Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους !! 

πρόκειται να παντρευτώ με τον σύντροφο μου με πολιτικό γάμο. Στην αίτηση για την άδεια γάμου μας ζητάει να δηλώσουμε το επώνυμο των τέκνων. ( Δεν έχουμε ακόμα παιδιά )

Ο σύντροφος μου έχει ξενικο επώνυμο με την κατάληξη -i/-ι. Λόγο τ ότι θα σπουδάσουν σε ελληνικό σχολείο σκέφτομαι την ελληνοποίηση της κατάληξης σε -ής. Γνωρίζει κανείς να μ πει αν είναι αυτο εφικτό;; Και αν είναι, θα υπάρχει στο μέλλον κίνδυνος συγχύσεων ;; Έχει κανείς ανάλογη εμπειρία ; Θα ήθελα να ακούσω γνώμες…🙂 ευχαριστώ πολύ !!! 

Δημοσ.

καλημέρα, θα σας ενημερώσουν και στο ληξιαρχείο του Δήμου σας αν ρωτήσετε, εξ όσων γνωρίζω δεν υπάρχει περιορισμός για δήλωση ονόματος /επιθέτου. 

• Thanks 1
Δημοσ.

@rodosf1 σε ευχαριστώ πολύ 🙂

13 λεπτά πριν, rodosf1 είπε

καλημέρα, θα σας ενημερώσουν και στο ληξιαρχείο του Δήμου σας αν ρωτήσετε, εξ όσων γνωρίζω δεν υπάρχει περιορισμός για δήλωση ονόματος /επιθέτου. 

• Like 1
Δημοσ.

νονιζω οτι δεν μπορείς να βάλεις οτι θέλεις. μόνο ένα απο τα επώνυμα των συζύγων.

off topic
ο παπας οταν ειχα παει μου ειπε οτι εχουν χαλασει γαμοι μπροστα του για αυτη τη δήλωση

Δημοσ.

ακομα και μια μικρη διαφορα στο επωνυμο ακομα και σε καταληξη μπορει να δημιουργησει προβλημα στο μελλον.

σε ιδιο επωνυμο στην μητερα κατεληγε σε δου (κλειναν το επωνυμο στο γυναικειο οπως καναν παλια και ηταν λαθος) το παιδι κοριτσι τελειωνε σε δη οπως επρεπε να ηταν και υπηρχε θεμα με αποτελεσμα να τρεχουν για βεβαιωσεις κτλ.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, smpt είπε

νονιζω οτι δεν μπορείς να βάλεις οτι θέλεις. μόνο ένα απο τα επώνυμα των συζύγων.

off topic
ο παπας οταν ειχα παει μου ειπε οτι εχουν χαλασει γαμοι μπροστα του για αυτη τη δήλωση

Γάμοι έχουν χαλάσει και για αυτό. Επίσης έχουν χαλάσει και για το αν το παιδί θα λάβει το όνομα παππού γιαγιάς η άσχετο. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, tyf είπε

ακομα και μια μικρη διαφορα στο επωνυμο ακομα και σε καταληξη μπορει να δημιουργησει προβλημα στο μελλον.

σε ιδιο επωνυμο στην μητερα κατεληγε σε δου (κλειναν το επωνυμο στο γυναικειο οπως καναν παλια και ηταν λαθος) το παιδι κοριτσι τελειωνε σε δη οπως επρεπε να ηταν και υπηρχε θεμα με αποτελεσμα να τρεχουν για βεβαιωσεις κτλ.

Θέμα υπήρχε γιατί όμως; Της μάνας το επώνυμο πήρε και μετά δεν το αναγνώριζαν πως είναι το ίδιο;

Εγώ την κόρη μου την δήλωσα -δου πριν λίγες μερες. Όλο το σόι -δου δεν ήθελα εκείνη να είναι η μόνη -δη 🙂

Δημοσ.
28 minutes ago, kostasbm said:

το επώνυμο αλλάζει ..το όνομα δεν αλλάζει...

Αλλάζουν και τα δυο με διαφορετική διαδικασία 

Δημοσ.
9 hours ago, marmagia said:

Αλλάζουν και τα δυο με διαφορετική διαδικασία 

δηλαδή εγώ από Γιαννης Κώστας ??? η μιλάς για ιδιαίτερες ομάδες μεταναστών που βαφτίζονται

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kostasbm είπε

δηλαδή εγώ από Γιαννης Κώστας ??? η μιλάς για ιδιαίτερες ομάδες μεταναστών που βαφτίζονται

απο Γιαννης Κωστας, και απο Παπαρόπουλος, Παπαδόπουλος!

Δημοσ.
2 hours ago, kostasbm said:

Ναι. Είναι παράλογο στο μυαλό μου αλλά πράγματι στη νομικη μας πράγματικοτητα το επίθετο αλλάζει πιο εύκολα  (γίνεται στο δήμο) αλλά το όνομα είναι μανούρα/χρειάζεσαι να πας στο ειρηνοδικείο για να εκδοθεί απόφαση διόρθωσης της ληξιαρχικής πράξης να καταστεί τελεσίδικη και μετά να γίνει η αλλαγή 

Δημοσ.
13 ώρες πριν, RipCity είπε

Θέμα υπήρχε γιατί όμως; Της μάνας το επώνυμο πήρε και μετά δεν το αναγνώριζαν πως είναι το ίδιο;

Εγώ την κόρη μου την δήλωσα -δου πριν λίγες μερες. Όλο το σόι -δου δεν ήθελα εκείνη να είναι η μόνη -δη 🙂

αν ειναι ο πατερας βασιλειαδης  το σωστο ειναι για την κορη  βασιλειαδη . το  βασιλειαδου νομιζω γραμματικα δεν ειναι σωστο ασχετα αν το κανουμε εμεις και γινεται διαχρονικα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...