Πέτρος Δημοσ. Πέμπτη στις 12:47 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 12:47 μμ Οι οθόνες/τηλεοράσεις σας, υποστηρίζουν (έχουν ξεκλειδωμένο, βασικά) το DV, μήπως από εκεί τρώτε τις διάφορες κουλαμάρες?
just_a_dude Δημοσ. Πέμπτη στις 12:50 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 12:50 μμ Εγώ έχω ανοίξει το "Dolby Vision on PC" απο τις ρυθμίσεις του "hdmi devices" της τηλεόρασης. 1
noFEARgr Δημοσ. Πέμπτη στις 01:04 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 01:04 μμ (επεξεργασμένο) H lg g4 υποστηριζει τοσο hdr οσο και dolby vision . Προφανως στο pc το βλεπω ανοιχτο πρωτη φορα τωρα με το τελευταιο update . Στην αρχη νομιζα οτι κατι ειχε κολλησει στην τηλεοραση. Επεξ/σία Πέμπτη στις 01:04 μμ από noFEARgr 2
D.Luffy Δημοσ. Πέμπτη στις 01:07 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 01:07 μμ (επεξεργασμένο) Το πρόβλημα παρουσιάστηκε με τις δυο τελευταίες ενημερώσεις των Windows. Στην ουσία το check box για DV μέσα στις ρυθμίσεις έχει bug καθώς δεν αποθηκεύει την επιλογή του χρήστη και σε κάθε επανεκκίνηση το γυρνάει πάντα στο On ακόμα και αν είναι unchecked. Είναι κλασικό f...up της MS και υπάρχει σχετικό thread στο επίσημο site. https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/windows-11-keeps-forcing-dolby-vision-every-time-i/994dded6-8694-493d-87da-ee33b1058f2d Ευτυχώς υπάρχει workaround όπως έγραψα πριν αλλά ελπίζω να μην τους πάρει 2+ χρόνια να το φτιάξουν. Επεξ/σία Πέμπτη στις 01:16 μμ από D.Luffy 3
Material_Defender_1032 Δημοσ. Πέμπτη στις 01:15 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 01:15 μμ 3 ώρες πριν, D.Luffy είπε Όσο αναφορά το Dolby Vision που προστέθηκε στα Windows, εγώ που θέλω HDR είχα θέμα γιατί με κάθε επανεκκίνηση το λειτουργικό έκανε force σε Dolby Vision ακόμα και όταν η επιλογή είναι unchecked στα settings. Ο μόνος τρόπος να το απενεργοποιήσω ήταν να κάνω κάθε φορά check και uncheck πάλι που καταντούσε κουραστικό σε κάθε άνοιγμα του PC. Όσοι αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα και θέλουν το DV μόνιμα απενεργοποιημένο, η λύση προς το παρόν είναι να θέσετε την TV σε limited range και να κλικάρετε στο NVCP να διαχειριστεί τα χρώματα της TV η εφαρμογή αντί για το λειτουργικό όπου και εκεί επιλέγετε βέβαια limited range. Μέχρι να διορθώσει η MS την DV επιλογή μέσω windows. Και εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα με την LG 42C2 (ως 2ο monitor στην 4070 Ti Super, nvidia drivers 576.52, win11 24H2 26100.4351) και έχει καταντήσει απίστευτα εκνευριστικό, αναγκαστικά έχω το HDR off και το ενεργοποιώ μόνο όταν θέλω να δω/παίξω.
D.Luffy Δημοσ. Πέμπτη στις 01:24 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 01:24 μμ (επεξεργασμένο) 10 minutes ago, Material_Defender_1032 said: Και εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα με την LG 42C2 (ως 2ο monitor στην 4070 Ti Super, nvidia drivers 576.52, win11 24H2 26100.4351) και έχει καταντήσει απίστευτα εκνευριστικό, αναγκαστικά έχω το HDR off και το ενεργοποιώ μόνο όταν θέλω να δω/παίξω. Προφανώς κάνεις uncheck το DV μέσα στα Windows και μετά βάζεις και την TV και το NVCP σε limited range. Σε εμένα με αυτόν τον τρόπο κάνει boot πάντα σε HDR. Επεξ/σία Πέμπτη στις 01:25 μμ από D.Luffy
just_a_dude Δημοσ. Πέμπτη στις 01:53 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 01:53 μμ (επεξεργασμένο) Χάνεις στα χρωμματα αν το βάλεις στο limited όμως Επεξ/σία Πέμπτη στις 01:53 μμ από just_a_dude
Psycho_Warhead Δημοσ. Πέμπτη στις 02:01 μμ Μέλος Δημοσ. Πέμπτη στις 02:01 μμ 7 λεπτά πριν, just_a_dude είπε Χάνεις στα χρωμματα αν το βάλεις στο limited όμως Όχι, αλλάζεις το range από τις ρυθμίσεις της TV. 2
xartemporas Δημοσ. Πέμπτη στις 02:07 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:07 μμ Ποιο update ειναι που ενεργοποιει τις επιλογες για το dolby vision? Δεν εχει εμφανιστει σε μενα, εχω την LG CX.
d4ydr33m3r Δημοσ. Πέμπτη στις 02:42 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:42 μμ Εμένα; 1 ώρα πριν, Material_Defender_1032 είπε Και εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα με την LG 42C2 (ως 2ο monitor στην 4070 Ti Super, nvidia drivers 576.52, win11 24H2 26100.4351) και έχει καταντήσει απίστευτα εκνευριστικό, αναγκαστικά έχω το HDR off και το ενεργοποιώ μόνο όταν θέλω να δω/παίξω. Εμένα πάντως όταν το έκανα untick μου ξεκινάει σε DV βγάζει το logo η C2 αλλά με το που κάνει login γυριζει σε HDR μόνο του 1
D.Luffy Δημοσ. Πέμπτη στις 05:32 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 05:32 μμ (επεξεργασμένο) Και εγώ αρχικά έκανα uninstall την 8499 με την οποία παρουσιάστηκε αλλά μετά ήρθε η 3060 η οποία εγκαταστάθηκε αυτόματα και επανέφερε το πρόβλημα. Κοινώς αν δεν το διορθώσει η MS θα πρέπει κάποιος να κάνει συνεχώς uninstall κάθε νέο update το οποίο γίνεται νομίζω μέχρι ένα όριο. Το αστείο είναι ότι η 8499 υποτίθεται "βελτίωσε" το HDR ενώ όπως βλέπουμε στην ουσία τα σκάτωσαν. Μου αρέσει που δόθηκε έμφαση εκεί και τώρα όλοι καταλήξαμε με bugαρισμένα settings. https://www.theverge.com/news/676205/microsoft-windows-11-hdr-streaming-video-improvements @just_a_dude limited και στην TV, και στο NVCP. Πάντα αυτά τα δύο πρέπει να ταιριάζουν. @daydr3am3r Εάν είχες εξαρχής το NVCP να διαχειρίζεται τα χρώματα τότε αυτός είναι πιθανόν ο λόγος που γλύτωσες. Επεξ/σία Πέμπτη στις 05:38 μμ από D.Luffy 1
d4ydr33m3r Δημοσ. Πέμπτη στις 06:59 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 06:59 μμ 1 ώρα πριν, D.Luffy είπε @daydr3am3r Εάν είχες εξαρχής το NVCP να διαχειρίζεται τα χρώματα τότε αυτός είναι πιθανόν ο λόγος που γλύτωσες. Ισχύει το είχα ξεχασει αυτο
7nisiotis Δημοσ. Πέμπτη στις 07:09 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 07:09 μμ https://www.dsogaming.com/videotrailer-news/take-a-look-at-the-performance-improvements-of-unreal-engine-5-6/ 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα