Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 37 λεπτά πριν, d4ydr33m3r είπε Οι τιμές στην αγορά σε οποιοδήποτε αγαθο καθορίζονται δυναμικά. Και ένα σπίτι μπορεί να το αγόρασα 50000 ευρώ και να το πουλήσω λόγω έκρηξης της αγοράς ακινήτων 100000 ευρώ ή το αντίθετο. Ατυχες παραδειγμα, το σπιτι θα ειναι σπιτι και σε 10-20-30 + χρονια και ειναι βασικη αναγκη, η καρτα γραφικων που εχεις σημερα θα ειναι στην καλυτερη παρωχημενη σε 3 χρονια(αν εχεις παρει ας πουμε 3090-4090-5090) αλλα μπορει και σε 1 ετος (4070,4070ti,4080 και κατωτερες με την ελευση τωνTI, Super και των νεοτερων). Οποτε συμφωνω οτι ειναι δυναμικες οι τιμες αλλα ειναι αστειο να πιστευει καποιος που πηρε 4070S στα 620€ τον Φλεβαρη του 2024 οτι μπορει να την πουλησει 600€ τον Φεβρουαριο του 2025 επειδη δεν υπαρχει διαθεσιμοτητα των παλιων και νεω καρτων και τα μαγαζια εξαιτιας αυτου αυξησαν την τιμη της 4070S στα 720€+ και της 4080€ στα 1500-1600+ (οπου και αν τις βρισκεις βεβαια) και ετσι παρασυρουν τις τιμες των μτχ. κτλπ κτλπ. Ξαναλεμε, καποιος μπορει να εχει αναγκη και να την αγορασει στο ΜΙΚΡΟ αυτο διαστημα μερικων μηνων που οι τιμες θα ειναι ετσι, ομως αυτοι που πουλανε σε αυτες τις τιμες μην εχουν αυταπατες. Πρωτον ειναι το ιδιο scalpers με αυτους που πουλανε 5090 στα 6k και δευτερον το διαστημα θα ειναι μερικους μηνες. Θες πριν το καλοκαιρι, θες μετα απο αυτο θα φτιαξουν οι διαθεσιμοτητες. 3
d4ydr33m3r Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε Ατυχες παραδειγμα, το σπιτι θα ειναι σπιτι και σε 10-20-30 + χρονια και ειναι βασικη αναγκη, η καρτα γραφικων που εχεις σημερα θα ειναι στην καλυτερη παρωχημενη σε 3 χρονια(αν εχεις παρει ας πουμε 3090-4090-5090) αλλα μπορει και σε 1 ετος (4070,4070ti,4080 και κατωτερες με την ελευση τωνTI, Super και των νεοτερων). Οποτε συμφωνω οτι ειναι δυναμικες οι τιμες αλλα ειναι αστειο να πιστευει καποιος που πηρε 4070S στα 620€ τον Φλεβαρη του 2024 οτι μπορει να την πουλησει 600€ τον Φεβρουαριο του 2025 επειδη δεν υπαρχει διαθεσιμοτητα των παλιων και νεω καρτων και τα μαγαζια εξαιτιας αυτου αυξησαν την τιμη της 4070S στα 720€+ και της 4080€ στα 1500-1600+ (οπου και αν τις βρισκεις βεβαια) και ετσι παρασυρουν τις τιμες των μτχ. κτλπ κτλπ. Ξαναλεμε, καποιος μπορει να εχει αναγκη και να την αγορασει στο ΜΙΚΡΟ αυτο διαστημα μερικων μηνων που οι τιμες θα ειναι ετσι, ομως αυτοι που πουλανε σε αυτες τις τιμες μην εχουν αυταπατες. Πρωτον ειναι το ιδιο scalpers με αυτους που πουλανε 5090 στα 6k και δευτερον το διαστημα θα ειναι μερικους μηνες. Θες πριν το καλοκαιρι, θες μετα απο αυτο θα φτιαξουν οι διαθεσιμοτητες. Σαφέστατα έχει διαφορά ανάλογα με το αγαθό και το αν είναι βασικό ή όχι , από την ανελαστικοτητα/ελαστικότητα του αγαθού, αλλά το νόημα και οι κανόνες της αγοράς εφαρμόζονται παντού. Το ότι κάτι κρατάει την αξία του μακροπρόθεσμα δεν αλλάζει το νόημα του παραδείγματος. Παρότι όταν αγοράζουμε σπίτι συνυπολογίζουμε την παλαιότητα, την αξία του τετραγωνικού στην περιοχή, την κατάσταση του ακινήτου δεν είναι απλά ένα σπίτι επειδή αποτελεί βασικό αγαθό. Και τα σπίτια πωλούνται και αγοράζονται βραχυπρόθεσμα ή άλλοι τα περνούν και τα φτιάχνουν και τα πωλούν με το ανάλογο κέρδος εκμεταλλευόμενοι την άνοδο της αγοράς. Αν έρθει κάποιος π.χ επειδή σε μια περιοχή που έχω εξοχικό και το αγόρασα 100000 και επειδή θέλει να πάρει βίζα το αγοράζει σε ένα χρόνο 250000 ευρώ (οι τιμές εντελώς τυχαίες don't quote me on that) μια χαρά θα πωληθεί και με κορδελιτσα πιθανότατα. Το πόιντ μου είναι ότι οι αγορές είναι δυναμικές και υπάρχουν πολλοί εξωγενείς παράγοντες που καθορίζουν την τιμή. Κάποιοι θα σταθούν άτυχοι και θα χρειαστεί να οπλιστούν με υπομονή αν θέλουν να αγοράσουν σε πιο ανθρώπινες τιμές, όταν η αγορά (πιθανότατα) θα ισορροπήσει. Το πόσο θα χρειαστεί να περιμένουμε σε κάθε περίπτωση εξαρτάται από την ανάγκη μας, από τη χρησιμότητα και από το μέγεθος της κρίσης στην ίδια την αγορά ή σε τρίτες αγορές που επηρεάζουν άμεσα ή έμμεσα την αγορά που μας ενδιαφέρει Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου από d4ydr33m3r 1
icenex Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Είναι πολύ απλό ρε παιδιά από τι στιγμή που βγήκε ένα προϊόν που δεν απέχει πολύ από το προκάτοχό του σε επιδόσεις αλλά σε τιμή στο θεό τι περιμένατε να γίνει αυτά τα πράγματα πάνε χέρι χέρι.Δηλαδη θέλετε να μας πείτε ότι αν πχ είχατε τώρα 4090 κ την είχατε αγοράσει 1800 ευρώ ποσό θα την πουλούσατε την στιγμή που τόσο η και περισσότερο κάνει μια 5080 με λιγότερη μνήμη κ επιδόσεις. Καλώς η κακώς τα μεταχειρισμένα ακολουθούν την νέα γενιά με ότι συνεπάγεται με αυτό.Οπως αντίστοιχα αν έβγαινε όντως 5070 με επιδόσεις 4090 τότε σε τι τιμές πιστεύετε ότι θα έπαιζε μια 4090. Είτε μας αρέσει είτε όχι στην ουσία ο λόγος που δεν χάνει αξία το μεταχειρισμένο είναι επειδή ο απόγονος είναι χειρότερο προϊόν από τον προκάτοχό. Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου από icenex 5 1
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 3 λεπτά πριν, icenex είπε Δηλαδη θέλετε να μας πείτε ότι αν πχ είχατε τώρα 4090 κ την είχατε αγοράσει 1800 ευρώ ποσό θα την πουλούσατε θα την πουλουσα οσο την πηρα μην σου πω και παραπανω. Θα θεωρουσα τον εαυτο μου scalper. Θα ηξερα οτι ψαχνω κοροιδο και θα επαιζα σε αγγελιες το FB/χ.ε. ελπιζωντας. Εν τω μεταξυ σε οτι συζηταμε μιλαμε παντα για τιμες πλαισιο που εχουν και το αναλογο καπελο. Απο τι βλεπω στο σκρουτζ ηδη κανουν την εμφανιση τους σκρουτζομαγαζα με τιμες μικροτερες κατα 100+€. 6 λεπτά πριν, icenex είπε Καλώς η κακώς τα μεταχειρισμένα ακολουθούν την νέα γενιά με ότι συνεπάγεται με αυτό Εεε οχι και τοσο πολυ οπως φετος. Ποσο αγοραζες 3080 οταν βγηκε η 4080 η πιο πισω? Ειπαμε ομως ειναι περιεργη συγκυρια λογω τεχνιτης ελλειψης κτλπ. Το μεγαλο φταιξιμο για μενα ειναι στην Ngreedia. Βγαζει λιγες καρτες, δεν ενημερωνει τους AIBs για τις τιμες και αυτοι σου λενε δεν βγαινω μανα μου θα χτυπησω τιμες, λεει ψεματα βαση των fake frames και γινεται οτι γινεται. Ο κοσμος και τα μαγαζια μετα ακολουθουν.
d4ydr33m3r Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 6 λεπτά πριν, icenex είπε Είναι πολύ απλό ρε παιδιά από τι στιγμή που βγήκε ένα προϊόν που δεν απέχει πολύ από το προκάτοχό του σε επιδόσεις αλλά σε τιμή στο θεό τι περιμένατε να γίνει αυτά τα πράγματα πάνε χέρι χέρι.Δηλαδη θέλετε να μας πείτε ότι αν πχ είχατε τώρα 4090 κ την είχατε αγοράσει 1800 ευρώ ποσό θα την πουλούσατε την στιγμή που τόσο η και περισσότερο κάνει μια 5080 με λιγότερη μνήμη κ επιδόσεις. Καλώς η κακώς τα μεταχειρισμένα ακολουθούν την νέα γενιά με ότι συνεπάγεται με αυτό.Οπως αντίστοιχα αν έβγαινε όντως 5070 με επιδόσεις 4090 τότε σε τι τιμές πιστεύετε ότι θα έπαιζε μια 4090. Είτε μας αρέσει είτε όχι στην ουσία ο λόγος που δεν χάνει αξία το μεταχειρισμένο είναι επειδή ο απόγονος είναι χειρότερο προϊόν από τον προκάτοχό. Η λογω παλαιοτητας/φθορας/ελλειψης εγγυησης ο χρονος σιγουρα παιζει μεγαλο ρολο στην διαμορφωση της τιμης ενος μεταχειρισμενου, αλλα αν στην τωρινη αγορα το αγαθο κραταει και μαλιστα σε μερικες περιπτωσεις αυξανει την αξια του (εστω και περιστασιακα δημιουργωντας μια τιμολογιακη φουσκα) δεν μπορουμε να ζηταμε πραγματα εκτος πραγματικοτητας. Ακομη και σε μια μεταχειρισμενη 4090 π.χ παιζει ρολο ποτε αγοραστηκε, ποσο εγγυηση εχει ακομη, μοντελο περα απο το προφανες (δηλαδη οτι αποτελει αδιαμφισβητητα το #2 προιον της αγορας αυτη τη στιγμη)
korakios Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου @Αλεξανδρος A.92 Δεν ξέρω γιατί δεν καταλαβαίνεις οτι είναι φυσιολογικό να πουλά κάποιος ακριβά μια μτχ κάρτα όταν η καινούρια είναι πανάκριβη. Τυχαία νούμερα: Έστω οτι θες να κάνεις αναβάθμιση της Α κάρτας που πήρες 600€ και θες να πας στην νέα Β που έχει 800€ . Έλα ντε που η Β έχει 1500€ στο ράφι (μάλιστα με μικρή διαθεσιμότητα) και οι Α έχουν εξαφανιστεί . Πες μου τώρα με το χέρι στην καρδιά , πόσο θα πουλούσες την Α , όμορφα και αιτιολογημένα 4
d4ydr33m3r Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε θα την πουλουσα οσο την πηρα μην σου πω και παραπανω. Θα θεωρουσα τον εαυτο μου scalper. Θα ηξερα οτι ψαχνω κοροιδο και θα επαιζα σε αγγελιες το FB/χ.ε. ελπιζωντας. Δεν εισαι σκαλπερ Αλεξανδρε οταν πουλωντας την 4090 σου θες να αγορασεις ενα προιον της νεοτερης γενιας που και αυτο εχει αυξημενη τιμη εστω και περιστασιακα. Αυτα πανε μαζι και ειναι αλληλενδετα. Ασε που οπως ειπα η 4090 παραμενει το δευτερο δυνατοτερο προιον της αγορας και αν ακομη βρισκεται σε εγγυηση τοτε η τιμη του παραμενει ψηλη γιατι ετσι την οριοθετει η αγορα. Και σιγουρα η Nvidia με τις ολιγοπωλιακες πρακτικες της που εδω και καιρο ειναι μονοπωλιακες επηρεαζει και μερικως ελεγχει την αγορα με το ποσο στοκ θα ριξει, τι profit margin θελει να εχει, πως εκμεταλλευεται την ελλειψη ανταγωνιστικων προιοντων κ.ο.κ. Αλλα δεν ειδα κανενα να λεει οταν εριξε στοκ στην αγορα μετα την κριση και εμεινε με το στοκ στο χερι και ειχε χασουρα, καημενη nvidia την πατησες τωρα που μπορεσες και εριξες στοκ δεν θα αγορασει ο αλλος γιατι βγαινει σε λιγο η νεα γενια. Ουτε οταν εχασε αξια τεραστια η μετοχη της πριν λιγες μερες λογω εξωγενη παραγοντα. Και εσυ σαν καταναλωτης κοιταξες και πολυ καλα εκανες το συμφερον σου στην παρουσα φαση. Φαντασου τι θα κανει ενας κολοσσος απροσωπος με ποσους μετοχους. Ξαναλεω ομως αλλο πραγμα αυτο και αλλο εκμεταλλευομαι την παντελη ελλειψη ενος προιοντος για να μοσχοπουλησω με εξωπραγματικο κερδος. Τεραστια διαφορα. Παρολαυτα αν βρισκεται καποιος να αγορασει στην τιμη που θετει ενας πωλητης τοτε το προιον αυτο εστω και για απειροελαχιστο χρονο αποκτα την αξια που του προσδιδει ο πωλητης! Δυστυχως ακουγεται αστειο αλλα ετσι ειναι. Μεγαλη κουβεντα παιδια και πιστευω οτι δεν μπορουμε να την καλυψουμε επαρκως. Off topic να πω και κατι αλλο.. Δεν μπορουμε ουτε στο ελαχιστο να θεωρουμε καποιον scalper επειδη πουλαει στην τιμη που πρεπει, τωρα γιατι θελει να αγορασει τωρα και να λεμε εξυπνο και οχι πονηρο (μην πω κατι αλλο) αυτον που χαιρονταν και χλευαζε τους κατοχους 4090 π.χ επειδη βγηκε και περιμενε το 5070=4090 και ποσο χαζος ηταν αυτος που αγορασε 4090 πριν 2 χρονια και θα την πουλουσε τωρα κατω του 1000ρικου επειδη η 5070/5080 θα ηταν σαφεστατα καλυτερη. Ο νοων νοειτω νομιζω.. Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου από d4ydr33m3r 5
mandragoraSCR Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 1 ώρα πριν, DimosMcLaren είπε Φανταστείτε τώρα να πουλάει ο άλλος μεταχειρισμένο αυτοκίνητο 1 έτους στην αρχική τιμή επειδή οι τιμές των καινούργιων αυτοκινήτων έχουν ανέβει. δεν θελω να σε στεναχωρήσω αλλα αυτη τη στιγμη πουλανε αμαξια του 2018-20 στην αρχικη τους τιμη 2
icenex Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου @Αλεξανδρος A.92 Πες τον άλλον όπως θες όμως όπως εσύ θες να μην σε πιάσει ο άλλος κορόιδο κ να μην πληρώσεις παραπάνω έτσι κ αυτός με 4090 αν τους πεις ότι ξέρεις κάτι φίλε ή 4090 που την πήρες 1800 ευρώ αξίζει 1200 γιατί έχει ένα χρόνο λιγότερη εγγύηση.Μαντεψε τι θα γίνει επειδή την δεδομένη στιγμη παίζει ότι παίζει στην αγορά.Δεν θα πουλήσει θα προτιμήσει να την κρατήσει. Σε αυτό που συμφωνούμε είναι ότι αυτό είναι φταίξιμο της πράσινης.Γιατι αν θες εσυ μεταχειρισμένα σε φυσιολογικές τιμές κ βάση της αξίας τους τότε θα έπρεπε οι νέες κάρτες να έχουν καλύτερη αξία συνολικα πχ να δίνει παραπάνω επιδόσεις στην ίδια τιμή η και λιγότερη από τις παλιοτερες. Δεν είναι τόσο δύσκολο να εξηγηθεί γιατί συμβαίνει αυτό. 4
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 8 λεπτά πριν, d4ydr33m3r είπε Δεν μπορουμε ουτε στο ελαχιστο να θεωρουμε καποιον scalper επειδη πουλαει στην τιμη που πρεπει, τωρα γιατι θελει να αγορασει τωρα και να λεμε εξυπνο και οχι πονηρο (μην πω κατι αλλο) αυτον που χαιρονταν και χλευαζε τους κατοχους 4090 π.χ επειδη βγηκε και περιμενε το 5070=4090 και ποσο χαζος ηταν αυτος που αγορασε 4090 πριν 2 χρονια και θα την πουλουσε τωρα κατω του 1000ρικου επειδη η 5070/5080 θα ηταν σαφεστατα καλυτερη. Ο νοων νοειτω νομιζω.. Μπορουμε να λεμε και τα 2. Τον εναν scalper και τον αλλον υπεραισιοδοξο η και αλλιως 😇 19 λεπτά πριν, korakios είπε Πες μου τώρα με το χέρι στην καρδιά , πόσο θα πουλούσες την Α , όμορφα και αιτιολογημένα Αν ειχα 4070ti S αυτη την στιγμη στην κατοχη μου και ηθελα ας πουμε την 5070ti ή την 5080 θα υπηρχαν 2 απαντησεις. Αν ηθελα να χρησιμοποιησω το PC στο ενδιαμεσο, δεν θα εκανα τιποτα. Θα περιμενα να φτιαξει η διαθεσιμοτητα ουτως ωστε να πουλησω την 4070tiS ( με λιγοτερα λεφτα απο τι σημερα) και να αγοραζα αμεσως την καινουρια μου καρτα που λογω της διαθεσιμοτητας θα ειχε πεσει η τιμη της. Με αυτον τον τροπο δεν θα ειχε διαφορα μεγαλη για μενα και θα ειχα PC στο ενδιαμεσο. Αν ειχα αλλη καρτα ή δεν με ενδιεφερε θα πουλουσα τωρα την 4070tiS σε τιμη scalper και θα περιμενα να πεσει η τιμη των νεων για να βγαλω οσα λιγοτερα απο την τσεπη μου. 5 λεπτά πριν, icenex είπε Δεν θα πουλήσει θα προτιμήσει να την κρατήσει. Σωστα. και μολις φτιαξει η διαθεσιμοτητα δηλαδη σε λιγους μηνες καθως δεν μιλαμε για σπιτια αυτοκινητα κτλπ αλλα για καρτες γραφικων θα παρει ευχαριστως τα 1200 και αν. Αν βεβαια δεχτει το ρισκο του αν θα εχει ολα τα ROPS η καρτα ή αν θα καιγεται κτλπ κτλπ. Πλεον ενας πωλητης/αγοραστης εχει να σκεφτει και αυτα 😅
korakios Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 4 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε Αν ειχα 4070ti S αυτη την στιγμη στην κατοχη μου και ηθελα ας πουμε την 5070ti ή την 5080 θα υπηρχαν 2 απαντησεις. Αν ηθελα να χρησιμοποιησω το PC στο ενδιαμεσο, δεν θα εκανα τιποτα. Θα περιμενα να φτιαξει η διαθεσιμοτητα ουτως ωστε να πουλησω την 4070tiS ( με λιγοτερα λεφτα απο τι σημερα) και να αγοραζα αμεσως την καινουρια μου καρτα που λογω της διαθεσιμοτητας θα ειχε πεσει η τιμη της. Με αυτον τον τροπο δεν θα ειχε διαφορα μεγαλη για μενα και θα ειχα PC στο ενδιαμεσο. Αν ειχα αλλη καρτα ή δεν με ενδιεφερε θα πουλουσα τωρα την 4070tiS σε τιμη scalper και θα περιμενα να πεσει η τιμη των νεων για να βγαλω οσα λιγοτερα απο την τσεπη μου. Άλλο σε ρώτησα αλλά αν δεν ήθελες να απαντήσεις μπορούσες απλά να μη σχολιάσεις
d4ydr33m3r Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Άρα λοιπόν το πρόβλημα σας είναι να είστε εσείς οι κερδισμένοι πονηροί της αγοράς και οι άλλοι οι Μαλ της υπόθεσης να υποθέσω; Εντάξει λύθηκε η παρεξήγηση αρχικά νόμιζα ότι ήταν ηθικό το ζήτημα.. Κάποτε αγόρασα 3080 στα 800 και αμέσως έγινε η έκρηξη της αγοράς και είχα την ευκαιρία να την δώσω. 1200 και αν περίμενα και άλλο πολύ παραπάνω και να μου πουν και ευχαριστώ. Την πούλησα όμως σε ένα φίλο εδώ στο ινσομνια στο ίδιο ποσό που την πήρα και πήρα 3090 (πάλι τυχαία σε καλη τιμή). Αλλιώς θα αγόραζα με χασουραβαπο την τσέπη μου. Μάντεψτε ποιος θα ήταν ο Μαλ της υπόθεσης .. Χειρότερο πράγμα από το να πουλάμε ηθική και να μην την εξασκούμε οι ίδιοι δεν υπάρχει στο δικό μου βιβλίο παίδες. Αυτά και τέλος από εμένα.. 🙏😊 5 1
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 1 λεπτό πριν, korakios είπε Άλλο σε ρώτησα αλλά αν δεν ήθελες να απαντήσεις μπορούσες απλά να μη σχολιάσεις Παρακαλω? Οπως βλεπεις απανταω στα παντα χωρις προβλημα. Και γιατι να μην το κανω αλλωστε τι εχουμε να κρυψουμε; Κανε πιο σαφη την ερωτηση σου γιατι οντως δεν καταλαβα. Με ρωτησες ποσο θα πωλουσα, σου απαντησα. Στην μια περιπτωση σαν Scalper οσο την πηρα και παραπανω στην αλλη λιγο λιγοτερο χωρις να με ενοχλει. 2 λεπτά πριν, d4ydr33m3r είπε Άρα λοιπόν το πρόβλημα σας είναι να είστε εσείς οι κερδισμένοι πονηροί της αγοράς και οι άλλοι οι Μαλ της υπόθεσης να υποθέσω; Να μην ειναι κανεις μαλ δεν γινεται θεωρεις δηλαδη; 1
DIM1000 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Αυτος που λετε scalper γιατι θα πουλησει μτχ 1 ετους στα λεφτα που την πηρε καποτε καινουργια, στα δικα μου ματια θα ηταν ηλιθιος αν πουλαγε στα μισα της αρχικης του αγορας πχ. Εννοω παντα με την αγορα χαλια. Αγορασα 1000, πηγε 1500 και η καινουργια εχει 1800. Ε 1000 θα τη δωσω. Αλλιως πηγαινε παρε καινουργια. Οχι για θεμα πονηριας. Ξεκαθαρα γιατι θελω 800 μετα να παω στην καινουργια και αυτη που σου πουλαω εχει 1500. Βεβαια σν ειναι σε αριστη κατασταση κλπ. Εγω πχ εχω μεχρι και το παραμικρο κουτι και εργοαστασιακο καλωδιο και φορτιστη ακομα και απο τα iqos. Ποσο μαλλον απο οθονες, ps5, κλπκλπ. Οτι ειναι σε κουτι, το εχω. Αν τωρα αγορασω 1000 και η καινουργια εχει παλι 1000 που θελω να παρω, θα τη δωσω 500-600 τη μτχ. Και μιλαμε στα αρχικα launch πριν πεσει κι αλλο η τιμη. Και για να μιλαω και με απτα παραδειγματα, επειδη γυροφερνει στο κεφαλι αλλαγη της trio με suprim για το μαμωτο, εχω πει οτι θα δωσω την trio οσο θα ειναι η καθαρη αξια της αυτη την εποχη και οπως ειναι η κατασταση. 3500+φπα η suprim? 3500 η trio μτχ. 1500+φπα η suprim? 1500 η trio. Η αγορα θα ορισει. Το αν θα χασω τελικα ειναι αδιαφορο γιατι ετσι συμβαινει με αυτα αλλιως ας παρουμε οικοπεδα. Δεν θα την πουλαγα τωρα ομως στα 5000 σε κανενα τρελαμενο για να βγαλω λεφτα. Δεν ειναι του χαρακτηρα μου ακ8μα και αν η αγορα σηκωνε αυτες τις τιμες. Που και αυτο ομως ειναι δικαιωμα του καθενα και δεν το κατακρινω. Οποιος δεν θελει δεν παιρνει. Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου από DIM1000
korakios Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 3 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε Παρακαλω? Οπως βλεπεις απανταω στα παντα χωρις προβλημα. Και γιατι να μην το κανω αλλωστε τι εχουμε να κρυψουμε; Κανε πιο σαφη την ερωτηση σου γιατι οντως δεν καταλαβα. Με ρωτησες ποσο θα πωλουσα, σου απαντησα. Στην μια περιπτωση σαν Scalper οσο την πηρα και παραπανω στην αλλη λιγο λιγοτερο χωρις να με ενοχλει. οκ, έστω λάθος μου που δεν το διευκρίνισα , ξαναθέτω πολύ συγκεκριμένα το σενάριο : πουλάς σήμερα την παλιά και αγοράζεις καινούρια για αναβάθμιση ο λόγος που το κάνεις είναι άσχετος και δεν μας αφορά . Μια τιμούλα για την παλιά παρακαλώ 🙃 ....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα