Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Westbaum είπε

Το τι βλεπει ο καθενας διαφερει ,αλλιως θα δει το ΤΑΑ καποιος σε 4k 27αρι και αλλιως καποιος σε 4k 42αρα oled ,γιαυτο το ppi μετραει. Μιλαω για 1440p  που παιζω. Για καποιο λογο οταν μιλανε  ολοι για την ποιοτητα του dlss κοθτανε μονο το 4k και ειναι μεγαλο λαθος

• Like 3
  • Απαντ. 11,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
15 minutes ago, akoinonitos said:

Το τι βλεπει ο καθενας διαφερει ,αλλιως θα δει το ΤΑΑ καποιος σε 4k 27αρι και αλλιως καποιος σε 4k 42αρα oled ,γιαυτο το ppi μετραει. Μιλαω για 1440p  που παιζω. Για καποιο λογο οταν μιλανε  ολοι για την ποιοτητα του dlss κοθτανε μονο το 4k και ειναι μεγαλο λαθος

Δεκτό.Απ'οτι φαίνεται αυτό το παιχνίδι έχει θέμα με κάτω από 2Κ αναλύσεις αν βάλεις upscaling,με artifacts και ''dirty''image.Σε 1800+ res σε 32inch monitor με transformer δείχνει φανταστικό,saturated colours,image clarity χωρίς artifacts.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Ezio είπε

High/Medium/Low, DLSS on/off, FG on/off και όποιον συνδυασμό προκύπτει τέλος πάντων. Σε ποιον από όλους να βασιστώ για να καταλήξω?

σε 1080p δε σε ενδιαφέρει το dlss. To FG είτε πράσινης είτε κόκκινης το ίδιο είναι πάνω κάτω (της amd έχει μικρότερο latency)

2 ώρες πριν, Ezio είπε

Σε Ryzen 5 7600 λέω να πάω. 

κομπλέ πιστεύω θα είσαι με τη B580 και με τα 12G είσαι καλυμμένος για κάποια χρόνια

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, _Petros_ είπε

Το θεμα που εχω ειναι οτι γραφτηκα εδω μπας και μου εκμυστηρευτει ο @BabisTs τα μυστικα του 3dmark, και αντι για αυτο παιζω arkanoid με τους amdακηδες😂
α, και τους 4090ακηδες 😂😂(καποιους μονο, ευτυχως)

Δηλαδή μόνο με 3 άτομα εδώ μέσα ΔΕΝ παίζεις arkanoid.

Πρέπει να σε προβληματίσει αυτό 😂

55 λεπτά πριν, Westbaum είπε

Σε 1080p μάλλον,όχι σε 4Κ με custom 85% scaling DLSS.

1 ώρα πριν, akoinonitos είπε

the last of us 2 ,το dlaa/dlss ειναι πολυ χειροτερο του TAA

Είπε και με DLAA όμως και νομίζω έχει QHD οθόνη.

Τραβάτε βίντεο παιχταράδες μου, να έχουμε δική μας βάση δεδομένων.

Πάρτε και ένα άθλιο DLSS στο Forza Motorsport. Το χειρότερο που έχω δει.

Δημοσ.
39 minutes ago, kkatzos said:

Είπε και με DLAA όμως και νομίζω έχει QHD οθόνη.

Τραβάτε βίντεο παιχταράδες μου, να έχουμε δική μας βάση δεδομένων.

Πάρτε και ένα άθλιο DLSS στο Forza Motorsport. Το χειρότερο που έχω δει.

Ποιό είναι το νόημα αυτού του post ρε kkatzo; Υπονοείς ότι βλέπουμε τέτοια artifact του βίντεο και τα αποκρύπτουμε,ή υπονοείς για κάποιο λόγο ότι το DLSS είναι μούφα γενικά;Νόμιζα πως μιλούσαμε για το LOUS 2.Το τί κάνει το DLSS και ειδικά το transformer model το δείχνει εμπεριστατωμένα video του DF.

Υπάρχουν βίντεο στο yt,και όποιος έχει το χρόνο και την όρεξη ανεβάζει το δικό  του.Δε νομίζω να'χει tranformer στο παρακάτω ή custom upscaling  btw

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Westbaum είπε

Ποιό είναι το νόημα αυτού του post ρε kkatzo; Υπονοείς ότι βλέπουμε τέτοια artifact του βίντεο και τα αποκρύπτουμε,ή υπονοείς για κάποιο λόγο ότι το DLSS είναι μούφα γενικά;Νόμιζα πως μιλούσαμε για το LOUS 2.Το τί κάνει το DLSS και ειδικά το transformer model το δείχνει εμπεριστατωμένα video του DF.

Υπάρχουν βίντεο στο yt,και όποιος έχει το χρόνο και την όρεξη ανεβάζει το δικό  του.Δε νομίζω να'χει tranformer στο παρακάτω ή custom upscaling  btw

Και το HU εχει κανει 2-3 βιντεο που λεει ποσο καλυτερο ειναι του FSR και μερικες φορες καλυτερο του Native αλλα τα βιντεο του HU τα κοιτανε μονο οταν λενε για τις κοκκινες καρταρες η οταν κραζουν τα 8 τη πρασινης(μονο).

• Confused 1
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, Westbaum είπε

Όχι ρε συ. Δεν είναι μούφα γενικά το DLSS. Απλά επειδή με κάποια παιχνίδια έχουμε τριβή δεκάδων ωρών έχουμε παρατηρήσει διάφορα που δεν τα έχουν παρατηρήσει οι youtubers που απλά μπαίνουν κάνουν ένα recording και πάνε στο επόμενο. Έχουμε πιο εμπεριστατωμένη άποψη από αυτούς.

Και για τα μειονεκτήματα του Native + TAA αντίστοιχα, όχι μονόπαντα. Π.χ. ακόμα θυμάμαι πόσο άθλιο ήταν το native+TAA του Death Stranding. Ακόμα και σε 1080p DLSS Balanced είχες καλύτερη εικόνα από 1080p native+TAA.

Θέλω να πω ... δεν είναι απλά  "DLSS 4 > native+TAA " ή "native+TAA > DLSS 3". Ενεργοποιούμε κατά βούληση κάθε φορά το upscaling, ανάλογα το power reserve για το οπτικό αποτέλεσμα.

Όσο για το DF, στην tech δοκιμή συγκεκριμένα του Forza Motorsport  έλεγαν ότι DLAA > Native+ΤΑΑ και έχοντας καμιά διακοσιαριά ώρες στο συγκεκριμένο παιχνίδι απορώ σε τι παράλληλο σύμπαν ζουν οι τύποι (για να μην πω τίποτα χειρότερο).

31 λεπτά πριν, Westbaum είπε

Native + TAA δεν έχει τρέξει καθόλου  ο τύπος.

10 λεπτά πριν, dsi44 είπε

προφανωs και γινεται ομερτα με το dlss

Σχόλιο καθοριστικής σημασίας που ανεβάζει το επίπεδο της συζήτησης. 🤩

Επεξ/σία από kkatzos
  • Haha 1
Δημοσ.

δε μιλαμε για σοβαρο επιπεδο οπου υπαρχει η λεξη dlss ...

σιγα μην ξεχασουμε να βλεπουμε για να πουλαει features ο πετσινος.

• Haha 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, dsi44 είπε

δε μιλαμε για σοβαρο επιπεδο οπου υπαρχει η λεξη dlss ...

σιγα μην ξεχασουμε να βλεπουμε για να πουλαει features ο πετσινος.

Δεν ξέρω αν κάνεις πλάκα ή όχι

Γνώμη μου είναι ότι πρέπει να το κρίνουμε κατά περίπτωση στο κάθε παιχνίδι.

Δημοσ.
8 minutes ago, kkatzos said:

Θέλω να πω ... δεν είναι απλά  "DLSS 4 > native+TAA " ή "native+TAA > DLSS 3". Ενεργοποιούμε κατά βούληση κάθε φορά το upscaling, ανάλογα το power reserve για το οπτικό αποτέλεσμα.

Native + TAA δεν έχει τρέξει καθόλου  ο τύπος.

Συμφωνώ,δεν είναι σε κάθε παιχνίδι καλύτερο από native το 4,εγώ προσωπικά στα 3 παιχνίδια που έπαιξα μου φάνηκε λίγο πιο δυναμικό image χωρίς artifacts και όπως είπα χρησιμοποιώ custom res,καλύτερο από DLSSQ,αλλά χρειάζεται τεστ σε πολλά περισσότερα games για να βγει καθολικό συμπέρασμα.Απλά με φόρτωσες λίγο με το Forza vid και το χάλι που είδα.

Native + TAA VS DLSS4 με upscaling 85% θα είχε όντως ενδιαφέρον να δούμε σε LOUS 2,καλή ιδέα👍 

• Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Πέτρος είπε

Έχουν απαντήσει ξανά και ξανά χρήστες εδώ, με καταπράσινες κάρτες. Ξαναγράφω, μιλάμε για 1080/60, όχι για κάτι παραπάνω.

Όσο για το "καλύτερο από native" έχω βαρεθεί να το ακούω από το dlss2. Δεν έχω πράσινη, δεν έχω άποψη, δεν τοποθετούμαι.

Ούτε και εγώ είχα δοκιμάσει το DLSS επειδή είχα την GTX 1070 που δεν το υποστήριζε και στην συνέχεια πήγα σε AMD RX6600 με FSR. 

Να πω την αλήθεια με βάση την εμπειρία που έχω μέχρι τώρα στο DLSS με την RTX 4070 σε οθόνη 1080p/165Hz μπορώ να πω ότι σε ορισμένα παιχνίδια όντως έχει πολύ καλή εικόνα όταν το ενεργοποιείς! 

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, kkatzos είπε

Εδώ μέσα μόνο εσύ, ο Bluray και ο Tambas δε θέλετε να το δείτε. ;)

Δεν είναι ότι δε θέλω να δω κάτι... άμα διάβαζα μονο τα νήματα και ειδικά αυτό τις vram θα νόμιζα ότι η 4070 δε παίζει παιχνίδια σε πάνω από 1080p... έβαλα μονος μου και δοκίμασα AAA παιχνίδια των τελευταίων 2-3 χρονων άλλα με rt και πιο βαριά αλλα όχι τόσο και είδα την κάρτα σε 4κ με dlss να παίζει κομπλέ τώρα τι να γράψω? ότι δε φτάνουν για να γεμίζω likes...?? όταν λέμε είναι DOA εμενα πάει το μυαλό μου ότι "τέλος" φινίτο, ότι είναι να βγει από εδώ και πέρα η κάρτα δε το σηκώνει είναι για σκουπίδια... εσύ πιστεύεις ότι έτσι θα γίνει? ή θα τη βγάλουμε DOA επειδή βγήκε το indiana που δε δικαιολογεί κιόλας αυτό που ζητάει? αν βγούν στα επόμενα 2 χρονια 100 τίτλοι αλλα δε τρέχει 1 είναι DOA? εγώ πιστεύω ότι σε 1440p μια χαρά θα παίζεις πολύ καλύτερα από την 9070 που ζητάει και 100αρίκο περισσότερο γιατί η AMD την είδε apple

• Like 3
  • Haha 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Fulgore είπε

Δεν έχει high end κάρτες η Amd φέτος για να γίνει άνω κάτω το κόκκινο thread 😉

Ετσι ....

• Like 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Westbaum είπε

Συμφωνώ,δεν είναι σε κάθε παιχνίδι καλύτερο από native το 4,εγώ προσωπικά στα 3 παιχνίδια που έπαιξα μου φάνηκε λίγο πιο δυναμικό image χωρίς artifacts και όπως είπα χρησιμοποιώ custom res,καλύτερο από DLSSQ,αλλά χρειάζεται τεστ σε πολλά περισσότερα games για να βγει καθολικό συμπέρασμα.Απλά με φόρτωσες λίγο με το Forza vid και το χάλι που είδα.

To Forza εχει ανοιχτα 150 issues στην nvidia που δεν εχουν λυθει ακομα. βλ. βασικη αναφορα:
image.png.12327a477863f22d8a6c7ccb94a16a4f.png

Ειδικα μετα την προσθηκη του rtgi, σκιες φυτρωνουν στην ασφαλτο ή και στον ουρανο, ghosting εμφανιζεται οποτε γουσταρει, και 150 αλλα κουφα πραγματα.
Παρολα αυτα η ποιοτητα εικονας στο παραπανω βιντεο απο αποψη AA μου κανει εντυπωση, ειναι κατι που προσωπικα δεν εχω δει ποτε να συμβαινει.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...