Tambas91 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 8 λεπτά πριν, akoinonitos είπε ποσα βγαζει η καρτα σου στο indiana ειπαμε? Δε ξέρω άμα θέλει κανείς με xtx που έχει και πολύ μνήμη να έρθει να τρέξουμε να γελάσουμε
Fulgore Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 10 ώρες πριν, BlurayMoviesGreece είπε 1) Δεν εχουν ολες οι gpu το ιδιο Vram usage,εξαρταται πολλες φορες και απο το ποσο εχεις. 2) Aυτα τα usage δεν εχουν DLSS ειναι Raster+RT που κανενας λογικος δεν θα το κανει. 3)Oι επιδοσεις δεν βασιζονται στη Vram, 12 εχει η 4070, 12 η 4070S, 12 η 4070Ti με τη 4070Ti να εχει 25% παραπανω FPS. 4) Προτιμω να αγοράσω Nvidia όσο όσο και ας είναι χειρότερη, παρά Amd 1)Προφανώς, αυτό όμως δεν αλλάζει το γεγονός ότι τα 12gb της 5070 είναι λίγα για 2025 κάρτα 2)Εννοείται, για νέα κάρτα των 600+ευρώ μιλά. Πάνω από όλα μας ενδιαφέρει το Raster και μετά RT και Upscaling. 3)Ασχετο με το παραπάνω 4)Fixed 4 1
akoinonitos Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 43 λεπτά πριν, Tambas91 είπε Δε ξέρω άμα θέλει κανείς με xtx που έχει και πολύ μνήμη να έρθει να τρέξουμε να γελάσουμε 1080p?
Tambas91 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 20 λεπτά πριν, akoinonitos είπε 1080p? Σε ότι ανάλυση και settings θέλει … αυτός έχει πληρώσει τα διπλάσια από εμένα περιμένω να με κάνει χαβαλέ
akoinonitos Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, Tambas91 είπε Σε ότι ανάλυση και settings θέλει … αυτός έχει πληρώσει τα διπλάσια από εμένα περιμένω να με κάνει χαβαλέ Spoiler Spoiler Αυτο μονο τπτ αλλο Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου από akoinonitos 1
xartemporas Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου https://videocardz.com/newz/nvidia-now-admits-that-geforce-rtx-5080-is-affected-by-missing-rops-to @Psycho_Warhead Κάνα νέο;; Έχεις ξεκινήσει 4ο playthrough στο witcher? 😛 1 2
DIM1000 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου Η αποψη μου οσο αφορά τον Πετσένκωφ και τη ram ειναι οτι πλήρωσε για να παρεις. Γεια σας κύριε Πετσένκωφ. Θα ήθελα μια 5070 με 24ram και εννοείται στα λεφτα που εχει τωρα. Εχουμε με 32 την 5090. Μα αυτη εχει 3500!!! Λες μ..κιες Ναι αλλά εσυ το ξεκίνησες.... Φυσικά και θα μπορούσε και θα έπρεπε να εχουν στα λεφτα αυτα περισσότερη μνημη. Εκτιμώ ομως οτι έχουν τακτοποιήσει τους πελάτες στο μυαλο τους ως εξης. 5070! θα παίζεις ωραία 1080p και με υποχωρήσεις και 2κ. 5080!!! Βεβαιωςςς! Θα πάιζεις άριστα 2κ και με υποχωρήσιες θα κανεις το πρώτο σου βημα στον μαγικο κοσμο του 4κ. Αν όμως είσαι χουβαρντάς με περικεφαλαία (δεν γραφω την πραγματική λεξη του χουβαρντας γιατί με περιλαμβανει 🤣) εχουμε τη φανταστική μας 5090! Δεν σου φτάνουν τα fps? Θα σου πετάξουμε μερικά ΑΙ δώρο! Vram? Φαε να χορτάσεις για... κανα δυο χρόνια πιθανότατα. Ανοίγεις τη μαγική πόρτα του 4κ που οι φτωχομπινέδες δεν μπορούνε! Είσαι niche... χουβαρντας με περικεφαλαια (ειπαμε δεν το λεω) όπως και η κάρτα σου! Ε ολα αυτά βεβαια θα συμβουν αν είσαι και niche τυχερός. Να μην σκάσουν οι πυκνωτες, να εχεις ολα τα rops, να μην παρει φωτια το καλώδιο... Ψιλοπράγματα. Περα απο το black humor, καπως έτσι τα έχουν στο μυαλό τους και δεν βαζουν παραπανω μνημη. Και αν σου αρέσει αλλιώς πάρε AMD. Εμ ελα που κανεις δεν παίρνει. 3% πωλήσεις στη Γερμανια σε καρτες πηρε το ματι μου σε σχεση με τους πρασινους. Οπότε οτι και να λεμε θα κανει οτι γουσταρει. Ετσι κι αλλιώς μαλλον με το ΑΙ οι κάρτες γραφικων είναι για να θυμίζουν ως τι ξεκινησε η nvidia. Αν θέλεις μνήμη κλπ κλπ και δεν μπορείς να παρεις 5090 πήγαινε πάρε AMD. Τι μας θες εμας. Αυτη πιστευω είναι η λογικη τους. Πάντα ξαναλεω όπως το αντιλαμβάνομαι εγω προσωπικα.
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, music_lover είπε Ναι μαν μου αλλά εμείς του εξηγούμε ότι έχει πλέον συγκεκριμένη κατεύθυνση με mid range GPU και εκείνος μας λέει ναι αλλά δεν βγάζει top tier GPU..τι συννενόηση να γίνει? Είναι σαν να σου λέει η Honda τέλος τα Type - R και εσύ να λες ναι αλλά που είναι τα Type -R? 🫣 5 ώρες πριν, music_lover είπε Επίσης του εξηγήσαμε ότι ο λόγος είναι ότι από την μια δεν μπορεί να συναγωνιστεί την nvidia και από την άλλη η εύκολη διαπίστωση μέσω του steam survey ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πωλήσεων GPU είναι στην mid range κατηγορία και όχι στην top tier πχ αυτό το 1% που θα πάρει τελικά 5090 και ένα άλλο 2% που θα πάρει τελικά 5080 δεν ενδιαφέρει πλέον τους κόκκινους, αλλά δεν έγινε κατανοητό.. 🙄 Aδερφε εσυ εχεις χαθει στη συνενοηση οχι εγω. Το οτι η AMD θα παει σε Mid Range για να χτυπησει market share το εχω αναφερει απο τοτε που το ανακοινωσε πριν καν ανακαλυψεις αυτα τα topics. Η διαφορα ειναι οτι εσυ(και αρκετοι) το φαγατε αμασητο ενω καποιοι αλλοι εχουμε αντιθετη αποψη. Η AMD αποφασισε να χρησιμοποιησει τις γραμμες παραγωγης της στις AI καρτες γιατι εκει παιζει σοβαρο χρημα οχι ψιχουλα. Το ιδιο φυσικα κανει και η Nvidia για αυτο βλεπεις τις 5000 στα ιδια nm και με μονο 10% παραπανω επιδοσεις γιατι ουσιαστικα ο μονος ανταγωνισμος ηταν οι ιδιες οι gpu τους δηλαδη οι 4000. Για αυτο βλεπεις τοσο μικρες διαθεσιμοτητες με αποτελεσμα οι sculpers να πουλανε σε οτι ναναι τιμες. Παμε τωρα στο steam, στο steam το 95%+ των χρηστων εχει Nvidia κυριως με entry/low gpus 2-3-4 γενιες πισω. 1060,1650,1660,2060,3050,3060,3060ti,4060 κτλ Η πλειοψηφια επισης εχει κολλησει στο 1080p και ελαχιστοι σε 1440p. Ολοι αυτοι λοιπον ειναι στοχος της AMD; Eιναι υποψηφιοι αγοραστες 9070xt; Περιμεναν 3-5-8-10 χρονια ποτε θα βγει ο ανταγωνιστης της 5070 στα 600-700$ και δεν αγοραζαν πχ 3060/4060 στα 250-280$; Αν η AMD στοχευε το market share και το steam θα σου εβγαζε μια 9060 16gb με επιδοσεις 4070/7800xt στα 300$. 3 ώρες πριν, Fulgore είπε 1)Προφανώς, αυτό όμως δεν αλλάζει το γεγονός ότι τα 12gb της 5070 είναι λίγα για 2025 κάρτα 2)Εννοείται, για νέα κάρτα των 600+ευρώ μιλά. Πάνω από όλα μας ενδιαφέρει το Raster και μετά RT και Upscaling. 3)Ασχετο με το παραπάνω 4)Fixed To Raster ειναι πλεον μια μεθοδος για να κανεις Benchmark τις gpu και να εχεις ισαξια αποτελεσματα. Αν το dlss/fsr εβγαζε ακριβως τα ιδια fps σε ολα τα games τοτε δεν θα βλεπαμε καθολου Raster benchmarks. Οσον αφορα το gaming κομματι ειναι το ιδιο ανουσιο με το cpu Βenchmark σε 1080p Low settings 9800x3d 5090. Kανεις δεν θα παιξει Raster οπως και κανεις δεν θα παιξει 1080p Low settings με 9800x3d και 5090. Το κομματι του gaming πλεον βασιζεται στη ποιοτητα εικονας του upscale και στα fps μετα το upscale για το κατα ποσο μπορεις να βαλεις FG x1 και να εχεις πιο smooth εμπειρια με το λιγοτερο δυνατο latency. To Raster ενδιαφερει πραγματικα μονο αυτους που αποφασισαν το 2025 να παιξουν τα games του 2017-2018 που δεν ειχαν τοτε τη καταλληλη gpu για να τα παιξουν και θα τα παιξουν τωρα, αδιαφορωντας για τα ΑΑΑ του 2024-2025-2026. Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου από BlurayMoviesGreece
DIM1000 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου Εγω ακόμα δεν μπορώ να καταλαβω γιατί βιάστηκαν να βγαλουν 50 σειρά και να γινουν ολα αυτα. Προβληματα, διαθεσιμότητες κλπ. Ας αφηναν την AMD να βγαλει δυο γενιες ακόμα και οταν πλησίαζε (μάλλον) την 4090 ας έβγαζαν την 50. Αλλα όπως λένε κι άλλοι και πιστεύω κι εγω... Βγάζουν κάρτες πλέον απλά για να βγάζουν. Λίγα κομμάτια και πολύ μικρό μέρος της παραγωγής τους και του R&D. 4
DIM1000 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου Οτι βλέπει αυτός στη σφαίρα του, βλέπουν και τα παιδια στο πλαίσιο (τιποτα δηλαδη). Ολα στον αέρα απο οτι εχω μαθει εγω ως τωρα. Ισως και αν και εννοείται αν κάτι θα έρθει. Οχι για συγκεκριμενη υλοποίηση πχ. Οτι έρθει ευπρόσδεκτο. 1
azazil1190 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 12 λεπτά πριν, DIM1000 είπε Οτι βλέπει αυτός στη σφαίρα του, βλέπουν και τα παιδια στο πλαίσιο (τιποτα δηλαδη). Ολα στον αέρα απο οτι εχω μαθει εγω ως τωρα. Ισως και αν και εννοείται αν κάτι θα έρθει. Οχι για συγκεκριμενη υλοποίηση πχ. Οτι έρθει ευπρόσδεκτο. Και κλάμα ο Νίκος. Αίμα ,δάκρυα και ιδρώτας 😆 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα