Alex21121988 Δημοσ. Δευτέρα στις 08:34 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 08:34 μμ (επεξεργασμένο) ^Aυτά τα 4Gb παραπάνω vram δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Πόσο μάλλον αφού θα χρησιμοποιήσεις το πιο πιθανό DLSS/FG κτλ, τα οποία guess what, χρησιμοποιούν vram. Nαι, είναι minimal όπως έχουν πει το performance impact σε αυτό, αλλά όταν είσαι στο όριο σε κάποιους τίτλους, το να έχεις λίγο headroom ποτέ δεν έβλαψε το gaming experience κανενός. Και αν μου πει κάποιος, ''μα εγώ θέλω να παίζω σε 1080p natively, τι να τα κάνω τα 16Gb της 5070ti;'' Εκεί η απάντηση θα μπορούσε να είναι τι να την κάνεις τότε την 5070, πήγαινε για την 5060 8Gb whatever xD. Εφόσον λοιπόν ο στόχος είναι αποκλειστικά 1080p και όχι πολλά πολλά με FG/DLSS, τότε μια 5060 είναι επαρκής. Από 1440p και άνω αρχίζει το πανηγύρι imo εκεί τα 16Gb αρχίζουν να είναι recommended και αν μιλήσουμε για 4Κ native, εκεί τα 16Gb ναι μεν είναι επαρκή αλλά headroom δεν υπάρχει. Τεσπα, πάλι για vram μιλάμε, αλλά τι να κάνουμε, μια ζωή αυτή η nvidia και η τσιγκουνιά της σε αυτό το κομμάτι... Επεξ/σία Δευτέρα στις 08:37 μμ από Alex21121988
Fulgore Δημοσ. Δευτέρα στις 08:48 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 08:48 μμ Αυτό που δεν είναι πραγματικά αμελητέο μεταξύ των 2 καρτών ειναι πλέον η χρηματική διαφορά . 55% ακριβότερη η φθηνότερη 5070ti στο skroutz, σε σχέση με 5070. Ναι τα 16GB ειναι ιδανικά για 1440p native (ή 4Κ Dlss), αλλά για τον περισσότερο κόσμο που δεν παίζει ότι single player παιχνιδι βγαίνει day one ολα δεξιά, η 5070 ειναι καλύτερο συνολικά value. Αυτό το πράγμα είπε και ο Daniel Owen, που αν και γενικότερα ειναι υπέρ της παραπάνω Vram, στον περισσότερο κόσμο προτείνει την απλή 5070, σαν καλύτερη value gpu. 1
Arkin Δημοσ. Δευτέρα στις 09:00 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:00 μμ 4 λεπτά πριν, Fulgore είπε Αυτό που δεν είναι πραγματικά αμελητέο μεταξύ των 2 καρτών ειναι πλέον η χρηματική διαφορά . 55% ακριβότερη η φθηνότερη 5070ti στο skroutz, σε σχέση με 5070. Ναι τα 16GB ειναι ιδανικά για 1440p native (ή 4Κ Dlss), αλλά για τον περισσότερο κόσμο που δεν παίζει ότι single player παιχνιδι βγαίνει day one ολα δεξιά, η 5070 ειναι καλύτερο συνολικά value. Αυτό το πράγμα είπε και ο Daniel Owen, που αν και γενικότερα ειναι υπέρ της παραπάνω Vram, στον περισσότερο κόσμο προτείνει την απλή 5070, σαν καλύτερη value gpu. H αληθεια ειναι οτι οσο πεφτουμε σε τιμη τοσο πιο value συνηθως γινεται μια καρτα. Οσο ανεβαινουμε ειναι τοσο πιο δυσκολο να παρουμε αντιστοιχα μεγαλυτερες επιδοσεις οποτε χανετε το value. Επειδη το γνωριζουν ομως οτι ο κοσμος θελει επιδοσεις βαρανε και αναλογα στις τιμες σου λεει ενας που θα πληρωσει 800 δεν θα τον νοιαξει να πληρωσει και 1000 για την ιδια καρτα. Οπως και ενας που εχει 2500 δεν εχει θεμα να δωσει και 3000 εξου και η τιμη της 5090. Οσο πιο κατω σε επιδοσεις πηγαινουμε προς πιο budget και casual gamers οποτε εκει θα σκεφτουν και το 10αρικο που λεει ο λογος.
_Theo_ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:21 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:21 μμ Αν κυκλοφορήσει η RTX 5070 Super 18 GB και κοστίζει όσο η RTX 5070 12 GB τώρα θα είναι τρελό value αλλά το βλέπω πολύ δύσκολο. Λογικά εδώ Ελλάδα οι τιμές θα ξεκινούν από 650-700 €. Και λίγα λέω.
alexcrx Δημοσ. Δευτέρα στις 10:13 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:13 μμ Καλησπέρα στήν παρέα , να κάνω λίγο hijack?????? Σε φιλαράκι βάλαμε μια 5070 και έχει whea errors όταν η κάρτα είναι πάνω στο pc Τροφοδοτικό(thermaltake 1050 watt) και κάρτα καινούργια....... Καμία ιδέα??????drivers ή hardware θέμα η 5070??????? Ευχαριστώ πολύ
cyberguy Δημοσ. Δευτέρα στις 10:25 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:25 μμ 11 minutes ago, alexcrx said: Καλησπέρα στήν παρέα , να κάνω λίγο hijack?????? Σε φιλαράκι βάλαμε μια 5070 και έχει whea errors όταν η κάρτα είναι πάνω στο pc Τροφοδοτικό(thermaltake 1050 watt) και κάρτα καινούργια....... Καμία ιδέα??????drivers ή hardware θέμα η 5070??????? Ευχαριστώ πολύ whea μονο απο cpu εχω δει οταν εκανα undervolt+overclock, εχεις πειραξει την cpu? 1
7nisiotis Δημοσ. Δευτέρα στις 11:49 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:49 μμ 2 hours ago, _Theo_ said: Αν κυκλοφορήσει η RTX 5070 Super 18 GB και κοστίζει όσο η RTX 5070 12 GB τώρα θα είναι τρελό value αλλά το βλέπω πολύ δύσκολο. Λογικά εδώ Ελλάδα οι τιμές θα ξεκινούν από 650-700 €. Και λίγα λέω. Δεν θα έχει ίδια τιμή λέμε. +50 msrp δολλαρια. Δηλαδή θα ξεκινάει από τα 650€
alexcrx Δημοσ. Δευτέρα στις 11:51 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:51 μμ 1 ώρα πριν, cyberguy είπε whea μονο απο cpu εχω δει οταν εκανα undervolt+overclock, εχεις πειραξει την cpu? όχι το cpu(12700κ) είναι μαμά , έτσι κι αλλιώς το κάνει μόνο με την κάρτα πάνω , με τα ενσωματωμένα δεν κανει κιχ
Saloufas Δημοσ. Τρίτη στις 12:56 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 12:56 πμ 1 ώρα πριν, alexcrx είπε όχι το cpu(12700κ) είναι μαμά , έτσι κι αλλιώς το κάνει μόνο με την κάρτα πάνω , με τα ενσωματωμένα δεν κανει κιχ Δοκίμασε άλλη έκδοση των drivers, βάλε παλιότερες εκδόσεις 1
Psycho_Warhead Δημοσ. Τρίτη στις 01:02 πμ Μέλος Δημοσ. Τρίτη στις 01:02 πμ Μπορεί να φταίει και το PCI-E 5.0, δοκίμασε να το βάλεις σε 4.0 από το bios. Φαντάζομαι έχεις το τελευταίο bios περασμένο. 1
alexcrx Δημοσ. Τρίτη στις 03:22 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 03:22 πμ 4 ώρες πριν, cyberguy είπε whea μονο απο cpu εχω δει οταν εκανα undervolt+overclock, εχεις πειραξει την cpu? 2 ώρες πριν, Saloufas είπε Δοκίμασε άλλη έκδοση των drivers, βάλε παλιότερες εκδόσεις 2 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε Μπορεί να φταίει και το PCI-E 5.0, δοκίμασε να το βάλεις σε 4.0 από το bios. Φαντάζομαι έχεις το τελευταίο bios περασμένο. τελικά δέν είχε το τελευταίο bios και γι'αυτό έκανε κόλπα(ήθελε manual απο το bios pci-e @ 4) μετά το bios update το βλέπει αυτόματα.......... το καλό με την φάση αυτή είναι οτι βρήκαμε κάτι άλλο άσχημο καινούργιο τροφοδοτικό Thermaltake Toughpower GF A3 TT Premium Edition 1050W , καλό???????? 1 ώρα πριν, 7nisiotis είπε Πως βλέπουμε αυτά τα errors? hwinfo64 τέρμα κάτω Σάς ευχαριστώ όλους για την βοήθεια σας και περισσότερο τόν @Psycho_Warhead γιατί αυτός με οδήγησε στήν λύση 9 1
psof Δημοσ. Τρίτη στις 12:33 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 12:33 μμ 15 ώρες πριν, Alex21121988 είπε ^Aυτά τα 4Gb παραπάνω vram δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Πόσο μάλλον αφού θα χρησιμοποιήσεις το πιο πιθανό DLSS/FG κτλ, τα οποία guess what, χρησιμοποιούν vram. Nαι, είναι minimal όπως έχουν πει το performance impact σε αυτό, αλλά όταν είσαι στο όριο σε κάποιους τίτλους, το να έχεις λίγο headroom ποτέ δεν έβλαψε το gaming experience κανενός. Και αν μου πει κάποιος, ''μα εγώ θέλω να παίζω σε 1080p natively, τι να τα κάνω τα 16Gb της 5070ti;'' Εκεί η απάντηση θα μπορούσε να είναι τι να την κάνεις τότε την 5070, πήγαινε για την 5060 8Gb whatever xD. Εφόσον λοιπόν ο στόχος είναι αποκλειστικά 1080p και όχι πολλά πολλά με FG/DLSS, τότε μια 5060 είναι επαρκής. Από 1440p και άνω αρχίζει το πανηγύρι imo εκεί τα 16Gb αρχίζουν να είναι recommended και αν μιλήσουμε για 4Κ native, εκεί τα 16Gb ναι μεν είναι επαρκή αλλά headroom δεν υπάρχει. Τεσπα, πάλι για vram μιλάμε, αλλά τι να κάνουμε, μια ζωή αυτή η nvidia και η τσιγκουνιά της σε αυτό το κομμάτι... Παίζω τώρα το Spider Man 2 στο max με ray tracing και DLSS quality χωρίς FG με την απλη 5070 και είμαι στο όριο. Δεν υπάρχει περίπτωση μια 5060 να ήταν επαρκής σε τέτοιο σενάριο. Ούτε στο απλο high/ultra χωρίς RT δεν το τρέχει στα 60 fps φαντάζομαι. Και αν δεν τρέχει τέτοια παιχνίδια τώρα φαντάσου τι θα γίνει σε 1-2 χρόνια ενώ σε αντίθεση η απλή 5070 θα κρατήσει πολύ περισσότερο σε 1080p.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα