Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Alex21121988 είπε

Και εγώ είμαι της άποψης πως ναι μεν τα 16gb vram είναι αστεία εν ετει 2025, αλλά πρακτικά είσαι covered στο 98% των games που βγαίνουν. Αφού θα το ανοίξεις το DLSS, θέλεις/δεν θέλεις, 
Το FSR 4 πάντως είναι σε πολύ καλό state, visually τουλάχιστον. Το μόνο που μένει να κάνουν οι της AMD, είναι να μπορείς όπως κάνουμε εμείς όλα τα DLSS 3 games via driver να παίρνουν το DLSS 4, να γίνεται το ίδιο εύκολα και στο FSR 3 σε FSR 4.

Όλα τα games είναι whitelisted πλέον. Ότι είναι FSR3.1 και DX12 είναι και FSR4. Και ένα toggle στο adrenaline είναι και στην amd και μάλιστα έχει και global δε χρειάζεται να βάζεις σε καθένα από τα game profiles. 

Το πρόβλημα είναι στα FSR1,2,3 και dx11/vulcan. Εκεί χρειάζεσαι optiscaler αναγκαστικά.

PS. Πάντα μιλάω για RDNA4 και FSR4 (fp8), Οι παλιότερες με το unofficial FSR4 (int8) χρειάζονται ή dll replacement στο game folder ή optiscaler και dll replacement.🤣

25 λεπτά πριν, Alex21121988 είπε

Ναι, 4Κ texture pack τελευταία φορά που είδα, ήταν στο Space Marine 2, δεν μου έρχεται άλλο στο μυαλό την δεδομένη στιγμή. 

Και τα 2 monster hunter (world+wilds) έχουν 4k texture packs. Αν και δε διορθώνουν πολύ τα κακώς κείμενα ειδικά στο wilds.

Τα περισσότερα 4k packs είναι απλά τα ίδια textures  upresed. Δε κάνουν την τρελή διαφορά σε σχέση πχ με ένα mod που μπορεί να είναι by hand.

• Like 2
  • Απαντ. 14,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 2/10/2025 στις 4:37 ΠΜ, BlurayMoviesGreece είπε

Εγω ειμαι με τη 4080 και παιζω 4Κ σχεδον 3 χρονια με τα 16gb που υποτιθεται δεν εφταναν απο τοτε.
Στα διαλειματα παρακολουθω αυτους που πηραν/θελουν να παρουν Rx 9000 16gb(που ειναι απο κατω) να μας εξηγουν οτι τα 16 ειναι λιγα.
Αρα οι Rx9000 δεν ειναι DOA;
DOA ειναι μονο η 5080;
Αφησαμε τα "μονο Raster" και τα "RT εχουν μονο 2-3 παιχνιδια" και πιασαμε παλι το βιολι με τη Vram.
Να μαζευτουν ολοι σε ενα ιστιοφορο, να το γεμισουν γαλετες και να πανε στη Παλαιστινη με σημαια AMD.

Απλός, λυτός, περιεκτικός… μπήκες τους πιτσίλισες και έφυγες κύριος !!!

Όλα καλά αδερφέ μου Μπλου; Δε σε βλέπω πολύ ενεργό τελευταία 

• Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, azazil1190 είπε

Με αυτή την περιγραφή σου πέθανα στα γέλια 😆.

Πέτρο στο τσακ ήμουν να κάνω δεύτερη φορά την μαλακία φέτος και να του πάρω μια 5090 αστραλ και να δώσω την 4090 του αλλά τελευταία στιγμή μίλησε η φωνή της λογικής. Δεν παίζει σχεδόν καθόλου στο pc του . Με ps5 pro την βγάζει(πούλησα το 5αρι και του πήρα το pro) . Όπως στραφι πάει και η δική μου 5090 μιας και έχω να το ανοίξω το pc από το καλοκαίρι.

Λίγο cronos που παίζω αυτό το διάστημα φαντάσου παιζω στο ally.( Κατάντια)

Κι ελεγα ειμαι ο μόνος... Απο τότε που τις πήραμε, εκανα κατι χαζοbenchmarks και ειχε να ανοιξει το pc κανα4μηνο (του οποιου πράγματα εχω ακομα στα κουτια και βαριεμαι να το τελειωσω σαν build). Παιχνιδι δεν εχει παιξει ακομα. Και σε ενα Sim Rig που εφτιαξα (καινουργια πετριά), δυο φορες που επαιξα το πολύ μια ωρα, , χρησιμοποιω το laptop με τη 4090 γιατι αυτο ειχε να αναψει κανα χρονο. Μην παει χαμενο. Και εχω δυο κορίτσια που η μεγαλη παιζει μονο ps5. Αν ειχα αγορι ίσως με παρέσερνε κι εμενα. Τωρα τα τρωει ολα το μαυρο σκοτάδι.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 λεπτά πριν, DIM1000 είπε

Κι ελεγα ειμαι ο μόνος... Απο τότε που τις πήραμε, εκανα κατι χαζοbenchmarks και ειχε να ανοιξει το pc κανα4μηνο (του οποιου πράγματα εχω ακομα στα κουτια και βαριεμαι να το τελειωσω σαν build). Παιχνιδι δεν εχει παιξει ακομα. Και σε ενα Sim Rig που εφτιαξα (καινουργια πετριά), δυο φορες που επαιξα το πολύ μια ωρα, , χρησιμοποιω το laptop με τη 4090 γιατι αυτο ειχε να αναψει κανα χρονο. Μην παει χαμενο. Και εχω δυο κορίτσια που η μεγαλη παιζει μονο ps5. Αν ειχα αγορι ίσως με παρέσερνε κι εμενα. Τωρα τα τρωει ολα το μαυρο σκοτάδι.

Αυτό ακριβώς. Δεν ξέρω μου έφυγε η λοξά κατά πολύ σε ότι έχει να κάνει με το pc.Το ανοίγω μόνο να κάνω κάνα update όταν το θυμηθώ.Γυρνάω σπίτι από δουλειά πάω την προπόνηση μου και μετά αράζω netflix k disney κ μετά ύπνο.

Επεξ/σία από azazil1190
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Tambas91 είπε

Απλός, λυτός, περιεκτικός… μπήκες τους πιτσίλισες και έφυγες κύριος !!!

Όλα καλά αδερφέ μου Μπλου; Δε σε βλέπω πολύ ενεργό τελευταία 

Ολα καλα, εχω λιωσει στα 3D prints με κατι Projects που ξεκινησα.
Νομιζω οτι τα εχουμε αναλυσει ολα, απο εκει και περα απλα γυρναμε γυρο γυρο σαν το σκυλο με την ουρα του στη Vram,στο DLSS vs FSR και το RT/PT που μια το εχουν λιγα games και μια "καλα τα πηγε η κοκκινη".
Ο καθε ενας κανει τι επιλογες του και ζει με αυτες.

• Like 2
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε

Ναι γιατί δεν βγάζουν texture packs για να μην χαντακωθούν οι 12άρες/16άρες κάρτες. Τα περισσότερα παιχνίδια το χρειάζονται όμως γιατί υπάρχουν υφές που είναι χάλια, αφού βάζεις path-tracing, βγάλε και ένα ρημάδι texture pack να είναι ολοκληρωμένο το παιχνίδι.

Μακάρι το PS6 να βγει με 30GB+ μνήμη αν και πιο πιθανό το κόβω να έχει 24GB.

Έτσι ακριβώς και μετά βλέπεις τα καναρίνια εδώ να παραπονιούνται γιατί δεν έχουν καλά texturers τα παιχνίδια. Το πινακάκι που έβαλα πιο πίσω και οι δικαστές του φορουμ χλεύασαν αν και generic είχε και μια λεπτομέρεια που δεν έδωσε κανείς σημασία, "If you are planing to use HD textures pack" for 4k 16gb is minimum better go for 20gb+ αλλά οι "δικαστές" του φόρουμ ξέρουν καλύτερα. 

Για πάμε ένα Witcher 3 με ένα απλό HD pack από Nexus....ήδη βλέπω να έχει vram bottleneck-stutters 😉

image.png.d01e4349b5bc2c4e0b962c7406615f5d.png

image.png.300c9cb6a4fb173b634c2281316aaca8.png

Δημοσ.
2 minutes ago, Saloufas said:

Έτσι ακριβώς και μετά βλέπεις τα καναρίνια εδώ να παραπονιούνται γιατί δεν έχουν καλά texturers τα παιχνίδια. Το πινακάκι που έβαλα πιο πίσω και οι δικαστές του φορουμ χλεύασαν αν και generic είχε και μια λεπτομέρεια που δεν έδωσε κανείς σημασία, "If you are planing to use HD textures pack" for 4k 16gb is minimum better go for 20gb+ αλλά οι "δικαστές" του φόρουμ ξέρουν καλύτερα. 

Για πάμε ένα Witcher 3 με ένα απλό HD pack από Nexus....ήδη βλέπω να έχει vram bottleneck-stutters 😉

image.png.300c9cb6a4fb173b634c2281316aaca8.png

Εννοείται πως σε moddιές αν η vram δεν είναι αρκετή, δεν θα μπορέσεις να παίξεις ανθρώπινα.
Το αναφέρουν και οι ίδιοι οι modders άλλωστε πως αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις τα mods τους, πρέπει να είσαι 4090/5090 user ουσιαστικά.
Και ίσως αυτός είναι ο λόγος που μπορώ να δικαιολογήσω κάπως την αγορά της 5090 στην περίπτωση μου, όπου βλέπω mods, κουμπώνω ότι υπάρχει. Αλλιώς που να γεμίσει η vram στην 5090 στα games που βγάζουν με τα σάπια textures.
Δυστυχώς δεν δίνουν σε πολλά games ένα Ultra Texture Pack, και κατεφεύγουμε σε διαφόρων ειδών tweaking, ειδικά με την UE5, κοντεύουμε να κάνουμε μεταπτυχιακό στο engine.ini.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 minutes ago, Arkin said:

uaNoybtwh0nfKy5b.jpg

Για άλλη μια φορά ειλικρινά δεν καταλαβαίνω την ύπαρξη της 5080 όταν υπάρχει η 5070ti.

Βάζει τρικλοποδιά στον εαυτό του ο πετσινος, και ας μην τον νοιαζουν οι gamers. Βάλε λιγότερη vram στην 5070ti Super για να βάλεις τον άλλον σε σκέψεις να δώσει περισσότερα για την 5080 Super.  Εννοείται πως δεν είμαι σε θέση να κάνω υποδείξεις στα marketing decisions της nvidia, άλλωστε μάλλον καλά τα πάει στις πωλήσεις... 😆 

Για να μην αρχίσουμε τα κλασσικά 5070=5060, 5080=5070 κτλ...

Επεξ/σία από Alex21121988
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Alex21121988 είπε

Για άλλη μια φορά ειλικρινά δεν καταλαβαίνω την ύπαρξη της 5080 όταν υπάρχει η 5070ti.

Βάζει τρικλοποδιά στον εαυτό του ο πετσινος, και ας μην τον νοιαζουν οι gamers. Βάλε λιγότερη vram στην 5070ti Super για να βάλεις τον άλλον σε σκέψεις να δώσει περισσότερα για την 5080 Super.  Εννοείται πως δεν είμαι σε θέση να κάνω υποδείξεις στα marketing decisions της nvidia, άλλωστε μάλλον καλά τα πάει στις πωλήσεις... 😆 

Για να μην αρχίσουμε τα κλασσικά 5070=5060, 5080=5070 κτλ...

Η 5080 βγηκε για οσους ειχαμε 4080/s και δεν θελαμε να δωσουμε ενα νεφρο για 5090. Σε 5070ti δεν θα πηγαινες γιατι ειναι sidegrade οποτε μονοδρομος η 5080 παιρνεις το 15% τσιμπας και το MFG και εισαι αρχηγος. Αλλιως εννοειται η 5070ti ειναι πολυ πιο vfm απο την 5080. Αλλα οχι συνετη επιλογη για οσους ειχαμε 4080/s. 

• Like 2
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, Arkin είπε

Η 5080 βγηκε για οσους ειχαμε 4080/s και δεν θελαμε να δωσουμε ενα νεφρο για 5090. Σε 5070ti δεν θα πηγαινες γιατι ειναι sidegrade οποτε μονοδρομος η 5080 παιρνεις το 15% τσιμπας και το MFG και εισαι αρχηγος. Αλλιως εννοειται η 5070ti ειναι πολυ πιο vfm απο την 5080. Αλλα οχι συνετη επιλογη για οσους ειχαμε 4080/s. 

Πολύ σωστός!!! ο αρχηγός μας τα πάντα εν σοφία εποιησεν

• Haha 4
Δημοσ.
1 hour ago, Arkin said:

Η 5080 βγηκε για οσους ειχαμε 4080/s και δεν θελαμε να δωσουμε ενα νεφρο για 5090. Σε 5070ti δεν θα πηγαινες γιατι ειναι sidegrade

Ρε συ, σε ποιο σενάριο που κάποιος πήρε 4080 με 1200 msrp έχει νόημα να δώσει 1100+ για 5080 που έχει στο ράφι? Δλδ 90% έξτρα χρήματα 2 χρόνια μετά για (best case scenario) 15% πάνω?

Ακόμα και να πουλήσει κάποιος την 4080 πχ 700€ (γιατί στα 800€ βρίσκει κάποιος 5070ti καινούργια), πάλι δίνεις τουλάχιστον 400€ ++ για ένα μαξ 15% πάνω.

Ποιον κοροϊδεύουμε? Ο ορισμός του side grade είναι από 4080 σε 5080.

Τώρα αν μου πεις ότι κάποιος έκλεψε κάποιον στα μεταχειρισμένα και πούλησε σε υπεραξία, ή ταυτόχρονα αγοράζει χωρίς ΦΠΑ, σόρρυ κιόλας αλλά αυτό είναι η εξαίρεση, και όχι το target group της 5080.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Arkin είπε

Συγνωμη αλλα δεν ειναι upgrade  η 5080 σε χρηστη 4080/s. Μην λεμε οτι να ναι. Με + 8%-15% δεν αλλαζει η εμπειρια , θες πολυ παραπανω για να πεις οτι εκανες upgrade. 

9 ώρες πριν, azazil1190 είπε

Αυτό ακριβώς. Δεν ξέρω μου έφυγε η λοξά κατά πολύ σε ότι έχει να κάνει με το pc.Το ανοίγω μόνο να κάνω κάνα update όταν το θυμηθώ.Γυρνάω σπίτι από δουλειά πάω την προπόνηση μου και μετά αράζω netflix k disney κ μετά ύπνο.

Να περασω να το παρω? Θα στο φροντιζω το υποσχομαι!

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...