Ezio Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου Συγνώμη ρε παιδιά αλλά επειδή παρακολουθώ την συζήτηση σας εδώ και μερικές σελίδες και κάπου έχω χαθεί λίγο. Εγώ πχ είμαι σε φάση που ψάχνομαι να κάνω ένα upgrade στο PC μου για να παίζω και εκεί κανένα game σε 1080p. Βλέπω σε διάφορες μπάντες να προτείνουν κάποια από την τριπλέτα RTX 4060- RX 7600-Arc B580 και με βάση όσα βλέπω στο YouTube τρέχουν μια χαρά τα παιχνίδια που θέλω να παίξω. Μετά μπήκα εδώ να δω μια γνώμη για τις 5060/5060 ti γιατί έλεγα μηπωσ Πάω σε κάτι καλύτερο και διαβάζοντας σας το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι υπάρχουν μόνο κάποιες μέτριες κάρτες ξεκινώντας από τα 600€ και οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί είναι σκουπίδι και δεν έχει λόγο ύπαρξης. Μήπως κάπου υπερβάλετε λίγο; 1 1
dsi44 Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου 2 hours ago, akoinonitos said: γτ την καρτα την κουμπωνεις στην τηλεοραση και παιζεις? γιατι την κονσολα την παιρνεις και παιζεις οπως ειναι; 1
Grisos Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου Χρόνια Πολλά σε όλους. Το μόνο πρωτότυπο στην όλη υπόθεση, που μάλλον έγινε κατα λάθος, είναι ότι για πρώτη φορά έγινε π*&τανα το πράσινο thread αντί για το κόκκινο. 7
Fulgore Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου 2 λεπτά πριν, Ezio είπε Μετά μπήκα εδώ να δω μια γνώμη για τις 5060/5060 ti γιατί έλεγα μηπωσ Πάω σε κάτι καλύτερο και διαβάζοντας σας το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι υπάρχουν μόνο κάποιες μέτριες κάρτες ξεκινώντας από τα 600€ και οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί είναι σκουπίδι και δεν έχει λόγο ύπαρξης. Μήπως κάπου υπερβάλετε λίγο; Πάμε λοιπόν στην πράξη να δούμε πως έχουν τα πράγματα στην περίπτωση σου. Η rx 7600 που αναφέρεις ξεκινάει απο τα 242ευρώ αυτή την στιγμή στο skroutz και η καινούργια 5060ti 8gb απο τα 519,σωστα? Η 5060ti ειναι πάνω απο 40% πιο γρήγορη από την 7600(και σε RT πολύ παραπάνω), αλλά ζητάει αυτή την στιγμή πάνω από τα διπλάσια χρήματα. Και με την 4060 αν την συγκρίνεις, η 5060ti 8gb ζητάει πολύ περισσότερα χρήματα για την παραπάνω απόδοση που δινει. Ποιος υπερβάλει? 1
_Petros_ Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, Ezio είπε Συγνώμη ρε παιδιά αλλά επειδή παρακολουθώ την συζήτηση σας εδώ και μερικές σελίδες και κάπου έχω χαθεί λίγο. Εγώ πχ είμαι σε φάση που ψάχνομαι να κάνω ένα upgrade στο PC μου για να παίζω και εκεί κανένα game σε 1080p. Βλέπω σε διάφορες μπάντες να προτείνουν κάποια από την τριπλέτα RTX 4060- RX 7600-Arc B580 και με βάση όσα βλέπω στο YouTube τρέχουν μια χαρά τα παιχνίδια που θέλω να παίξω. Μετά μπήκα εδώ να δω μια γνώμη για τις 5060/5060 ti γιατί έλεγα μηπωσ Πάω σε κάτι καλύτερο και διαβάζοντας σας το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι υπάρχουν μόνο κάποιες μέτριες κάρτες ξεκινώντας από τα 600€ και οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί είναι σκουπίδι και δεν έχει λόγο ύπαρξης. Μήπως κάπου υπερβάλετε λίγο; ...Και ποιος μπορει να σου πει οτι εχεις αδικο? Ε? Εγραφα χτες οτι το τοπικ κινδυνευει να γινει επιστημονικης φαντασίας. Κοιτωντας τωρα στο bestprice, βλεπω οτι η φτηνοτερη 5060ti 16gb ειναι στα 580ε, ενω με 20ε παραπανω παιρνεις 5070, μια καρτα που ειναι ...dream build για 1080p. Η διαφορα στην τιμη μεταξυ τους θα επρεπε να ειναι >120ε , για αυτο και σου προτεινω ειτε να περιμενεις λιγο να "καθαρισουν" οι τιμες στις 5060ti (που μολις κυκλοφορησαν), ή να κανεις την υπερβαση και να παρεις μια 5070 Επεξ/σία 23 Απριλίου από _Petros_ 1
Fulgore Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου 2 λεπτά πριν, Grisos είπε Χρόνια Πολλά σε όλους. Το μόνο πρωτότυπο στην όλη υπόθεση, που μάλλον έγινε κατα λάθος, είναι ότι για πρώτη φορά έγινε π*&τανα το πράσινο thread αντί για το κόκκινο. Δεν έχει high end κάρτες η Amd φέτος για να γίνει άνω κάτω το κόκκινο thread 😉 1
_Petros_ Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου 1 λεπτό πριν, Fulgore είπε Δεν έχει high end κάρτες η Amd φέτος για να γίνει άνω κάτω το κόκκινο thread 😉 γιατι πότε ειχε? 😆 2 1 2 1
dsi44 Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου εχει midrange των χιλιων ευρω,με 4gb λιγοτερη μνημη απο παραπροπερσυ και χειροτερες επιδοσεις με fake msrp 550$ 2
Ezio Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου 8 λεπτά πριν, Fulgore είπε Και με την 4060 αν την συγκρίνεις, η 5060ti 8gb ζητάει πολύ περισσότερα χρήματα για την παραπάνω απόδοση που δινει. Ποιος υπερβάλει? Αν ξαναδιαβάσεις το σχόλιο μου θα δεις ότι δεν έκανα καμία σύγκριση μεταξύ τους. Είπα ότι τις εξετάζω σαν καλύτερη λύση από αυτές που είδα να προτείνονται εως τώρα. 7 λεπτά πριν, _Petros_ είπε Κοιτωντας τωρα στο bestprice, βλεπω οτι η φτηνοτερη 5060ti 16gb ειναι στα 580ε, ενω με 20ε παραπανω παιρνεις 5070, μια καρτα που ειναι ...dream build για 1080p. Η διαφορα στην τιμη μεταξυ τους θα επρεπε να ειναι >120ε , για αυτο και σου προτεινω ειτε να περιμενεις λιγο να "καθαρισουν" οι τιμες στις 5060ti (που μολις κυκλοφορησαν), ή να κανεις την υπερβαση και να παρεις μια 5070 Τότε πιθανότατα έχω εγώ λάθος αντίληψη. Έχω και μερικά χρόνια απουσίας από το PC gaming. Μου φάνηκε λίγο overkill η 5070 για να παίζω σε 1080p. Άρα οι xx60 πλέον απευθύνονται μόνο σε χρήστες με ελάχιστες απαιτήσεις? (multiplayer παιχνίδια ή καινούρια με ρυθμίσεις στον πάτο) 1
_Petros_ Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Ezio είπε Τότε πιθανότατα έχω εγώ λάθος αντίληψη. Έχω και μερικά χρόνια απουσίας από το PC gaming. Μου φάνηκε λίγο overkill η 5070 για να παίζω σε 1080p. Άρα οι xx60 πλέον απευθύνονται μόνο σε χρήστες με ελάχιστες απαιτήσεις? (multiplayer παιχνίδια ή καινούρια με ρυθμίσεις στον πάτο) dream build εγω, overkill εσυ, το ιδιο λεμε 😉 Επεξ/σία 23 Απριλίου από _Petros_ 1
_Petros_ Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου 2 ώρες πριν, Crus είπε Υπαρχει και κατι αλλο που λεγεται αρχιτεκτονικη βεβαια. Ναι τα nodes παιζουν ρολο και δινουν την ευχερια στις εταιρειες να δωσουν ειτε καλυτερη καταναλωση, ειτε καλυτερη αποδοση, ειτε ενα συνδιασμο των 2. Απο εκει και περα ομως οταν η αρχιτεκτονικη ειναι φτιαγμενη για compute και AI tasks γιατι αυτο πουλαει πλεον, τοτε οσα νανομετρα και να "κατεβεις" δεν προσφερεις κατι στο gaming. Λυσεις υπαρχουν και ειδαμε πως δουλευουν (extra cache, chiplets, HBM, stacking, κλπ) αν υπαρχει διαθεση και budget. Που δεν υπαρχει ομως γιατι ο πετσινος δινει το 90% των GPU σε οτιδηποτε αλλο εκτος του gaming. Μου ξεφυγε και αυτο πριν.... Την αρχιτεκτονικη της nvidia μπορεις να την κρινεις συγκρινοντας με την αρχιτεκτονικη της amd, οπου στο ιδιο fab node η amd χρειαζεται μεγεθος die επιπεδου 5080 καθως και 9 εκατομμυρια περισσοτερα transistors απο την 5080, προκειμενου να δωσει τις επιδοσεις της 9070xt 1
korakios Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου 40 λεπτά πριν, Ezio είπε διαβάζοντας σας το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι υπάρχουν μόνο κάποιες μέτριες κάρτες ξεκινώντας από τα 600€ και οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί είναι σκουπίδι και δεν έχει λόγο ύπαρξης. Μήπως κάπου υπερβάλετε λίγο; μόνο η 9070 παλεύεται κάπως προς το παρών και η Β580 (αν έχεις AM5 cpu) . Τα υπόλοιπα υπερκοστολογημένα έως σκουπίδια (5060ti 8gb / 5070) 43 λεπτά πριν, Ezio είπε Εγώ πχ είμαι σε φάση που ψάχνομαι να κάνω ένα upgrade στο PC μου για να παίζω και εκεί κανένα game σε 1080p. Βλέπω σε διάφορες μπάντες να προτείνουν κάποια από την τριπλέτα RTX 4060- RX 7600-Arc B580 και με βάση όσα βλέπω στο YouTube τρέχουν μια χαρά τα παιχνίδια που θέλω να παίξω. περίμενε αν μπορείς τις 9060ΧΤ , ίσως πέσουν και οι τιμές στις υπόλοιπες "budget" κάρτες 2 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα