Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους σας,

Νοικιάζω ένα σπίτι το οποίο το συμβόλαιο λήγει τον Νοέμβρη και η ιδιοκτήτρια μου ζήτησε πριν 3 μήνες, όταν λήξει να φύγω γιατί θα έρθει να μείνει η ίδια. Βρήκα σπίτι, νοίκιασα αλλού, και αύριο φεύγω από εδώ.

Η ιδιοκτήτρια δεν μπορεί αύριο να έρθει να δει το σπίτι και να παραδώσω κλειδιά και θέλει την Κυριακή. Εγώ όμως θέλω να φύγω αύριο διότι έχω και προσωπικές μου δουλειές, συν ότι είναι πολλά τα χιλιόμετρα να γυρίζω την Κυριακή να της δώσω κλειδιά και να δει το σπίτι.

Δεν χρωστάω τίποτα, βέβαια στο χέρι της τα έδινα. Της είπα κράτα ολόκληρη την εγγύηση 350 ευρώ για ρεύμα νερό και τυχόν βρει τίποτα από "φθορά". Το αφήνω όμως πεντακάθαρο χωρίς κάποια ζημιά. Ρεύμα νερό(στο όνομα της, δεν ήθελε να τα πάρω στο δικό μου), δεν ξεπερνάν καν τα 130 ευρώ. Το νοίκι το έδινα πάντα στην ώρα του, τυπικός, ωραίος και μάγκας. 

Σκέφτομαι να αφήσω το κλειδί στην πόρτα απ' έξω, ώστε να μπει να χρησιμοποιήσει το ακίνητο όπως επιθυμεί πλέον, αφού δεν μπορεί να έρθει αύριο, δεν νομίζω πως είμαι υποχρεωμένος να έρχομαι 20 χιλιόμετρα όποτε μπορεί η ίδια. Δεν θέλω καν να την δω, διότι με έκλεβε στο ρεύμα αφού έδινε το ρολόι(τριφασικό) ρεύμα σε όλα της τα διαμερίσματα και μου το απέκρυψε. Και έτσι, δεν θέλω καν να της μιλήσω από κοντά. Εγώ θα βγάλω φωτογραφίες και video από το ακίνητο εσωτερικά πριν φύγω σαν "αποδεικτικά" αν κάνει τίποτα δικαστικώς και πει "χάλασε πράγματα και τα έφτιαξα".

Το φλοτέρ(βαρελάκι) στο καζανάκι έχει κάποια σημάδια πως δεν λειτουργεί σωστά τον τελευταίο καιρό, και έτσι αγόρασα το ανταλλακτικό και το άφησα να το βρει. Δεν μπορώ να το περάσω μόνος μου, θέλει κάβουρα, και δεν έχω.

Είναι παράλογο που δεν θέλω την Κυριακή να επιστρέψω για τα κλειδιά? Θα της τηλεφωνήσω αύριο, αν μπορεί κάποιον να στείλει να τα δώσω αν δεν μπορεί η ίδια.

Ρωτάω εδώ αν πάει δικαστικώς από πείσμα που δεν ήρθα την Κυριακή για τα κλειδιά, τι επιπτώσεις θα έχω. 
Αν με κυνηγήσει για τα νοίκια έως τον Νοέμβρη αφού δεν μπορώ να αποδείξω ότι μου ζήτησε να φύγω, μπορώ να επικαλεστώ λόγους υγείας, μιας και διαγνώστηκα πρόσφατα με ασθένεια των αρθρώσεων, και δεν έχει ασανσέρ, και δεν μπορώ να ανεβαίνω τόσα σκαλιά. 
Αν πάλι επικαλεστεί "δεν μου πλήρωσε νοίκια", έχω δώσει 2 φορές σε τράπεζα, και έχω μερικά sms που έστελνα ότι είμαι έξω από το σπίτι της να βγει να της δώσω το νοίκι.

Φυσικά, όταν φύγω ίσως κάνω καταγγελία στον ΔΕΔΔΗΕ για το ρολόι, αφού πρώτα γίνει λύση συμβολαίου.

Ευχαριστώ προκαταβολικά, και συγγνώμη για την κούραση.. 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, BaggekhsKr είπε

Φυσικά, όταν φύγω ίσως κάνω καταγγελία στον ΔΕΔΔΗΕ για το ρολόι, αφού πρώτα γίνει λύση συμβολαίου.

όχι ίσως , τη δίνεις στεγνά

11 λεπτά πριν, BaggekhsKr είπε

Σκέφτομαι να αφήσω το κλειδί στην πόρτα απ' έξω

έξυπνη λύση 😂

Δημοσ.

Θα την ενημερώσεις ότι δεν μπορείς αύριο και που μπορείς να αφήσεις το κλειδί.Μην το αφήσεις στην πόρτα γιατί υπάρχουν και κλέφτες.

Αλλά 20+20χλμ για να ξεμπερδευεις δεν είναι καλύτερα;

• Like 1
Δημοσ.

Δεν χρειάζεται να το τυρρανάς τόσο και να αγχώνεσαι. Συμφωνείτε μια μέρα που μπορείτε και οι δύο και τελειώνει η ιστορία. Τι είναι 20χλμ;

Απλά καταλαβαίνω ότι δεν θες τελικά να τη συναντήσεις. Αν όμως είσαι τόσο σωστός όπως λες, τι έχεις να φοβηθείς;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή δεν είναι αξιόπιστη όπως λες πήγαινε κλείσε ραντεβού να το παραδώσεις εκτός αν φοβάσαι οτι θα αρχίσει τα μα μου και δεν θες να τσακωθείς οπότε στη χειρότερη της χαρίζεις την εγγύηση (γιατί κάτι θα βρει να στη φάει και αυτή όπως σου τρώει από το ρεύμα) και της γυρνάς τα κλειδιά με courier ή τα αφήνεις σε κανά διαχειριστή αν έχουν καλές σχέσεις (και δεν του χρωστάς κοινόχρηστα).

Επεξ/σία από agnostos13
  • Like 2
Δημοσ.
14 ώρες πριν, BaggekhsKr είπε

Αν με κυνηγήσει για τα νοίκια έως τον Νοέμβρη αφού δεν μπορώ να αποδείξω ότι μου ζήτησε να φύγω

Εφοσον σου ζητησε να φυγεις,δε νομιζω να ασχοληθει να σε τρεξει,αυτη ηδη εχει ετοιμασει αγγελια με +++ στο ενοικιο.
Συνηθως αυτοι που κανουν τετοιες λαμογιες με  ρευματα νερα αποφευγουν να μπλεκουν νομικα.

Εαν τωρα σε νοιαζει να ασχοληθεις,της κανεις μια καταγγελια σε ΔΕΔΔΗΕ για τα καουμποιλικια με το ρολοι,αφου γινει η λυση του συμβολαιου.

Γενικως,μην αγχωνεσαι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...