Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, έχω δυο απορίες αν μπορεί να μου λύσει κάποιος. Οι OC υλοποιήσεις καρτών έχουν καμία άλλη διαφορά πέρα από αυτό το μικρό boost στα ρολόγια της κάρτας; Ρωτάω γιατί σε κάποιες βλέπω αρκετή διαφορά και στην τιμή αλλά αν είναι μόνο αυτή η διαφορά τότε παίρνεις την απλή και την κάνεις μόνος σου OC αν θες, όχι;

Επίσης ξέρει κανείς να μου πει την διαφορά στις Zotac μεταξύ Solid Core και Solid SFF;

• Απαντ. 12,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Κατω απο msrp ή αλλιως msrp $ μια η αλλη σε € (399$-378€ 449$-441€)
399$= 355€ +24% = 440€
449$= 400€ +24% = 496€

Screenshot_21.jpg

Ναι, και; Να τρέξουμε να τις αγοράσουμε μην τυχόν και τις πάρει άλλος και χάσουμε τις υπερκάρτες των 5 θαλασσών και των 2 ηπείρων;

• Like 3
  • Haha 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, DEADLAZARUS είπε

Ναι, και; Να τρέξουμε να τις αγοράσουμε μην τυχόν και τις πάρει άλλος και χάσουμε τις υπερκάρτες των 5 θαλασσών και των 2 ηπείρων;

Για αυτον που θελει να διαθεσει max 370-440€ μια χαρα καρτες ειναι,ειδικα η 16gb. 
Οποιος θελει υπερκαρτα υπαρχουν οι 5090 με 3000€.
Το ποστ εγινε γιατι οταν πρωτοκυκλοφορησαν στα 480-500€ καποιοι εκραζαν για το καπελο και κοιταζαν μονο Plaisio.
Τωρα θα τις παρουν που ειναι κατω απο msrp;

Επεξ/σία από BlurayMoviesGreece
  • Haha 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Thodoris2424 είπε

Καλησπέρα παιδιά, έχω δυο απορίες αν μπορεί να μου λύσει κάποιος. Οι OC υλοποιήσεις καρτών έχουν καμία άλλη διαφορά πέρα από αυτό το μικρό boost στα ρολόγια της κάρτας; Ρωτάω γιατί σε κάποιες βλέπω αρκετή διαφορά και στην τιμή αλλά αν είναι μόνο αυτή η διαφορά τότε παίρνεις την απλή και την κάνεις μόνος σου OC αν θες, όχι;

Επίσης ξέρει κανείς να μου πει την διαφορά στις Zotac μεταξύ Solid Core και Solid SFF;

Μονο αυτο το μικρο boost εχουν που ειναι στην ουσια 0 παραπανω επιδοσεις. 

Η solid core ειναι 3slot η solid sff ειναι 2 slot πιο λεπτη δλδ και θεωρητικα  χειροτερη σε θερμοκρασιες λογω λεπτοτερης ψυκτρας.

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Thodoris2424 είπε

Συνήθως οι κορυφαίες υλοποιήσεις εκτός των υψηλότερων χρονισμών έχουν και ποιοτικότερα υλικά όπως περισσότερα Layers PCB ή VRM phases, καλύτερες θερμοκρασίες κλπ. Βέβαια όταν οι τιμές από υλοποίηση σε υλοποίηση είναι +100 ή +200 ευρώ, δε ξέρω κατά πόσο αξίζει να πάει κάποιος σε αυτές...

• Like 1
Δημοσ.

Rumors για 5080 super με 24gb κ 5070 super με 18gb vram για μέσα στο 2025

Link

Αν βγουν θα ναι τίμιοτατη η 5070 και με "άπλα" η 5080.

• Haha 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, rioener είπε

Συνήθως οι κορυφαίες υλοποιήσεις εκτός των υψηλότερων χρονισμών έχουν και ποιοτικότερα υλικά όπως περισσότερα Layers PCB ή VRM phases, καλύτερες θερμοκρασίες κλπ. Βέβαια όταν οι τιμές από υλοποίηση σε υλοποίηση είναι +100 ή +200 ευρώ, δε ξέρω κατά πόσο αξίζει να πάει κάποιος σε αυτές...

Νομιζω η ερωτηση αφορουσε την ιδια καρτα αλλα το oc vs non oc μοντελο ,πχ asus tuf 5080 oc vs asus tuf 5080 ,δεν νομιζω οτι εχουν καμια διαφορα στο pcb και στην ψυξη.

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, @topos είπε

Rumors για 5080 super με 24gb κ 5070 super με 18gb vram για μέσα στο 2025

Link

Αν βγουν θα ναι τίμιοτατη η 5070 και με "άπλα" η 5080.

Έχει msrp να τις χωρέσει όλες σε μια πιθανή πτώση τιμών θα πρέπει και η amd να ρίξει τις 9070. Θα έχουμε ένα εύρος τιμών 200 300 ευρώ με καμία 10αρια καρτες και επιδόσεις 15 20% ολες μεταξύ τους. Δεν ξέρουν τι τους γίνεται. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, rioener είπε

Συνήθως οι κορυφαίες υλοποιήσεις εκτός των υψηλότερων χρονισμών έχουν και ποιοτικότερα υλικά όπως περισσότερα Layers PCB ή VRM phases, καλύτερες θερμοκρασίες κλπ. 

Σε ρωτησα και παλαιοτερα και δεν απαντησες για την gaming pro 5070ti ver1 οπου ελεγες οτι εχει λιγοτερα vrm και layers, κανε λινκ απο που παιρνεις ολες αυτες τις πληροφοριες σε παρακαλω. Συγκεκριμενα ελεγες 6 layers αντι για 8 η gaminpro ver 1.0 θα το κανω και παραθεση.

Στις 28/4/2025 στις 7:20 ΜΜ, rioener είπε

Έχει παίξει και γύρω στα 850 η rev1 της palit 5070ti από amazon. Όπως επίσης έχουν παίξει και 9070xt MSRP μοντέλα στα 710

Είχε κάποια θέματα θερμοκρασίας και απόδοσης η rev1 και γι' αυτό έγινε rev2 μόλις 1.5 μήνα περίπου από την κυκλοφορία της από την εταιρεία (6 vs 8 Layers PCB, 8+2 vs 9+2 VRM phases, αλλαγμένο routing στο PCB Layout, πυκνότερα fins και καλύτερη επαφή GPU-Heatsink, καλύτερη αγωγιμότητα στα Thermal pads, λιγότερα spikes σε βαριά workload και άλλες αλλαγές μικρότερης σημασίας), και για ακριβώς αυτό το λόγο επίσης τη βρίσκεις αρκετά φθηνότερα από άλλες υλοποιήσεις.

Ολα αυτα που λες εδω...

Επεξ/σία από *demian*
Δημοσ.
On 07/05/2025 at 21:34, just_a_dude said:

Ναι αλλά την φωτεινότητα τέρμα κάτω για τα SDR content 

Τώρα που το θυμήθηκα η AW2723DF που έχω είναι g synch compatible αλλά στο  Nvidia control panel λέει selected display not validated as G Sync compatible. 

Δε το έχω κάνει tick

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, *demian* είπε

Σε ρωτησα και παλαιοτερα και δεν απαντησες για την gaming pro 5070ti ver1 οπου ελεγες οτι εχει λιγοτερα vrm και layers, κανε λινκ απο που παιρνεις ολες αυτες τις πληροφοριες σε παρακαλω. Συγκεκριμενα ελεγες 6 layers αντι για 8 η gaminpro ver 1.0 θα το κανω και παραθεση.

Ολα αυτα που λες εδω...

Δε θυμάμαι, links από το reddit που έψαχνα μια μέρα ήταν και σε κατεύθυναν σε συγκριτική μεταξύ των rev 1+2. Ίσως από το TPU, αλλά στο ιστορικό μου δε μπορώ να το βρω πρόχειρα.

• Like 1
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Παραξενα, πρωτογνωρα πραγματα, δεν τα εχει ξανακανει ποτε η  Nvidia..

• Haha 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, kostiger είπε

Παραξενα, πρωτογνωρα πραγματα, δεν τα εχει ξανακανει ποτε η  Nvidia..

Aν δεν ανοίξουν μαζικά fabs σε Ευρώπη-Αμερική, θα υπάρξει ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα.

Αντικειμενικά δεν έχουν κανένα λόγο να θυσιάζουν μυαλά και χρόνο για gaming προϊόντα πλέον. Ότι περισσεύει θα παίρνουμε (από όλους τους, δεν έχει να κάνει μόνο με την πράσινη), σε ότι τιμές μας τα πλασάρουν, και θα λέμε κι ευχαριστώ.

Ότι σχεδιάζεται είτε σε λογική "GPGPU" είτε σε "AI accel" θα είναι και απλά θα κάθεται πάνω του το εκάστοτε sw (εδώ που τα λέμε είναι και λογικό αυτό).

Από τη στιγμή που έχουμε μπει για τα καλά σε sw λογικές στα πάντα, έτσι θα πάει η ιστορία. Η μεταβατική περίοδος είναι το μεγάλο θέμα, εδώ που βρισκόμαστε τώρα, μέχρι να προσαρμοστούμε όλοι.

Ας πάει στα 3nm, ας πάει σε γραφένιο, ας πάει σε "κβαντικούς", ας πάει σε ότι θέλει...δεν θα ξοδεύουν πεπερασμένους πόρους για "μικιμάο".

• Like 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...