Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Ezio είπε

Γνώμη γιατί τα τελευταία χρόνια έπαιζα αποκλειστικά σε κονσόλες και έχω χάσει τη μπάλα. Σε 1080p @60fps αναφέρομαι αλλά ενδεχομένως να αλλαχτεί το monitor σε κάποιο με υψηλότερο refresh rate, για αυτό και σκεφτόμουν για καλύτερη κάρτα. Από πρόσφατα παιχνίδια π.χ. τσέκαρα τα AC Shadows και Kingdom Come II. Το κακό είναι ότι πλέον δε βγάζεις άκρη. Μπαίνεις να δεις πως τρέχει ένα παιχνίδι στην Χ κάρτα και έχει 15 διαφορετικά sections. High/Medium/Low, DLSS on/off, FG on/off και όποιον συνδυασμό προκύπτει τέλος πάντων. Σε ποιον από όλους να βασιστώ για να καταλήξω?

Σε Ryzen 5 7600 λέω να πάω. 

Πραγματικά, κανέναν μην ακούς. Δες σε 2-3 μεγάλα κανάλια τα συγκεκριμένα παιγνίδια που σε ενδιαφέρουν σε τί επίπεδο λεπτομέρειας κρατάνε 60 Min fps με τις κάρτες που κοιτάς, σε native (ούτε dlss/fsr/xess δηλαδή, ούτε fg, ούτε τίποτα), χωρίς RT/PT.

Αν εκεί που το πετυχαίνεις είσαι καλά σύμφωνα με αυτό που βλέπεις, βουρ.

Αν μπλέξεις με τα διάφορα καλούδια και με "ΡΤ οπωσδήποτε" κλπ, δεν θα βγάλεις άκρη ποτέ.

Από εκεί και μετά, αν πας με μεγαλύτερη ανάλυση σύντομα, ότι εξυπνάδες και να λέει ο οποιοσδήποτε σε 8άρα κάρτα μην πας, θα έχεις θέμα αργά ή γρήγορα.

Αν, βέβαια, δεν σε πειράζουν οι υποχωρήσεις σε 1-2 ρυθμίσεις (αυτό που όλοι συμφωνούν, το uber/ultra δεν χρειάζεται και δεν προσφέρει κάτι σοβαρό σε σχέση με το v.high), το πιθανότερο είναι πως θα είσαι με τα πάντα πολύ καλά.

Η άλλη προσέγγιση είναι "τόσα έχω-ποιά κάρτα δίνει αντικειμενικά τα περισσότερα-τέλος".

• Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Ezio είπε

High/Medium/Low, DLSS on/off, FG on/off 

Λοιπόν άκου γιατι παιζει πολυ οπαδισμος παντού. 

Το προηγούμενο pc που έπαιζα ήταν με 9900κ και 6900 xt.  Πριν δυο χρόνια μπήκα nvidia με 4070 ti. 

Η πραγματική σύγκριση για μένα είναι dlss vs fsr. Το οποίο στο λέω με απόλυτη σιγουριά ότι δεν έχουν καμία επαφή. 

Το να πάρεις καρτα nvidia και να έχεις κλειστό dlss ειναι όπως λέει ο τσουκαλάς,με ανώμαλους δεν μιλάω. Οχι απλα εκτοξεύονται τα frames και η εικόνα μένει ίδια, αλλά τις περισσότερα φορες εχει καλύτερη εικόνα με dlss από native. 

Πάντα ολοι θα σου συγκρίνουν επιδόσεις σε native και ο λόγος είναι ότι η μία κάρτα έχει κάτι που δεν εχει η άλλη.

Δηλαδή βλεπεις πχ ένα game και δειχνει στο τεστ 90 frames η 5070 και 100 η 9070.δεν σου δείχνει όμως ότι με το dlss φτάνει 130 140 frames και η εικόνα δεν χαλάει καθόλου. Δεν στο δειχνει γιατι η άλλη κάρτα δεν εχεi dlss.

Προσωπικά το pc μου κόστισε 2200 και δεν θα δεχόμουν με τιποτα να ξαναπαίξω με fsr.  Μακάρι η amd να έφτανε το fsr στο lvl του dlss για να τους βλέπαμε να σφάζονται μεταξύ τους και εμείς να ήμασταν κερδισμένοι και να μη μας πιάνει το λόκο ο πετσινος. 

Native αναλύσεις me ultra settings το ξεχνάς με όλες τις κάρτες. Και εκεί είναι που το dlss για μένα είναι μονόδρομος.

3 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

fps με τις κάρτες που κοιτάς, σε native (ούτε dlss/fsr/xess δηλαδή, ούτε fg, ούτε τίποτα), χωρίς RT/PT.

Υπάρχει κάποιος άνθρωπος με nvidia που θελει να εχει κλειστο το dlss? Και αν ναι για πιο λόγο?

• Like 3
  • Thanks 1
  • Confused 1
  • Haha 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, chrisgewrgi είπε

Υπάρχει κάποιος άνθρωπος με nvidia που θελει να εχει κλειστο το dlss? Και αν ναι για πιο λόγο?

Σε 1080p/60fps που αναφέρει ο φιλος...ίσως και να έχει και νόημα.

Επιπλέον, ρώτησε πώς να βγάλει άκρη όταν σε κάθε τεστ πετάνε και 2-3 διαφορετικές ρυθμίσεις.

Ο μόνος σχετικά αντικειμενικός τρόπος είναι με όλα τα extraδάκια κλειστά.

• Like 4
Δημοσ.
Μόλις τώρα, chrisgewrgi είπε

Και σε ρωτάω πραγματικα γιατι το εχω απορία. Ίσως μου διαφεύγει κατι. Γιατο ο λογος που δεν κοιτάζω amd ειναι το dlss

Έχουν απαντήσει ξανά και ξανά χρήστες εδώ, με καταπράσινες κάρτες. Ξαναγράφω, μιλάμε για 1080/60, όχι για κάτι παραπάνω.

Όσο για το "καλύτερο από native" έχω βαρεθεί να το ακούω από το dlss2. Δεν έχω πράσινη, δεν έχω άποψη, δεν τοποθετούμαι.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Πέτρος είπε

Σε 1080p/60fps που αναφέρει ο φιλος...ίσως και να έχει και νόημα.

Επιπλέον, ρώτησε πώς να βγάλει άκρη όταν σε κάθε τεστ πετάνε και 2-3 διαφορετικές ρυθμίσεις.

Ο μόνος σχετικά αντικειμενικός τρόπος είναι με όλα τα extraδάκια κλειστά.

Θα το δεχόμουν να γίνει αντικειμενική σύγκριση αν με dlss εχεις καποιο αρνητικο. Προσωπικά την nvidia δεν την παω και δεν είμαι φαν μπόι και ο λόγος είναι μόνο και μόνο ,οι τιμές απο τις high end κάρτες που πλέον θες ένα νεφρό για να πάρεις μια 5090. 

Αλλα ελα που με το ρημάδι το dlss δεν βλεπεις να σου χαλαει τπτ στην εικόνα και σου δίνει τεράστιο boost στα frames

6 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Όσο για το "καλύτερο από native" έχω βαρεθεί να το ακούω από το dlss2. Δεν έχω πράσινη, δεν έχω άποψη, δεν τοποθετούμαι.

Κοιτα δεν θα σου πω βλακειες για να πάρω την θέση του ξεφτίλα του πετσινου και του κάθε πετσινου και λιζας που ρουφάει αίμα. 

Αλλα αν δεν ειναι καλύτερο από native ειναι ιδιο. Εβαζα fsr στην 6900 και θολωναν τα παντα. Στο fsr 4 δειχνει να εχει πεσει δουλειά.  Αλλα οσο είναι exlusive σε μια κάρτα φοβαμε ότι δεν θα υπάρξει μεγάλη ανταπόκριση από τους dev.μακαρι να αλλαξει κατι σαυτο.

• Like 4
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, chrisgewrgi είπε

5 λεπτά πριν, chrisgewrgi είπε

Και σε ρωτάω πραγματικα γιατι το εχω απορία. Ίσως μου διαφεύγει κατι. Γιατο ο λογος που δεν κοιτάζω amd ειναι το dlss

Δε λέω ότι δε χρησιμοποιώ DLSS. Το χρησιμοποιώ όπου το native είναι βαρύ και δε με παίρνει.Παρατήρησε τη λεπτή γεωμετρία. (Σκοινιά στα ιστιοφόρα π.χ.)

Spoiler

Αν θέλεις και από άλλα παιχνίδια πες μου να σου στείλω.

15 λεπτά πριν, chrisgewrgi είπε

Προσωπικά το pc μου κόστισε 2200 και δεν θα δεχόμουν με τιποτα να ξαναπαίξω με fsr.  Μακάρι η amd να έφτανε το fsr στο lvl του dlss για να τους βλέπαμε να σφάζονται μεταξύ τους και εμείς να ήμασταν κερδισμένοι και να μη μας πιάνει το λόκο ο πετσινος. 

Το FSR 4 είναι μια χαρά. Λίγο καλύτερο από DLSS 3 και κάπως χειρότερο από το DLSS 4.

Στο παραπάνω παιχνίδι βέβαια το DLSS 4 (και σε Quality να το βάλω δεν αλλάζει κάτι) είναι το χειρότερο όλων.

17 λεπτά πριν, chrisgewrgi είπε

Το να πάρεις καρτα nvidia και να έχεις κλειστό dlss ειναι όπως λέει ο τσουκαλάς,με ανώμαλους δεν μιλάω. Οχι απλα εκτοξεύονται τα frames και η εικόνα μένει ίδια, αλλά τις περισσότερα φορες εχει καλύτερη εικόνα με dlss από native. 

Όπως βλέπεις αυτό που λες είναι μια γενίκευση που δεν ισχύει πάντα.

Έχω παραδείγματα από κάμποσα ακόμα φρέσκα παιχνίδια που το DLSS προσφέρει εμφανώς χειρότερη εικόνα από native.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 minutes ago, Πέτρος said:

Έχουν απαντήσει ξανά και ξανά χρήστες εδώ, με καταπράσινες κάρτες. Ξαναγράφω, μιλάμε για 1080/60, όχι για κάτι παραπάνω.

Το καλύτερο από native ισχύει συνήθως σε περιπτώσεις παιχνιδιών που είναι τίγκα στο TA, οπότε η λύση είναι να τρέξεις dlss quality/ultra quality ή να κάνεις force το DLAA που πλέον γίνεται εύκολα. Δεν έχουν όλα τα games την επιλογή του DLAA στα in game settings. Αν φυσικά το αντέχει η κάρτα σου το DLAA, είναι ότι καλύτερο μπορείς να έχεις την δεδομένη στιγμή.

Οπότε το ιδανικό crispy image αποτέλεσμα imo, είναι native/DLAA, φεύγει η θολούρα του TA, καθαρίζει το όποιο aliasing.
Eιδικά σε παλιότερους τίτλους όπως το RDR2, κουμπώνεις τα παραπάνω, έχεις και το DLSS 4 με transformer, πιο καλή εικόνα δεν μπορούσε να έχει το συγκεκριμένο game. Σε αυτό το κομμάτι, είναι μπροστά ο πέτσας σε σχέση με τον ανταγωνιστή. 
Τα παράπονα στους devs που την έχουν ''καταβρεί'' με τα Upscaling methods και δεν προσέχουν την native εικόνα στα games τους, και περιμένουν να τα λύσει όλα ο πέτσας και η Λίζα.

Και αυτό αφορά το κομμάτι του visual. Στο κομμάτι του performance εκεί είναι χειρότερα τα πράγματα. 
Δεν κάνουν optimized τα games τους, σου λέει άνοιξε FG, (είτε πράσινο είτε κόκκινο) ή Smooth Motion, Lossless Scaling etc, για να τρέξει ανθρώπινα.
Μπορώ να δώσω παραδείγματα σε games που ακόμα και με την 5090 τα fps δεν είναι ικανοποιητικά, για την δική μου πάντα εμπειρία. Δεν μιλάμε τώρα για games με PT...
Στο Helldivers 2 ανοίγω Smooth Motion για να μπορώ να μείνω κοντά στα 140fps σε 3440x1440 (supersampling μέσα από το game). Όλα αυτά είναι ''τεμπελιές'' του developer.

Επεξ/σία από Alex21121988
  • Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ.

Θα συμφωνήσω κι εγώ.To transformer model σε συνδυασμό με το custom upscaling που το ανεβάζεις όσο θες (εφόσον έχεις το gpu power) και πάνω από DLSSQ (67%)κάνουν μεγάλη διαφορά.Το LOUS2 δείχνει φανταστικό και καλύτερο από native και το ίδιο και το Oblivion Remastered που μόλις βγήκε και δοκίμασα.Όλο και περισσότερα games πλέον με DLSS και αυτά που θα βγουν στο μέλλον θα το υποστηρίζουν απ'ευθείας στο App αν δε θες να μπλέκεις με Inspector.
image.png.347e6439dd4a6570325e9f24d08b2d84.png
image.png.d49ed766af1beffa6ff2e8f387e12130.png

• Like 3
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, chrisgewrgi είπε

Λοιπόν άκου γιατι παιζει πολυ οπαδισμος παντού.
Το προηγούμενο pc που έπαιζα ήταν με 9900κ και 6900 xt.  Πριν δυο χρόνια μπήκα nvidia με 4070 ti.
Η πραγματική σύγκριση για μένα είναι dlss vs fsr. Το οποίο στο λέω με απόλυτη σιγουριά ότι δεν έχουν καμία επαφή.
Το να πάρεις καρτα nvidia και να έχεις κλειστό dlss ειναι όπως λέει ο τσουκαλάς, με ανώμαλους δεν μιλάω.
Πάντα ολοι θα σου συγκρίνουν επιδόσεις σε native και ο λόγος είναι ότι η μία κάρτα έχει κάτι που δεν εχει η άλλη.
Προσωπικά το pc μου κόστισε 2200 και δεν θα δεχόμουν με τιποτα να ξαναπαίξω με fsr.

😂
tsoukalas-antegeia.gif

(Οπως ξερεις εσυ) εχω πει πολλες φορες οτι ο τροπος που γινονται τα reviews ειναι στην καλυτερη πεπαλαιωμενος και αναχρονιστικος, και στη χειροτερη κομμενος και ραμμενος για καποιο σκοπο.

Εχεις ενα game, και ενα setup.
Αυτο που εχει σημασια ειναι το πως θα χρησιμοποιήσεις τα ατου του setup σου, ωστε να παρεις το καλυτερο δυνατο αποτέλεσμα απο το game*
Και υπο αυτο το πρισμα, δυστυχως για ολους εμας τους καταναλωτες, η nvidia δεν εχει ανταγωνισμο.

Όλα τα υπολοιπα ειναι να'χαμε να λεγαμε!

*Ειμαι σιγουρος οτι το πρωτο καναλι στο youtube που θα υιοθετησει αυτου του ειδος τεστινγκ, θα παρει ολα τα λεφτα (views).
Ισως ο καραφλας στο digital foundry ειναι αρκετα εξυπνος να το κανει πρωτος. Θα δουμε.

• Like 3
  • Confused 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, korakios είπε

ρε συ blue δε χρειαζόταν να κάνεις 2ο προφίλ 😂

Δε μοιάζει ο λόγος του @_Petros_ με αυτόν του @BlurayMoviesGreece

Αντίθετα, θυμίζει πολύ έντονα Herald. @_Petros_ συγνώμη αν δεν είσαι ο Herald, πάντως ο τρόπος που επιχειρηματολογείς μοιάζει πάρα πολύ

• Thanks 3
Δημοσ.

μονο σε στατικες εικονες-screenshot φαινεται ισαξιο το dlss,οταν βλεπεις live το παιχνιδι με ανοιχτο dlss και η εικονα ειναι αδεια και φτωχη και η κινηση περιεργη.Αχρηστο feature εντελως.

• Haha 1
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Δε λέω ότι δε χρησιμοποιώ DLSS. Το χρησιμοποιώ όπου το native είναι βαρύ και δε με παίρνει.Παρατήρησε τη λεπτή γεωμετρία. (Σκοινιά στα ιστιοφόρα π.χ.)

Απόκρυψη περιεχομένων

Αν θέλεις και από άλλα παιχνίδια πες μου να σου στείλω.

Το FSR 4 είναι μια χαρά. Λίγο καλύτερο από DLSS 3 και κάπως χειρότερο από το DLSS 4.

Στο παραπάνω παιχνίδι βέβαια το DLSS 4 (και σε Quality να το βάλω δεν αλλάζει κάτι) είναι το χειρότερο όλων.

Όπως βλέπεις αυτό που λες είναι μια γενίκευση που δεν ισχύει πάντα.

Έχω παραδείγματα από κάμποσα ακόμα φρέσκα παιχνίδια που το DLSS προσφέρει εμφανώς χειρότερη εικόνα από native.

the last of us 2 ,το dlaa/dlss ειναι πολυ χειροτερο του TAA

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, malakudi είπε

Δε μοιάζει ο λόγος του @_Petros_ με αυτόν του @BlurayMoviesGreece

Αντίθετα, θυμίζει πολύ έντονα Herald. @_Petros_ συγνώμη αν δεν είσαι ο Herald, πάντως ο τρόπος που επιχειρηματολογείς μοιάζει πάρα πολύ

Ο μονος herald που γνωριζω ειναι ο tribune, η πάλαι ποτε εφημεριδα :D
Δε χρειαζεται να ζητας συγνωμη, οι ερωτησεις ειναι για να γινονται, ωστε να μαθαινουμε πραγματακια.

Το θεμα που εχω ειναι οτι γραφτηκα εδω μπας και μου εκμυστηρευτει ο @BabisTs τα μυστικα του 3dmark, και αντι για αυτο παιζω arkanoid με τους amdακηδες😂
α, και τους 4090ακηδες 😂😂(καποιους μονο, ευτυχως)

Επεξ/σία από _Petros_
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...