Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

To καλώδιο είναι το ίδιο. 

53 λεπτά πριν, oinopneuma είπε

Το ερώτημά μου είναι τι καλώδιο να του βάλω; Το 12VHPWR που ήρθε στη συσκευσία ή το 12V-2×6 που μου έστειλαν; Η σύνδεση στη μεριά της κάρτας είναι 12V-2×6 και στη μεριά του τροφοδοτικού είναι 12VHPWR :wacko:

Δηλαδή έχεις τώρα 2 καλώδια? Βλέπεις εσύ να εχουν καμμία διαφορά? Αν σου έστειλαν νέο καλώδιο από την ιδια την εταιρεία του τροφοδοτικού, βάλε αυτό που έστειλαν. Όμως η θεωρία λεει οτι κανονικά πρέπει τα 2 καλώδια να είναι ολόιδια. Εκτός μόνο αν αυτοί είχαν κάνει κάποια βλακεία με την κατασκευή του παλιού καλωδίου και δεν είχαν ακολουθήσει τις προδιαγραφές. 

• Απαντ. 13k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
13 ώρες πριν, xartemporas είπε

Mπορεις μεσω τριτης υπηρεσιας, πχ Mailboxde να την φερεις Ελλαδα.

Ναι χάνεις εγγύηση καταστήματος έτσι όμως γιατί αν πρέπει να την στείλεις πίσω σε αυτούς δεν θα σου αναγνωρίζουν αγορά απο Ελλάδα και αι βγαλε άκρη με mailbox μετά.

@7nisiotis safe επιλογή είναι και το VFM, είναι πολύ plug n play και η 9070 η αλήθεια είναι ωραίο το adrenaline και δεν έχω βάλει τίποτα άλλο εκτός απο αρχεία για το optiscaler που κάνω copy paste που και που. Ούτε profile inspector ούτε DLSS SWAPPER ούτε afterburner. μου έκανε εντύπωση που πειράζω λιγότερα από όταν είχα Nvidia. 

τώρα σκέφτομαι για 5080 24gb αλλά θα είναι πολλά οπότε ψάχνομαι και για 9070rx

• Like 2
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, valantis123 είπε

και δεν έχω βάλει τίποτα άλλο εκτός απο αρχεία για το optiscaler που κάνω copy paste που και που. Ούτε profile inspector ούτε DLSS SWAPPER ούτε afterburner. μου έκανε εντύπωση που πειράζω λιγότερα από όταν είχα Nvidia.

τέλειο το optiscaler αλλά δε συγκρίνεται με την ευκολία να αλλάζεις τον upscaler μέσω driver 

32 λεπτά πριν, valantis123 είπε

τώρα σκέφτομαι για 5080 24gb αλλά θα είναι πολλά οπότε ψάχνομαι και για 9070rx

περίμενε τιμές , μπας και δώσει η πράσινη τίποτε της προκοπής (όπου τότε και η κόκκινη θα τις κατεβάσει)

γενικά έπεσε φρενίτιδα, πλέον σαν prelaunch / crowdfunding έχουν γίνει οι νέες κάρτες ....

φημολογείται η πράσινη θα ξεκινήσει και την επόμενη γενιά το 2026 

• Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, 7nisiotis είπε

Χάρηκα ρε μέχρι να φτάσω στο κάτω μέρος του μηνύματος (στο ότι δεν στέλνει σε εμάς τους Γραικούς). Εκεί στο alternate κάτι Asus Prime στα 550 είδα για 9070 και 639 ΧΤ. Καλά εννοείται αν έβρισκα απλή 9070 στα χρήματα αυτά κωλοτούμπα θα έκανα! 

Αλλά όπως προανέφερα δεν έχω εξοικειωθεί με τα upscaling, πόσο μάλλον τα πολλά πειράγματα. Είναι πιο "safe" επιλογή η πράσινη λόγω καλύτερης βιβλιοθήκης υποστήριξης τίτλων.

Είναι ενδιαφέρουσα περίπτωση η 9070 ΜΕ το mod... όμως: Είχα πει «ΦΤΑΝΕΙ» στα πολλά πολλά γιατί τόσα χρόνια με εκείνα και τα άλλα και τα tuning, windows optimization και τετοια είχα καταλήξει να μην παίζω καθόλου, να ψάχνω τι κρασαρει, γιατί εκείνο, γιατί το άλλο και να αγχώνομαι άδικα. Θέλω peace of mind (όχι κονσόλα δεν κοιτάω γιατί Steam indies ftw). Είχα σεταρει πριν καιρό το pc όπως ήθελα και ασχολούμαι μαζί του με λογική "κονσόλας". Power On + Play.

Δεν έχω παίξει ποτέ με DLSS. Άντε, μια φορά μόνο σε κάποιο παιχνίδι από περιέργεια πριν 2 χρόνια. Λογικό κιόλας σε 1080p που παίζω περισσότερο δεν μου χρειάστηκε. 

Κάτι TLOU, Silent Hill 2 και τετοια μένουν προφανώς για αργότερα μόλις έχω κι όρεξη ρεξη και έχει κουμπωσει νέα κάρτα. Δεν τα "καίω" τώρα έτσι άδικα.

ByTheWay

Τελικά δε το γλύτωσα το πρόχειρο undervolting χθες, είχα ξεχάσει πώς γίνονται κι όλα αυτα @Arkin.

Με το UV ήταν συχνά εκεί στους 67-65 με 29C° στο δωμάτιο ενώ πριν 75-76 (Call of Duty Warzone). 

Κάρφωσα 925mV στα 1890MHz, PL max ( 3070 ) και έπεσε περίπου ~9 βαθμούς. Μια χαρά.

Δεν "παίζω" με τίποτα άλλο. Το αφήνω εκεί το σύστημα. 

Κι ο cpu έπεσε λίγο σε θερμοκρασία. Λογικό κιόλας, καθώς μειώθηκε η ζέστη που εγκλωβίζεται μέσα στο κουτί με την ΑΙΟ (Arctic lf2 280) μπροστά. Αυτόν όμως δεν τον ενοχλώ. Γιατί τον έχω στοκ με επιλογή watercooling στο bios 4096W (12700K). Δεν έχω χρόνο και όρεξη για πονοκεφάλους, να ψάχνομαι.

Έβαλε απότομη ζέστη, είχα να παίξω στο pc από πρώτες μέρες του Μαϊου. Δεν θυμάμαι πέρσι καλοκαίρι τι θερμοκρασίες χτύπαγε το μηχάνημα.

Μονο κερδιζεις με το undervolt+OC δεν χανεις τιποτα. Στις gpu ειναι πολυ πιο ευκολο να το τεσταρεις ριχνεις λιγο συχνοτητα ανεβαζεις λιγο ρευμα και βρισκεις 100% stability. Στα cpu ειναι αρκετα πιο δυσκολο το πραγμα αν και εκει συνηθως το καθε chip πεφτει μεχρι καποιο σημειο για stock μετα αρχιζουν τα κολπα με stability issues. Το ram tuning ειναι το πιο κολπαδορικο και συνηθως δεν παιρνεις και σοβαρα gains σε daily tasks/gaming περα απο IF με amd στους απλους 5000. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, just_a_dude είπε

https://www.techpowerup.com/337932/nvidia-dlss-4-with-multi-frame-generation-coming-to-another-8-games-including-stellar-blade-and-dune-awakening

Άλλα 8 games. Τι άλλο να κάνει ο Jensen μας, ο Θεός να τον έχει καλά.

Αγαπάμε Jensen.

Multi frame gen σε 5v5 indie ποδοσφαιράκι με προτεινόμενη κάρτα rtx 3050 6GB 😁

image.png.6240e3c93a5fbb2c069e72bcf19e39ba.png

image.png.4b395f4658032e01576876eb07552472.png

• Like 1
  • Haha 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Αγαπάμε Jensen.

Multi frame gen σε 5v5 indie ποδοσφαιράκι με προτεινόμενη κάρτα rtx 3050 6GB 😁

image.png.6240e3c93a5fbb2c069e72bcf19e39ba.png

image.png.4b395f4658032e01576876eb07552472.png

Ε σου λεει βαλτο οπου μπαινει και θελει ο dev απο εκει και περα σου λεει αν θες να το ανοιξεις αλλιως αστο κλειστο. Αχρηστο προφανως σε τετοια παιχνιδια που θες οσο λιγοτερο latency και ειναι και πολυ ελαφρια αλλα ειπαμε. 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, chrisde είπε

Να το ξεκλειδωνε στις ada, λέω εγώ τώρα; 

Για το MFG λες? 

Λειπει λενε το Flip Metering απο τις αλλες σειρες. Βεβαια και στις 4000 ειχαν το optical flow που ελειπε απο τις 3000. Οντως ισχυει η δουλευουν τον κοσμο για να μην δωσουν νεα features σε παλιες σειρες?

To address the complexities of generating multiple frames, Blackwell uses hardware Flip Metering, which shifts the frame pacing logic to the display engine, enabling the GPU to more precisely manage display timing. The Blackwell display engine has also been enhanced with twice the pixel processing capability to support higher resolutions and refresh rates for hardware Flip Metering with DLSS 4.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, just_a_dude είπε

εννοείται. πλάκα κάνω.

Ναι βρε το ξέρω, αφορμή για γκρίνια έψαχνα :P

1 λεπτό πριν, Arkin είπε

Για το MFG λες? 

Λειπει λενε το Flip Metering απο τις αλλες σειρες. Βεβαια και στις 4000 ειχαν το optical flow που ελειπε απο τις 3000. Οντως ισχυει η δουλευουν τον κοσμο για να μην δωσουν νεα features σε παλιες σειρες?

To address the complexities of generating multiple frames, Blackwell uses hardware Flip Metering, which shifts the frame pacing logic to the display engine, enabling the GPU to more precisely manage display timing. The Blackwell display engine has also been enhanced with twice the pixel processing capability to support higher resolutions and refresh rates for hardware Flip Metering with DLSS 4.

Συγκινήθηκα :P

Είχαν πει ότι μπορεί να το έφερναν βέβαια αλλά ναι... 

• Like 1
Δημοσ.
2 minutes ago, Vassilis_24 said:

Για πείτε λίγο για 5060ti, ποιες υλοποιήσεις αξίζουν;

Η φθηνότερη με 3 ανεμιστήρες.Δεν υπάρχει λόγος να δώσεις παραπάνω για 60 series.
image.png.f73dcf9c598b7c975ac7dabd551091a9.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...