Tambas91 Δημοσ. 22 Απριλίου Δημοσ. 22 Απριλίου 19 λεπτά πριν, kkatzos είπε LOL Εκτός από το TLOU έπιασες παιχνίδια που (με λίγο finetuning) παίζουν ικανοποιητικά και σε 8άρες GPUs. Ούτε cherry-picking να έκανες... Χάθηκε να βάλεις λίγο CP2077, AW2 με το νέο Ultra RT setting, Avatar και 5-6 άλλα ζόρικα; Να τα βάλεις με FG on και να βλέπεις και το 1% όμως. Αυτά τα παιχνίδια ήθελα να παίξω αυτά αγόρασα αυτά δοκίμασα χωρίς αστερίσκους ούτε έψαξα να δω άμα τρέχουν καλά η όχι AAA games είναι όλα σχετικά καινούργια δε δοκίμασα indies άρα όταν μιλάμε για doa ε κάπου δε κολλάει... και alan wake 2 είχα δοκιμάσει τώρα που το είπες αλλα δε τράβαγε πυρήνας δε θυμάμαι να είχε θέμα με vram 10 λεπτά πριν, tommy^ είπε Τι 423w η 9070ΧΤ μωρέ με τον μλκα που γράφει ο,τι θέλει... Όχι... 500w πες του. Η XFX Merc 9070ΧΤ μου που είναι απο τις κορυφαίες υλοποιήσεις μέχρι 380w την έχω δει στα bench της 3d mark. κατανάλωση συστήματος μετράει ρε όχι μονο κάρτας 39 λεπτά πριν, malakudi είπε Απαντάω πρώτα στο bold. Θα το έκανε αν σεβόταν τους πελάτες του. Αντ' αυτού προτίμησε να χρησιμοποιήσει το capacity που έχει στην TSMC για να πουλάει στα datacenter. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που δεν αναβάθμισε σημαντικά τα desktop gpu του ενώ άνετα μπορούσε. Δεν ήθελε όμως να υπάρξει μεγάλη ζήτηση για desktop gpus. Θα σεβόταν επίσης τους πελάτες του αν δεν κορόιδευε με marketing tricks 5070 = 4090 και θα σεβόταν επίσης τους πελάτες του αν δεν προσπαθούσε να "κρύψει" την 5060ti 8gb. Η AMD έβγαλε ότι μπορούσε τεχνικά να βγάλει. Αν μπορούσε να βγάλει κάτι καλύτερο θα το είχε κάνει, δε μπορεί. Οπότε για ποιο πράγμα την κατηγορείς; Γιατί δε τις πουλάει ακόμα φθηνότερα; Μα έχει εξαντλήσει όλη την παραγωγή της, γιατί να ρίξει κι άλλο τις τιμές; Και ξέρεις γιατί την έχει εξαντλήσει; Γιατί η nVidia δε παράγει κάρτες να καλύψει τη ζήτηση. Κορόιδεψε σε κάτι η AMD σε αυτή τη γενιά και δε την κράξαμε; Ρε συ μιλάμε για πολυεθνικές δισεκατομμυριων, λες να τους νοιάζει να ικανοποιήσουν τον πελάτη και να πάνε με τον σταυρο στο χέρι? Προφανώς η κάθε εταιρία θα κοιτάξει με το δικό τις τρόπο ποιο είναι το μέγιστο κέρδος που μπορεί να βγάλει με το μικρότερο δυνατό κόστος ή μήπως εσύ πιστεύεις ότι έχουν φτάσει εκεί που είναι με σκληρή εργασία και φιλότιμο?... Εμενα σαν καταναλωτή που έχω 2 προϊόντα μπροστά μου με νοιάζει τι μπορώ να πάρω με τα ανάλογα λεφτά που μπορώ να διαθέσω... Η AMD φέτος έταξε ανταγωνιστικές κάρτες με επιθετική τιμολογιακή πολιτική που είναι λοιπόν αφού δε με κοροϊδεύει? 1
whiteman7 Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου 55 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε Λέγε πόσα μηνύματα έχεις μέχρι στιγμής; 😂 Δε την έχω ανεβάσει ακόμα, αλλά είναι στην κυριολεξία καινούργια , 2 μηνών. Δε θβτη δώσω πάνω από χιλιάρικο 2
dsi44 Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου συμφωνα με τα review που αρχιζουν και σκανε για την 8 αρα 5060 μονο doa δεν ειναι η καρτα,απορω τι πινετε ωρες ωρες... 1 1
7nisiotis Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου (επεξεργασμένο) 1 hour ago, Tambas91 said: Η AMD φέτος έταξε ανταγωνιστικές κάρτες με επιθετική τιμολογιακή πολιτική που είναι λοιπόν αφού δε με κοροϊδεύει? Στα 630€ που παίζουν οι 9070 Pulse (από eshop τις προάλλες 650/660 Powercolor + ASRock) και στα 713€ XT από Αγγλία τι έχει η NVIDIA να τις κάνει counter?! Τίποτα. Και μη πει κανείς " ήταν μεμονωμένα περιστατικά". Κάθε εβδομάδα τις ρίχνει εκεί και έχουν πάρει πολλά παιδιά και από εδώ. Βάλτε και κάνα bot. Εγώ πάντως 2 φορές τυχαία μπήκα και έριξα κανονικά 2 παραγγελίες ενώ ήμουν και εκτός σπιτιού κιόλας. Θες κάρτα κάτω από 500€; Καινούρια; 7800ΧΤ (καλύτερη από 5060Ti εξάλλου δεν τις παίρνεις για RT/PT όπως ειπώθηκε) --- 5070Τι μόνο αξίζει από nvidia και μακάρι να πέσει στα 800€ γιατί Μόνο τότε θα είναι ελκυστική (και θα παρασύρει και μόνιμα στα 700€ τις 9070ΧΤ) *Από τα 880€ βλέπω κάτι Ελλάδα rtx 5070Ti και mindfactory ~ 849€ (19%) https://www.bestprice.gr/item/2160566296/palit-geforce-rtx-5070-ti-16gb-gddr7-gamingpro-oc-v1-karta-grafikwn.html?qo=5070+ti&from=cat Ανέβηκε κι αυτή ξανά. Έπαιζε ακόμα μια στα 860€ Palit απλή, τέτοια μαυριδερη. Επεξ/σία 23 Απριλίου από 7nisiotis
Fulgore Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Tambas91 είπε ναι ε? για να δούμε λοιπόν η AMD κατάφερε να σκοτώσει το θηρίο? πιο φθηνή 5070 που βρήκα τώρα ΕΛΛAΔΑ : 606 ευρώ πιο φθηνή 9070 που βρήκα τώρα ΕΛΛAΔΑ : 700 ευρώ 5070 έχει καλύτερη κατανάλωση, καλύτερο upscaler, καλύτερο rt από 9070xt, έχει cuda cores, έχει RTX video που κάνει παπάδες σε livestream, έχει RTX HDR που κάνει παπάδες σε παιχνίδια που δεν έχουν native HDR όπως το dying light 2 που παίζω τώρα καλή ώρα... αυτά μου έρχονται πρόχειρα στο μυαλό Aλλα αφού η 9070 έχει 4 gb περισσότερα και 7% καλύτερο raster είναι καλυτερη κάρτα Μιλάμε για κάρτες για gaming. Τον καλύτερο upscaler και την κατανάλωση, να το καταλάβω. Αλλά τα cuda cores, το Rtx video/HDR σαν υπερ σε σχέση με παραπάνω Vram και raster ειναι απλά για γέλια. Για την τιμή, αφού ειναι τέτοιο κελεπούρι/θηρίο η 5070, γιατί ειναι η μοναδική 2025 κάρτα που έχει πέσει η τιμή της κάτω απο το Msrp σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, πράγμα ανήκουστο για Nvidia κάρτα και μάλιστα x070? Γιατί δεν την αγοράζει ο κόσμος? Χαζοι ειναι όσοι δίνουν πόσα παραπάνω χρήματα για 5070ti, αφού η 5070 ειναι τέτοιο κτήνος?Μάλλον όχι και μάλλον η παραπάνω Vram το 2025 δεν είναι τόσο αδιάφορη σε 1440p κάρτες. Τέλος για την 5070ti που αναφέρεις, για κοιταξε λιγο πιο προσεκτικά τι τιμές έχουν οι άλλες υλοποιήσεις πέραν της συγκεκριμένης Palit(Rev 1 λέει, έχει καταργηθεί το μοντέλο αυτό, γιαυτο και οι χαμηλές τιμές). Εγώ βλέπω και ξεφεύγουν πολύ οι τιμές σε σχέση με 9070xt που έχεις πόσες υλοποιήσεις στα 800-820ευρω. Επεξ/σία 23 Απριλίου από Fulgore 1
chrisgewrgi Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου (επεξεργασμένο) Μιας και λέγατε πιο πριν για τους youtuber και τους αντικειμενικους αυτούς τύπους που θέλουν να ενημερώνουν τον κόσμο για να να κανει σοφές επιλογές. Ανεβασε αυτο το βιντεο ο Jay χθες . Λίγες ώρες πριν όμως είχε βγει hotfix από την nvidia ,το οποιο προτιμησε να μην αναφέρει τίποτα γιατί θα του χαλούσε όλο το αφήγημα. Τα συμπεράσματα δικά σας. Συμβουλή μου είναι, ότι σε μια έρευνα αγοράς, οτιδήποτε είναι αυτό ,μακριά από τους παπαγάλους τους νετ. Επεξ/σία 23 Απριλίου από chrisgewrgi 2
Fulgore Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Tambas91 είπε Eλεύθερη αγορά έχουμε και ο κάθε ένας κάνει τις επιλογές του, για εσένα μπορεί και να αξίζει η διαφορα και να θες AMD φέτος εγώ που τα πονάω τα λεφτά μου αρνούμαι να τα πετάξω σε αυτό το προϊόν παρόλο που θέλω να φτιάξω full AMD σύστημα οποτε θα περιμένω τη νέα γενιά Spoiler Οταν εγώ κοίταζα αρχές Απριλίου για κάρτα, είχα την 5070 λίγο κάτω απο τα 700ευρώ Ελλάδα, την 9070xt στα 710 απο το Αγγλικο Amazon, και μετά απο 5070ti απο Ελλάδα/Ευρωπαικά amazon έπρεπε να ανέβω πάνω απο τα 1000ευρώ(δες εξέλιξη τιμης πχ στις φθηνότερες gigabyte κάρτες σε 5070/ti για επιβεβαίωση). Τα είχε γράψει και ο @7nisiotis παλιότερα. Spoiler Επειδή και εγώ πονάω τα λεφτά μου και ειμαστε σε περίοδο πληθωρισμου, δεν ήθελα να δώσω 300+ευρώ παραπάνω για 5070ti(δηλαδή να δώσω παραπάνω χρήματα από οσο ειχε και η 4080S αρχες 2025), ή στα ίδια χρήματα να αγόραζα μια 4070S(κοινώς 5070). Ρώτησε και τα υπόλοιπα παιδιά που ήταν σε ανάλογη θέση πχ @Aris-leme @tommy^ , τι χρηματική διαφορά είχε η 9070xt με την 5070ti αρχές Απριλίου. Επεξ/σία 23 Απριλίου από Fulgore 1
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, 7nisiotis είπε Θες κάρτα κάτω από 500€; Καινούρια; 7800ΧΤ (καλύτερη από 5060Ti εξάλλου δεν τις παίρνεις για RT/PT όπως ειπώθηκε) To oτι τα περισσοτερα games εχουν ακομα FSR 2 και καποια το 3 θα το λαβουμε υποψην; Ειδικα σε φθηνες καρτες που εισαι υποχρεωμενος να παιζεις DLSS (οχι οτι στις ακριβες δεν ειναι αλλα λεμε....), το να πρεπει να υποστεις και το FSR 2 παει πολυ, καλυτερα να ριξω details και να μεινω με τη παλια . Αν ολα τα games και ολες οι AMD gpu υποστηριζαν FSR 4 θα ειχε νοημα να συγκρινουμε τιμες και μοντελα. Οταν μονο 2 καρτες υποστηριζουν FSR 4 και μονο το 1% των games, κανενας που εχει δει DLSS/FSR δεν θα προτιμησει το FSR 2,3 οταν μπορει να εχει DLSS + FSR 2,3. Aς χασω 5FPS αλλα να γλιτωσω τα ματια μου. Μακαρι να βγει καλη η 9060 16gb μηπως πεσουν κιαλο οι 5060Ti 16gb. H 9060 8gb ως 8αρα υποθετω θα ειναι εξισου DOA με τη 5060Ti μεχρι να ανεβασει ο AMDUnboxed ποσο καρταρα ειναι για 1440p. Επεξ/σία 23 Απριλίου από BlurayMoviesGreece 1
korakios Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου 2 ώρες πριν, Tambas91 είπε Η AMD φέτος έταξε ανταγωνιστικές κάρτες με επιθετική τιμολογιακή πολιτική που είναι λοιπόν αφού δε με κοροϊδεύει? ποιος είπε οτι δεν κοροϊδεύει στεγνά ? 'Οταν δώσει η πράσινη κάρτες (βασικά την 5070ti μιας και η 5070 ακόμα και τώρα αδιάφορη είναι) , τότε υποθέτω θα κάνει καλές τιμές . Θα φανεί και στις 9060ΧΤ / 9070GRE .
Aris-leme Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου 20 λεπτά πριν, Fulgore είπε Απόκρυψη περιεχομένων Επειδή και εγώ πονάω τα λεφτά μου και ειμαστε σε περίοδο πληθωρισμου, δεν ήθελα να δώσω 300+ευρώ παραπάνω για 5070ti(δηλαδή να δώσω παραπάνω χρήματα από οσο ειχε και η 4080S αρχες 2025), ή στα ίδια χρήματα να αγόραζα μια 4070S(κοινώς 5070). Ρώτησε και τα υπόλοιπα παιδιά που ήταν σε ανάλογη θέση πχ @Aris-leme @tommy^ , τι χρηματική διαφορά είχε η 9070xt με την 5070ti αρχές Απριλίου. Όταν πήραμε τις 9070Χτ η 5070ται έπαιζε στα 1100 η ποιο φτηνές. 800(οκ εμένα μου βγήκε και ποιο κάτω) περίπου πήραμε κιόλας όχι βασικό μοντέλο αλλά MERC OC RGB
Crus Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου (επεξεργασμένο) Το ότι υπάρχουν άνθρωποι που κατηγορουν την AMD για τις αυξημένες τιμές στα ράφια με ξεπερνάει. Ειλικρινά ώρες ώρες είναι σαν να διαβάζω θεωρίες συνομωσίας που λένε οι μπαμπάδες στα καφενεία.. Αρχικά στην Ευρώπη η τιμή είναι σχεδόν MSRP συν ΦΠΑ. Και το παραπάνω στην τιμή δεν πάει στην τσέπη της θείας, αλλά των AIB, των εισαγωγεων και των καταστημάτων. Χέστηκε η AMD το GPU module που δίνει με 4 κατοσταρικα ξέρω εγώ η XFX το κάνει 800 δολλάρια κάρτα και το Amazon το πουλάει 1000 γιατί μπορεί. Τα ίδια θα έλεγα και για την NVIDIA αν δεν γνωρίζαμε όλοι το παρελθόν της με τα ψεύτικα MSRP, τους εκβιασμούς των AIB, το manipulation της αγοράς κλπ σε αρκετές σειρές της εδώ και 2-3 γενιές καρτών. Όχι ότι η AMD είναι Αγία, αλλά όπως και να το κάνουμε όταν είσαι πίσω πρέπει να δείχνεις και ένα προφίλ του καλού Σαμαρείτη. Να κατηγορηθεί λοιπόν η AMD για ακριβό MSRP να συμφωνήσω. Αλλά πώς να οδηγήσει προς τα κάτω την αγορά όταν ο πετσινος βγάζει κάρτα με ψεύτικο MSRP 550 USD με 12GB RAM και rast gen uplift 10% με την 4070ti 4070s χωρίς πραγματικό στοκ για μήνες; Που αν δεν έβγαιναν οι 9070 series στη τιμή και το στοκ που βγήκαν ακόμα 900+ ευρώ θα είχαν. Τώρα που κανείς δεν αγοράζει την απάτη ερχόμαστε να διαφημίσουμε ότι μωρέ τελικά είναι καλή κάρτα στα 600 ευρώ; Ο περισσότερος κόσμος έχει σιχαθεί το greediness της Nvidia για αυτό και μόλις του έδωσε καλό προϊόν η AMD, άφησε στην άκρη τις προκαταλήψεις και αφήνει στα ράφια τις 5070 γιατί είναι κακό προϊόν. Βασικά κακό προϊόν δεν είναι, κακή τιμή έχει για αυτό που είναι σαν κάρτα. Αν την ρίξει στα 450 ευρώ τότε οκ αποκτάει αξία η αγορά της. Αντίστοιχα κακό προϊόν θα είναι και η 5060ti στα 8GB όπως και οι 9060xt 8GB με τιμή πάνω από 300 ευρώ. 12 hours ago, Fulgore said: Μιλάμε για κάρτες για gaming. Τον καλύτερο upscaler και την κατανάλωση, να το καταλάβω. Αλλά τα cuda cores, το Rtx video/HDR σαν υπερ σε σχέση με παραπάνω Vram και raster ειναι απλά για γέλια. Για την τιμή, αφού ειναι τέτοιο κελεπούρι/θηρίο η 5070, γιατί ειναι η μοναδική 2025 κάρτα που έχει πέσει η τιμή της κάτω απο το Msrp σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, πράγμα ανήκουστο για Nvidia κάρτα και μάλιστα x070? Γιατί δεν την αγοράζει ο κόσμος? Χαζοι ειναι όσοι δίνουν πόσα παραπάνω χρήματα για 5070ti, αφού η 5070 ειναι τέτοιο κτήνος?Μάλλον όχι και μάλλον η παραπάνω Vram το 2025 δεν είναι τόσο αδιάφορη σε 1440p κάρτες. Τέλος για την 5070ti που αναφέρεις, για κοιταξε λιγο πιο προσεκτικά τι τιμές έχουν οι άλλες υλοποιήσεις πέραν της συγκεκριμένης Palit(Rev 1 λέει, έχει καταργηθεί το μοντέλο αυτό, γιαυτο και οι χαμηλές τιμές). Εγώ βλέπω και ξεφεύγουν πολύ οι τιμές σε σχέση με 9070xt που έχεις πόσες υλοποιήσεις στα 800-820ευρω. Να διορθώσω μονάχα το θέμα της κατανάλωσης γιατί δεν ξέρω πως βγήκε αυτό το γενικό συμπέρασμα. Η 9070 (non xt) είναι στο ίδιο efficiency/performance ratio με την 5070. Ανάλογα το game μπορεί να είναι το ίδιο, 5% πάνω η κάτω αντίστοιχα. Δεν μιλάω για undervolt κλπ γιατί εκεί μιλάς και για bin lottery της κάρτας αλλά stock to stock. Επεξ/σία 23 Απριλίου από Crus 7
iazriel Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου 1 ώρα πριν, chrisgewrgi είπε Μιας και λέγατε πιο πριν για τους youtuber και τους αντικειμενικους αυτούς τύπους που θέλουν να ενημερώνουν τον κόσμο για να να κανει σοφές επιλογές. Ανεβασε αυτο το βιντεο ο Jay χθες . Λίγες ώρες πριν όμως είχε βγει hotfix από την nvidia ,το οποιο προτιμησε να μην αναφέρει τίποτα γιατί θα του χαλούσε όλο το αφήγημα. Τα συμπεράσματα δικά σας. Συμβουλή μου είναι, ότι σε μια έρευνα αγοράς, οτιδήποτε είναι αυτό ,μακριά από τους παπαγάλους τους νετ. Στο nvidia app μου πάντως update δεν είδα ακόμα και υποτίθεται έχει ώρες που βγήκε.
_Petros_ Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου (επεξεργασμένο) 48 λεπτά πριν, Crus είπε Να κατηγορηθεί λοιπόν η AMD για ακριβό MSRP να συμφωνήσω. Αλλά πώς να οδηγήσει προς τα κάτω την αγορά όταν ο πετσινος βγάζει κάρτα με ψεύτικο MSRP 550 USD με 12GB RAM και rast gen uplift 10% με την 4070ti χωρίς πραγματικό στοκ για μήνες; Που αν δεν έβγαιναν οι 9070 series στη τιμή και το στοκ που βγήκαν ακόμα 900+ ευρώ θα είχαν. Τώρα που κανείς δεν αγοράζει την απάτη ερχόμαστε να διαφημίσουμε ότι μωρέ τελικά είναι καλή κάρτα στα 600 ευρώ; Ο περισσότερος κόσμος έχει σιχαθεί το greediness της Nvidia για αυτό και μόλις του έδωσε καλό προϊόν η AMD, άφησε στην άκρη τις προκαταλήψεις και αφήνει στα ράφια τις 5070 γιατί είναι κακό προϊόν. sorry ρε συ crus, λες οτι η 5070 ειναι μια λιγο καλυτερη 4070ti. οκ. θυμασαι μηπως ποσο εκαναν οι 4070ti? PRO TIP: 600ευρω (που παιρνεις αυτη τη στιγμη στην ελλαδα 5070) δεν εκαναν ΠΟΤΕ ΤΩΝ ΠΟΤΩΝ! γυρω στα 800ευρω ηταν η καλυτερη τιμη στην ιστορια τους. δηλαδη μιλαμε για μια μειωση κοστους της ταξης του 25%+ , σε μια εποχη που ολα ανεβαινουν. να καταλαβαινουμε και για τι πραγμα γκρινιαζουμε καποια στιγμη.... οσο για την amd, μονο και μονο οτι κανονισε σε συνεργασια με τους μεγαλους youtuberαδες και τους retailers με τα rebates το παραμυθι "599 9070ΧΤ" για να κανει τεραστιο θορυβο στο launch (και στη συνεχεια να κρατησει ψηλο msrp ενω συνηθως τρωνε φουντο οι τιμες της στο διμηνο), αυτο και μονο θα επρεπε να σε κανει να γραφεις τελειως διαφορετικα πραγματα Επεξ/σία 23 Απριλίου από _Petros_ 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα