Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

5080+9800x3d παιζουν ανετα με ενα υπαρχων επωνυμο 750/850w.
Αν δεν υπαρχει και θες να δωσεις normal χρηματα παιρνεις ενα Rm850 με 100€ και με κανα 20ρικο το corsair premium sleeved 12vpwr ή ενα RMe 850 με 115€ που ειναι και 3.1 .
https://www.skroutz.gr/s/58387975/Corsair-SF850-850W-Mayro-Trofodotiko-Ypologisti-Full-Modular-Cybenetics-Gold.html

Επεξ/σία από BlurayMoviesGreece
  • Απαντ. 12,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
10 ώρες πριν, fremendog είπε

Το Πλαίσιο, γιατί την έχει τόσο φθηνά;

Στιγμιότυπο οθόνης 2025-06-01 232832.png

Όσο ένα αυτοκίνητο,σύντομα μια κάρτα θα κοστίζει όσο ένα σπίτι 😁

• Haha 3
Δημοσ.
13 ώρες πριν, Fulgore είπε

Αν θέλει να πάρει 6090 αργότερα, να αγοράσει τότε το κατάλληλο τροφοδοτικό, όπως έκαναν και οι περισσότεροι όταν ήρθε η ώρα να πάρουν 4090 ή κυρίως 5090.

Αν πάλι δεν αγοράσει ποτέ τέτοιας κατηγορίας κάρτα, για ποιο λόγο να δώσει νωρίτερα τόσα λεφτά για τροφοδοτικό???

Γιατί για την κάρτα του η εταιρεία λέει 1000 watt.

Αλλά προφανώς εδώ οι ειδικοί ξέρουν καλύτερα 

Θα δώσεις ένα διχιλιαρο για μια κάρτα, καμία 600αρα για επεξεργαστή και θα τσιγκουνευεσαι ένα τροφοδοτικό 150 με 200 ευρώ;

Το σημαντικότερο εξάρτημα του υπολογιστή;

Και γω όταν πήρα την 4090 ειχα ένα 850αρι της Corsair, αλλά προτίμησα την αναβάθμιση στο τροφοδοτικό για να έχω native 16 pin power connector και να είναι μέσα στα specs. Και τότε η εταιρεία πρότεινε 1000αρι για τη 4090, αλλά κάποιοι έλεγαν ότι πάει μια χαρά με 850 ειδικά αν έχεις 5800x3d που δεν καίει τίποτα.

Οπότε πήρα καινούριο τροφοδοτικό και αντί για 1000 έδωσα κάτι παραπάνω και πήρα ένα 1200 ATX 3.0

Τώρα είμαι καλυμμένος και για την επόμενη αναβάθμιση.

Στην ίδια λογική συμβούλεψα και το φίλο.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, Arkin είπε

Τι θα πει μελλοντικα? Ο φιλος ειπε θα παρει 5080 εχει κανει και UV τον επεξεργαστη και του προτεινεις 1000αρι και ειπες και για 1200. Εγω εχω 750αρι RMX απο το 2017 εχω βαλει πανω 10 καρτες και πανω απο 500watt σε full load δεν το εχω δει ποτε. Δεν ειπε οτι θα παρει 5090 και 14900k και θα τα εχει στο τερμα που εκει οκ θες 1000αρι το λιγοτερο. Μπορει να κανει τη δουλεια του με 120 ευρω και με το παραπανω δεν εχει νοημα για μενα να προτεινουμε να δωσει 50% πανω χρηματα για κατι αχρειαστο. 

14 ώρες πριν, Fulgore είπε

Αν θέλει να πάρει 6090 αργότερα, να αγοράσει τότε το κατάλληλο τροφοδοτικό, όπως έκαναν και οι περισσότεροι όταν ήρθε η ώρα να πάρουν 4090 ή κυρίως 5090.

Αν πάλι δεν αγοράσει ποτέ τέτοιας κατηγορίας κάρτα, για ποιο λόγο να δώσει νωρίτερα τόσα λεφτά για τροφοδοτικό???

Τροφοδοτικό δεν αλλάζεις με την ίδια συχνότητα που αλλάζεις κάρτα γραφικών, ειδικά αν έχεις "καλής" εταιρίας έχεις συνήθως και 10ετή εγγύηση τουλάχιστον και το κρατάς και παραπάνω από αυτό το χρονικό διάστημα. Οπότε γιατί να μην επενδύσεις λίγα περισσότερα χρήματα και να πάρεις κάτι που θα σου καλύψει και μελλοντικές ανάγκες?

Επίσης, ακόμη και στο σήμερα χωρίς κάρτες χχ90, έχοντας μεγαλύτερο τροφοδοτικό απ' ότι οι ανάγκες κατανάλωσής σου, είναι πιο πιθανό να το δουλεύεις στο καλύτερο Power Efficiency, που στην πλειοψηφία παίζει γύρω στο 50%, οπότε την επένδυσή σου θα τη βγάλεις από το λογαριασμό ρεύματός σου.

Επεξ/σία από rioener
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, thanosAIAS είπε

Η εταιρια προτεινει 1000w γιατι θελει να καλυψει ακομα και τις ακραιες περιπτωσεις που εσυ μπορει να συνδιασεις την καρτα με εναν Intel 14900ΚS OC που τραβαει 350w+, 15 rgb case fans και 5-6 δισκους.
Aν εισαι πχ με επεξεργαστη 65w/125w η διαφορα ειναι μεγαλη και δεν χρειαζεται να ακολουθησεις τη προταση των 1000w.
Aκομα και 150w να φτασει ο επεξεργαστης απο τον αλλον που φτανει 350w εχεις γλιτωσει ηδη με το παραπανω(200w) τα 150w διαφορας 850w-->1000w.
Eγω πχ εχω δουλεψει 3090(350w)+12700k(125-190w) με RM750x και 4080(320w)+12700k(125-190w) με RM750x RM850x και τρεχω και workloads.
O 9800x3d ειναι 120w και η 5080 360w.
Στο gaming θα εχουν ακομα πιο κατω.

5 ώρες πριν, thanosAIAS είπε

Θα δώσεις ένα διχιλιαρο για μια κάρτα, καμία 600αρα για επεξεργαστή και θα τσιγκουνευεσαι ένα τροφοδοτικό 150 με 200 ευρώ;

Το σημαντικότερο εξάρτημα του υπολογιστή;

Και γω όταν πήρα την 4090 ειχα ένα 850αρι της Corsair, αλλά προτίμησα την αναβάθμιση στο τροφοδοτικό για να έχω native 16 pin power connector και να είναι μέσα στα specs. Και τότε η εταιρεία πρότεινε 1000αρι για τη 4090, αλλά κάποιοι έλεγαν ότι πάει μια χαρά με 850 ειδικά αν έχεις 5800x3d που δεν καίει τίποτα.

Οπότε πήρα καινούριο τροφοδοτικό και αντί για 1000 έδωσα κάτι παραπάνω και πήρα ένα 1200 ATX 3.0

Τώρα είμαι καλυμμένος και για την επόμενη αναβάθμιση.

Στην ίδια λογική συμβούλεψα και το φίλο.

Συνηθως δεν αγοραζουν ολοι τα parts την ιδια μερα με αποτελεσμα να εχουν ηδη τροφοδοτικο στο build τους ή να εχουν κανει ηδη την υπερβαση στα χρηματα που διαθετουν για την νεα gpu με αποτελεσμα να μη περισσευουν αλλα 200 για psu.
Καποιος που αντι για 5070ti εβαλε +300€ για να παρει 5080 θα πρεπει να βαλει +200€ ακομα για τροφοδοτικο ενω μπορει να κανει τη δουλεια του με το υπαρχων 850w η ενα καινουριο των 120€.
Τωρα αυτος που θα δωσει 3000-4000€ για καινουριο build απο το μηδεν, ναι το σωστο ειναι να βαλει και ενα 1000αρι.

Επεξ/σία από BlurayMoviesGreece
Δημοσ.
1 ώρα πριν, rioener είπε

Τροφοδοτικό δεν αλλάζεις με την ίδια συχνότητα που αλλάζεις κάρτα γραφικών, ειδικά αν έχεις "καλής" εταιρίας έχεις συνήθως και 10ετή εγγύηση τουλάχιστον και το κρατάς και παραπάνω από αυτό το χρονικό διάστημα. Οπότε γιατί να μην επενδύσεις λίγα περισσότερα χρήματα και να πάρεις κάτι που θα σου καλύψει και μελλοντικές ανάγκες?

Επίσης, ακόμη και στο σήμερα χωρίς κάρτες χχ90, έχοντας μεγαλύτερο τροφοδοτικό απ' ότι οι ανάγκες κατανάλωσής σου, είναι πιο πιθανό να το δουλεύεις στο καλύτερο Power Efficiency, που στην πλειοψηφία παίζει γύρω στο 50%, οπότε την επένδυσή σου θα τη βγάλεις από το λογαριασμό ρεύματός σου.

Αν θελει μελλοντικα να παει σε xx90 σειρα με 600watt να παει σε 1000 ναι. Αν οχι δεν εχει νοημα οτιδηποτε μεγαλυτερο απο αυτο που πραγματικα θα χρειαστει τα επομενα χρονια. 8 χρονια εχω 750αρι και οπως ειπα πανω απο 550 δεν το εχω δει ποτε απο πριζα μετρημενο με 90% efficiency και παιζω με xx80 σειρα. Και ο φιλος ανεφερε και UV σε cpu και αν κανει και σε gpu θα παιζει στα 350-400 max σε full load σε gaming. Το μισο απο ενα 750αρι δηλαδη 50% load που εκει ειναι το ιδανικο efficiency που πιανει το peak το καθε τροφοδοτικο. Αντι να δωσει δηλαδη 100 ευρω πανω σε τροφοδοτικο καλυτερα να παρει κανα 2tb ssd να τα δωσει δηλαδη καπου που θα πιασουν τοπο τα χρηματα αμεσα. Αν εχει απεριοριστο budget ας παρει και 1500αρι επειδη ομως ανεφερε το συστημα του το 750αρι ειναι παραπανω απο αρκετο. 

• Like 1
Δημοσ.

750-850αρι είναι μια χαρά για οτιδήποτε δεν έχει ΧΧ90 και ΧΧ900 intel. 

Εγώ 850αρι έχω και κάθεται. Απλά η διαφορά από το 750 ήταν μικρή χρηματικά οπότε λέω ας πάρω 100w παραπάνω.

• Like 4
Δημοσ.

Όταν πήρα την 5090, είχα ένα χιλιάρι Zalman Wattera και δε σήκωνε την κάρτα με τίποτα. Εντάξει, καθαρά δικό μου φταίξιμο, που με έπιασαν οι τσιγκουνιές, αφού προηγουμένως είχα σκάσει τόσα για κάρτα. Έσβηνε ο υπολογιστής και έκανε επανεκκίνηση, όποτε έτρεχα benchmarks στο 3dMark, ή έμπαινα π.χ. στο S.T.A.L.K.E.R. Αγόρασα τελικά 1200άρι Aorus και βρήκα την υγειά μου.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 minutes ago, fremendog said:

Όταν πήρα την 5090, είχα ένα χιλιάρι Zalman Wattera και δε σήκωνε την κάρτα με τίποτα. Εντάξει, καθαρά δικό μου φταίξιμο, που με έπιασαν οι τσιγκουνιές, αφού προηγουμένως είχα σκάσει τόσα για κάρτα. Έσβηνε ο υπολογιστής και έκανε επανεκκίνηση, όποτε έτρεχα benchmarks στο 3dMark, ή έμπαινα π.χ. στο S.T.A.L.K.E.R. Αγόρασα τελικά 1200άρι Aorus και βρήκα την υγειά μου.

Στην δικη σου περιπτωση δεν πρεπει να φταιγανε τα 1000watt αλλα το wattera που οσο να ναι ειχε τα χρονακια του(2008 ειδα release date του) και η διαφορετικης φιλοσοφιας σχεδιαση του.

Υ.Γ Εχεις και 13900κ που τραβαει τα αντερα του..

-Αλλα σιγουρα καλα το εκανες και πηγες στα 1200 για να εχεις "αερα" εφοσων βαζεις top tier καρτες-

Επεξ/σία από @topos
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, thanosAIAS είπε

Η 5080 έχει σαν κατανάλωση out of the box 300-340W σε gaming.

Ο 9800x3d έχει σε gaming κατανάλωση χοντρικά 100W. Με Undervolt που έκανε ο συμφορουμίτης, ακόμα πιο κάτω.

Οι ειδικοί εδώ δεν ξέρουν καλύτερα.

Με βάση τα μαθηματικά/νούμερα, για ποιο λόγο είπαμε προτείνεται 1000 και ιδανικά 1200W τροφοδοτικό?

2 ώρες πριν, rioener είπε

Ο άνθρωπος δεν ρώτησε τι νέο τροφοδοτικό να αγοράσει. Ρώτησε αν αυτό που έχει αυτή την στιγμή τον καλύπτει.

• Thanks 1
Δημοσ.

Τροφοδοτικό πρέπει να αγοράζουμε αυτό που προτείνει ο κατασκευαστής για να αποφεύγονται παρατράγουδα.

Ναι μπορεί μια κάρτα που έχει ως προτεινόμενο ένα 850άρι να δουλεύει με 750άρι αλλά με τα spikes που έχουν πλέον οι κάρτες καλό είναι να υπάρχουν τα προτεινόμενα watt. Και εννοείται μιλάμε πάντα για επώνυμα τροφοδοτικά.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...