Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Arkin είπε

Ναι η θερμοκρασία ειναι κολλημένη στο afterburner με τους τελευταίους drivers. Καλά που βάζω πάντα fixed fans να δουλεύουν σε gaming. Πιστεύω αν κάποιος δεν το πάρει χαμπάρι και πάει στα τυφλά και δείχνει 25 βαθμούς με 0% fans σε stock mode άνετα θα την πάρει στο χέρι μετά από πολύωρο session με 99% gpu usage.

Δε μου έχει εμφανίσει ακόμα αυτό το bug,αλλά και εγώ πάντα fixed fans έχω σε gaming..

• Απαντ. 12,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, spi79 είπε

Δε μου έχει εμφανίσει ακόμα αυτό το bug,αλλά και εγώ πάντα fixed fans έχω σε gaming..

Εδω απο την πρωτη στιγμη που περασε τους τελευταιους. Εκει κολλημα στους 25. Σε gaming εχω τα προφιλ μου κανω load και παιζω με fixed fans παντα οπως και ρευμα/συχνοτητα. 

Screenshot_1.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Arkin είπε

Εδω απο την πρωτη στιγμη που περασε τους τελευταιους. Εκει κολλημα στους 25. Σε gaming εχω τα προφιλ μου κανω load και παιζω με fixed fans παντα οπως και ρευμα/συχνοτητα. 

Αν αλλάξεις από normal σε performance, από control panel της nvidia το power management,πάλι στο κάνει?Πριν ανοίξεις παιχνίδι εννοώ..

Επεξ/σία από spi79
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, spi79 είπε

Αν αλλάξεις από normal σε performance, από control panel της nvidia το power management,πάλι στο κάνει?Πριν ανοίξεις παιχνίδι εννοώ..

Δεν το εχω δοκιμασει δεν το βαζω ποτε performance ειδικα σε global ρυθμιση γιατι κραταει τα ρολογια και δεν πεφτει σε idle η καρτα. Μικρο το κακο με αυτο το bug ισως ειναι και θεμα afterburner να θελει κανενα update.

Στο nvidia app ειναι κομπλε

Screenshot-2.png

• Like 1
Δημοσ.
26 minutes ago, d4ydr33m3r said:

Π.χ ενδεικτικα μερικα απο techspot 

Οι HU δεν είναι αυτοί;
To Indiana Jones μαζί το τρέξαμε σε extreme settings με PT χωρίς FG και εγώ έβγαλα στην ίδια περιοχή ζούγκλα 31-33fps και εσύ 38-40 αν θυμάμαι.Η διαφορά εκεί παίζει και με max settings σε 4Κ εκτός αν πάμε 8K,εκεί όντως η 5090 δείχνει next gen τουλάχιστον  τα κανα δυο games που κοίταξα.Μακάρι στο μέλλον να βγουν games με τεχνολογίες που θα εκμεταλλεύονται το τεράστιο bandwith/GDDR7 της 5090 και τότε ευχαρίστως να μιλάμε για 40-50% across the board σε 4Κ,αλλά αυτό τώρα δεν ισχύει..

2025-04-21-204938.png

Δημοσ.
5 hours ago, Westbaum said:

Εγώ παραμένω με 23H2 και δεν είχα κανένα θέμα με temp drivers/black screens ή οτιδήποτε για μήνες✌️

21H2 here :P

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Arkin είπε

Δεν το εχω δοκιμασει δεν το βαζω ποτε performance

Πριν ξεκινήσω κάποιο παιχνίδι το γυρίζω σε perfomance,αλλιώς σε νορμαλ και εγώ

Δημοσ.
4 ώρες πριν, _Petros_ είπε

κλασικοι hardware unboxed...

"dead and buried" και memory scam η 5060 😂
"worst 70 series ever" και out of memory η 5070😂
Ενω αν η 9070 ειχε ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ MB παραπανω ram, θα ελεγε ακριβως τα ιδια και για την 5080😂
επειδη ομως εχει οση ram η amd, αρκειται στο "5080 is a 5070" 😂
"not fast enough" η 5090 και ουτω καθ'εξης 😂

Σε κανα μηνα ομως που θα βγαλει η amd τα 8gb μονδελακια της,
θα δείτε πως δεν θα ειναι τοσο "dead & burried" και "consumer scam",
αλλά θα βρει ο αυστραλοστηβ "χρησιμα use cases για το market segment που απευθυνεται" 😂
καραγκιοζης με περικεφαλαια

Μια χαρά τα είπε το HWU, έδειξε 15 παιχνίδια που η ίδια gpu με 8gb vram είναι από 20 ως 80% πιο αργή. Τελείως ξεφτίλα από πλευράς nVidia να βγάλουν αυτό το έκτρωμα και φυσικά να προσπαθήσουν να το "κρύψουν" μη δίνοντας κάρτες για review day 1. Η δε 5070 πέφτει συνέχεια η τιμή της παντού, έχει πατώσει.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 minutes ago, Westbaum said:

Παππούλης😗

Format + Σεταρα τα πάντα Απρίλιο με early summer 2022. Ήταν η περίοδος όταν έστησα το pc ξανά (μετά το θάνατο της Ζ390 asrock mobo που αναγκαστικά με έστειλε για νέο σύστημα). Έκτοτε, επειδή δουλεύω πια όλο το χρόνο πάτησα και τα 30!, δεν έχω χρόνο για τα παρελθοντικά πειράματα και πειράγματα με το σύστημα. Έχασα και έκαψα εφηβία και στιγμές των early - mid 20s μου "παίζοντας" με λάθος πράγματα και καθαρό gaming δεν έζησα όσο θα ήθελα. Περισσότερο troubleshooting & stress testing  παρά ουσία.

Έχω "χτίσει" μια λογική peace of mind - "console" πια. Να ανοίγω μόνο για παιχνίδι και μία φορά το 2 - 3μηνο αλλαγή gpu drivers και μερικά updates στους λοιπούς drivers. Τέλος και τα over/under clockια, ΟΥΤΕ fan curve με afterburner και πραγματικά ηρέμησα. Μόνο παιχνίδι κάθε Κυριακή και Δευτέρα (συνήθως 2 - φορές την εβδομάδα).

Βέβαια, στα αρνητικά, πιάνω τον εαυτό μου να μην θυμάται πλέον πράγματα που εκτελούσα μηχανικά... και στον ύπνο μου που λένε.. εντός του περιβάλλοντος του λειτουργικού, γι αυτό και φοβάμαι να πατήσω fresh installation των Windows. 

Επεξ/σία από 7nisiotis
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 minutes ago, malakudi said:

Μια χαρά τα είπε το HWU, έδειξε 15 παιχνίδια που η ίδια gpu με 8gb vram είναι από 20 ως 80% πιο αργή. Τελείως ξεφτίλα από πλευράς nVidia να βγάλουν αυτό το έκτρωμα και φυσικά να προσπαθήσουν να το "κρύψουν" μη δίνοντας κάρτες για review day 1. Η δε 5070 πέφτει συνέχεια η τιμή της παντού, έχει πατώσει.

Ντράπηκαν που έβγαλαν την 5060Τι με 8GB για αυτό δεν έστειλαν για review  🤪,

κάρτα στα 400-500 ευρώ που δεν κάνει ούτε για 1080p Ultra Native πλέον.

Επεξ/σία από Aten-Ra
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, Westbaum είπε

Οι HU δεν είναι αυτοί;
To Indiana Jones μαζί το τρέξαμε σε extreme settings με PT χωρίς FG και εγώ έβγαλα στην ίδια περιοχή ζούγκλα 31-33fps και εσύ 38-40 αν θυμάμαι.Η διαφορά εκεί παίζει και με max settings σε 4Κ εκτός αν πάμε 8K,εκεί όντως η 5090 δείχνει next gen τουλάχιστον  τα κανα δυο games που κοίταξα.Μακάρι στο μέλλον να βγουν games με τεχνολογίες που θα εκμεταλλεύονται το τεράστιο bandwith/GDDR7 της 5090 και τότε ευχαρίστως να μιλάμε για 40-50% across the board σε 4Κ,αλλά αυτό τώρα δεν ισχύει..

2025-04-21-204938.png

Δεν μιλησε κανεις για 50%, το παιχνιδι που δειχνει το δρομο ειναι το CP2077 που κανει ουσιαστικη χρηση RT/PT σε χαρτες και γεωμετρια αξιοζηλευτη και επισης παιχνιδια που ειναι bandwidth starved σε μεγαλες αναλυσεις (τραβαω επιπροσθετα στο γιγαντιαιο mem bandwidth της, +3000 στις μνημες και δεν νιωθει). Εν παση περιπτωσει ο καθενας μπορει να ερμηνευει με τον τροπο που θελει τα νουμερα που βλεπει στο διαδικτυο απο τοσες πηγες, να σου πω την αληθεια δεν με νοιαζει κιολας να πεισω κανενα αν νομιζετε οτι θα ειναι πιο κοντα στο 25% απο οτι στο 35-40% all good.. :)

υ.γ Σε 8κ δεν δειχνει next gen δειχνει τις πραγματικες δυνατοτητες της καθως ειναι μακραν η πιο gpu limited αναλυση..

Επεξ/σία από d4ydr33m3r
  • Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, korakios είπε

γενικά δεν έχεις παρακολουθήσει το κανάλι υποθέτω

Αλλά το βίντεο δεν το είδες καν ε ?

Μην αγχώνεσαι δεν θα πέσει η μετοχή της πράσινης απο ένα βίντεο που αφορά τον τομέα παιχνιδιών και υποτομέα μιας συγκεκριμένης σάπιας κάρτας ...

γενικα το εχω παρακολουθησει το καναλι, και ειδικα τελευταια το βλεπω οταν τρωω κανα σαντουιτς και θελω να γελασω.
πχ στο review της 9070ΧΤ πως σου φανηκε που εδειχναν 15 λεπτα πινακακια "dollar per frame" με την 7090ΧΤ στα $599 πρωταθλητη, και στα τελευταια 15 δευτερολεπτα του βιντεο λεει ο ετσι "χμμ ακουμε πως οι τιμες αυτες ισως ειναι μονο για το launch, ελπιζουμε πως δεν ειναι ετσι" , ενω στα προηγουμενα ....35 βιντεο τους κομπαζουν οτι μιλανε συνεχεια με την amd για τις τιμες :D
δεν ηξεραν τα παιδια :D

image.png.dcbadd498a0f700b934b79d0d03d0d33.png

α, πληροφοριακα κιολας, τα $50 voucher rebates που εδωσε η amd στην πρωτη φουρνια των καρτων, ξερεις τι ειναι?
pro tip: δεν ειναι μετρητα, ουτε εκπιτουν απο επομενες παραγγελιες.

προσωπικα χεστηκα για την μετοχη της nvidia, οπως και της amd.
απλα τετοιο astroturfing ειχαμε να δουμε απο την εποχη της sony με εκεινο το handheld, το psp

τωρα, αν μιλησουμε ΕΞΩ απο το h/w unboxed, υπαρχουν ανθρωποι που παιζουν σε 1080p, υπαρχουν αλλοι ανθρωποι που δεν νοιαζονται καθολου για μαξ επιδοσεις κλπ.
αν ενα προϊον ειναι "ακαταλληλο" και "απατη προς τον καταναλωτή", η ελευθερη αγορα εχει δειξει τι συμβαινει...
αλλωστε, αν ηταν τοσο "αχρηστο" προϊον, τοτε γιατι σπευδει και η amd να βγαλει παρομοιο?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...