Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά.

Ανακαινίζουμε ένα σπίτι και είμαστε στη φάση επιλογής πλακιδίων. Πόρτες δεν έχουν μπει και τα πλακάκια θα μπουν πάνω στα παλιά. Επομένως το πάχος στα πλακάκια δεν παίζει ρόλο.

Το διαμέρισμα δεν είναι μεγάλο. Συγκεκριμένα το πάτωμα είναι 64 τμ και για τα πλακάκια στους τοίχους του μπάνιου άλλα 16 τμ. Γενικά μας είπαν ότι πλέον η τάση είναι να βάζουν το ίδιο πλακάκι και στο πάτωμα, και στο μπάνιο και στους τοίχους του μπάνιου. Εσάς ποια είναι η άποψη σας ; Συμφωνείτε με αυτό; Επίσης μας είπαν ότι όλοι τώρα αγοράζουν πλακάκια 60x120. Ισχύει αυτό; Μήπως ένα τέτοιου μεγέθους πλακάκι σε ένα μικρό διαμέρισμα δε δείχνει ωραίο και ίσως να δημιουργεί πρόβλημα; Αυτό που με προβληματίζει πιο πολύ είναι ο διάδρομος που έχει πλάτος 95 πόντους. Δε ξέρω από αυτά και με αγχώνει η όλη διαδικασία μιας και την έχω πατήσει ήδη μια φορά σε αυτό το θέμα. Στη τελευταία ανακαίνιση που είχαμε κάνει στο μπάνιο μας τα νερά δε πάνε καν μέσα στο σιφόνι. Γενικά άλλον είχαμε πληρώσει για τη δουλειά και έστειλε ένα άχρηστο παιδάκι στη θέση του που έπαιρνε κάθε 3 λεπτά τηλέφωνο να ρωτήσει τι να κάνει. Εννοείται αυτή τη φορά άμα δω κάτι ανάλογο θα τον διώξω αμέσως. Και όσον αφορά τα λεφτά στο τέλος και τελική τομή από την αρχή. Δε πρόκειται να τον αφήσω να πηγαίνει με το πάσο του για να γράφει μέρες. 

Μερικές τελευταίες απορίες τώρα. Μας είπανε ότι γενικά το γυαλιστερό πλακάκι που προτιμούμε είναι δύσκολο στη συντήρηση/καθαριότητα και να διαλέξουμε κάτι ανάμεσα σε ματ και γυαλιστερό. Ποια είναι η άποψη σας για αυτό; κάποια άλλη συμβουλή

Ευχαριστώ για το χρόνο σας. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ifollowrivers είπε

Γενικά μας είπαν ότι πλέον η τάση είναι να βάζουν το ίδιο πλακάκι και στο πάτωμα, και στο μπάνιο και στους τοίχους του μπάνιου. Εσάς ποια είναι η άποψη σας

Δεν λεει κατι αυτο.Αν σας αρεσει, ειναι οκ παντως.

4 λεπτά πριν, ifollowrivers είπε

τώρα αγοράζουν πλακάκια 60x120

Διαχρονικα αλλαζουν τα μεγεθη και ετσι παντα χρειαζεσαι καινουρια μετα! Κρατηστε αποθεμα απο οτι βαλετε.

4 λεπτά πριν, ifollowrivers είπε

Στη τελευταία ανακαίνιση που είχαμε κάνει στο μπάνιο μας τα νερά δε πάνε καν μέσα στο σιφόνι.

Προφανως εχει σημασια ο μαστορας να ειναι καλος και να συνεργαστει καλα με τον υδραυλικο (γιατι ο ενας μπορει να χαλασει τη δουλεια του αλλου και μετα να καθεσαι εσυ να ακους να κατηγορει ο ενας τον αλλον)

5 λεπτά πριν, ifollowrivers είπε

Μας είπανε ότι γενικά το γυαλιστερό πλακάκι που προτιμούμε είναι δύσκολο στη συντήρηση/καθαριότητα και να διαλέξουμε κάτι ανάμεσα σε ματ και γυαλιστερό

Δεν νομιζω οτι παιζει ρολο αυτο,σημασια εχει η ποιοτητα για αντοχη στο χρονο.

Εναλλακτικα μπορειτε να βαλετε πατητητη τσιμεντοκονια αντι για νεα πλακακια,πιθανως θα ειναι καλυτερα και απο οικονομικης αποψης

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ifollowrivers είπε

Γενικά μας είπαν ότι πλέον η τάση είναι να βάζουν το ίδιο πλακάκι και στο πάτωμα,

πριν 23 χρόνια έβαλα σε όλο το δάπεδο το ίδιο

Επίσης μας είπαν ότι όλοι τώρα αγοράζουν πλακάκια 60x120. Ισχύει αυτό;

τα μεγάλα πλακάκια δεν εξυπηρετούν στις ρήσεις Οπότε τα ξεχνάς για μπάνιο και βεράντες Εκτος και αν βγουν τα σιφώνια ακριβως εκεί που τελειώνει το πλακάκι (χλωμό)

Δημοσ.
42 minutes ago, NikosKallithea said:

Και αυτο το πανω απο τα παλιά πλακάκια να το ξεχάσεις αν δεν θέλεις να τα πάρεις στο χέρι κάποια στιγμή.

Φίλε μου γιατί το λες αυτό; Όλοι όσοι ξέρω στα παλιά πάνω τα κόλλησαν. 

Δημοσ.

τα μεγαλα πλακακια εχουν γινει "μοδα" γιατί οι πλακαδες τελειώνουν πιο γρηγορα.. σε μικρούς χώρους δεν μου κάθεται καλά ένα μεγάλο πλακακι. Για μπάνιο, ξέχασέ το, ειδικά αν τίθεται θέμα ρήσεων. 

Στο γυαλιστερό και το σατινέ πλακάκι όντως η βρωμιά φαίνεται πιο εύκολα, αλλά γενικά είναι πολύ πιο εμφανίσημα από τα ματ (και συνήθως ακριβότερα) και κάνουν τον χώρο να φαίνεται μεγαλυτερος/ φωτεινότερος..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλε μου γιατί το λες αυτό; Όλοι όσοι ξέρω στα παλιά πάνω τα κόλλησαν. 

Οπως νομιζεις.

Εγω παντως δεν ετυχε να δω ουτε εναν

Τα σπιτια έχουν αλφαδιές, ποδιες μαρμαρα σε πορτες και μπαλκονόπορτες κλπ κλπ περαν της κακοτεχνίας που ανέφερα

Επεξ/σία από NikosKallithea
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, ifollowrivers είπε

Γενικά άλλον είχαμε πληρώσει για τη δουλειά και έστειλε ένα άχρηστο παιδάκι στη θέση του που έπαιρνε κάθε 3 λεπτά τηλέφωνο να ρωτήσει τι να κάνει. Εννοείται αυτή τη φορά άμα δω κάτι ανάλογο θα τον διώξω αμέσως

Πριν 10 ημέρες έβαλα πλακάκια (60x30) σε ένα μικρό δωμάτιο…

Ο πλακάς 30 χρόνια εμπειρία…

Τα πλακάκια κόλλησαν επάνω σε πέτρα (ναι είχε για δάπεδο φυσική πέτρα).

Αποτέλεσμα, στην εξώπορτα του δωματίου που έχει μασίφ ξύλινη πόρτα (η οποία θα κοβόταν από κάτω), από την μια πλευρά είχε 1,5 δάκτυλο κενό (δεν είχε δώσει σωστή αλφαδιά στα πλακάκια της πόρτας)!

Η απάντηση του μάστορα…

-Ε δεν πειράζει… βάλε από πίσω από την πόρτα αεροστοπ…!

Απάντηση δικιά μου…

-ή τα ξηλώνεις τώρα άμεσος ή χρήματα δεν παίρνεις…

Ξήλωσε 5 σειρές πλακάκια για να μπορέσει να φέρει σωστά αλφαδιά…

Επεξ/σία από andreas1gr
  • Like 2
Δημοσ.

2 hours ago, SR20DET said:

τα μεγαλα πλακακια εχουν γινει "μοδα" γιατί οι πλακαδες τελειώνουν πιο γρηγορα.. σε μικρούς χώρους δεν μου κάθεται καλά ένα μεγάλο πλακακι. Για μπάνιο, ξέχασέ το, ειδικά αν τίθεται θέμα ρήσεων. 

Στο γυαλιστερό και το σατινέ πλακάκι όντως η βρωμιά φαίνεται πιο εύκολα, αλλά γενικά είναι πολύ πιο εμφανίσημα από τα ματ (και συνήθως ακριβότερα) και κάνουν τον χώρο να φαίνεται μεγαλυτερος/ φωτεινότερος..

Φίλε μου σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. Τα ματ τα έχουμε αποκλείσει τελείως και καταλήξαμε σε σατινέ. Μάλλον είναι μια καλή μέση λύση. 

1 hour ago, NikosKallithea said:

Οπως νομιζεις.

Εγω παντως δεν ετυχε να δω ουτε εναν

Τα σπιτια έχουν αλφαδιές, ποδιες μαρμαρα σε πορτες και μπαλκονόπορτες κλπ κλπ περαν της κακοτεχνίας που ανέφερα

Φίλε μου δεν είπα κάτι ούτε δχω καταλήξει κάπου 100%  γι αυτό ρωτάω για να μοιραστούμε όλοι τις εμπειρίες μας. 

11 minutes ago, andreas1gr said:

Πριν 10 ημέρες έβαλα πλακάκια (60x30) σε ένα μικρό δωμάτιο…

Ο πλακάς 30 χρόνια εμπειρία…

Τα πλακάκια κόλλησαν επάνω σε πέτρα (ναι είχε για δάπεδο φυσική πέτρα).

Αποτέλεσμα, στην εξώπορτα του δωματίου που έχει μασίφ ξύλινη πόρτα (η οποία θα κοβόταν από κάτω), από την μια πλευρά είχε 1,5 δάκτυλο κενό (δεν είχε δώσει σωστή αλφαδιά στα πλακάκια της πόρτας)!

Η απάντηση του μάστορα…

-Ε δεν πειράζει… βάλε από πίσω από την πόρτα αεροστοπ…!

Απάντηση δικιά μου…

-ή τα ξηλώνεις τώρα άμεσος ή χρήματα δεν παίρνεις…

Ξήλωσε 5 σειρές πλακάκια για να μπορέσει να φέρει σωστά αλφαδιά…

Έτσι ακριβώς θέλει φίλε. Δυστυχώς σε αυτό το επάγγελμα ειδικά υπάρχουν πολλοί τυχάρπαστοι. Ειλικρινά δεν είμαι απαιτητικός τύπος. Αλλά όχι να μην μπαίνουν ούτε τα νερά στο σιφόνι! Δηλαδή κάπου έλεος. Αυτό που είπε ο φίλος πιο πάνω ότι υδραυλικός και πλακάς πρέπει να ναι μαζί δύο μπάνιο ισχύει 100%  έτσι την πάτησα και εγώ την άλλη φορά και ο ένας κατηγορούμε τον άλλον. Ήταν τραυματική εμπειρία 😂 Όλη αυτή η ιστορία με έχει αγχώσει απίστευτα. 

Δημοσ.

Ρε παιδιά τα ματ πλακάκια καθαρίζουν εύκολα ή θα αφήνουν πχ λάσπες στο μπάνιο όπως τώρα και αναγκάζομαι να έχω χαλί μέσα;

• Sad 1
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, ifollowrivers είπε

Ρε παιδιά τα ματ πλακάκια καθαρίζουν εύκολα ή θα αφήνουν πχ λάσπες στο μπάνιο όπως τώρα και αναγκάζομαι να έχω χαλί μέσα;

αν φτάνουν οι λάσπες στο μπάνιο πρέπει να αναθεωρήσεις κάποια πράγματα

Δημοσ.
23 ώρες πριν, ifollowrivers είπε

Καλησπέρα παιδιά.

Ανακαινίζουμε ένα σπίτι και είμαστε στη φάση επιλογής πλακιδίων. Πόρτες δεν έχουν μπει και τα πλακάκια θα μπουν πάνω στα παλιά. Επομένως το πάχος στα πλακάκια δεν παίζει ρόλο.

Το διαμέρισμα δεν είναι μεγάλο. Συγκεκριμένα το πάτωμα είναι 64 τμ και για τα πλακάκια στους τοίχους του μπάνιου άλλα 16 τμ. Γενικά μας είπαν ότι πλέον η τάση είναι να βάζουν το ίδιο πλακάκι και στο πάτωμα, και στο μπάνιο και στους τοίχους του μπάνιου. Εσάς ποια είναι η άποψη σας ; Συμφωνείτε με αυτό; Επίσης μας είπαν ότι όλοι τώρα αγοράζουν πλακάκια 60x120. Ισχύει αυτό; Μήπως ένα τέτοιου μεγέθους πλακάκι σε ένα μικρό διαμέρισμα δε δείχνει ωραίο και ίσως να δημιουργεί πρόβλημα; Αυτό που με προβληματίζει πιο πολύ είναι ο διάδρομος που έχει πλάτος 95 πόντους. Δε ξέρω από αυτά και με αγχώνει η όλη διαδικασία μιας και την έχω πατήσει ήδη μια φορά σε αυτό το θέμα. Στη τελευταία ανακαίνιση που είχαμε κάνει στο μπάνιο μας τα νερά δε πάνε καν μέσα στο σιφόνι. Γενικά άλλον είχαμε πληρώσει για τη δουλειά και έστειλε ένα άχρηστο παιδάκι στη θέση του που έπαιρνε κάθε 3 λεπτά τηλέφωνο να ρωτήσει τι να κάνει. Εννοείται αυτή τη φορά άμα δω κάτι ανάλογο θα τον διώξω αμέσως. Και όσον αφορά τα λεφτά στο τέλος και τελική τομή από την αρχή. Δε πρόκειται να τον αφήσω να πηγαίνει με το πάσο του για να γράφει μέρες. 

Μερικές τελευταίες απορίες τώρα. Μας είπανε ότι γενικά το γυαλιστερό πλακάκι που προτιμούμε είναι δύσκολο στη συντήρηση/καθαριότητα και να διαλέξουμε κάτι ανάμεσα σε ματ και γυαλιστερό. Ποια είναι η άποψη σας για αυτό; κάποια άλλη συμβουλή

Ευχαριστώ για το χρόνο σας. 

Καλησπέρα φίλε μου. Πρώτα απ' όλα θα βγάλετε τα παλιά πλακάκια! Είναι 60 μέτρα σπίτι σε 6 ώρες θα τα έχουνε βγάλει και θα τα έχουνε στοίβα κι όλας!

Όλα τα πλακάκια έχουνε προδιαγραφές ανθεκτικότητας και χρήσης!

Δεν κάνουνε όλα για το πάτωμα! Στα κιβώτια των πλακιδίων έχει ζωγραφιά ένα χέρι αν είναι τοίχου η πατούσες αν είναι δαπέδου η και τα δύο που μόνο τότε κάνουν και για πάτωμα και για τοίχο!

Τα γυαλιστερά πλακάκια δείχνουν ποιο όμορφο το πάτωμα και είναι πολύ ποιο εύκολα από τα ματ! Προσοχή τώρα!! Τα πλακάκια που σου είπανε εγώ είμαι 99% σίγουρος ότι είναι ΙΝΔΙΑΣ για αυτό και σου είπανε ότι θέλουν συντήρηση! Όσο γυαλιστερά και αν δείχνουν τα ΙΝΔΙΑΣ είναι ΠΟΡΩΔΕΣ που αυτό σημαίνει ότι με τα χρόνια θα αφήσουν σημάδια π.χ αν βάλεις μια γλάστρα να πατάει κάτω αυτή πιθανών θα αφήση κυκλικό σημάδι όπως κάνει το μάρμαρο!! ΜΟΝΟ ιταλικά η ισπανικά πλακάκια θα δεις για το πάτωμα σε διάσταση μέχρι 60*60! Από εκεί και πέρα αν θέλεις 60*120 σε ιταλικό η ισπανικό να περιμένεις 2με 3 φορές τιμή πάνω γιατί δεν έχουνε καμία σχέση με τα ΙΝΔΙΑΣ! Για το μπάνιο μόνο μην τα φοβάσαι!

Αν έχεις καμία άλλη απορία παρακαλώ

Υ.Γ: Απόψεις του τύπου τα μεγάλα πλακάκια είναι για να τελειώνουν οι μάστορες ποιο γρήγορα εε τι να πω άσχετοι με άποψη!

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, bblov said:

Καλησπέρα φίλε μου. Πρώτα απ' όλα θα βγάλετε τα παλιά πλακάκια! Είναι 60 μέτρα σπίτι σε 6 ώρες θα τα έχουνε βγάλει και θα τα έχουνε στοίβα κι όλας!

Όλα τα πλακάκια έχουνε προδιαγραφές ανθεκτικότητας και χρήσης!

Δεν κάνουνε όλα για το πάτωμα! Στα κιβώτια των πλακιδίων έχει ζωγραφιά ένα χέρι αν είναι τοίχου η πατούσες αν είναι δαπέδου η και τα δύο που μόνο τότε κάνουν και για πάτωμα και για τοίχο!

Τα γυαλιστερά πλακάκια δείχνουν ποιο όμορφο το πάτωμα και είναι πολύ ποιο εύκολα από τα ματ! Προσοχή τώρα!! Τα πλακάκια που σου είπανε εγώ είμαι 99% σίγουρος ότι είναι ΙΝΔΙΑΣ για αυτό και σου είπανε ότι θέλουν συντήρηση! Όσο γυαλιστερά και αν δείχνουν τα ΙΝΔΙΑΣ είναι ΠΟΡΩΔΕΣ που αυτό σημαίνει ότι με τα χρόνια θα αφήσουν σημάδια π.χ αν βάλεις μια γλάστρα να πατάει κάτω αυτή πιθανών θα αφήση κυκλικό σημάδι όπως κάνει το μάρμαρο!! ΜΟΝΟ ιταλικά η ισπανικά πλακάκια θα δεις για το πάτωμα σε διάσταση μέχρι 60*60! Από εκεί και πέρα αν θέλεις 60*120 σε ιταλικό η ισπανικό να περιμένεις 2με 3 φορές τιμή πάνω γιατί δεν έχουνε καμία σχέση με τα ΙΝΔΙΑΣ! Για το μπάνιο μόνο μην τα φοβάσαι!

Αν έχεις καμία άλλη απορία παρακαλώ

Υ.Γ: Απόψεις του τύπου τα μεγάλα πλακάκια είναι για να τελειώνουν οι μάστορες ποιο γρήγορα εε τι να πω άσχετοι με άποψη!

Καλησπέρα φίλε. Τελικά καταλήξαμε σε γυαλιστερά γκρι 60x60 για το πάτωμα αλλά δεν είναι τελείως τελείως γυαλιστερά. Είναι ή ιταλικά ή ισπανικά. Από Δευτέρα που θα ξανά πάω θα σου πω ακριβως. Αποφασίσαμε στο μπάνιο να βάλουμε καλό ματ πλακάκι. Μού εξήγησαν ότι κάτω από το παλιό πλακάκι έχει ελαφρόπετρα και είναι πάρα πολλή δουλειά και μπελάς να βγάλουμε τα παλιά. Για αυτό αποφασίσαμε να τα βάλουμε από πάνω. Ωστόσο, αύριο που θα έρθει ένας άλλος μάστορας για προσφορά θα τον ρωτήσω να μού πει και αυτός αν γίνεται ή όχι

Γενικά μένουμε επαρχία και επισκέφτηκαμε όλα τα μαγαζιά με πλακάκια (6). Από τους 6 μόνο ο 1 μάς έλυσε όλες μας τις απορίες, μας άκουσε προσεκτικά και μας συμβούλευσε, για αυτό καταλήξαμε σε αυτόν.  Οι άλλοι ήταν λες και δεν ήθελαν να πουλήσουν. 

Έχω πάρει ήδη μια προσφορά από έναν μάστορα. Θα φωνάξω άλλους 2-3 και θα αποφασίσω μέσα στην επόμενη εβδομάδα με ποιον θα προχωρήσω. 

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Αν έχετε κάποια άλλη συμβουλή, παρακαλώ πείτε μου. 

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...