music_lover Δημοσ. 1 Μαϊου Δημοσ. 1 Μαϊου (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Arkin είπε Nα πω την αληθεια μου περα απο το indiana jones με path tracing δεν ειδα πουθενα αλλου πανω απο 13gb vram usage στα 3440x1440 που παιζω. RTX 5070 12GB vram enter the thread.. 😆 Επεξ/σία 1 Μαϊου από music_lover 1 1 2
Argonaute Δημοσ. 1 Μαϊου Δημοσ. 1 Μαϊου 3 ώρες πριν, BlurayMoviesGreece είπε Eχεις καταλαβει τι εγραψε και τι του απαντησα; Ποια υπερασπιση και ποιο μενος; Συγκρινει ολα αυτα τα mods που θες για να παιξει FSR 4, με το Nvidia App που διαλεγεις με 1 κλικ το Preset και τα παρουσιαζει το ιδιο. Ξεχνας ευκολα το dlss swapper και τις λοιπες αλχημειες οπως παραβλεπεις και την παρανοια του να εχει η 5070 12GB. Η 5080 επρεπε να εχει περισσοτερη μνημη, και τα 16 να ειναι το minimum στο midrange. Στο high επρεπε το κατι παραπανω, καθως οι τιμες ειναι γιουχου με φραουλες. Τελος παντων, αφου σωνει και ντε πρεπει να υπερασπιζεστε τις @@ριες τις καθε εταιριας, παω πασο. 16gb στο entry και 12 στο mid ειναι τερμα fail, και η 5080 επρεπε να εχει 24 με το καλημερα αδιαπραγματευτα. 7
DeareN Δημοσ. 1 Μαϊου Δημοσ. 1 Μαϊου Το είδα τυχαία και έκανα update σε 576.28, μέχρι στιγμής τα πάει πολύ καλά με Palit 5070ti, παίζω Starfield με 250+ mods εγκατεστημένα και κάτι ελάχιστα flickering που είχα όταν φόρτωνε νέους χαρακτήρες φαίνεται να εξαφανίστηκαν. 1 ώρα που έπαιζα δε παρατήρησα κάτι αρνητικό, όλα smooth μέχρι στιγμής. https://videocardz.com/driver/nvidia-geforce-game-ready-576-28 3
chrisgewrgi Δημοσ. 1 Μαϊου Δημοσ. 1 Μαϊου Ρε παιδιά τι εμμονή σας έχει πιάσει με αυτή την vram? Τόσα χρόνια και ειδικά τα 2 τελευταία χρονια παιζω και 5160χ2160 και μέχρι πρόσφατα με 4070 ti 12gb και πότε μα ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Με εξερεση το Indiana αν ήθελα να το παιξω τερμα. Όλα αυτά τα χρόνια βαρανε αλλα πράγματα ταβανι αλλα ποτε δεν με απασχολήσε η vram. Ειλικρινά δεν ξέρω το λόγο που έρχεται αυτή η Vram συνέχεια στο τραπέζι. Σίγουρα όταν θα θέλουν τα παιχνίδια minimum 16gb όπως ήταν κάποτε το 8gb θα θέλουμε καινούργιο σύστημα και δεν μας σώζει καμια vram. 1 1 1
Arkin Δημοσ. 1 Μαϊου Δημοσ. 1 Μαϊου 18 λεπτά πριν, chrisgewrgi είπε Ρε παιδιά τι εμμονή σας έχει πιάσει με αυτή την vram? Τόσα χρόνια και ειδικά τα 2 τελευταία χρονια παιζω και 5160χ2160 και μέχρι πρόσφατα με 4070 ti 12gb και πότε μα ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Με εξερεση το Indiana αν ήθελα να το παιξω τερμα. Όλα αυτά τα χρόνια βαρανε αλλα πράγματα ταβανι αλλα ποτε δεν με απασχολήσε η vram. Ειλικρινά δεν ξέρω το λόγο που έρχεται αυτή η Vram συνέχεια στο τραπέζι. Σίγουρα όταν θα θέλουν τα παιχνίδια minimum 16gb όπως ήταν κάποτε το 8gb θα θέλουμε καινούργιο σύστημα και δεν μας σώζει καμια vram. Στις 7000 ειχαμε 20 και 24 αντιστοιχα για τις μεγαλες οποτε εμεινε απο εκει. Αλλα οντως δεν χρειαζεται για την ωρα παραπανω απο 16 εκτος ελαχιστες περιπτωσεις και οπως ειδαμε ολοι απο 7900χτ χτχ πηγαν σε 9700xt κατι που σημαινει οτι καταλαβαν ποσο αχρηστη ειναι η μεγαλυτερη vram και εκτιμησαν το πολυ καλυτερο upscaling συν το ray tracing που εγινε viable με τις 9000. Απλα οκ τη nvidia την κραζουμε που κανει κατι χαζα πχ βαζει 12 στις 5070 ενω πχ σε 5060ti βαζει και 16 που θα εχει πεθανει ο πυρηνας πριν χρειαστει τη vram στις μεγαλες αναλυσεις. Η ακομα και τα 8 στην 5060/5060ti δεν επρεπε εστω 10 ας εβαζε το 8 ειναι πολυ ζορι για σημερα.
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 1 Μαϊου Δημοσ. 1 Μαϊου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Argonaute είπε Ξεχνας ευκολα το dlss swapper και τις λοιπες αλχημειες Δεν χρειαζεσαι dlss swapper για να παιξεις με dlss μιας και τα περισσοτερα games το υποστηριζουν. ΑΝ ηθελες εβαζες swapper και πειραζες την εκδοση , δεν εκανες αλχημιες για να παιξεις αλλα για να το βελτιωσεις κιαλο. Με την κυκλοφορια των 5000 πλεον το κανεις απο το Nvidia App. Αν εχεις AMD για να παιξεις FSR 3.1 και FSR 4 θες υποχρεωτικα τα mods μιας και τα περισσοτερα ειναι ακομα σε FSR 2,3. 1 ώρα πριν, Argonaute είπε οπως παραβλεπεις και την παρανοια του να εχει η 5070 12GB. Η 5080 επρεπε να εχει περισσοτερη μνημη, και τα 16 να ειναι το minimum στο midrange. Στο high επρεπε το κατι παραπανω, καθως οι τιμες ειναι γιουχου με φραουλες. Τελος παντων, αφου σωνει και ντε πρεπει να υπερασπιζεστε τις @@ριες τις καθε εταιριας, παω πασο. 16gb στο entry και 12 στο mid ειναι τερμα fail, και η 5080 επρεπε να εχει 24 με το καλημερα αδιαπραγματευτα. Δεν υπερασπιζομαι κανενα απλα το θεωρω παρονοικο να συζηταμε οτι τα 12 και τα16 ειναι DOA. Αν δεν δοκιμασεις κανενα ακραιο σεναριο του τυπου Raster 4K + PT + FG χωρις να βαλεις DLSS δεν φταινε τα 12 και τα 16 αυτο δεν μπορεις να το κανεις ουτε με 4090/5090. Κατα τα αλλα 2 χρονια μετα τις 4000 οι 4070Ti 12gb και οι 4070Ti S, 4080, 4080S 16gb παιζουν τα παντα οπως θα συνεχισουν να το κανουν και οι 5070 ,5070Ti,5080 για τα επομενα 2 χρονια . Στις 6000 θα ζητατε τις xx60 με 16 τις xx70 με 24 τις xx80 με 32 και τις xx90 με 64; Ας ξεκαθαρισουμε λιγο το "τι θα θελαμε να εχουν" απο το "τι θα επρεπε να εχουν". Kαι εγω θα ηθελα να εχω 32 αλλα τα 16 μια χαρα παιζουν. Επεξ/σία 1 Μαϊου από BlurayMoviesGreece 1
aplos73 Δημοσ. 1 Μαϊου Δημοσ. 1 Μαϊου Εγώ αυτό που λέω είναι ότι πρέπει κάποια στιγμή να πέσουν οι τιμές σε φυσιολογικά επίπεδα να μπορέσει ο κόσμος να πάρει κάρτα γραφικών σε νορμάλ τιμή να μπορεί να παίζει τα παιχνίδια του σε όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα γραφικών γιατί αυτά που ζητάνε σήμερα είναι υπερβολικά πολλά . 5 1
whiteman7 Δημοσ. 1 Μαϊου Δημοσ. 1 Μαϊου (επεξεργασμένο) Προσκυνώ λέμε 😁 Παραλαμβανω τον i9 14900k και κατι καινουργιες μνημες και θα ξεκινησω και εγω το άθλημα 😁 Επεξ/σία 1 Μαϊου από whiteman7 6 3
LLLEFTERIS Δημοσ. 1 Μαϊου Δημοσ. 1 Μαϊου 2 ώρες πριν, whiteman7 είπε Προσκυνώ λέμε 😁 Παραλαμβανω τον i9 14900k και κατι καινουργιες μνημες και θα ξεκινησω και εγω το άθλημα 😁 Να είναι καλά τα φωτοβολταικα δίπλα. 😂😂😂 5
akoinonitos Δημοσ. 1 Μαϊου Δημοσ. 1 Μαϊου (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, JOHNX2 είπε Δουλεύει με πολύ χαμηλή κατανάλωση η δικια σου στα 16w. Πια υλοποίηση έχεις? Η δικια μου Aorus Master στα 24w παίζει σε idle. Το ποσα watt τραβαει μια καρτα σε idle επηρεαζεται απο διαφορους παραγοντες, δεν πολυ εχει νοημα να κοιτας ποσο εχουν οι αλλες καρτες. η καταναλωση επηρεαζεται πρωτον απο τα hz της οθονης σου, οσο πιο πολλα τοσο μεγαλυτερη καθως και απο το αν οι ανεμιστηρες ειναι σε zero rpm η οχι ,αν εχει led η καρτα ,ποσο μεγαλα ειναι και ποσο εχεις την φωτεινοτητα καθως και οτι εξτρα εχει η καρτα πχ οθονη κλπ. Επεξ/σία 1 Μαϊου από akoinonitos 7
KimonIoan Δημοσ. 1 Μαϊου Δημοσ. 1 Μαϊου Στις 20/4/2025 στις 8:47 ΜΜ, chrisgewrgi είπε Θα κάνω μια δοκιμή με τον 7800x3d σε 50 dlss μιας και έχω και εγώ ultrawide και θα σου πω. Στοκ την έτρεξες την 5080?η ανεβασμένη? Για να δοκιμάσουμε το ιδιο Λοιπόν έκανα δύο. Μια με στοκ 5080 και μια overclock. Η άτιμη παιρνει ακομα και στο wukong κοντά 15% με overclock. Τι oc έτρεξες?
*demian* Δημοσ. 1 Μαϊου Δημοσ. 1 Μαϊου Στις 28/4/2025 στις 7:20 ΜΜ, rioener είπε Έχει παίξει και γύρω στα 850 η rev1 της palit 5070ti από amazon. Όπως επίσης έχουν παίξει και 9070xt MSRP μοντέλα στα 710 Είχε κάποια θέματα θερμοκρασίας και απόδοσης η rev1 και γι' αυτό έγινε rev2 μόλις 1.5 μήνα περίπου από την κυκλοφορία της από την εταιρεία (6 vs 8 Layers PCB, 8+2 vs 9+2 VRM phases, αλλαγμένο routing στο PCB Layout, πυκνότερα fins και καλύτερη επαφή GPU-Heatsink, καλύτερη αγωγιμότητα στα Thermal pads, λιγότερα spikes σε βαριά workload και άλλες αλλαγές μικρότερης σημασίας), και για ακριβώς αυτό το λόγο επίσης τη βρίσκεις αρκετά φθηνότερα από άλλες υλοποιήσεις. Προσωπικά δε θα πήγαινα σε rev1. Τα 140 ευρώ διαφορά δεν είναι και λίγα , μιλάμε για 20% μεγαλύτερη τιμή. Ούτε και τα 100 πάντως. Μπορεις να κανεις λινκ που βρηκες αυτες τις διαφορες rev1.0 με την επομενη, για παραδειγμα η palit 5070ti gaming pro exei 14 phases οχι 9+2. Επισης και για τα layers που βρηκες info για ψαχνω και γω για την gaming pro αλλα τοσα πολλα δεν βρηκα.
Solowing Δημοσ. 1 Μαϊου Δημοσ. 1 Μαϊου On 30/04/2025 at 16:09, iazriel said: Δεν χρειάζονται αναλύσεις, βάζω και τον εαυτό μου μέσα. Είναι η γκ@ύλα μας, τα σκάμε αφού μπορούμε και βγάζουμε πέτσινα πράσινα ορθόδοξα Πασοκικά γούστα. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τους απέναντι κομμουνιστές @tommy^ και την έλλειψη features στις -ο Τζένσεν να τις κάνει- κάρτες τους. Φίλε είσαι ο Κουίσαντζ Χάντερατς του thread. O ήρωας που χρειάζεται και ας μην του αξίζει. Έχεις το σπαθί, το τόξο και το τσεκούρι μου. Αντρέα ζεις, εσύ μας οδηγείς. 2
Πέτρος Δημοσ. 2 Μαϊου Δημοσ. 2 Μαϊου Anthropic AI Company Claims NVIDIA Chips Smuggled in Lobsters Αυτό. Τίποτα περισσότερο. Δεν μπορώ. 7
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα