dimoskoutr Δημοσ. Παρασκευή στις 01:36 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 01:36 μμ Arkin 45αρης plus είμαι οπότε μάλλον άρχισα λίγο νωρίτερα με έναν θεϊκό Schneider 8086xt αν θυμάμαι καλά. Για το morrowind δεν θυμάμαι την κάρτα μου, θυμάμαι σειρά 8000 nvidia πίσω στο 2006-2007 κάπου εκεί. 330 την είχα πάρει τότε με τα πρώτα μου χρήματα από δουλειά και το πήγαινε τάπα στην ανάλυση που είπες και εσύ. Μπορεί να χτυπάει η νοσταλγία αλλά νομίζω ότι στο μόνο που είμαστε καλύτερα είναι στον οπτικό τομέα. Σε τίποτε άλλο απολύτως. Δεν βγαίνουν παιχνίδια με ψυχή όπως έβγαιναν τότε. Μένουμε συνήθως στο κομμάτι των γραφικών και του ενθουσιασμού (που τα γραφικά για να τα απολαύσεις θες κάρτες 500+ ευρώ)…τεσπά αυτή την γνώμη έχω.
Arkin Δημοσ. Παρασκευή στις 01:37 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 01:37 μμ 2 λεπτά πριν, _Theo_ είπε Και όμως πολλοί παίζουν games που είναι μάπες μόνο και μόνο επειδή έχουν καλά γραφικά. Τώρα όταν κάποιος μιλάει μόνο για γραφικά, fps, input lag, latency κτλ. όλη την ώρα, ποστάρει εικόνες και το ψυρίζει λέγοντας "να σε αυτό το σημείο τα textures είναι χάλια" ή "να εδώ υπάρχει aliasing" δείχνοντας ένα σημείο, ε τότε μάλλον είναι αρρωστάκιας με τα γραφικά. @Arkin Δηλαδή καλά κάνει η π@π@ροVidia που φτιάχνει κάρτες με 8 GB VRAM ακόμα;; Δεν κανει καλα αλλα δεν ειναι αυτο το point στη συζητηση. Καποιοι εχουν βγαλει τελειως αχρηστες τις 8αρες καρτες οτι δεν παιζουν τιποτα οτι ειναι του σατανα κτλ κτλ ενω μονο αυτο δεν ισχυει. Ναι 2025 εχουμε και εγω κραζω που 12 χρονια εχουμε μεινει σε 8gb απο εποχες 290x του 2013 αλλα με ολες τις τεχνολογιες που εχουμε σημερα και βοηθανε τις καθιστουν οκ με τον ενα η αλλο τροπο. Τωρα θα ερθει ο aten και θα πει να δες ενα θολο texture εδω και ενα εκει μονο που ειναι ενα παιχνιδι απο τα χιλιαδες εκει εξω ειναι η εξαιρεση δηλαδη οχι ο κανονας.
_Theo_ Δημοσ. Παρασκευή στις 01:43 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 01:43 μμ Μόλις τώρα, Arkin είπε Δεν κανει καλα αλλα δεν ειναι αυτο το point στη συζητηση. Καποιοι εχουν βγαλει τελειως αχρηστες τις 8αρες καρτες οτι δεν παιζουν τιποτα οτι ειναι του σατανα κτλ κτλ ενω μονο αυτο δεν ισχυει. Ναι 2025 εχουμε και εγω κραζω που 12 χρονια εχουμε μεινει σε 8gb απο εποχες 290x του 2013 αλλα με ολες τις τεχνολογιες που εχουμε σημερα και βοηθανε τις καθιστουν οκ με τον ενα η αλλο τροπο. Τωρα θα ερθει ο aten και θα πει να δες ενα θολο texture εδω και ενα εκει μονο που ειναι ενα παιχνιδι απο τα χιλιαδες εκει εξω ειναι η εξαιρεση δηλαδη οχι ο κανονας. Το ότι είναι άχρηστες είναι υπερβολή, όπως και το ότι είναι μια χαρά για gaming. Αγοράζεις πχ. την RTX 5060 Ti και δεν μπορείς να ενεργοποιήσεις RT + FG σε ορισμένα games. Και έχεις συνεχώς άγχος ότι δεν σου φτάνουν τα 8 GB. Δεν θα έπρεπε να κυκλοφορούν τέτοιες κάρτες ή έστω θα έπρεπε να ήταν πολύ πιο φθηνές.
Arkin Δημοσ. Παρασκευή στις 01:43 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 01:43 μμ 1 λεπτό πριν, dimoskoutr είπε Arkin 45αρης plus είμαι οπότε μάλλον άρχισα λίγο νωρίτερα με έναν θεϊκό Schneider 8086xt αν θυμάμαι καλά. Για το morrowind δεν θυμάμαι την κάρτα μου, θυμάμαι σειρά 8000 nvidia πίσω στο 2006-2007 κάπου εκεί. 330 την είχα πάρει τότε με τα πρώτα μου χρήματα από δουλειά και το πήγαινε τάπα στην ανάλυση που είπες και εσύ. Μπορεί να χτυπάει η νοσταλγία αλλά νομίζω ότι στο μόνο που είμαστε καλύτερα είναι στον οπτικό τομέα. Σε τίποτε άλλο απολύτως. Δεν βγαίνουν παιχνίδια με ψυχή όπως έβγαιναν τότε. Μένουμε συνήθως στο κομμάτι των γραφικών και του ενθουσιασμού (που τα γραφικά για να τα απολαύσεις θες κάρτες 500+ ευρώ)…τεσπά αυτή την γνώμη έχω. Το Morrowind ειναι του 2002. Προφανως μια καρτα λογικα 8800GT ειχες παρει που ηταν τουμπανη στα 350 ευρω οταν ειχε βγει θα επαιζε τελεια ενα παιχνιδι του 2002. 5 χρονων παιχνιδι παρακαλω. Και σημερα αν βαλουμε παιχνιδι 5 χρονων με μια 5060 θα το παει πολυ καλα χωρις προβληματα. Αν δοκιμαζες τοτε crysis η κανα αλλο παιχνιδι του 2007 θα εβλεπες ποσα επιανε η 8800gt. Πχ το bioshock που δεν ηταν απο τα πιο βαρια τοτε. Για το δευτερο κομματι θα πω να ψαξετε στην indie κοινοτητα υπαρχουν τοσα διαμαντια εκει εξω προσωπικα εχω ανακαλυψει μερικα εξαιρετικα παιχνιδια τα οποια δυσκολα θα βρεις την ψυχη που εχουν σε μεγαλα ΑΑΑ. Ειναι αλλο κομματι αυτο ομως διαφορετικη συζητηση που μπορω να αναλυσω εκτενως μιας και παιζω απο το πιο μικρο indie μεχρι το πιο μεγαλο ΑΑΑ οποτε υπαρχει ενα μεγαλο ευρος για αναλυση. Ψαξτε σε πιο indie developers ειτε ΑΑ και θα δειτε οτι και ψυχη υπαρχει και πολλα πολλα ακομα που δεν γνωριζετε. 1 λεπτό πριν, _Theo_ είπε Το ότι είναι άχρηστες είναι υπερβολή, όπως και το ότι είναι μια χαρά για gaming. Αγοράζεις πχ. την RTX 5060 Ti και δεν μπορείς να ενεργοποιήσεις RT + FG σε ορισμένα games. Και έχεις συνεχώς άγχος ότι δεν σου φτάνουν τα 8 GB. Δεν θα έπρεπε να κυκλοφορούν τέτοιες κάρτες ή έστω θα έπρεπε να ήταν πολύ πιο φθηνές. Εφοσον ειμαστε σε 1440 τοτε δεν χρειαζεται καν να δουμε τετοιες καρτες. Πηγαινουμε σε 12αρες/16αρες για να εχουμε το κεφαλι μας ησυχο σε καθε περιπτωση. Σε 1080 ειναι μια χαρα ομως επαιξα με μια 4060 σε 1080 60p οθονη και ηταν παραπανω απο αξιοπρεπης και μαλιστα τα πιο μεγαλα ΑΑΑ παιχνιδια. Σε 1440 θα κρεμασει σε ενα 10% των παιχνιδιων με FG+RT κυριως σε raster + dlss balanced θα παιξει κομπλε και σε 1440 το 99% των παιχνιδιων. Γενικα δεν μπορω τα clickbait καναλια απλα για να παρουν χρημα απο τις διαφημισεις. Ο κοσμος γουσταρει κραξιμο ειδικα μετα τον covid ολοι ψαχνουν να βρουν το ασχημο το κακο στο καθετι και μολις βρουν θα επικεντρωθουν εκει αγνοωντας εσκεμμενα οτιδηποτε καλο εχει το καθε προϊον. 1
BlurayMoviesGreece Δημοσ. Παρασκευή στις 02:26 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 02:26 μμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, _Theo_ είπε Το ότι είναι άχρηστες είναι υπερβολή, όπως και το ότι είναι μια χαρά για gaming. Αγοράζεις πχ. την RTX 5060 Ti και δεν μπορείς να ενεργοποιήσεις RT + FG σε ορισμένα games. Και έχεις συνεχώς άγχος ότι δεν σου φτάνουν τα 8 GB. Δεν θα έπρεπε να κυκλοφορούν τέτοιες κάρτες ή έστω θα έπρεπε να ήταν πολύ πιο φθηνές. Mεχρι και περσυ καρτες των 500-1000€ οπως οι 7800xt 7900xt 7900xtx δεν ηταν ικανες να τρεξουν RT και σημερα περιμενουμε καρτες των 290-350€ να παιζουν ολα δεξια + RT +FG; Kατα τη γνωμη μου οποιος παρει 5060/5060Τi και περιμενει να παιξει ολα δεξια + RT + FG εχει αγορασει λαθος προιον για τις απαιτησεις του,δεν φταιει το προιον. Ειναι σαν να αγοραζεις Citroen C1 1000cc για να κανεις ταξιδια με air condition και 160χλμ/ω, Aυτος που θελει να παει στη δουλεια του και να βρει να παρκαρει ευκολα, μια χαρα θα κανει τη δουλεια του με το C1. Επεξ/σία Παρασκευή στις 02:49 μμ από BlurayMoviesGreece
dimoskoutr Δημοσ. Παρασκευή στις 02:53 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 02:53 μμ Πάντως ότι θα έβρισκα τόσους ικανοποιημένους από τις εταιρείες των gpus (και από τους developers) δεν το είχα δει είναι η αλήθεια. 🙂 Μπορεί να παραέγινα απαισιόδοξος ή γκρινιάρης τελικά. Πάντως στο μυαλό μου τώρα σκέφτομαι «αφού τέτοιοι είμαστε καλά μας κάνουν»… 4
Fulgore Δημοσ. Παρασκευή στις 02:58 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 02:58 μμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, chrisde είπε Arkin είναι τραγικό να μιλάμε για κάρτες με 8gb vram εν έτη 2025. Ο μόνος πραγματικός λόγος που δεν έχει νόημα να μιλάμε για 8gb κάρτες το 2025, ειναι γιατί πολύ απλά δεν μας ενδιαφέρουν άμεσα αυτές οι κατηγορίες αγοραστικά, όπως μας ενδιέφεραν πχ με 3070/3080. Για τον ίδιο λόγο που δεν σχολιάστηκαν (σχεδόν) καθόλου οι τελευταίες Intel κάρτες, οι οποίες έχουν παραπάνω Vram στην κατηγορία τους. Οταν οι περισσότεροι στο εδώ θέμα ειναι πχ με 5080 και πάνω, τι τους ενδιαφέρει, τι κυκλοφορούν στις φθηνότερες κατηγορίες ειδικά κάτω από 400ευρω, ακόμα και 10gb μνήμη να είχαν. Πέφτει κράξιμο πχ για την 5060, και μετά βλέπουμε πάλι κράξιμο για την 5050, λές και περίμενε κανεις πραγματικά να ειναι τέρας επιδόσεων η τελευταία φθηνότερη κάρτα. Ανούσιο κράξιμο με λίγα λόγια. Επεξ/σία Παρασκευή στις 03:03 μμ από Fulgore 3
korakios Δημοσ. Παρασκευή στις 03:04 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 03:04 μμ Όταν θα παίζει η 5050 RT χωρίς πτώση των fps , τότε θα έχει νόημα η τεχνολογία Προς το παρών (βασικά χρόνια τώρα) , υπάρχει για να δικαιολογεί ακριβότερες κάρτες και το χειρότερο είναι οτι διαφημίζεται στις εισαγωγικές , εκεί είναι το πρόβλημα . Άσε που δε θα έχει τέλος η φάση , θα λανσάρουν πρώιμες τεχνολογίες (πχ PT αργότερα δεν ξέρω τι) για άρμεγμα . 2
music_lover Δημοσ. Παρασκευή στις 03:09 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 03:09 μμ Η υποτιθέμενη doa 5070, πρώτη σε πωλήσεις 2
BlurayMoviesGreece Δημοσ. Παρασκευή στις 03:11 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 03:11 μμ 3 λεπτά πριν, korakios είπε Όταν θα παίζει η 5050 RT χωρίς πτώση των fps , τότε θα έχει νόημα η τεχνολογία Προς το παρών (βασικά χρόνια τώρα) , υπάρχει για να δικαιολογεί ακριβότερες κάρτες και το χειρότερο είναι οτι διαφημίζεται στις εισαγωγικές , εκεί είναι το πρόβλημα . Άσε που δε θα έχει τέλος η φάση , θα λανσάρουν πρώιμες τεχνολογίες (πχ PT αργότερα δεν ξέρω τι) για άρμεγμα . 1)Aν το RT δεν εχει πτωση στα FPS τοτε δεν εχει καμια ουσιαστικη βελτιωση. 2)Aν μια 5050 επαιζε τα παντα ολα δεξια η θα ειχε 700€ η δεν θα υπηρχαν 5080 5090 παρα μονο 5050 5060 5070.
dimoskoutr Δημοσ. Παρασκευή στις 03:11 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 03:11 μμ 1 λεπτό πριν, music_lover είπε Η υποτιθέμενη doa 5070, πρώτη σε πωλήσεις Από αυτό και μόνο καταλαβαίνει κάποιος. 😉
Fulgore Δημοσ. Παρασκευή στις 03:29 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 03:29 μμ Σε Ευρωπη και Αμερική, η 5070 ήταν η μοναδική κάρτα που από τον Μάρτιο μέχρι και σήμερα την έβρισκες σε Msrp τιμή(Αμερική)και κάτω από Msrp (Ευρώπη). Ολες οι ακριβότερες nvidia και Amd κάρτες πωλούνται 4μήνες μετά πάνω από το msrp τους. Πάντως αν μπεις τώρα στο Αμερικάνικο Amazon, βλέπεις αυτό το top 10 1
korakios Δημοσ. Παρασκευή στις 04:20 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 04:20 μμ 1 ώρα πριν, music_lover είπε Η υποτιθέμενη doa 5070, πρώτη σε πωλήσεις και μετά αναρωτιόμαστε γιατί αρμέγουν οι εταιρίες , αλλά κάτι δεν κολλά το units sold (η 3η στήλη) αποκλείεται να είναι σωστό
psof Δημοσ. Παρασκευή στις 04:30 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 04:30 μμ 1 ώρα πριν, music_lover είπε Η υποτιθέμενη doa 5070, πρώτη σε πωλήσεις Μόλις έφτασε και η δικιά μου που είχα παραγγείλει απο το eshop στις 8/6. Αύριο θα την παραλάβω. Σχεδόν κλείσαμε μήνα. Πρώτη NVIDIA κάρτα σε 20 χρόνια μετά την GeForce 4 MX που είχα στο λύκειο... Είχα δανειστεί για 1-2 μήνες και μια 750ti πριν πάρω την 5700 αλλα δεν την μετράω. Εμένα δεν με εκπλήσσει που είναι πρώτη σε πωλήσεις. Είναι ουσιαστικά η μόνη κάρτα μπουρί για τον μέσο χρήστη(1080π-1440π) καθως η νέα γενιά medium range απογοητεύει και άρα είτε δεν παίρνεις τίποτα είτε δίνεις 100 ευρώ παραπάνω και παίρνεις την 5070 αφού ακόμα και η 9070 είναι πολύ ακριβότερη εκτός Αμερικής.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα