Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σύμφωνα με όλα οσα ειπώθηκαν παραπάνω, υποψιάζομαι ότι από τη στιγμή που έχειςτο ρεύμα στο όνομά σου, απλά έληξε το αρχικό συμβαόλαιο και δεν ανανεώθηκε.

Το σπίτι το νοικιάζεις πάνω από 3 χρόνια; (αν και το αρχικό συμβόλαιο υπάρχει πιθανότητα να είχε μικρότερη διάρκεια, αλλά να μπορέσουμε να βγάλουμε μία άκρη)

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, software είπε

Σύμφωνα με όλα οσα ειπώθηκαν παραπάνω, υποψιάζομαι ότι από τη στιγμή που έχειςτο ρεύμα στο όνομά σου, απλά έληξε το αρχικό συμβαόλαιο και δεν ανανεώθηκε.

Το σπίτι το νοικιάζεις πάνω από 3 χρόνια; (αν και το αρχικό συμβόλαιο υπάρχει πιθανότητα να είχε μικρότερη διάρκεια, αλλά να μπορέσουμε να βγάλουμε μία άκρη)

Ναι ετσι ακριβως εχει ληξει το αρχικο συμβολαιο,το ενοικιαζω πανω απο 3+ χρονια

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Vasilis3797 είπε

Άρα δεν έχεις συμβόλαιο 3+ χρόνια Και το ενοίκιο που δίνεις είναι μαύρα.Αρα δεν φταίει μόνο ο Ιδιοκτήτης αλλά και εσύ.

Άρα μπορεί να σε διώξει οπότε θέλει.

Τώρα φαίνεται σαν να σου κάνει Χάρι που σε κρατάει χωρίς συμβόλαιο η και εσύ αν θέλεις δεν το πληρώνεις χωρίς να σου έχει ενεργό συμβόλαιο.

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Vasilis3797 είπε

Χωρίς ενεργό συμβόλαιο δεν γίνεται αίτηση για επίδομα ενοικίου.

13 λεπτά πριν, Vasilis3797 είπε

Πότε έληξε το συμβόλαιο, ξέρεις?

• Like 1
Δημοσ.
8 minutes ago, Vasilis3797 said:

Τότε μάλλον αυτό είναι το πρόβλημα, ίσως να ξέχασε να κάνει την ανανέωση ή το άφησε επίτηδες. Κανονικά τώρα αν πάει να κάνει ανανέωση έχει πρόστιμο, αλλά το καλύβουν με δικαιολογία σιωπηρής παράτασης και το βάζουν να ξεκινάει από τον τρέχον μήνα.

Αρχικά, σιγουρέψου ότι όντως δεν υπάρχει ενεργό συμβόλαιο και ενημέρωσε τον ιδιοκτήτη να το ανανεώσει. Να έχεις όμως στα υπόψη ότι μπορεί να σου ανεβάσει την τιμή του ενοικίου αν έχεις ακόμα την αρχική τιμή.

Δημοσ.
59 minutes ago, Vasilis3797 said:

Εκει θελω να καταληξω φιλε μου οτι φοροδιαφευγει...αρα να προχωρησω σε καταγγελια στη ΑΑΔΕ;

Εχω στην κατοχή μου ολες τις αποδειξεις καθε μηνος οταν εισεπρατε το ενοικιο να τονισω...

Δεν προχωράς σε καμία καταγγελία απλά λες στον ιδιοκτήτη ότι εάν δεν το κάνει δεν θα μπορείς να τον πληρώσεις!! Τόσο απλά, και δεν τον πληρώνεις εάν δεν το κάνει !

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Χωρίς ενεργό συμβόλαιο δεν γίνεται αίτηση για επίδομα ενοικίου.

Πότε έληξε το συμβόλαιο, ξέρεις?

Δεν θυμαμαι ακριβως ,εχω το ιδιωτικο συμφωνητικο καπου φυλαγμενο θα ψαξω να το βρω...παντως ειναι μια πενταετια σιγουρα...

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε

Δεν προχωράς σε καμία καταγγελία απλά λες στον ιδιοκτήτη ότι εάν δεν το κάνει δεν θα μπορείς να τον πληρώσεις!! Τόσο απλά, και δεν τον πληρώνεις εάν δεν το κάνει !

Αν Κανει καταγγελια σιγουρα δεν θα του ανανεωση το συμβολαιο ο τυπος.

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, kremenarasi είπε

Άρα δεν έχεις συμβόλαιο 3+ χρόνια Και το ενοίκιο που δίνεις είναι μαύρα.Αρα δεν φταίει μόνο ο Ιδιοκτήτης αλλά και εσύ.

Τώρα φαίνεται σαν να σου κάνει Χάρι που σε κρατάει χωρίς συμβόλαιο η και εσύ αν θέλεις δεν το πληρώνεις χωρίς να σου έχει ενεργό συμβόλαιο.

Αρα εν ολιγοις τα παιρνει μαυρα εν αγνοια μου γιατι εγω τα δηλωνω στην εφορια...αρα καλιστα μπορω να του αφησω μερικα απληρωτα ενοικια και να φυγω σωστα;

• Confused 3
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Vasilis3797 είπε

Αρα εν ολιγοις τα παιρνει μαυρα εν αγνοια μου γιατι εγω τα δηλωνω στην εφορια...αρα καλιστα μπορω να του αφησω μερικα απληρωτα ενοικια και να φυγω σωστα;

Αν δεν σε διώξει πρώτα.

Μπορεί να σου δώσει 1 μήνα διορία να φεύγεις.

• Like 1
Δημοσ.

αν δεν του έχει στείλει λύση θεωρείται σιωπηρή παράταση και ο ιδιοκτήτης χρεώνεται κανονικά στην εφορια

• Like 3
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Vasilis3797 είπε

Φετος το δικαιουμε λογω εισοδηματικων κριτιριων...αποτι καταλαβα εντελλει ο τυπος δεν πρεπει να εκανε ηλεκτρονικη δηλωση μισθωτηριου εδω και χρονια...φοροδιαφυγη με απλα λογια...αρα λεω να τον τρεξω λιγο...

το γνωριζες ομως οτι τοσα χρονια δεν ειχατε ηλεκτρονικο ενοικιαστηριο.Δηλαδη περυσι  στη φορολογικη σου δηλωση δεν δηλωνες σαν κατοικια το ακινητο αυτο;

Δημοσ.

Μην σηκώνεις πολύ το θέμα γιατί αυτην την στιγμή σε θέση ισχύος είναι ο ιδιοκτήτης και όχι εσύ. Να σε αφήσει δλδ σε έναν μήνα χωρίς σπίτι. Τώρα για να πάρεις ρεύμα, μισθωτήριο είχες. Πότε έληξε, κτλ εσύ ξέρεις. Εάν έληξε πριν δύο τρεις μήνες, το παίρνεις σιγά σιγά γιατί μπορεί όντως να πιστεύει πως το δηλώνει. 

1 ώρα πριν, kremenarasi είπε

Φυσικά και είχε συμβόλαιο αφού πήρε το ρεύμα στο όνομα του... 

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, james01gr είπε

Μην σηκώνεις πολύ το θέμα γιατί αυτην την στιγμή σε θέση ισχύος είναι ο ιδιοκτήτης και όχι εσύ. Να σε αφήσει δλδ σε έναν μήνα χωρίς σπίτι. Τώρα για να πάρεις ρεύμα, μισθωτήριο είχες. Πότε έληξε, κτλ εσύ ξέρεις. Εάν έληξε πριν δύο τρεις μήνες, το παίρνεις σιγά σιγά γιατί μπορεί όντως να πιστεύει πως το δηλώνει. 

Φυσικά και είχε συμβόλαιο αφού πήρε το ρεύμα στο όνομα του... 

Μα το συμβόλαιο έληξε 3+ χρόνια.

Το ρεύμα το έκανε τότε μάλλον με ενεργό συμβόλαιο.στην αρχή της μίσθωσης.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Vasilis3797 είπε

Δεν θυμαμαι ακριβως ,εχω το ιδιωτικο συμφωνητικο καπου φυλαγμενο θα ψαξω να το βρω...παντως ειναι μια πενταετια σιγουρα...

Φίλε, τα πράγματα είναι πολύ απλά.

Θα ζητήσεις ηλεκτρονικό μισθωτηριο με λήξη τουλάχιστον Μάρτιο του 24 

2 ώρες πριν, Vasilis3797 είπε

Καλησπέρα εχω ενα θέμα με τον εκμισθωτή του σπιτιού,εγώ σαν ενοικιαστής δηλώνω στην φορολογική δήλωση οτι μισθώνω ενα διαμέρισμα αλλα ο λογιστής μου είπε

οτι ο ιδιοκτήτης (εκμισθωτής) απο την διαστάυρωση των αφμ (εκμισθωτή-μισθωτή) φαίνεται οτι δεν το δηλώνει με αποτέλεσμα να μην δικαιούμαι επιδότηση ενοικίου.

Μπορεί κάποιος που γνωρίζει υπεύθυνα τι μπορώ να κάνω σε αυτή την περίπτωση;

Υπάρχει θέμα με το μισθωτηριο αλλά αυτό φτιάχνει. Υπάρχει όμως ο κίνδυνος να σου ζητήσει αύξηση.

Είσαι σίγουρος ότι δικαιούσαι το επίδομα ενοικίου η το φαντάζεσαι?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...