Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 14,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Το upscale γιατί είναι πρόβλημα όταν πλέον είναι το 95% της native ποιότητας δεν καταλαβαίνω.

(και καλύτερο απο χάλια ΤΑΑ υλοποιήσεις)

Επειδή το optimize πάει περίπατο....

Αργότερα όταν το mfg θα δείχνει ικανοποιητικό θα τα ξαναπούμε 😂

Δημοσ.

Το native ακόμα και αν το σηκώνει το σύστημα σου, και πάλι δεν το επιλέγεις. Ανοίγεις DLSS διότι όχι μόνο θα σου δώσει performance αλλά θα δείχνει καλύτερο.

Όχι επειδή το λέω εγώ αλλά γιατί το έχουν λούσει οι devs με τις τεμπελιές τους. Υπάρχουν πλέον τόσες πολλές περιπτώσεις σε games που το native δείχνει σαφώς χειρότερο από το upscaled one. Ειδικά με το DLSS 4, ούτε το DLAA χρειάζεσαι που ήταν ουσιαστικά native res + AI AA, βάζεις ένα Ultra Q aka 77% του native res, πρακτικά το ίδιο visually και δεν έχεις και το performance cost.

Πλέον βλέπεις τι μπορεί να παράξει η gpu σου με το upscaled target res σου (με το ΑΙ upscale) για να καταλήξεις που περίπου θέλεις/μπορείς να παίζεις. Oπότε όταν λέμε για native το αναφέρουμε μόνο για το πόσο πιάνει natively το monitor σου.

Αnw, είναι τουλάχιστον θλιβερή όλη η φάση στην gaming βιομηχανία, προφανώς λόγω (και) της μάστιγας με τα UE5 games αλλά σκεφτείτε το και σαν κάτι καλό όλο αυτό. Θα αναγκαστούν (εκτίμηση μου) να βάλουν καλύτερο hw στις επόμενες κονσόλες, αφού τα με τα UE5 Games τρώνε πλέον γερό expose τα μπρίκια του ενός και του άλλου. 

Παλιότερα διέκρινες με δυσκολία τις διαφορές PC/κονσόλας,ουστιαστικά το res/fps ήταν η κραχτή διαφορά.  Ε πλέον δεν χρειάζεται καν να τα βάλεις δίπλα δίπλα, βάζεις το ίδιο game στο PS5 σου, και απλώς λες ok, μπορείς να παίξεις, αλλά δεν είναι η εμπειρία που θα έπρεπε να έχεις εν ετει 2025. Και δεν αναφέρομαι απλώς σε φάση να παίζεις στα Ultra Settings που μπορεί ένα καλό PC,  εδώ μιλάμε ούτε τα βασικά δεν μπορείς να έχεις στο hw της κονσόλας, τα 60fps σε έναν unoptimized μεν, μοντέρνο τίτλο δε... Και όχι δεν είναι αποδεκτό το 360-720p 60fps, ffs δηλαδή...

Δηλαδή δείτε και τις τηλεοράσεις που έχουμε στην αγορά εδώ και 5-6 χρόνια και μπείτε σε ουσιαστική σκέψη.
OLED 120hz, VRR, αν έχεις και LG, έχεις και το GSYNC,  οπότε λες εδώ ρε συ κάτι δεν πάει καλά. Εχω μια τηλεόραση που προσφέρει όλα αυτά τα καλούδια αλλά το hw είναι τόσο απαρχαιωμένο στις κονσόλες που δεν χρησιμοποιεί ούτε στο ελάχιστο τις δυνατότητες μιας σύγχρονης tv. 

Χαίρομαι που φέτος τους έχουν βάλει τα γυαλιά ΑΑ games από μικρομεσαία studio, και το ένα εγώ ποντάρω τα χρήματα μου (Expedition 33) θα είναι και το GOTY. Οk, UE και αυτό, αλλά όπως έχω πει πολλάκις, το μικρομεσαίο studio το δικαιολογώ να χρησιμοποιεί αυτή την μηχανή, εγώ κράζω τους μεγαλοκαρχαρίες που κάνουν discard τα δικά τους engines.

Κλείνω εδώ το rant.

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Age4Greeks είπε

Νομίζω από τη δική σας υπερβολική ενασχόληση με το αντικείμενο- το να κοιτάς συνέχεια το hype στοιχείο που θα δώσει η κάθε εταιρία- ξεχνάτε ότι ο 15ρης ΔΕΝ θα ασχοληθεί ιδιαίτερα με την ποιότητα των γραφικών αλλα με την όλη φάση ότι ξεφεύγει και χαλαρώνει με το gaming. Και ότι θα χαρεί την παρέα και το πείραγμα. Σεβαστή η άποψη σας αλλά άτομα εδώ μέσα που απo όσο γνωρίζω εδω και χρονια ρίχνετε αρκετά λεφτά για hardware το να εξισώνει τις ανάγκες του η την γ*βλα του με αυτή του έφηβου είναι το λιγότερο άκυρη. Έχω 2 παιδιά σε εφηβεία και δουλεύω 17 χρόνια με παιδιά 2βαθμιας εκπαίδευσης. Έχω πολύ καλή εμπειρία. Μην κάνετε ακυρες συγκρίσεις τα γούστα και τα θέλω σας με εκείνων.

Όντως τα παιδιά θέλουν απλά να παίξουν και αδιαφορούν για γραφικά, επιδόσεις, τεχνικές κτλ κτλ. Αυτό το μικρόβιο έρχεται μετά..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, Tambas91 είπε

Ο blu ray moves που είναι να βάλει στη θέση τους τους κομμουνιστές;

Εγω ειμαι με τη 4080 και παιζω 4Κ σχεδον 3 χρονια με τα 16gb που υποτιθεται δεν εφταναν απο τοτε.
Στα διαλειματα παρακολουθω αυτους που πηραν/θελουν να παρουν Rx 9000 16gb(που ειναι απο κατω) να μας εξηγουν οτι τα 16 ειναι λιγα.
Αρα οι Rx9000 δεν ειναι DOA;
DOA ειναι μονο η 5080;
Αφησαμε τα "μονο Raster" και τα "RT εχουν μονο 2-3 παιχνιδια" και πιασαμε παλι το βιολι με τη Vram.
Να μαζευτουν ολοι σε ενα ιστιοφορο, να το γεμισουν γαλετες και να πανε στη Παλαιστινη με σημαια AMD.

Επεξ/σία από BlurayMoviesGreece
  • Sad 1
  • Haha 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, music_lover είπε

Όντως τα παιδιά θέλουν απλά να παίξουν και αδιαφορούν για γραφικά, επιδόσεις, τεχνικές κτλ κτλ. Αυτό το μικρόβιο έρχεται μετά..

Το πρόβλημα είναι το μικρόβιο του ''όλα δεξιά''. Που στην τελική το high με το ultra δεν έχει τρομερές διαφορές αλλά κόβει πολύ από το performance.

Στην πιτσιρικαρία πάντως, μια χαρά ασχολούνται με FPS και Hz σε αυτά που παίζουν(Valorant, Fortnite κλπ) και έχουν ''κοντρίτσες'' στα σχολεία.

Δημοσ.

Όλα έχουν να κάνουν με τα χρήματα, όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες που λέμε στον εαυτό μας. Αν ο οποιασδήποτε, 15αρης, 25αρης, 35αρης, 45αρης, κτλ μπορεί να πάρει 5090 + oled (χωρίς να τρώει ρύζι για 3 χρόνια) δεν θα πάρει 5060 + IPS των 150 ευρώ επειδή "παίζω plebnite και CS go". Ειδικά τα παιδιά. Πείτε στον γιο "θες να σου πάρω 5090;" και σιγά που θα πει "δεν πειράζει ρε μπαμπά, fortnite παίζω μόνο, η 5060 αρκεί". Beggars can't be choosers.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν είναι πάντα θέμα χρημάτων. Υπάρχουν άτομα που έχουν λεφτά να πάρουν άνετα 5090 + OLED αλλά δεν παίρνουν είτε γιατί δεν παίζουν πολύ, είτε γιατί δεν καίγονται για το ''όλα δεξιά''.

Προσωπικά τους ζηλεύω αυτούς που δεν καίγονται για τα settings και απλά θέλουν να παίζουν. Τώρα αν μπεις στο τρυπάκι να παρακολουθείς DF κλπ, θα πάρεις το μικρόβιο ακόμα κι αν έχεις κονσόλα.

• Like 2
Δημοσ.

image.png.c38eb7225d06ef328c0660c0f041c38f.png

Εγώ πάλι έβαλα τρία παιχνίδια από αυτά που έχω πρόχειρα στην βιβλιοθήκη, DOOM Dark Age, Hogwards που μπήκε εχθές gamepass και Indiana Jones, 95%, 90% και 100% Vram usage 4k ultra, αλλά είπαμε τα 16bg είναι αρκετά για 4κ ultra και future proof.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Δεν είναι πάντα θέμα χρημάτων. Υπάρχουν άτομα που έχουν λεφτά να πάρουν άνετα 5090 + OLED αλλά δεν παίρνουν είτε γιατί δεν παίζουν πολύ, είτε γιατί δεν καίγονται για το ''όλα δεξιά''.

Προσωπικά τους ζηλεύω αυτούς που δεν καίγονται για τα settings και απλά θέλουν να παίζουν. Τώρα αν μπεις στο τρυπάκι να παρακολουθείς DF κλπ, θα πάρεις το μικρόβιο ακόμα κι αν έχεις κονσόλα.

Η πλειοψηφία αυτή είναι.

23 λεπτά πριν, just_a_dude είπε

Όλα έχουν να κάνουν με τα χρήματα, όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες που λέμε στον εαυτό μας. Αν ο οποιασδήποτε, 15αρης, 25αρης, 35αρης, 45αρης, κτλ μπορεί να πάρει 5090 + oled (χωρίς να τρώει ρύζι για 3 χρόνια) δεν θα πάρει 5060 + IPS των 150 ευρώ επειδή "παίζω plebnite και CS go". Ειδικά τα παιδιά. Πείτε στον γιο "θες να σου πάρω 5090;" και σιγά που θα πει "δεν πειράζει ρε μπαμπά, fortnite παίζω μόνο, η 5060 αρκεί". Beggars can't be choosers.

Αν πει πατέρας θες μια 5090, σημαίνει ότι αυτός θα πάει για 6090 και τον βολεύει με την "γριά".🤣 Δε νομίζω να βγει αλλιώς αυτή η λέξη από τα χείλη του. Όσα 15χρονά έχουν 5090s atm, αυτά είναι τα λιγότερα από τα expenses που μπορεί να στοιχίζουν στην οικογένειά τους κάθε μέρα.

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, just_a_dude είπε

Εντελώς λάθος σκεπτικό.  Δηλαδή αν εγώ έχω λεφτά και θέλω να πάω στο χωράφι να πάω με τη Μερσεντες κι όχι με το αγροτικό.  Εκτός απο τα χρήματα που σίγουρα είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας αγοράζουμε και σύμφωνα με τις ανάγκες μας. Αν εγώ παίζω  Strategy games να την κάνω τι την 5090; επίδειξη στο φορουμ; αφού μια 7900 η 5070 θα με καλύπτει γιατι να σκάσω συν 1500 ευρώ για να λέω ότι έχω κάρτα τούμπανο; 2ο παράδειγμα ο πιτσιρικας θα παίξει 1080p χρειάζεται κάτι παραπάνω από 400 ευρώ καρτα; όσα λεφτά και να έχει ο μπαμπάς του μόνο spoiled θα τον κάνει αν του πάρει 5090.

Επεξ/σία από Age4Greeks
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...