whiteman7 Δημοσ. 22 Απριλίου Δημοσ. 22 Απριλίου (επεξεργασμένο) Thnx for fun BEAST @RTX 5080 Msi Shadow OC 👋 Welcome Home LEGENDARY @RTX 5090 Gigabyte Gaming OC 👊 Επεξ/σία 22 Απριλίου από whiteman7 20 1
_Petros_ Δημοσ. 22 Απριλίου Δημοσ. 22 Απριλίου 13 λεπτά πριν, whiteman7 είπε Thnx for fun BEAST @RTX 5080 Msi Shadow OC 👋 Welcome Home LEGENDARY @RTX 5090 Gigabyte Gaming OC 👊 με γειες! 1 1
Tambas91 Δημοσ. 22 Απριλίου Δημοσ. 22 Απριλίου 2 ώρες πριν, Fulgore είπε Στο αρχικο σου σχόλιο μίλησες γενικά και αόριστα για mid range, δεν αναφέρθηκες από την αρχή σε 5070ti/9070xt. 2 κάρτες υπάρχουν όλες και όλες (από AMD τουλάχιστον μέχρι τώρα) δεν υπάρχουν επιλογές να μιλάω αόριστα 2 ώρες πριν, Fulgore είπε Προφανώς το σχόλιο σου παύει να ισχύει αν αναφερθούμε και σε 5070/9070, όπως έγραψα(και προσπέρασες). ναι ε? για να δούμε λοιπόν η AMD κατάφερε να σκοτώσει το θηρίο? πιο φθηνή 5070 που βρήκα τώρα ΕΛΛAΔΑ : 606 ευρώ πιο φθηνή 9070 που βρήκα τώρα ΕΛΛAΔΑ : 700 ευρώ 5070 έχει καλύτερη κατανάλωση, καλύτερο upscaler, καλύτερο rt από 9070xt, έχει cuda cores, έχει RTX video που κάνει παπάδες σε livestream, έχει RTX HDR που κάνει παπάδες σε παιχνίδια που δεν έχουν native HDR όπως το dying light 2 που παίζω τώρα καλή ώρα... αυτά μου έρχονται πρόχειρα στο μυαλό Aλλα αφού η 9070 έχει 4 gb περισσότερα και 7% καλύτερο raster είναι καλυτερη κάρτα 2 ώρες πριν, Fulgore είπε Ούτε και η 5070ti είχε από τον προηγούμενο μήνα μέχρι σήμερα 100ευρώ διαφορά απο την 9070xt,.. Aυτή τη στιγμή ένας αγοραστής που θα ανοίξει το skroutz να δει τιμές η πιο φθηνή 5070ti έχει 860 ευρώ και η πιο φθηνή 9070xt έχει 800 Eλεύθερη αγορά έχουμε και ο κάθε ένας κάνει τις επιλογές του, για εσένα μπορεί και να αξίζει η διαφορα και να θες AMD φέτος εγώ που τα πονάω τα λεφτά μου αρνούμαι να τα πετάξω σε αυτό το προϊόν παρόλο που θέλω να φτιάξω full AMD σύστημα οποτε θα περιμένω τη νέα γενιά 1 ώρα πριν, aetos1988 είπε Ας κάνω τον συνήγορο του διαβόλου . Δεν λέει κάτι αυτό, μπορεί κάποιος να έχει πολλά λεφτά και να παίρνει πχ. Intel έτσι για να δοκιμάσει και ας είναι fanboy της AMD. Εάν το ίδιο άτομο όμως ήταν πιο στρυμωγμένο οικονομικά δεν θα πήγαινε ποτέ σε Intel 😇. Αν από ένα προϊόν είμαι ικανοποιημένος θα το πω ανεξαρτητου brand... ο 5800x3D δε μου άρεσε ήταν ζεστός έτρωγε μπουκάλες σε παιχνίδια σε 4k από 4090... απ την άλλη ο 9800x3D είναι όπλο και παρόλο την τσουχτερή τιμή τα δίνεις γιατί τα "αξίζει", ο χρόνος που είχα AMD στο κουτί μου τα τελευταία 4 χρονια ήταν περισσότερο απ ότι intel.. αν είχα κάποια προκατάληψη ή οπαδισμό δε θα έδινα 14700k να πάρω 9800x3d... και κάρτα μπορεί να πάρω το έχω πει άμα δω να έρχεται δύσκολος χειμώνας θα την βάλω να τρέχει bench να είναι ζεστό το σπίτι 1 1 3
_Petros_ Δημοσ. 22 Απριλίου Δημοσ. 22 Απριλίου 14 λεπτά πριν, Tambas91 είπε ναι ε? για να δούμε λοιπόν η AMD κατάφερε να σκοτώσει το θηρίο? πιο φθηνή 5070 που βρήκα τώρα ΕΛΛAΔΑ : 606 ευρώ πιο φθηνή 9070 που βρήκα τώρα ΕΛΛAΔΑ : 700 ευρώ 5070 έχει καλύτερη κατανάλωση, καλύτερο upscaler, καλύτερο rt από 9070xt, έχει cuda cores, έχει RTX video που κάνει παπάδες σε livestream, έχει RTX HDR που κάνει παπάδες σε παιχνίδια που δεν έχουν native HDR όπως το dying light 2 που παίζω τώρα καλή ώρα... αυτά μου έρχονται πρόχειρα στο μυαλό Aλλα αφού η 9070 έχει 4 gb περισσότερα και 7% καλύτερο raster είναι καλυτερη κάρτα Aυτή τη στιγμή ένας αγοραστής που θα ανοίξει το skroutz να δει τιμές η πιο φθηνή 5070ti έχει 860 ευρώ και η πιο φθηνή 9070xt έχει 800 αυτο εγραψα χτες 5070 600ευρω 9070 720ευρω 5070ti 860ευρω 9070xt 780ευρω τιμες Ελλαδας χτεσινες ΕΥΤΥΧΩΣ που ηρθε η amd και "εσωσε το gaming" 🤣 4 1
LLLEFTERIS Δημοσ. 22 Απριλίου Δημοσ. 22 Απριλίου 1 ώρα πριν, whiteman7 είπε Thnx for fun BEAST @RTX 5080 Msi Shadow OC 👋 Welcome Home LEGENDARY @RTX 5090 Gigabyte Gaming OC 👊 Αξίζει η shadow για κάποιον που θέλει 5080 για κάρτα; γιατί παίζει συχνά 1100+ στο αγγλικό.
korakios Δημοσ. 22 Απριλίου Δημοσ. 22 Απριλίου 39 λεπτά πριν, Tambas91 είπε πιο φθηνή 5070 που βρήκα τώρα ΕΛΛAΔΑ : 606 ευρώ πιο φθηνή 9070 που βρήκα τώρα ΕΛΛAΔΑ : 700 ευρώ ακόμα και έτσι , μονόδρομος η 9070 με τα 16GB η 5070 είναι DOA με τα 12GB , κάνε tag όταν πέσει <500€ και οι 2 τιμές , χάλια είναι φυσικά 40 λεπτά πριν, Tambas91 είπε 5070 έχει καλύτερη κατανάλωση μπα 2
whiteman7 Δημοσ. 22 Απριλίου Δημοσ. 22 Απριλίου (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε Αξίζει η shadow για κάποιον που θέλει 5080 για κάρτα; γιατί παίζει συχνά 1100+ στο αγγλικό. Αξιζει και με το παραπανω Μη κοιτάς που εγω έχω ... θέματα και την άλλαξα ΑΠό τις πιο ησυχες κάρτες που εχουν περάσει από τα χέρια μου και πολυ OC Ισως η πιο VFM αυτη τη στιγμη ... και ετοιμαζομαι να τη σκοτωσω στις "αγγελιες" Επεξ/σία 22 Απριλίου από whiteman7 2 1
Tambas91 Δημοσ. 22 Απριλίου Δημοσ. 22 Απριλίου 11 λεπτά πριν, korakios είπε ακόμα και έτσι , μονόδρομος η 9070 με τα 16GB η 5070 είναι DOA με τα 12GB , κάνε tag όταν πέσει <500€ και οι 2 τιμές , χάλια είναι φυσικά Και εγώ άμα διάβαζα μονο insomnia έτσι θα νόμιζα μέχρι πριν 3 βδομάδες είχα 4070 με 12 gb και μια χαρά έτρεχε σε 4k με dlss όσους τίτλους δοκίμασα εκτος από indiana με PT starfield, dying light 2 , kcd 2, tlou, stalker 2, μερικοί από τους τίτλους που δοκίμασα χωρίς κανένα πρόβλημα από vram με τις ανάλογες δυνατότητες τις κάρτας βεβαια... αν θυμάσαι έτσι λέγαν και για τα 16gb της 4080 και ότι είναι doa και 2 χρονια μετά δες πως τα φέρνει ο καιρός και όσοι λέγαν για 7900xtx και ποσο futureproof θα είναι πήραν κάρτα με 16 gb 19 λεπτά πριν, korakios είπε μπα 3 1
_Petros_ Δημοσ. 22 Απριλίου Δημοσ. 22 Απριλίου 19 λεπτά πριν, korakios είπε ακόμα και έτσι , μονόδρομος η 9070 με τα 16GB σιγουρα <<μονοδρομος>>, ειδικα αμα εισαι 4
malakudi Δημοσ. 22 Απριλίου Δημοσ. 22 Απριλίου 4 ώρες πριν, Tambas91 είπε Πολύ σωστά μόνο αντικειμενικός δεν είμαι γιατί τα τελευταία χρόνια έχω αγοράσει 4 cpu AMD και 1 intel … οπότε ο Blu-ray μπορεί κάλλιστα να με χαρακτηρίσει το μεγαλύτερο fanboy γιατί εγώ ψηφίζω με το πορτοφόλι μου και όχι με λόγια … τώρα για τα υπόλοιπα περί 3D cache και ο πετσινος σου δίνει ένα σορό τεχνολογίες που δε τις δίνει η AMD αλλά εκεί δε βλέπω τόσο ευαισθησία Σίγουρα θα πέσει κράξιμο γι αυτά αν ανατρέξεις πίσω θα δεις και τι έγραφα (το κόλπο βέβαια με τα ονόματα το έκανε και η AMD με 6800χτ 7800χτ)όμως πάμε άλλη μια να το εξηγούμε… όταν ο πετσινος πουλάει και είναι πρώτος και κοιτάει τον άλλον πίσω να είναι χιλιόμετρα μακρυά γιατί να ιδρώσει να σου δώσει εσένα καλύτερο προϊόν; Ή AMD που είναι πίσω και προσπαθεί να πάρει μερίδιο απ την πίτα γιατί βγάζει τέτοιες κάρτες και φαίνεται να μη τη νοιάζει απλά να είναι σε φάση ότι αρπάξει ο ποπος μας ; τωρα για τον άλλο συμφορουμιτη αντε να του εξηγείς ότι και η 5070ti mid range θεωρείται (είναι μάπα) αλλά η 9700xt με ένα κατοσταρικο λιγότερο είναι καρταρα μπροστά της Απαντάω πρώτα στο bold. Θα το έκανε αν σεβόταν τους πελάτες του. Αντ' αυτού προτίμησε να χρησιμοποιήσει το capacity που έχει στην TSMC για να πουλάει στα datacenter. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που δεν αναβάθμισε σημαντικά τα desktop gpu του ενώ άνετα μπορούσε. Δεν ήθελε όμως να υπάρξει μεγάλη ζήτηση για desktop gpus. Θα σεβόταν επίσης τους πελάτες του αν δεν κορόιδευε με marketing tricks 5070 = 4090 και θα σεβόταν επίσης τους πελάτες του αν δεν προσπαθούσε να "κρύψει" την 5060ti 8gb. Η AMD έβγαλε ότι μπορούσε τεχνικά να βγάλει. Αν μπορούσε να βγάλει κάτι καλύτερο θα το είχε κάνει, δε μπορεί. Οπότε για ποιο πράγμα την κατηγορείς; Γιατί δε τις πουλάει ακόμα φθηνότερα; Μα έχει εξαντλήσει όλη την παραγωγή της, γιατί να ρίξει κι άλλο τις τιμές; Και ξέρεις γιατί την έχει εξαντλήσει; Γιατί η nVidia δε παράγει κάρτες να καλύψει τη ζήτηση. Κορόιδεψε σε κάτι η AMD σε αυτή τη γενιά και δε την κράξαμε; 2
kkatzos Δημοσ. 22 Απριλίου Δημοσ. 22 Απριλίου (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Aten-Ra είπε Nop, Από 6900XT σε 7900ΧΤ = 30-40% σε RT Από 7900ΧΤ σε 9070XT = 15-20% σε RT https://www.techpowerup.com/review/amd-radeon-rx-7900-xt/34.html Τελείως λάθος αυτό που λες. Λάθος από κάθε οπτική γωνία. Από 256bit memory bus (6900XT) μας πηγαίνεις σε 320bit (7900XT) και μετά ξανακατεβαίνεις σε 256bit (9070/ΧΤ) ώστε να φαίνεται μεγάλη η πρώτη διαφορά και μικρή η δεύτερη. 🤩 Γιατί δηλαδή να μην είναι η 7900GRE στη μέση; Ακόμα και να πάρουμε την 7900ΧΤ για σύγκριση, και να θεωρήσουμε σωστά τα reviews του TPU, η διαφορά είναι 100/74 = 35%. Δηλαδή η 7900ΧΤ είναι 26% πιο αργή από την 9070ΧΤ ή αλλιώς η 9070ΧΤ είναι 35% πιο γρήγορη σε RT από την 7900ΧΤ. 🙃 Μετά, το "Relative Performance RT" του techpowerup μόνο RT δεν είναι, όταν στο review της 7900ΧΤ για να βγάλει το μέσο όρο χρησιμοποιεί παιχνίδια "RT" το Deathloop, το F1 22 και το Far Cry 6 και γελάει και ο κάθε πικραμένος. 🤣🤣 Αν όμως πάρουμε π.χ. το κλασικό CP2077 έχουμε: Spoiler 47% ταχύτερη η 9070ΧΤ από την 7900ΧΤ 45% ταχύτερη η 7900ΧΤ από την 6900ΧΤ Αν μάλιστα βάλουμε την 7900GRE μιλάμε για 70% πάνω η 9070ΧΤ. Το πιο σωστό θα ήταν σε συγκεκριμένα παιχνίδια να γίνει gen to gen με RT off και μετά στα ίδια gen to gen με RT on. Και εννοείται έτσι βλέπουμε κάτι τελείως διαφορετικό. Καμία βελτίωση RT vs raster για την 7900ΧΤ (50% --> 45%) Μεγάλη βελτίωση RT vs raster για την 9070ΧΤ (21% --> 47%) Σε άλλα παιχνίδια είναι καπως καλύτερα τα πράγματα αλλά η γενική ιδέα είναι η ίδια. Λόγω του raw power και του memory bandwidth (και όχι του RT efficiency) η 7900 υπερέχει της 6900. 15 λεπτά πριν, Tambas91 είπε starfield, dying light 2 , kcd 2, tlou, stalker 2, μερικοί από τους τίτλους που δοκίμασα χωρίς κανένα πρόβλημα από vram με τις ανάλογες δυνατότητες τις κάρτας βεβαια... αν θυμάσαι έτσι λέγαν και για τα 16gb της 4080 και ότι είναι doa και 2 χρονια μετά δες πως τα φέρνει ο καιρός και όσοι λέγαν για 7900xtx και ποσο futureproof θα είναι πήραν κάρτα με 16 gb LOL Εκτός από το TLOU έπιασες παιχνίδια που (με λίγο finetuning) παίζουν ικανοποιητικά και σε 8άρες GPUs. Ούτε cherry-picking να έκανες... Χάθηκε να βάλεις λίγο CP2077, AW2 με το νέο Ultra RT setting, Avatar και 5-6 άλλα ζόρικα; Να τα βάλεις με FG on και να βλέπεις και το 1% όμως. Επεξ/σία 22 Απριλίου από kkatzos 1
LLLEFTERIS Δημοσ. 22 Απριλίου Δημοσ. 22 Απριλίου 42 λεπτά πριν, whiteman7 είπε ... και ετοιμαζομαι να τη σκοτωσω στις "αγγελιες" Λέγε πόσα μηνύματα έχεις μέχρι στιγμής; 😂
korakios Δημοσ. 22 Απριλίου Δημοσ. 22 Απριλίου 13 λεπτά πριν, Tambas91 είπε Και εγώ άμα διάβαζα μονο insomnia έτσι θα νόμιζα μέχρι πριν 3 βδομάδες είχα 4070 με 12 gb και μια χαρά έτρεχε σε 4k με dlss όσους τίτλους δοκίμασα εκτος από indiana με PT starfield, dying light 2 , kcd 2, tlou, stalker 2, μερικοί από τους τίτλους που δοκίμασα χωρίς κανένα πρόβλημα από vram με τις ανάλογες δυνατότητες τις κάρτας βεβαια... στα λεφτά που έχει η 5070 , συν είναι 2025 που αυξάνεται η χρήση vram , είναι DOA . Εκτός αν αλλάζεις κάρτα ανα γενιά και δε σε νοιάζει το κόστος , αλλά και πάλι θα έπαιρνες 5080/5090 16 λεπτά πριν, Tambas91 είπε αν θυμάσαι έτσι λέγαν και για τα 16gb της 4080 και ότι είναι doa και 2 χρονια μετά δες πως τα φέρνει ο καιρός και όσοι λέγαν για 7900xtx και ποσο futureproof θα είναι πήραν κάρτα με 16 gb δεν παρακολουθούσα πολύ τότε τη φάση , μόνο οτι η 4080 ήταν DOA με την τιμή της και ήταν απο τις λίγες φορές που κατάλαβε η πράσινη την παπάντζα της βγάζοντας την 4080s (και έριξε τιμή της 4060ti) . Δλδ θυμάμαι οτι δεν έλεγε και πολλά η 4 σειρά , τώρα βέβαια δείχνει vfm μπροστά στην 5 😂 Τα 16gb τραγικά φυσικά για την κατηγορία , αλλά δε νομίζω οτι θα υπάρχει θέμα σε 3-4 χρόνια . 20 λεπτά πριν, Tambas91 είπε μετά δες πως τα φέρνει ο καιρός και όσοι λέγαν για 7900xtx και ποσο futureproof θα είναι πήραν κάρτα με 16 gb futureproof η 7900xtx ποτέ δεν ήταν για μένα , να σκας ένα κάρο λεφτά χωρίς καλό RT το οποίο όλο και αυξάνεται , μου κακοφαίνονταν εξαρχής . (αδιάφορο σε μικρότερες σειρές) Πάντως ξεπούλησε φέτος στην Αμερική με τη βοήθεια της πράσινης 😛 20 λεπτά πριν, malakudi είπε Κορόιδεψε σε κάτι η AMD σε αυτή τη γενιά και δε την κράξαμε; υποτίθεται θα είχε καλές τιμές , αλλά λόγω έλλειψης ανταγωνισμού , έγδαρε και αυτή . (καλά έκανε φυσικά , δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα)
_Petros_ Δημοσ. 22 Απριλίου Δημοσ. 22 Απριλίου 7 λεπτά πριν, kkatzos είπε LOL Εκτός από το TLOU έπιασες παιχνίδια που (με λίγο finetuning) παίζουν ικανοποιητικά και σε 8άρες GPUs. Ούτε cherry-picking να έκανες... για να μην γινει το τοπικ ΕΝΤΕΛΩΣ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, να πω κι εγω οτι με μια 4070ti που ειχα επαιξα ΤΑ ΠΑΝΤΑ ικανοποιητικοτατα! ΚΑΙ το indiana jones, το οποιο οι μισοι που το σχολιαζετε αν το ειχατε πιασει στα χερια σας, θα ξερατε πως στην πρωτη επιλογη, στο texture pool size, ουτε με μεγεθυντικο φακο δε βλεπεις διαφορα στην πρωτη βαθμιδα απο τη δευτερη, και ακομα περισσοτερο πως ηταν μπαγκαρισμενο και οσο περισσοτερη ωρα επαιζες σε ενα σεσιον, τοσο πιο πολυ μπερδευε τη vram και τη χρηση της. Υπαρχει συνεντευξη του tech director που εξηγει ο ανθρωπος πως πολλα πραγματα δεν προλαβαν να τα τελειωσουν γιατι το launch date ηταν ο νο1 περιορισμος. Η δουλεια τους συνεχιζεται ακομα και τωρα που μιλαμε, και ειμαι σιγουρος και πιο κατω στο μελλον. Αντιστοιχα προβληματα ειχε και το star wars outlaws, και παλι με τη διαχειρηση της vram, και εκανε καμποσους μηνες μεχρι να φτιαχτει το προβλημα. Γενικα τα games που χρησιμοποιουν αναγκαστικα δυναμικο BVH ειναι πολυ ευκολο να ξεφυγουν λεπτομερειες -ειδικα υπο την πιεση του χρονου που δουλευει αυτη η αγορα- και την ελλειψη εμπειριας που υπαρχει στις r/t τεχνολογιες. Μην τρελαθουμε τωρα που ειχατε ολοι 12GB nvidia καρτες μεχρι χτες και ειχατε ...προβλημα να παιξετε οποιοδηποτε game...! 2 1
tommy^ Δημοσ. 22 Απριλίου Δημοσ. 22 Απριλίου 27 λεπτά πριν, Tambas91 είπε Και εγώ άμα διάβαζα μονο insomnia έτσι θα νόμιζα μέχρι πριν 3 βδομάδες είχα 4070 με 12 gb και μια χαρά έτρεχε σε 4k με dlss όσους τίτλους δοκίμασα εκτος από indiana με PT starfield, dying light 2 , kcd 2, tlou, stalker 2, μερικοί από τους τίτλους που δοκίμασα χωρίς κανένα πρόβλημα από vram με τις ανάλογες δυνατότητες τις κάρτας βεβαια... αν θυμάσαι έτσι λέγαν και για τα 16gb της 4080 και ότι είναι doa και 2 χρονια μετά δες πως τα φέρνει ο καιρός και όσοι λέγαν για 7900xtx και ποσο futureproof θα είναι πήραν κάρτα με 16 gb Θ Τι 423w η 9070ΧΤ μωρέ με τον μλκα που γράφει ο,τι θέλει... Όχι... 500w πες του. Η XFX Merc 9070ΧΤ μου που είναι απο τις κορυφαίες υλοποιήσεις μέχρι 380w την έχω δει στα bench της 3d mark.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα