Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
45 minutes ago, LLLEFTERIS said:

Ίσως επειδή από 0% πάει αμέσως στο 30% και μάλλον αυτό δεν είναι καλό δηλαδή από 0 στροφές να βαράει 1200 μετά πάλι το ίδιο.

Μάλλον και για αυτό στο Afterburner έχει την γραμμή στο 30%

Θα ήθελα από 0% να πάει 10% κλπ κλπ.

Φυσικά θα δοκιμάσω και αυτό που μου έγραψες.

Το 30% είναι μάλλον το default του afterburner. Η κάθε κάρτα έχει κάποια "minimum" rpm για να δουλεύουν τα fans. Σκέψου είναι σαν να μην παίρνουν "αρκετό ρεύμα" για γυρνάνε τα fans από κάποια rpm και κάτω.

Αν βάλεις 30% και το minimum είναι (ας πούμε) 32% θα δουλεύει σε fan stop mode. Το να πάει από 0 σε 1200 δεν είναι καθόλου πρόβλημα.

Εγώ είμαι φαν 😁 του να έχω τις κάρτες σε σταθερά, χαμηλά RPM gia πχ μέχρι 55-60 βαθμούς και από εκεί και πέρα να αρχίζει να ανεβαίνει το curve. Η άστραλ όμως μου είναι τόσο αθόρυβη και cool που δεν μπήκά καν στον κόπο να ασχοληθώ.

• Απαντ. 12,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Teddy77 είπε

Το 30% είναι μάλλον το default του afterburner. Η κάθε κάρτα έχει κάποια "minimum" rpm για να δουλεύουν τα fans. Σκέψου είναι σαν να μην παίρνουν "αρκετό ρεύμα" για γυρνάνε τα fans από κάποια rpm και κάτω.

Αν βάλεις 30% και το minimum είναι (ας πούμε) 32% θα δουλεύει σε fan stop mode. Το να πάει από 0 σε 1200 δεν είναι καθόλου πρόβλημα.

Εγώ είμαι φαν 😁 του να έχω τις κάρτες σε σταθερά, χαμηλά RPM gia πχ μέχρι 55-60 βαθμούς και από εκεί και πέρα να αρχίζει να ανεβαίνει το curve. Η άστραλ όμως μου είναι τόσο αθόρυβη και cool που δεν μπήκά καν στον κόπο να ασχοληθώ.

Και εμένα είναι όλος ο υπολογιστής αθόρυβος.

• Like 1
Δημοσ.
17 hours ago, music_lover said:

Παίδες, οι SFF κάρτες, λόγω μικρότερου μεγέθους της ψήκτρας τους, υπάρχει περίπτωση να είναι πιο θορυβώδεις από τις κανονικές?

Εξαρτάται απο το κουτί και την κάρτα. Η 5080 aero sff, που έχω, είναι και κρύα και ήσυχη.

20250521_214431.jpg

• Like 7
Δημοσ.
On 26/05/2025 at 21:27, LLLEFTERIS said:

Πρεπει να υπαρχει καποιο προβλημα γιατι ενω εβαλα μεχρι 40 βαθμους 0 τα fan και ενω εχω 36 δουλευουν στο 30% και δεν ξερω γιατι το Afterburner εχει αυτη την γραμμη στο 30% λες και ειναι κλειδωμα.

Διαβασα και στο Reddit εναν που ειχε το ιδιο σχεδον προβλημα με το 30% και λυθηκε με αλλαγη Driver

Στιγμιότυπο οθόνης (26).png

Εμενα για να δουλευουν στις 1194 στροφες πρεπει να το βαλω 32%

Σιγουρα 1200 και οχι 2200 στροφες;

Στο 100% φτανουν 3600 στροφες.

Γενικά είναι θέμα BIOS. Σε πολλές κάρτες χαμηλώνει εώς και 30%. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...