Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dimoskoutr είπε

Πάντως ότι θα έβρισκα τόσους ικανοποιημένους από τις εταιρείες των gpus (και από τους developers) δεν το είχα δει είναι η αλήθεια. 🙂 Μπορεί να παραέγινα απαισιόδοξος ή γκρινιάρης τελικά. Πάντως στο μυαλό μου τώρα σκέφτομαι «αφού τέτοιοι είμαστε καλά μας κάνουν»…

Τι εννοείς καλά μας κάνουν? 

Εννοείς που προσπαθούν να βοηθήσουν με τις τεχνολογίες upscaling και frame generation? 

Εννοείς που θέλουν να μας πάνε 10 επίπεδα πάνω σε γραφικά? 

Θα ήθελες να μείνουμε σε raster με ένα απλό ΤΑΑ για ΑΑ χωρίς τέτοιες τεχνολογιες και να είχαμε 200fps με γραφικά 15 χρόνων? Όλα γίνονται. Εγώ θα έλεγα πάλι καλά που προσπαθούν με τον ένα ή άλλο τρόπο να έχουμε όσο περισσότερο γίνεται ομαλό gameplay με όσο καλύτερα γραφικά γίνεται. Αν το εννοείς έτσι καλά μας κάνουν. 

1 ώρα πριν, korakios είπε

Όταν θα παίζει η 5050 RT χωρίς πτώση των fps , τότε θα έχει νόημα η τεχνολογία 

Προς το παρών (βασικά χρόνια τώρα) , υπάρχει για να δικαιολογεί ακριβότερες κάρτες και το χειρότερο είναι οτι διαφημίζεται στις εισαγωγικές , εκεί είναι το πρόβλημα . Άσε που δε θα έχει τέλος η φάση , θα λανσάρουν πρώιμες τεχνολογίες (πχ PT αργότερα δεν ξέρω τι) για άρμεγμα .

Πάντα έτσι δεν γίνεται? Όπως είπες είναι νέες τεχνολογίες στα πρώιμα στάδια τους ειδικά το path tracing. Ποιός περιμένει κάρτες των 300 ευρώ να τρέχουν τέτοιες τεχνολογίες με 100fps σε 4Κ? Τις τρέχουν απλά σε 1080p με 60fps πάλι μια χαρά είναι κάποτε είχες 800x600 medium 30fps με 300 ευρω και έλεγες και ευχαριστώ. 

1 ώρα πριν, music_lover είπε

Η υποτιθέμενη doa 5070, πρώτη σε πωλήσεις 

Despicable Me Reaction GIF

Κράζεις θαυμάζεις θα πω εγώ. Από ότι φαίνεται ισχύει παντού αυτό το γνωμικό. 

1 ώρα πριν, dimoskoutr είπε

Από αυτό και μόνο καταλαβαίνει κάποιος. 😉

Καταλαβαίνει 2 πράγματα. 

Πόσο ακριβή είναι η amd για αυτό που προσφέρει με την 9070.

Πόσο κατάλαβε ο κόσμος ότι το dlss και το fg είναι τεχνολογίες που πρέπει να έχει κάθε κάρτα στο 2025. 

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Arkin είπε

Εννοείς που θέλουν να μας πάνε 10 επίπεδα πάνω σε γραφικά

σε τιμές με σκότωμα fps , εννοώ (και τρισάθλιο ράστερ φωτισμό σε κάποια παιχνίδια) 

17 λεπτά πριν, Arkin είπε

δεν είναι για θαυμασμό η κατάντια 12G vram >500€ 

• Like 4
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, korakios είπε

σε τιμές με σκότωμα fps , εννοώ (και τρισάθλιο ράστερ φωτισμό σε κάποια παιχνίδια) 

δεν είναι για θαυμασμό η κατάντια 12G vram >500€ 

Πια παιχνιδια είναι τόσο χάλια της τελευταίας 10ετιας? Ότι έχω πιάσει ειναι τουλάχιστον αξιοπρεπές και με σωστό rt πηγαίνουμε 3 σκαλιά πάνω σε σημεία και με GI σε σύνολο σκηνής το PT το πάει 10 σκαλιά. 

Υπάρχει 7800xt με 16 στα 500 επιλογές υπάρχουν. Απλά της λείπουν dlss fg σοβαρό rt PT. Από ότι φαίνεται ο κόσμος προτιμάει όλα αυτά τα πλεονεκτήματα από τα 4gb παραπάνω vram που θα χρειαστεί σε 1 παιχνίδι από τα 100 που θα παίξει. Οι πωλήσεις πάντα λένε την αλήθεια γιατι μιλάμε για λεφτά που βγαίνουν από την τσέπη του κάθε gamer. 

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, Arkin είπε

Τι εννοείς καλά μας κάνουν? 

Εννοείς που προσπαθούν να βοηθήσουν με τις τεχνολογίες upscaling και frame generation? 

Εννοείς που θέλουν να μας πάνε 10 επίπεδα πάνω σε γραφικά? 

Θα ήθελες να μείνουμε σε raster με ένα απλό ΤΑΑ για ΑΑ χωρίς τέτοιες τεχνολογιες και να είχαμε 200fps με γραφικά 15 χρόνων? Όλα γίνονται. Εγώ θα έλεγα πάλι καλά που προσπαθούν με τον ένα ή άλλο τρόπο να έχουμε όσο περισσότερο γίνεται ομαλό gameplay με όσο καλύτερα γραφικά γίνεται. Αν το εννοείς έτσι καλά μας κάνουν. 

Πάντα έτσι δεν γίνεται? Όπως είπες είναι νέες τεχνολογίες στα πρώιμα στάδια τους ειδικά το path tracing. Ποιός περιμένει κάρτες των 300 ευρώ να τρέχουν τέτοιες τεχνολογίες με 100fps σε 4Κ? Τις τρέχουν απλά σε 1080p με 60fps πάλι μια χαρά είναι κάποτε είχες 800x600 medium 30fps με 300 ευρω και έλεγες και ευχαριστώ. 

Καταλαβαίνει 2 πράγματα. 

Πόσο ακριβή είναι η amd για αυτό που προσφέρει με την 9070.

Πόσο κατάλαβε ο κόσμος ότι το dlss και το fg είναι τεχνολογίες που πρέπει να έχει κάθε κάρτα στο 2025. 

Τώρα γίνεσαι προκλητικός χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος. Ούτε να παρεκτραπεί η κουβέντα ήθελα ούτε τίποτα. Αλλά αν θες απάντηση για το τι μας κάνουν είναι ότι μας πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ. Μέχρι τότε ας συνεχίσουμε να αγοράζουμε κάρτες με 12gb vram στα 650 ενώ μας λέει στη μάπα ότι μας κοροϊδεύει βάζοντας σε μικρότερης δυναμικότητας κάρτα και φθηνότερη 16gb έκδοση. Φάτε μάτια ψάρια η κατάσταση, παράδεισος…

Α και παράδεισος η φάση να έχεις 2000 ευρώ κάρτα και σε 4k να χρειάζεται να ανοίξεις dlss για να πιάσει 80fps σε παιχνίδι. Ρε χάρμα λέμε.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε

Τώρα γίνεσαι προκλητικός χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος. Ούτε να παρεκτραπεί η κουβέντα ήθελα ούτε τίποτα. Αλλά αν θες απάντηση για το τι μας κάνουν είναι ότι μας πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ. Μέχρι τότε ας συνεχίσουμε να αγοράζουμε κάρτες με 12gb vram στα 650 ενώ μας λέει στη μάπα ότι μας κοροϊδεύει βάζοντας σε μικρότερης δυναμικότητας κάρτα και φθηνότερη 16gb έκδοση. Φάτε μάτια ψάρια η κατάσταση, παράδεισος…

Όχι καθόλου προκλητικός απλά σκέψου να είχαμε μπει στην εποχή του ray tracing και να μας έλεγαν πάρτε τις κάρτες και παίξτε χωρίς upscaling τεχνολογίες χωρίς frame generation χωρίς τίποτα. Κάποτε δεν υπήρχαν πριν 6 7 χρόνια δηλαδή δεν υπήρχαν καθόλου τέτοιες τεχνολογίες. Έπιανες 50fps με αυτά πορευόσουν η έριχνες ρυθμίσεις. Σήμερα με τον ένα ή άλλο τρόπο τα 50 θα τα κάνεις 80 και 100. Αυτό που αναφέρεις είναι marketing πάντα γινόταν. Εγώ μιλάω για το real life performance στα παιχνίδια και πόσο δεν φτάνουν τα 12 σε 1440p. 4070 που είχες είχες ποτέ σου κάποιο θέμα? Να πεις θέλω 16? 

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Arkin είπε

Οι πωλήσεις πάντα λένε την αλήθεια γιατι μιλάμε για λεφτά που βγαίνουν από την τσέπη του κάθε gamer. 

η αλήθεια της κατάντιας . Η 5070 είναι η ουσιαστικά η 5060 σειρά ( μη ξεχνάς και τη φλόμπα 4000 ) 

απλά λόγω καταναλωτισμού , μη ενημέρωσης ή ενθουσιασμού , πάει ο κόσμος και αγοράζει σαβουροκάρτες 

και για να μη νομίζεις οτι θάβω την πράσινη , ισχύει και για κόκκινη . Ουσιαστικά φέτος έχουμε (πανάκριβες φυσικά)

9060ΧΤ16G , 9070 , 5070ti , 5090 (όλα τα άλλα είναι φλόμπες και εννοείται καμία απο αυτές δεν είναι vfm) 

26 λεπτά πριν, Arkin είπε

Πια παιχνιδια είναι τόσο χάλια της τελευταίας 10ετιας? Ότι έχω πιάσει ειναι τουλάχιστον αξιοπρεπές και με σωστό rt πηγαίνουμε 3 σκαλιά πάνω σε σημεία και με GI σε σύνολο σκηνής το PT το πάει 10 σκαλιά. 

τρέξε RT PT με 5070 να νιώσεις αξιοπρέπεια 😂

• Like 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, korakios είπε

η αλήθεια της κατάντιας . Η 5070 είναι η ουσιαστικά η 5060 σειρά ( μη ξεχνάς και τη φλόμπα 4000 ) 

απλά λόγω καταναλωτισμού , μη ενημέρωσης ή ενθουσιασμού , πάει ο κόσμος και αγοράζει σαβουροκάρτες 

και για να μη νομίζεις οτι θάβω την πράσινη , ισχύει και για κόκκινη . Ουσιαστικά φέτος έχουμε (πανάκριβες φυσικά)

9060ΧΤ16G , 9070 , 5070ti , 5090 (όλα τα άλλα είναι φλόμπες και εννοείται καμία απο αυτές δεν είναι vfm) 

τρέξε RT PT με 5070 να νιώσεις αξιοπρέπεια 😂

Έπαιζα pt με 4070ti άψογα σε 3440x1440 προ 2 3 ετιας δεν νομίζω η 5070 να τα πηγαίνει χειρότερα ειδικά που έχει και το 3xfg. Κατάντια επειδή η 5070 των 540 ευρώ έχει 12gb vram? Παρόλο που τρέχει τα πάντα σε 1440 με pt και υψηλά fps? Είναι τόσο κακή κάρτα εξαιτίας που δεν έχει 16 και δεν θα παίξει 2 παιχνίδια σε 4k? 

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιας και λέμε για το RT εγώ δεν μπορώ να καταλάβω αυτό το πράγμα. Δείτε εδώ το RT impact (όχι τα συνολικά fps). 

rt-cyberpunk-2077-1920-1080.png

H 3080 έχει 52% κόστος σε fps και η 5080 έχει 49%, δηλαδή σχεδόν το ίδιο. Πως γίνεται αυτό; Δεν είναι και καλά καλύτεροι οι RT πυρήνες; Πως γίνεται το RT να έχει το ίδιο κόστος εδώ και τόσα χρόνια; Και η μία έχει 68 RT cores και η άλλη 84..

Επεξ/σία από just_a_dude
  • Like 3
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, just_a_dude είπε

Μιας και λέμε για το RT εγώ δεν μπορώ να καταλάβω αυτό το πράγμα. Δείτε εδώ το RT impact (όχι τα συνολικά fps). 

rt-cyberpunk-2077-1920-1080.png

H 3080 έχει 52% κόστος σε fps και η 5080 έχει 49%, δηλαδή σχεδόν το ίδιο. Πως γίνεται αυτό; Δεν είναι και καλά καλύτεροι οι RT πυρήνες; Πως γίνεται το RT να έχει το ίδιο κόστος εδώ και τόσα χρόνια;

Ναι το έχω παρατηρήσει. 3080 68 rt cores 5080 84 rt cores. Δεν γίνονται utilize όλα τα cores? Μόνο η 5090 δεν έχει τόσο drop. 

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Arkin είπε

Ναι το έχω παρατηρήσει. 3080 68 rt cores 5080 84 rt cores. Δεν γίνονται utilize όλα τα cores? Μόνο η 5090 δεν έχει τόσο drop. 

ναι αυτό πραγματικά δεν μπορώ να το καταλάβω. η 5080 έχει και περισσότερα αλλά και καλύτερης γενιάς cores. Εκτός αν το διαβάζω εγώ λάθος. Ας μας πει κάποιος που ξέρει από τεχνικής άποψης.

Δημοσ.

Και οι tensors είναι νέας γενιάς αλλά το dlss δίνει το ίδιο boost σε κάθε γενια. 

Μόλις τώρα, just_a_dude είπε

ναι αυτό πραγματικά δεν μπορώ να το καταλάβω. η 5080 έχει και περισσότερα αλλά και καλύτερης γενιάς cores. Εκτός αν το διαβάζω εγώ λάθος. Ας μας πει κάποιος που ξέρει από τεχνικής άποψης.

Ναι κάπως πρεπει να εξηγείτε η αναλογία είναι ίδια σε όλα τα παιχνίδια που βλέπω στις amd φαίνεται η βελτίωση από τις 7000 στις 9000.

• Like 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, just_a_dude είπε

Και εγώ την ίδια απορία έχω στην Blackwell,από τα specs έχουν διπλασιάσει τα ray triangle intersection αλλά σε real world scenario δεν βλέπουμε τίποτα.

• Like 1
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, Arkin είπε

Όχι καθόλου προκλητικός απλά σκέψου να είχαμε μπει στην εποχή του ray tracing και να μας έλεγαν πάρτε τις κάρτες και παίξτε χωρίς upscaling τεχνολογίες χωρίς frame generation χωρίς τίποτα. Κάποτε δεν υπήρχαν πριν 6 7 χρόνια δηλαδή δεν υπήρχαν καθόλου τέτοιες τεχνολογίες. Έπιανες 50fps με αυτά πορευόσουν η έριχνες ρυθμίσεις. Σήμερα με τον ένα ή άλλο τρόπο τα 50 θα τα κάνεις 80 και 100. Αυτό που αναφέρεις είναι marketing πάντα γινόταν. Εγώ μιλάω για το real life performance στα παιχνίδια και πόσο δεν φτάνουν τα 12 σε 1440p. 4070 που είχες είχες ποτέ σου κάποιο θέμα? Να πεις θέλω 16? 

Εγώ σε αυτά που παίζω ούτε με 8gb υποθέτω δεν θα είχα θέμα. Το έχω ξαναπεί εδώ μέσα, σε μένα ως επί το πλείστον η κάρτα μισοκοιμάται. Την 4070, όπως και την 9070xt (αφού τα έπαιξε η 4070) την πήρα γιατί κρατάω τις κάρτες αρκετά χρόνια. Στο μόνο παιχνίδι μου που δουλεύει φουλ η κάρτα είναι το cyberpunk, άντε και το warhammer 3. Οπότε δεν είμαι case study για το αρκετά ή όχι τα 12gb σε 1440p ή σε 4k.

Οι upscaling τεχνολογίες και το frame generation είναι μια χαρά αρκεί να μην είναι πανάκεια, αυτή την στιγμή είναι όμως. Οι devs επαναπαύονται σε αυτό και γράφουν στα απόκρυφά τους το optimization, οι πρασινοκόκκινοι πουλάνε φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες υπερκοστολογώντας κάρτες γιατί έτσι. Αν δεν συμφωνείς ή δεν το καταλαβαίνεις έτσι, it’s ok.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, dimoskoutr είπε

Εγώ σε αυτά που παίζω ούτε με 8gb υποθέτω δεν θα είχα θέμα. Το έχω ξαναπεί εδώ μέσα, σε μένα ως επί το πλείστον η κάρτα μισοκοιμάται. Την 4070, όπως και την 9070xt (αφού τα έπαιξε η 4070) την πήρα γιατί κρατάω τις κάρτες αρκετά χρόνια. Στο μόνο παιχνίδι μου που δουλεύει φουλ η κάρτα είναι το cyberpunk, άντε και το warhammer 3. Οπότε δεν είμαι case study για το αρκετά ή όχι τα 12gb σε 1440p ή σε 4k.

Οι upscaling τεχνολογίες και το frame generation είναι μια χαρά αρκεί να μην είναι πανάκεια, αυτή την στιγμή είναι όμως. Οι devs επαναπαύονται σε αυτό και γράφουν στα απόκρυφά τους το optimization, οι πρασινοκόκκινοι πουλάνε φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες υπερκοστολογώντας κάρτες γιατί έτσι. Αν δεν συμφωνείς ή δεν το καταλαβαίνεις έτσι, it’s ok.

Άρα έρχεσαι στα λόγια μου εφόσον σε φτάνουν τα 8 σκέψου τα 12 μέχρι 2030 θα είσαι κομπλέ με 12. Οι devs πάντα επαναπαύοταν σε unoptimised παιχνίδια και τότε δεν είχαμε και αυτές τις τεχνολογίες. 

Όπως κάποτε είχαμε optimized παιχνίδια έτσι έχουμε και σήμερα πάρα πολλά. Κλασικά η unreal είναι trash δεν φταίει ο dev και πριν 15 χρόνια πάλι trash ήταν στο θέμα optimize. Και δυστυχώς έχουμε πολλά παιχνίδια με unreal. 

Σήμερα πουλάνε φούμαρα πριν 20 χρόνια η 8800gt με 350 ευρώ σημερινά 650 ευρώ ήταν τίμια κάρτα πιστεύεις? Τα τελευταία χρόνια μας πουλάνε φούμαρα ενώ κάποτε οι εταιρίες ήταν τίμιες και οι κάρτες ήταν στο κόστος? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...