Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, noFEARgr είπε

Πανω απο τα hz της οθονης σου εχεις tearing αρα παλι το image quality πεφτει . 

Παραδόξως δεν είχε. Μου έκανε εντύπωση. Λογικά λόγω των fps που ήταν 200++ δεν προλάβαινα να το δω το tearing. Ίσως παίζει ρόλο και το πολύ χαμηλό latency των oled και το tearing δεν φαίνεται.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, noFEARgr είπε

το x3, x4 ειναι τελειως niche , ειδικα σε καρτες κατω απο 5080. Kαι το κοστος ειναι μεγαλο αρα ριχνεις ακομα περισσοτερο το base και καποιος με 5070 ξερω γω , δεν προκειται να εχει 360hz οθονη . ( που ετσι και αλλιως αυτη η καρτα δεν μπορει βγαλει τοσα σε κανενα single player τιτλο ) 

Προσωπικα η tv ειναι 144hz , αν ειχα την 5xxx σειρα , δεν θα ειχα την παραμικρη χρηση για x3 και x4

Κοίτα δεν έχω 5070 για να ξέρω πραγματικά, αλλά θεωρητικά δεν νομίζω ότι ισχύει. Αν δεν υπάρχει θέμα με vram και παίζεις σε 1080p είτε native είτε μέσω dlss δεν θα πιάνεις 100-120 fps σε αρκετά παιχνίδια με 5070; Ε αυτά με fg x3 ή x4 τα κάνεις όσα χρειάζεται, οπότε why not?

Το Cyberpunk με 80-100fps μετά από fg, μια χαρά μου έπαιζε πάντως. Είναι και στον άνθρωπο φαντάζομαι.

Επεξ/σία από chrisde
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, just_a_dude είπε

Παραδόξως δεν είχε. Μου έκανε εντύπωση. Λογικά λόγω των fps που ήταν 200++ δεν προλάβαινα να το δω το tearing. Ίσως παίζει ρόλο και το πολύ χαμηλό latency των oled και το tearing δεν φαίνεται.

Ισχυει αυτο ναι. Tearing σε τοσα hertz δεν θα δεις και θα νιωθεις και το ποντικι παναλαφρο λογο latency. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, just_a_dude είπε

Εντάξει ναι ούτε εμένα με χαλάνε απλά σίγουρα δεν είναι σαν τα rendered 80-100. Ενώ αν με fg έχεις 120-130 η αίσθηση είναι καλύτερη. Εγώ προτιμώ να βάλω dlss4 performance για να έχω 80-100 rendered παρά dlss4 quality με fg και να έχω πάλι 80-100. Σε 4Κ οθόνη όμως. Σε χαμηλότερη ανάλυση δεν ξέρω αν είναι τόσο καλό το dlss perf.

Σου παίρνω worst case senario, να είσαι με dlss performance σε 4Κ στα 60fps περίπου και να ανοίγεις fg. Προσωπικά είμαι οκ.

Τώρα αν είναι να διαλέξεις το ένα ή το άλλο, αυτό είναι μεγάλη κουβέντα και εξαρτάται το παιχνίδι.

Επεξ/σία από chrisde
  • Like 1
Δημοσ.
7 minutes ago, just_a_dude said:

Nαι ισως δεν προλαβαινεις να το δεις σε αυτα τα fps . Αλλα ετσι και αλλιως διαφορα στην ομαλοτητα δεν καταλαβαινεις εφοσον ξεπερασεις τα hz της οθονης σου αρα παλι καταλήγουμε οτι ειναι ασκοπο 😀

• Like 2
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, just_a_dude είπε

Εντάξει ναι ούτε εμένα με χαλάνε απλά σίγουρα δεν είναι σαν τα rendered 80-100. Ενώ αν με fg έχεις 120-130 η αίσθηση είναι καλύτερη. Εγώ προτιμώ να βάλω dlss4 performance για να έχω 80-100 rendered παρά dlss4 quality με fg και να έχω πάλι 80-100. Σε 4Κ οθόνη όμως. Σε χαμηλότερη ανάλυση δεν ξέρω αν είναι τόσο καλό το dlss perf.

Φίλε το dlss είναι one of it's kind,είναι god send 😛 δύσκολα όλες οι τεχνολογίες να σου δίνουν τόσο απλόχερα free performance 👍

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, noFEARgr είπε

Nαι ισως δεν προλαβαινεις να το δεις σε αυτα τα fps . Αλλα ετσι και αλλιως διαφορα στην ομαλοτητα δεν καταλαβαινεις εφοσον ξεπερασεις τα hz της οθονης σου αρα παλι καταλήγουμε οτι ειναι ασκοπο 😀

Ναι για την δικιά μου τηλεόραση είναι άσκοπο. Απλά το έκανα δεν δοκιμή για να δω το image quality σε x4

3 λεπτά πριν, chrisde είπε

Σου παίρνω worst case senario, να είσαι με dlss performance σε 4Κ στα 60fps περίπου και να ανοίγεις fg. Προσωπικά είμαι οκ.

Τώρα αν είναι να διαλέξεις το ένα ή το άλλο, αυτό είναι μεγάλη κουβέντα και εξαρτάται το παιχνίδι.

Τέτοιο σενάριο είναι το Alan Wake με Path Tracing. Το game αυτό είναι όλα τα ζώα του κόσμου μου αργά. Οπότε δεν σε ενοχλεί το latency εκεί.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, chrisde είπε

Και με 50 base εισαι κομπλε και θα ελεγα και με 40. Με 40 τελειωσα το portal εκανα και ολα τα achievements που θελει αμεσοτητα οσοι εχετε παιξει τα challenges και δεν καταλαβα στιγμη το latency. Και παιζει να επεσε και στα 35 γιατι επαιζα απο 70 μεχρι 80 με την 4070ti προ 2ετιας. 

Δες ενα απο τα challenges δικο μου αν καταλαβεις καπου latency η δεις artifact πες μου και μενα. Ισως παιζει ρολο το FG καθε παιχνιδιου σε καποια ειναι τελειο ακομα και με λιγα base σε καποια οχι τοσο. 

• Like 1
Δημοσ.
31 minutes ago, just_a_dude said:

Φυσικά και τα rendered θα πέφτουν όταν ανοίγεις fg γιατί το frame gen έχει ένα κόστος. Γι' αυτό ακόμη και 60 να έχεις χωρίς fg, μόλις βάλεις fg η βάση θα είναι 50 π.χ. που είσαι στο όριο (ανάλογα και πόσο fast paced είναι το game). 

Εγώ θα το λέω για πάντα ότι το fg είναι feature πολυτελείας και όχι κάτι που θα σε σώσει όπως το upscaling. Είναι να έχεις 70-80 και να τα πας στα 120-130. Ή αν έχεις monitor με πολλά frames π.χ. 360 και από 100-120 να πας κοντά στα 300 με x3.

Τόσα πολλά fps τα θέλεις για First Person Shooters, αν βάλεις FG x3 σε τέτοια παιχνίδια θα βαράς στον γάμο του καραγκιόζη.

• Like 3
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, noFEARgr είπε

Moνο το latency καταλαβαινεις αν ξεπερασεις τα hertz της οθονης αλλα ειναι αμελητεο οταν μιλαμε για τοσα πολλα το smoothness ειναι το ιδιο οσα και τα hertz της οθονης απλα νιωθεις πιο ελαφρυ το ποντικι. 

10 λεπτά πριν, chrisde είπε

Κοίτα δεν έχω 5070 για να ξέρω πραγματικά, αλλά θεωρητικά δεν νομίζω ότι ισχύει. Αν δεν υπάρχει θέμα με vram και παίζεις σε 1080p είτε native είτε μέσω dlss δεν θα πιάνεις 100-120 fps σε αρκετά παιχνίδια με 5070; Ε αυτά με fg x3 ή x4 τα κάνεις όσα χρειάζεται, οπότε why not?

Το Cyberpunk με 80-100fps μετά από fg, μια χαρά μου έπαιζε πάντως. Είναι και στον άνθρωπο φαντάζομαι.

Το 2077 ακομα και στα 60 ηταν κομπλε απλα για οδηγηση στο δρομο με FG τοσα εβγαζε η 4070ti στις μαχες ομως που θες αμεσοτητα ενιωθες το latency. Εκει θες 80+ και εισαι κομπλε με τα 100-120 να ειναι το ιδανικο. Δηλαδη ακομα και με 30-35 base + FG παιζεις τα πιο slow pace ανετα ενω αν βαλεις σκετο 35 και πας να παιξεις απλα δεν αντεχεις απο τα σπασιματα ειδικα με ποντικι. 

Δημοσ.
6 minutes ago, nikos5800 said:

Φίλε το dlss είναι one of it's kind,είναι god send 😛 δύσκολα όλες οι τεχνολογίες να σου δίνουν τόσο απλόχερα free performance 👍

Δεν είναι free performance, ένα αρκετά μεγάλο μέρος της GPU χρησιμοποιείται για να κάνει upscale.

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, just_a_dude είπε

Ναι για την δικιά μου τηλεόραση είναι άσκοπο. Απλά το έκανα δεν δοκιμή για να δω το image quality σε x4

Τέτοιο σενάριο είναι το Alan Wake με Path Tracing. Το game αυτό είναι όλα τα ζώα του κόσμου μου αργά. Οπότε δεν σε ενοχλεί το latency εκεί.

Στο alan wake 2 μεχρι και 50fps που δοκιμασα+fg δηλαδη 25 base ηταν οκ οπως ειπες τα ζωα μου αργα τωρα δεν θα βαλεις doom με 25 base εκει οκ αλλα δειχνει οτι το FG δεν ειναι οτι θελει απλα 60+ και παιζει θα παιξει και με πολυ χαμηλοτερη βαση αρκει το παιχνιδι να μην θελει τοση αμεσοτητα. Spiderman remastered τερματιστηκε με σταθερα 97fps + FG2x δηλαδη 49 βαση και ηταν φλουδα και στο swing και παντου το απολαυσα παρα πολυ. Και μιλαμε για fast pace ειδικα αν ξεκινησεις το γρηγορο swing. Αντε παιξτο χωρις FG με την καρτα στα 50 και 55fps απλα unplayable. 

2 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Δεν είναι free performance, ένα αρκετά μεγάλο μέρος της GPU χρησιμοποιείται για να κάνει upscale.

Eιναι το πακετο που σου δινει μια καρτα. Προφανως το πληρωνεις τιποτα δεν ειναι τσαμπα.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Ναι εννοείται απλά όλοι συμφωνούμε ανεξαρτήτως από ποια οπτική γωνία βλέπουμε τα πράγματα ότι αξίζει το αποτέλεσμα και το performance boost που δίνει👍

• Thanks 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

όχι και αρκετά μεγάλο. δοκίμασα σε 1080p native vs 4Κ perfomance που και στις 2 περιπτώσεις η rendered ανάλυση είναι 1080p και η πτώση στα fps είναι μονοψήφιο ποσοστό. Και προφανώς η διαφορά στο image quality 4k dlss perf vs 1080p native είναι χαώδεις. 

Το dlss4, ειδικά σε 4Κ είναι φοβερό, χωρίς υπερβολή. Το fg είναι οκ γενικά και καλό υπό προϋποθέσεις. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...