ntellos Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Καλησπέρα σε όλους,. Έπειτα από γενική συνέλευση τον Ιούνιο του 2021 έχει αποφασιστεί να μαζεύεται κάθε μήνα το ποσό των 360€ (συνολικά) για αποθεματικό με σκοπό να συμπληρωθεί ένα ποσό για να γίνουν έργα επισκευής σε κοινόχρηστους χώρους. Όλα καλά μέχρι εδώ, αλλά αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι τα 360€ μοιράζονται ισόποσα στους συνιδιοκτήτες (20€ έκαστος) και όχι με βάση το ποσοστό συνιδιοκτησίας του καθενός (χιλιοστά;) Σε κουβέντα με τον διαχειριστή μου είπε ότι έτσι αναγράφεται στο καταστατικό. Εμένα συνεχίζει όμως να μου φαίνεται λάθος, καθώς δνε θεωρώ λογικά να συμμετέχει ένα διαμέρισμα 60τ.μ. το ίδιο με ένα διαμέρισμα 120τ.μ. Υπάρχει κάποιο ρητό νομικό πλαίσιο που μπορώ να διαβάσω; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων ΥΓ: σκοπεύω να ζητήσω το καταστατικό.
PLACEBO_89 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 14 ώρες πριν, ntellos είπε Καλησπέρα σε όλους,. Έπειτα από γενική συνέλευση τον Ιούνιο του 2021 έχει αποφασιστεί να μαζεύεται κάθε μήνα το ποσό των 360€ (συνολικά) για αποθεματικό με σκοπό να συμπληρωθεί ένα ποσό για να γίνουν έργα επισκευής σε κοινόχρηστους χώρους. Όλα καλά μέχρι εδώ, αλλά αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι τα 360€ μοιράζονται ισόποσα στους συνιδιοκτήτες (20€ έκαστος) και όχι με βάση το ποσοστό συνιδιοκτησίας του καθενός (χιλιοστά;) Σε κουβέντα με τον διαχειριστή μου είπε ότι έτσι αναγράφεται στο καταστατικό. Εμένα συνεχίζει όμως να μου φαίνεται λάθος, καθώς δνε θεωρώ λογικά να συμμετέχει ένα διαμέρισμα 60τ.μ. το ίδιο με ένα διαμέρισμα 120τ.μ. Υπάρχει κάποιο ρητό νομικό πλαίσιο που μπορώ να διαβάσω; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων ΥΓ: σκοπεύω να ζητήσω το καταστατικό. Το αποθεματικο επιστρεφεται πισω αλλιως δεν λεγεται αποθεματικο! Αρα μαζευει χρημα προκαταβολικα για τα εργα που θα κανετε 1
filipprin Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 14 ώρες πριν, ntellos είπε Σε κουβέντα με τον διαχειριστή μου είπε ότι έτσι αναγράφεται στο καταστατικό. Εμένα συνεχίζει όμως να μου φαίνεται λάθος, καθώς δνε θεωρώ λογικά να συμμετέχει ένα διαμέρισμα 60τ.μ. το ίδιο με ένα διαμέρισμα 120τ.μ. Γιατι εσυ που έχεις 60 τμ έχεις λιγοτερα δικαιώματα στον κοινοχρηστο απο τον αλλο που εχει 160 τμ???
agnostos13 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, PLACEBO_89 είπε Το αποθεματικο επιστρεφεται πισω αλλιως δεν λεγεται αποθεματικο! Αρα μαζευει χρημα προκαταβολικα για τα εργα που θα κανετε Προφανώς αναφέρεται σε έκτακτο αποθεματικό που θα χρησιμοποιηθεί ως προκαταβολή για τις εργασίες και όχι για το τακτικό αποθεματικό. Όσον αφορά τον TS βλέπετε τι ορίζει το καταστατικό. Συνήθως το τακτικό αποθεματικό μοιράζεται ισόποσα στους ιδοκτήτες καθώς λειτουργεί ως εγγύηση για τους κακοπληρωτές που καθυστερούν να καταβάλουν τις οφειλές τους (και δεν σχετίζεται άμεσα με τα τ.μ. καθώς το μεγαλύτερο διαμέρισμα δεν ταυτίζεται απαραίτητα με τον πιο κακοπληρωτή). Κατά τα λοιπά οι προκαταβολές ανεξαρτήτως πως θα μοιραστούν (ή θα ονομαστούν) θα πρέπει στο τέλος να συμψηφιστούν με τις αντίστοιχες δαπάνες για κάθε διαμέρισμα οι οποίες επιμερίζονται συνήθως με βάση τα τ.μ. Αν οι δαπάνες πάνε με τα τ.μ. και η προκαταβολή πάει ισόποσα ανά διαμέρισμα δεν μπορεί να αφαιρέσει το σύνολο της προκαταβολής από το τελικό ποσό και να πληρώσετε τη διαφορά με βάση τα τ.μ. γιατί θα έχετε χρωθεί άλλα ντ’ άλλων. Επεξ/σία 15 Ιουλίου 2023 από agnostos13 1
PLACEBO_89 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 1 ώρα πριν, filipprin είπε Γιατι εσυ που έχεις 60 τμ έχεις λιγοτερα δικαιώματα στον κοινοχρηστο απο τον αλλο που εχει 160 τμ??? Φιλε ασε τις πονηριες γιατι αυτοι με τα πολλα χιλιοστα μεσα στην παρατυπία ειναι για να γλυτωσουν χρηματα επειδη αλλαξαν οι εποχες και τους κακοφαινεται!
filipprin Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) οκ εμενα ολα τα διαμερισματα ιδια τεραγωνικα ειναι Στις 15/7/2023 στις 5:19 ΜΜ, PLACEBO_89 είπε Φιλε ασε τις πονηριες γιατι αυτοι με τα πολλα χιλιοστα μεσα στην παρατυπία ειναι για να γλυτωσουν χρηματα επειδη αλλαξαν οι εποχες και τους κακοφαινεται! Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2023 από filipprin
PLACEBO_89 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 41 λεπτά πριν, filipprin είπε Οι δαπανες του κοινοχρηστου δεν πανε με χιλιοστα και ασε τα κουραφεξαλα. Για αυτο το λογο και ο κοινόχρηστος δεν μοιράζετε με χιλιοστα στους ιδιοκτητες Αυτο ασε να το κρινουν οι αναγνωστες!🙏
Basilhs23___ Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Ζήτα το καταστατικό από τον διαχειριστή και διάβασε το μόνος σου ή μαζί με δικηγόρο. Μόνο ότι λέει το καταστατικό θα τηρήσετε, οτιδήποτε άλλο είτε δεν θα μπορέσεις να το αλλάξεις είτε θα καταλήξεις με ψυχοφαρμακα. 2 ώρες πριν, filipprin είπε Οι δαπανες του κοινοχρηστου δεν πανε με χιλιοστα και ασε τα κουραφεξαλα. Για αυτο το λογο και ο κοινόχρηστος δεν μοιράζετε με χιλιοστα στους ιδιοκτητες Μέγα λάθος αυτό που λες, πάρα πολλά υπολογίζονται με βάση τα χιλιοστά, όχι όμως τα πάντα. Αυτά ορίζονται όλα από το καταστατικό.
filipprin Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 15/7/2023 στις 7:48 ΜΜ, Basilhs23___ είπε Μέγα λάθος αυτό που λες, πάρα πολλά υπολογίζονται με βάση τα χιλιοστά, όχι όμως τα πάντα. Αυτά ορίζονται όλα από το καταστατικό. . Στη δικια μου πολυκατοικία ο κηπουρός μοιραζεται το ιδιο σε ολους.Δεν ανήκουν στον 5ο περισσοτερα λουλουδια και στον 1ο λιγοτερα.Αμα ανοιξει μια τρυπα η σπαση ενα καγκελο η χρειαστει βαψιμο ενα κοινοχρηστος τοιχος τής εισοδου η τζαμαρια πληρωνουν ολοι το ιδιο γιατι ολοι εχουμε τα ιδια χιλιοστα πλην του ασανσερ που παει με τον οροφο Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2023 από filipprin
Dante80 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 19 hours ago, ntellos said: Σε κουβέντα με τον διαχειριστή μου είπε ότι έτσι αναγράφεται στο καταστατικό. ΥΓ: σκοπεύω να ζητήσω το καταστατικό. Έχετε λύσει το πρόβλημά σας. Θα ακολουθήσετε ότι αναγράφεται στο καταστατικό που έχετε ήδη αποδεχθεί. Επεξ/σία 15 Ιουλίου 2023 από Dante80
Basilhs23___ Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 56 λεπτά πριν, filipprin είπε Αυτο ακριβώς λεω.Πολλα πραγματα οριζονται απο τα χιλιοστα ΕΚΤΟΣ απο τούς κοινοχρήστους χώρους.Ο κοινόχρηστος χωρος ανηκει το ιδιο σε ολους.Πχ στη δικια μου πολυκατοικία ο κηπουρός μοιραζεται το ιδιο σε ολους.Δεν ανήκουν στον 5ο περισσοτερα λουλουδια και στον 1ο λιγοτερα.Αμα ανοιξει μια τρυπα η σπαση ενα καγκελο η χρειαστει βαψιμο ενα κοινοχρηστος τοιχος τής εισοδου η τζαμαρια πληρωνουν ολοι το ιδιο. Συγνωμη, κατάλαβα ακριβώς το αντίθετο από τα γραφόμενα σου. 1
agnostos13 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, filipprin είπε Οι δαπανες του κοινοχρηστου δεν πανε με χιλιοστα και ασε τα κουραφεξαλα. Για αυτο το λογο και ο κοινόχρηστος δεν μοιράζετε με χιλιοστα στους ιδιοκτητες Αυτό έχει να κάνει με το τι λέει το καταστατικό. Σε αρκετές πολυκατοικίες που ξέρω μοιράζονται τα έξοδα με βάση τα χιλιοστά γιατί αυτό λέει το καταστατικό οπότε ότι και να λέμε εδώ λίγη σημασία έχει... Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2023 από agnostos13
filipprin Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, agnostos13 είπε Σε αρκετές πολυκατοικίες που ξέρω μοιράζονται τα έξοδα με βάση τα χιλιοστά γιατί αυτό λέει το καταστατικό οπότε ότι και να λέμε εδώ λίγη σημασία έχει... Το καταστατικο λοιπον σε ολη την ελλαδα μοιράζει τις δαπανες με χιλιοστα στους κοινόχρηστους χωρους.Μιλατε λες και το καταστατικο ειναι ενα κολοχαρτο που ο καθε κατασκευαστής κανει οτι γουσταρει.Λαθος μεγαλο.υπαρχουν νομοι και κανονες συμφωνα με τούς οποίους φτιαχνεται και δεν μπορει η μια πολυκατοικια να λεει ετσι και η αλλη αλλιως. Εγω λοιπον που μενω σε πολυκατοικια και δεν εχω ακουσει απλώς σου λεω οτι ολες οι δαπάνες μοιράζονται με χιλιοστά οστοσω επειδει εχουμε ιδια τεραγωνικα ολοι εχουμε και ιδια χιλιοστα Πχ στη δικια μου πολυκατοικία ο κηπουρός μοιραζεται το ιδιο σε ολους.Δεν ανήκουν στον 5ο περισσοτερα λουλουδια και στον 1ο λιγοτερα.Αμα ανοιξει μια τρυπα η σπαση ενα καγκελο η χρειαστει βαψιμο ενα κοινοχρηστος τοιχος τής εισοδου η τζαμαρια πληρωνουν ολοι το ιδιο. Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2023 από filipprin
agnostos13 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 41 λεπτά πριν, filipprin είπε Το καταστατικο λοιπον σε ολη την ελλαδα δεν μοιράζει τις δαπανες με χιλιοστα στους κοινόχρηστους χωρους.Μιλατε λες και το καταστατικο ειναι ενα κολοχαρτο που ο καθε κατασκευαστής κανει οτι γουσταρει.Λαθος μεγαλο.υπαρχουν νομοι και κανονες συμφωνα με τούς οποίους φτιαχνεται και δεν μπορει η μια πολυκατοικια να λεει ετσι και η αλλη αλλιως. Εγω λοιπον που μενω σε πολυκατοικια και δεν εχω ακουσει απλώς σου λεω οτι πολλες δαπάνες μοιράζονται με χιλιοστά εκτός απο αυτες που αφορούν κοινόχρηστους χώρους Πχ στη δικια μου πολυκατοικία ο κηπουρός μοιραζεται το ιδιο σε ολους.Δεν ανήκουν στον 5ο περισσοτερα λουλουδια και στον 1ο λιγοτερα.Αμα ανοιξει μια τρυπα η σπαση ενα καγκελο η χρειαστει βαψιμο ενα κοινοχρηστος τοιχος τής εισοδου η τζαμαρια πληρωνουν ολοι το ιδιο. Δεν μιλαμε γενικώς για εξοδα και εδω ειναι το λαθος σου Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς δαπάνες που αφορούν κοινόχρηστους χώρους και μη (έξοδα).
filipprin Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Αλλο το ασανσέρ και αλλο το σπασμενο τζαμι της τζαμαριας στην εισοδο Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2023 από filipprin
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα