Parapas Δημοσ. Πέμπτη στις 01:37 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 01:37 μμ 11 hours ago, Arkin said: Πεφτει στα 53 για να γεμισει την οθονη με τα fake. 53x3 159fps που εχω με το 3xFG. Δεν πεφτει δηλαδη σαν καρτα 53 αυτο ελειπε χωρις να μιλαμε για Path tracing. Έπεσα σε αυτό το βίντεο τυχαία σήμερα. Σόρρυ αν έχει ξαναμπεί. Εξηγεί αυτό που συζητάτε με τα λιγότερα fps όταν ανοίγει το FG. 1
Arkin Δημοσ. Πέμπτη στις 02:16 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:16 μμ 38 λεπτά πριν, Parapas είπε Έπεσα σε αυτό το βίντεο τυχαία σήμερα. Σόρρυ αν έχει ξαναμπεί. Εξηγεί αυτό που συζητάτε με τα λιγότερα fps όταν ανοίγει το FG. Ναι το εχω δει. Τα νουμερα ειναι απλα νουμερα το θεμα ειναι πως το νιωθεις σε real gameplay με το fg και σε native. 1
nikos5800 Δημοσ. Πέμπτη στις 02:30 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:30 μμ 13 λεπτά πριν, Arkin είπε Ναι το εχω δει. Τα νουμερα ειναι απλα νουμερα το θεμα ειναι πως το νιωθεις σε real gameplay με το fg και σε native. Αυτό👍 τι σε νοιάζει αν τα "real frames" είναι 30 η 50 ,το πώς νιώθεις και αν κάνει την δουλειά του καλά,αυτό έχει σημασία. 1
chrisde Δημοσ. Πέμπτη στις 02:31 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:31 μμ 3 ώρες πριν, Arkin είπε Και αυτό ίσως είναι δύσκολο μιας και στο ίδιο το παιχνίδι θα βρεις σημεία που η κάρτα βγάζει 150 πραγματικά αλλού βγάζει 100 και αλλού 50. Δεν είναι όλα τα σημεία ίδια δηλαδή. Στο hogsmade με 2x πάνω από 100 δεν πας με όλα Ultra γονατίζει η cpu ενώ με 3x είσαι στα 140 150. Οπότε βάζεις 3χ για να πιάσεις όλο το χάρτη. Γλιτώνεις και τα 1% lows με αυτό αν πέσουν αρκετά. Θα μου πεις τώρα έπιασες το χειρότερο παιχνίδι σε cpu. Στο Spiderman morales με 2x στην βαριά ανεμοθυελα ο 5700x3d έπεφτε κάτω από 60 πραγματικά εκεί που ήμουν 160 στο γρήγορο swing πηγαίναμε 120 ενώ με 3χ θα ήταν μόνιμα 160 ενώ ο 14600κ είναι σταθερά 160 με το 2χ. Είναι τόσο δυνατές οι κάρτες που λιγα παιχνίδια τις ζορίζουν πραγματικά κυρίως το path tracing το απλό ray tracing το έχουμε αφήσει πίσω όσον αφορά το πως έτρεχε στην πρώτη γενιά με τις τελευταίες. Τα cpu από την άλλη δεν την παλεύουν τόσο. Στο 2077 απλά με Ultra ρυθμίσεις χωρίς rt η κάρτα στο bench δεν πέρασε το 70% τεράστιο bn δηλαδή μόλις έβαλα pt ανέβασα και ανάλυση έπεσε το cpu usage από 60% στο 30 και η κάρτα από το 60 70 στο 95 με 99. Στην επόμενη γενιά το απλό rt θα γίνει το νέο raster και θα έχουμε το pt να τις ζορίζει σοβαρά. Το fg και τις ρυθμίσεις γενικότερα τις προσαρμόζουμε ανάλογα με τα lows μας. Προφανώς κάποια σημεία κατά τη διάρκεια του εκάστοτε παιχνιδιού θα είναι πιο βαρύ από το συνηθισμένο και θα πέφτουν τα fps αλλά εντάξει για αυτό υπάρχει και το freesync-gsync, αν είναι σύντομα αυτά τα διαστήματα κλάιν, αλλιώς προσαρμόζουμε τα settings μας. 1
just_a_dude Δημοσ. Πέμπτη στις 02:32 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:32 μμ Φυσικά και τα rendered θα πέφτουν όταν ανοίγεις fg γιατί το frame gen έχει ένα κόστος. Γι' αυτό ακόμη και 60 να έχεις χωρίς fg, μόλις βάλεις fg η βάση θα είναι 50 π.χ. που είσαι στο όριο (ανάλογα και πόσο fast paced είναι το game). Εγώ θα το λέω για πάντα ότι το fg είναι feature πολυτελείας και όχι κάτι που θα σε σώσει όπως το upscaling. Είναι να έχεις 70-80 και να τα πας στα 120-130. Ή αν έχεις monitor με πολλά frames π.χ. 360 και από 100-120 να πας κοντά στα 300 με x3. 2
chrisde Δημοσ. Πέμπτη στις 02:34 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:34 μμ 1 λεπτό πριν, just_a_dude είπε Φυσικά και τα rendered θα πέφτουν όταν ανοίγεις fg γιατί το frame gen έχει ένα κόστος. Γι' αυτό ακόμη και 60 να έχεις χωρίς fg, μόλις βάλεις fg η βάση θα είναι 50 π.χ. που είσαι στο όριο (ανάλογα και πόσο fast paced είναι το game). Εγώ θα το λέω για πάντα ότι το fg είναι feature πολυτελείας και όχι κάτι που θα σε σώσει όπως το upscaling. Είναι να έχεις 70-80 και να τα πας στα 120-130. Ή αν έχεις monitor με πολλά frames π.χ. 360 και από 100-120 να πας κοντά στα 300 με x3. Κοίτα και τα 60 εμένα δεν με χαλάνε. Θα πάω στα 80-100 με fg και θα είμαι μια χαρά. 1
noFEARgr Δημοσ. Πέμπτη στις 02:37 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:37 μμ το x3, x4 ειναι τελειως niche , ειδικα σε καρτες κατω απο 5080. Kαι το κοστος ειναι μεγαλο αρα ριχνεις ακομα περισσοτερο το base και καποιος με 5070 ξερω γω , δεν προκειται να εχει 360hz οθονη . ( που ετσι και αλλιως αυτη η καρτα δεν μπορει βγαλει τοσα σε κανενα single player τιτλο ) Προσωπικα η tv ειναι 144hz , αν ειχα την 5xxx σειρα , δεν θα ειχα την παραμικρη χρηση για x3 και x4 3
just_a_dude Δημοσ. Πέμπτη στις 02:37 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:37 μμ Μόλις τώρα, chrisde είπε Κοίτα και τα 60 εμένα δεν με χαλάνε. Θα πάω στα 80-100 με fg και θα είμαι μια χαρά. Εντάξει ναι ούτε εμένα με χαλάνε απλά σίγουρα δεν είναι σαν τα rendered 80-100. Ενώ αν με fg έχεις 120-130 η αίσθηση είναι καλύτερη. Εγώ προτιμώ να βάλω dlss4 performance για να έχω 80-100 rendered παρά dlss4 quality με fg και να έχω πάλι 80-100. Σε 4Κ οθόνη όμως. Σε χαμηλότερη ανάλυση δεν ξέρω αν είναι τόσο καλό το dlss perf.
noFEARgr Δημοσ. Πέμπτη στις 02:37 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:37 μμ 2 minutes ago, chrisde said: Κοίτα και τα 60 εμένα δεν με χαλάνε. Θα πάω στα 80-100 με fg και θα είμαι μια χαρά. 80 με fg ειναι 40 πραγματικα , που σημαινει unplable , ειδικα σε fps παιχνιδια
Arkin Δημοσ. Πέμπτη στις 02:38 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:38 μμ 2 λεπτά πριν, nikos5800 είπε Αυτό👍 τι σε νοιάζει αν τα "real frames" είναι 30 η 50 ,το πώς νιώθεις και αν κάνει την δουλειά του καλά,αυτό έχει σημασία. Αυτο ακριβως ναι το real gameplay ειναι ο μονος κριτης. 1 λεπτό πριν, chrisde είπε Το fg και τις ρυθμίσεις γενικότερα τις προσαρμόζουμε ανάλογα με τα lows μας. Προφανώς κάποια σημεία κατά τη διάρκεια του εκάστοτε παιχνιδιού θα είναι πιο βαρύ από το συνηθισμένο και θα πέφτουν τα fps αλλά εντάξει για αυτό υπάρχει και το freesync-gsync, αν είναι σύντομα αυτά τα διαστήματα κλάιν, αλλιώς προσαρμόζουμε τα settings μας. Ναι παντα κανονικα αυτα πρεπει να παιρνουμε ως νορμα και να προσαρμοζουμε ρυθμισεις. Με την 4080s στο hogwarts ειχα high ray tracing γιατι το fg 2x με εριχνε στα 80fps στο hogsmade βεβαια με 5700x3d που επεφτε στα 40 low με τον 14600+5080 και 3xfg hogsmade ειμαι στα 140-160 με ultra ray tracing + geometry καμια σχεση με πριν δηλαδη και το νιωθεις αυτο. 3 λεπτά πριν, just_a_dude είπε Φυσικά και τα rendered θα πέφτουν όταν ανοίγεις fg γιατί το frame gen έχει ένα κόστος. Γι' αυτό ακόμη και 60 να έχεις χωρίς fg, μόλις βάλεις fg η βάση θα είναι 50 π.χ. που είσαι στο όριο (ανάλογα και πόσο fast paced είναι το game). Εγώ θα το λέω για πάντα ότι το fg είναι feature πολυτελείας και όχι κάτι που θα σε σώσει όπως το upscaling. Είναι να έχεις 70-80 και να τα πας στα 120-130. Ή αν έχεις monitor με πολλά frames π.χ. 360 και από 100-120 να πας κοντά στα 300 με x3. Αν βαλεις 2x fg παλι 60 θα εχεις απλα με 3χ 4χ αν το monitor caparei τα frames τοτε θα πεσουν τα real οπως σε μενα στις προηγουμενες φωτο. Το FG σωζει το cpu για μενα οχι τοσο την gpu. Θα επαιζα spiderman με τον 5700x με ray tracing χωρις fg? Ουτε για αστειο το FG με εσωσε. Το ghostwire tokyo που δεν εχει FG αναγκαστικα εριξα ray tracing γονατιζε η cpu σε βαρια σημεια αν ειχα FG θα τα ειχα ολα max. Σε cpu bn ακμαζει το FG σε gpu BN ειναι απλα μια βοηθεια. 1 λεπτό πριν, noFEARgr είπε το x3, x4 ειναι τελειως niche , ειδικα σε καρτες κατω απο 5080. Kαι το κοστος ειναι μεγαλο αρα ριχνεις ακομα περισσοτερο το base και καποιος με 5070 ξερω γω , δεν προκειται να εχει 360hz οθονη . ( που ετσι και αλλιως αυτη η καρτα δεν μπορει βγαλει τοσα σε κανενα single player τιτλο ) Προσωπικα η tv ειναι 144hz , αν ειχα την 5xxx σειρα , δεν θα ειχα την παραμικρη χρηση για x3 και x4 165αρι-180αρι θελεις το 3xfg οριακα ειμαι και εγω που το εχω ενεργο αλλα κανει δουλεια στα δυσκολα σημεια ιδανικα θα ηθελα 240hz για το 3x FG. Οπου η gpu/cpu δεν νιωθει και εχω ευκολα 90-100 native εκει αποκλειστικα 2xFG να ειμαι μονιμα στα 160 οπου γονατιζει το cpu μεχρι 50 εκει το 3xFG κανει δουλιτσα. Το 4x θελει 360αρια monitor εκει κανει παπαδες. 1
just_a_dude Δημοσ. Πέμπτη στις 02:41 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:41 μμ (επεξεργασμένο) Μόνο σε cpu bound θα πάρεις fg fps = rendered*2 γιατί ή gpu έχει headroom. Αλλά εγώ που παίζω σε 4Κ είναι μόνιμα gpu bound ακόμη και με upscale αφού έχει και αυτό κόστος και είναι και δυνατό το cpu, δεν μπουκαλιάζει. Ποτέ δεν βλέπω x2 frames, που σημαίνει ότι τα rendered πέφτουν. Ειδικά υπάρχουν περιπτώσεις που από 60 μπορεί να πάει μόνο στα 80 με fg, το πολύ 90. Έχει κόστος το fg, δεν είναι όπως τα λέει ο πέτσας. Της amd το fg είναι πιο ελαφρύ και δεν μπορώ να πω ότι βλέπω κάποια σοβαρή διαφορά στο quality ή στο latency υπέρ του nvidia fg. Και παίζω σε 42 ίντσες, όλα φαίνονται. Επεξ/σία Πέμπτη στις 02:43 μμ από just_a_dude 2
noFEARgr Δημοσ. Πέμπτη στις 02:45 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:45 μμ 3 minutes ago, Arkin said: 165αρι-180αρι θελεις το 3xfg οριακα ειμαι και εγω που το εχω ενεργο αλλα κανει δουλεια στα δυσκολα σημεια ιδανικα θα ηθελα 240hz για το 3x FG. Οπου η gpu/cpu δεν νιωθει και εχω ευκολα 90-100 native εκει αποκλειστικα 2xFG να ειμαι μονιμα στα 160 οπου γονατιζει το cpu μεχρι 50 εκει το 3xFG κανει δουλιτσα. Το 4x θελει 360αρια monitor εκει κανει παπαδες. Ακομα και εκει αν το καλοσκεφτεις δεν εχει νοημα. Τοσα fps θες συνηθως σε fast paced multiplayer τιτλους . Εκει πολυ ευκολα φτανεις 360fps ειτε χωρις καθολου fg ειτε με x2 στην χειροτερη . Aπο την αλλη σε single player τιτλους δεν υπαρχει λογος για τοσα fps , προτιμας το μεγιστο image quality , που προφανως το x4 στο ριχνει . Μονο στο ψυχολογικο κανει δουλεια το x4 , απλα για να δεις το counter να εχει υψηλοτερο νουμερο . 3
just_a_dude Δημοσ. Πέμπτη στις 02:47 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:47 μμ Μόλις τώρα, noFEARgr είπε Ακομα και εκει αν το καλοσκεφτεις δεν εχει νοημα. Τοσα fps θες συνηθως σε fast paced multiplayer τιτλους . Εκει πολυ ευκολα φτανεις 360fps ειτε χωρις καθολου fg ειτε με x2 στην χειροτερη . Aπο την αλλη σε single player τιτλους δεν υπαρχει λογος για τοσα fps , προτιμας το μεγιστο image quality , που προφανως το x4 στο ριχνει . Μονο στο ψυχολογικο κανει δουλεια το x4 , απλα για να δεις το counter να εχει υψηλοτερο νουμερο . Όπου δοκίμασα το x4 μόνο στο Outlaws μου φάνηκε καλό. Έβαλα vsync off επίτηδες για να πάνε πάνω από 144 τα fps και από quality ήταν μια χαρά, δεν είχε artifacts, μόνο κάτι λίγα στα μαλλιά, τα οποία υπάρχουν και χωρίς fg.
Arkin Δημοσ. Πέμπτη στις 02:48 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:48 μμ Μόλις τώρα, noFEARgr είπε Ακομα και εκει αν το καλοσκεφτεις δεν εχει νοημα. Τοσα fps θες συνηθως σε fast paced multiplayer τιτλους . Εκει πολυ ευκολα φτανεις 360fps ειτε χωρις καθολου fg ειτε με x2 στην χειροτερη . Aπο την αλλη σε single player τιτλους δεν υπαρχει λογος για τοσα fps , προτιμας το μεγιστο image quality , που προφανως το x4 στο ριχνει . Μονο στο ψυχολογικο κανει δουλεια το x4 , απλα για να δεις το counter να εχει υψηλοτερο νουμερο . Ισχυει ναι συνηθως στα παιχνιδια που θες 360 ειναι και πιο ευκολα να τα οδηγησεις και συνηθως δεν εχουν και δυνατα γραφικα. Θα μου πεις τι να εχεις 100fps σε παιχνιδι σαν το rdr 2 τι 300 το ιδιο και το αυτο θα ειναι στο τελος το χ3 κανει τη δουλιτσα του ομως απλα σε συγκεκριμενα σεναρια που ανεφερα. 1 λεπτό πριν, just_a_dude είπε Όπου δοκίμασα το x4 μόνο στο Outlaws μου φάνηκε καλό. Έβαλα vsync off επίτηδες για να πάνε πάνω από 144 τα fps και από quality ήταν μια χαρά, δεν είχε artifacts, μόνο κάτι λίγα στα μαλλιά, τα οποία υπάρχουν και χωρίς fg. Στο HL2 RTX που το εβαλα uncap προφανως 330fps δεν ειχα artifacts. Οταν μπηκε cap στα 160 ηταν χαλια προφανως. Θελει hertz το 4x δεν ειναι για κατω απο 240hz oθονες ουτε για αστειο και το 3x ειναι οριακο αυτο θελει 180 κυριως για να εχεις μια βαση 60. 1
noFEARgr Δημοσ. Πέμπτη στις 02:51 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:51 μμ 1 minute ago, just_a_dude said: Όπου δοκίμασα το x4 μόνο στο Outlaws μου φάνηκε καλό. Έβαλα vsync off επίτηδες για να πάνε πάνω από 144 τα fps και από quality ήταν μια χαρά, δεν είχε artifacts, μόνο κάτι λίγα στα μαλλιά, τα οποία υπάρχουν και χωρίς fg. Πανω απο τα hz της οθονης σου εχεις tearing αρα παλι το image quality πεφτει . 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα