Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 13,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, this.is.elia είπε

Ελαφρώς off-topic αλλά μόλις είδα ότι στο Control έβαλαν ένα patch 2.5GB.

Μιας και έχω footage από προηγούμενη έκδοση του παιχνιδιού, είδα ότι πρόσθεσαν DLAA, πλέον υπάρχει ultra preset για τα γενικά settings καθώς και ultra preset για το RT (προηγουμένως πήγαιναν μέχρι high, δεν υπήρχε ultra).

Για τα γενικά settings, ίσως μόνο το post-processing να επηρεάζεται από το ultra. Αλλά για το RT ultra, υπάρχει ένα slider για να αυξήσεις τα samples του renderer (από 2 έως και 8), κάτι που (προφανώς) περιορίζει δραστικά τη δουλειά του denoiser και βελτιώνει σημαντικά το image quality.

Επίσης, ρίχνει τα fps βαθιά στον υπόνομο, μιας και κάνει το παιχνίδι περισσότερο βαρύ από το AW2. Από μια γρήγορη δοκιμή με 3090 σε 4Κ, ζορίζεται πλέον και για ~10fps. Αξίζει να το δοκιμάσετε σε καμιά 5090, έχει μπει άνετα στη λίστα με τα πιο ζόρικα games.

Τρομερη υποστηριξη μακαρι να φερουν και κανα alan wake 2 στο steam. Ηρθε η ωρα να το παιξουμε το control μετα απο αυτο το patch. HDR Ultra ray tracing σωστο fov σωστο ultrawide support και πολλα πολλα ακομα. Υποδειγμα εταιριας μετα απο τοσα χρονια υποστηριξη. 

Spoiler

CONTROL March 2025 Patch Release Notes

OUTFITS
The following outfits are now available to all players. The outfits can be accessed and equipped from the Control Point in the Central Executive Sector area.

• Astral Dive Suit (formerly a pre-order exclusive)
• Tactical Response Gear (formerly a pre-order exclusive)
• Urban Response Gear (formerly a pre-order exclusive)

MISSIONS
All players will receive the mission Dr. Yoshimi Tokui’s Guided Imagery Experience, featuring voiceover by Hideo Kojima. The mission is playable when you pick up the Dr Tokui Tapes collectible in the Extrasensory Lab of the Research Sector. (This mission was previously exclusive to the PlayStation 4 Digital Deluxe version of Control.)

GRAPHICS
• Added HDR support
• Added new Ultra ray tracing preset, which gets you more rays per pixel and higher temporal stability
• Added ultrawide monitor support for up to 48:9 monitors
• Added an FOV scaling setting for the gameplay camera
• Updated SDR to 10bit (from 8bit), which reduces visible color banding
• Improved graphics adapter detection at startup, with automatic selection between DX11 and DX12
• Implemented screen aspect ratio fixes for ultrawide monitors
• Your current monitor resolution can now reliably be selected from the screen resolution and rendering resolution menus
• Added rendering resolution support beyond 4K
• Implemented texture streaming fixes
• Ray tracing bug fixes

DLSS SUPPORT
• Added DLSS support for arbitrary resolutions
• Added DLAA support
• Updated DLSS to DLSS 3.7, with higher temporal stability
• Film grain added back to DLSS SR
• Fixed shadow resolution when DLSS is enabled
• Added resolution dependent mip map bias for DLSS. This enhances texture quality, for example when applying the DLSS Performance setting.

GENERAL
• Updated the audio on cinematics and end credits to remove unintended channel mixing. You will no longer hear anything that isn’t intended to be heard. (It wasn’t the Hiss, it was us. Sorry.)
• Several bug and crash fixes

• Like 3
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Arkin είπε

μακαρι να φερουν και κανα alan wake 2 στο steam.

Νομίζω το epic store έχει exclusivity επειδή έχουν δώσει λεφτά για το development. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Arkin είπε

Ηρθε η ωρα να το παιξουμε το control μετα απο αυτο το patch

Δεν έχεις παίξει το control Αρκιν??

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Nefpitou99 είπε

Νομίζω το epic store έχει exclusivity επειδή έχουν δώσει λεφτά για το development. 

Ναι δυστυχως και θελω να το παιξω αλλα εχω πει τελος τα σπασμενα εδω και 6 χρονια και λεω μπας και το φερουν στο steam απο epic δεν θελω να αγορασω δεν μου αρεσει σαν store με τις τακτικες του.

4 λεπτά πριν, spi79 είπε

Δεν έχεις παίξει το control Αρκιν??

Ποτε και καθολου δεν εχω ιδεα απο ιστορια εχω αγορασμενη την ultimate εκδοση 2 χρονια αλλα ελεγα να πιασω τριλογια alan wake 1+control+alan wake 2 μιας και το ενα DLC του control κανει συνδεση με το alan wake συμπαν.

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Arkin είπε

Ναι δυστυχως και θελω να το παιξω αλλα εχω πει τελος τα σπασμενα εδω και 6 χρονια και λεω μπας και το φερουν στο steam απο epic δεν θελω να αγορασω δεν μου αρεσει σαν store με τις τακτικες του.

Δεν έχεις άδικο, barebones launcher είναι αλλά τουλάχιστον δουλεύει! 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Arkin είπε

Ποτε και καθολου δεν εχω ιδεα απο ιστορια εχω αγορασμενη την ultimate εκδοση 2 χρονια αλλα ελεγα να πιασω τριλογια alan wake 1+control+alan wake 2 μιας και το ενα DLC του control κανει συνδεση με το alan wake συμπαν.

Με 1660super το είχα τερματίσει,μιλάμε για μεγάλη παιχνιδάρα.Σε ζηλεύω που θα το δεις για πρώτη φορά σε όλο του το μεγαλείο!!Παράτα τα όλα😛

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, spi79 είπε

Με 1660super το είχα τερματίσει,μιλάμε για μεγάλη παιχνιδάρα.Σε ζηλεύω που θα το δεις για πρώτη φορά σε όλο του το μεγαλείο!!Παράτα τα όλα😛

Εχω με τη σειρα forbidden west θα με φαει σιγουρα μεχρι καλοκαιρι οπως το παω μετα hogwarts ειμαι μετα τη μεση περιμενω ενα dlc να βγαλουν που εχουν πει να το τελειωσω και εχω στην ακρη death stranding+wukong και forza 4 αυτο τεραστιο παιζω 10 ωρες το αφηνω καθε τοσο. Οποτε ναι καταλαβαινεις τι γινεται. 

4 λεπτά πριν, Nefpitou99 είπε

Δεν έχεις άδικο, barebones launcher είναι αλλά τουλάχιστον δουλεύει! 

Δουλευει αλλα λογο των τακτικων συν της συλλογης στο steam+achievements συν ολα τα καλα που εχει το steam το epic ανοιγει μονο για τα free μια φορα τη βδομαδα και τελος. Δεν ασχολουμαι παραπανω. Αν εφερναν το alan wake 2 στο steam θα πουλαγε τα 10πλασια. Πολυς κοσμος βγαινει το παιχνιδι epic και οταν ερχεται steam νομιζει οτι τωρα βγηκε δηλαδη με το release στο epic οι περισσοτεροι δεν ασχολουνται καν. 

• Like 3
Δημοσ.
Μόλις τώρα, azazil1190 είπε

Παιχνιδαρα το κοντρόλ αλλά και χέσιμο συνάμα.😋 Πιο πολύ κατά εμέ από το alan wake 

Ωχ οντως τωρα? Μιλαμε για horror? Δεν γνωριζα καθολου οτι παιζει και τετοια φαση στο control. Βεβαια οκ μετα το song of horror δεν νιωθω περα απο κανενα visage/madison που με εκεινα τρεμω και στην ιδεα να τα παιξω. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Arkin είπε

Δουλευει αλλα λογο των τακτικων συν της συλλογης στο steam+achievements συν ολα τα καλα που εχει το steam το epic ανοιγει μονο για τα free μια φορα τη βδομαδα και τελος. Δεν ασχολουμαι παραπανω. Αν εφερναν το alan wake 2 στο steam θα πουλαγε τα 10πλασια. Πολυς κοσμος βγαινει το παιχνιδι epic και οταν ερχεται steam νομιζει οτι τωρα βγηκε δηλαδη με το release στο epic οι περισσοτεροι δεν ασχολουνται καν. 

Μακάρι να είχαμε ένα launcher και τέλος. Δυστυχώς, έχουμε βάλει 100 launcher (Uplay, GoG, EA app, Epic, Steam, Rockstar, Battle.net)

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Arkin είπε

Ωχ οντως τωρα? Μιλαμε για horror? Δεν γνωριζα καθολου οτι παιζει και τετοια φαση στο control. Βεβαια οκ μετα το song of horror δεν νιωθω περα απο κανενα visage/madison που με εκεινα τρεμω και στην ιδεα να τα παιξω. 

Δεν θα σου πω τι και πώς. Πρέπει να το παίξεις είναι απίστευτα δυνατό. Σε βάζει καλά στο κλίμα σε σημείο που είχα αρχίσει να  νομίζω ότι ακούω ήχους στο δωμάτιο. 😋 Και από ηχητικά εφέ και εκεί παίρνει άριστα.

• Like 4
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Nefpitou99 είπε

Μακάρι να είχαμε ένα launcher και τέλος. Δυστυχώς, έχουμε βάλει 100 launcher (Uplay, GoG, EA app, Epic, Steam, Rockstar, Battle.net)

Ωραια συζητηση πιασαμε ελπιζω να μεταφερθει στο pcgaming να τη συνεχισουμε εκει. Προσπαθω να τα εχω μονο στο steam ολα ακομα και uplay/ea/rockstar παιχνιδια ειναι στο steam και δεν ασχολουμαι με τους δικους τους launchers τα τρεχω ολα απο steam δηλαδη αγορασμενα εκει απλα αυτο ειναι λιγο θεμα στις τιμες γιατι ειναι αρκετα φθηνοτερα ειδικα τα uplay/rockstar παιχνιδια στους δικους τους launchers απο οτι στο steam. Η EA συνηθως εχει τις καλυτερες εκπτωσεις στο steam ιδιες με τον δικο της launcher οποτε αγοραζονται αρκετα πιο ευκολα τα παιχνιδια της. 

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, azazil1190 είπε

Δεν θα σου πω τι και πώς. Πρέπει να το παίξεις είναι απίστευτα δυνατό. Σε βάζει καλά στο κλίμα σε σημείο που είχα αρχίσει να  νομίζω ότι ακούω ήχους στο δωμάτιο. 😋 Και από ηχητικά εφέ και εκεί παίρνει άριστα.

Και κάτι τελευταίο,έχει από τα  κορυφαία physics που έχω δει τα τελευταία χρόνια..

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Με 25% αυξηση στα Cuda Cores και μια μικρη βελτιωση στην αρχιτεκτονικη(3-4%) η 5060 ισως φτασει την 4060Ti.
Αν ανεβασουν και clocks και απο 4060-5060 η αρχιτεκτονικη δωσει κανα 10% στα ιδια cuda αντι για 3-4%, με τα παραπανω cuda ισως να εφτανε 3070Ti.
Παντως τα leaks της 5060 mobile εδειχναν επιδοσεις κοντα σε 4070 mobile.
Αν βγει ραφι skroutz 290-300€ θα τη βαλω στο 2ο pc :P

Ναι σίγουρα, εχει η 4060 300+ κι αυτή θα στην δώσουν και λιγότερο...

Σε 3 χρόνια ισως...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...