρονο η κυβερνηση το αναγνωριζει σαν γαμο και μετα αμα θελει μπορει να σε χωρισει  να σου παρει την περιουσια και να πληρωνεις διατροφη.....
Τιποτα δεν μου φαινετε περιεργο για τον Καναδα για ηλιθιες νομοθεσιες

Ζω εδώ, και συμφωνώ  με το παραπάνω 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

"In my opinion the signature requirement was met by the thumbs-up emoji originating from Chris and his unique cell phone," Keene said.

https://www.reuters.com/world/americas/canadian-farmers-thumbs-up-emoji-leads-62000-fine-undelivered-flax-2023-07-07/

δηλαδη το οτι εγινε απο το κινητο του ειναι αποδειξη οτι το εκανε αυτος.Οκ αν σκοτωσει ανθρωπο το αμαξι σου το εκανες εσυ

Ποσα thump up εχω στειλει σε αγγελιες που καποιοι λενε οτι νανε στα pm .

Επεξ/σία από Aias
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

39 λεπτά πριν, Aias είπε

δηλαδη το οτι εγινε απο το κινητο του ειναι αποδειξη οτι το εκανε αυτος.Οκ αν σκοτωσει ανθρωπο το αμαξι σου το εκανες εσυ

Ποσα thump up εχω στειλει σε αγγελιες που καποιοι λενε οτι νανε στα pm .

Ο δικαστής έτσι λέει.Ο ίδιος ο Chris δεν έχει κάνει έφεση,ίσως όχι ακόμα; Οπως και δεν έχει "πει" οτι του έκλεψαν το κινητό και απάντησαν thump up στο  συμβόλαιο.

αν το αμάξι σου σκοτώσει κάποιον θα πρέπει να αποδείξεις ότι άλλος ήταν ο οδηγός.

 

Μην λέμε για πόσα έχουμε στείλει κλπ άσχετες περιπτώσεις.Η απάντηση του Chris έγινε μετά απο 

Following Mr. Mickleborough sending this text message, he received a call from Bob Achter. After speaking with Bob Achter, Mr. Mickleborough called Chris Achter. Following the phone call with Chris Achter, Mr. Mickleborough had a contract drafted for Achter to sell SWT 86 metric tonnes of flax to SWT at a price of $17.00 per bushel (which amounts to $669.26 per tonne) with a delivery period listed as “Nov”. Mr. Mickleborough applied his ink signature to the contract, then took a photo of the contract using his cell phone. Mr. Mickleborough then texted the photo of the contract to Chris Achter at 306-264-7664, along with the text message: “Please confirm flax contract”. Chris Achter texted back from 306-264-7664 a “thumbs-up” emoji.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 hours ago, Dr_Pepper said:

Παίζουμε

Μπορουσες απλα να πεις οτι δεν το ηξερες, το οτι δεν μετραει το σχημα της υπαγραφης αλλα το οτι εβαλες το χερι σου και υπεγραψες το ξερουμε ολοι, εστω και διαισθητικα ελπιζω.

8 hours ago, Zengar Zombolt said:

Εδω αμα εχεις γκομενα στο Καναδα και ειστε/μενετε μαζι για κανα χρονο η κυβερνηση το αναγνωριζει σαν γαμο

Αρθρο;

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 minutes ago, Shinji ikari said:

 

Αρθρο;

καλα δεν ειναι ετσι οπως τοσο απλα τα λεει ο φιλος.

Ένας χρόνος το ελάχιστο, και θα πρέπει να έχετε κοινους λογαριασμούς, συμβόλαια κλπ. Μέχρι και φωτογραφίες σου ζητάνε να και μπορείς να περάσεις και από συνεντεύξη εάν τα στοιχέια είναι λιγα.. (common law)

Και προφανώς αν δεν κάνεις εσύ τη διαδικασία του common law το κράτος δεν σε θεωρεί παντρεμένο

αλλα ναι, οντως εαν θελεις γινετε αυτο που λεει ο Zengar 

 

 

Επεξ/σία από Kaba15
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 8/7/2023 στις 10:54 ΜΜ, JohnyPerpatitis είπε

Δεν έχει λογική η απόφαση. Η ερωτηση ηταν" πηρες το συμβολαιο;" και ο αλλος απανταει με Thumbs up που αντιστοιχει σε ναι. Πως γινεται να σημαινει κατι παραπανω απο αυτο που ρωτηθηκε;

Αφού ήταν στημένος ο δικαστής τι λογική να έχει; Ο άλλος ήξερε ότι είναι στημένος και τον έτρεξε στα δικαστήρια. Θα πίστευε κανείς ότι είναι μια απόφαση που πάρθηκε στο μπανανισταν που ζούμε εμείς αλλά όχι έγινε στον προηγμένο Καναδά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 8/7/2023 στις 11:30 ΜΜ, deafman είπε

Δεν εχω να προσφερω κατι στο θεμα αλλα θελω να βγαλω απο μεσα μου ποσο γελοια μου φαινεται η απόφαση. συμφωνω να εκσυγχρονιστούν τα δικαστηρια και οποιοι τομεις γενικα μπορουν αλλα το να ανατρεξεις σε "λεξικο" για emoji δε μου δειχνει οτι επιτεύχθηκε ο στοχος.

Απλά βλέπουν οτιδήποτε γελοίο ανήθικο όπως και άλλα  που χωρις την θέληση της πλειοψηφίας των πολιτών τα επιβάλουν και ρίχνουν δόλωμα όσο τσιμπάνε οι από κάτω ...καλά κάνουν υπάρχουν ακόμα ....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εκεί στον Καναδά δε τη παλεύουν οι δικαστές έτσι, δηλαδή το να σου πατηθεί από λάθος όταν κολλάνε εφαρμογές, οθόνη, λειτουργικό, από παιδί που σου πήρε τη συσκευή....

άλλο το παρέλαβα το συμβόλαιο και άλλο το υπογράφω, μάλλον κανένα ξαδερφάκι του επιχειρηματία θα είναι ο δικαστής

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...