Fulgore Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου 7 ώρες πριν, chrisde είπε Το μόνο πρόβλημα είναι η vram που και για αυτό υπάρχουν λύσεις βέβαια, αλλά είναι απλά αστείο για να μην πω τίποτα χειρότερο εν έτη 2025 να βγαίνουν κάρτες με λιγότερα από 12gb (για να μην πω 16gb και ακουστώ γραφικός). Για αυτό πρέπει να κράζουμε όλες τις εταιρείες που επιμένουν σε αυτό το ατόπημα μπας και νιώσουν και σταματήσουν. Ειλικρινά δεν είναι θέμα amd vs nvidia, είναι θέμα common sense. Ποιος θα κάτσει να κράξει τις εταιρείες για τις mid range κάρτες που βγάζουν το 2025? Οι περισσότεροι κάτοχοι 4080/4090/5080/5090 ?Αδιάφορο τους ειναι τι γίνεται στις φθηνότερες κάρτες. Δεν είδες στις προηγούμενες σελίδες που ορισμένοι τα έβαλαν με τους youtubers που ανέφεραν ότι η nvidia δεν έστειλε επίτηδες review 5060ti 8gb κάρτες, αντι να κριτικάρουν την ίδια την εταιρεία? Και με τις 3000, πάλι για σπεκολάγνους διαβάζαμε, και όταν μετά βλέπαμε πως τα πήγαιναν οι 8αρες 3000, άκρα του τάφου σιωπή από ορισμένους και αλλαγή θέματος(ουτως ή άλλως αναβάθμισαν σε 4000). Οσοι τις κράτησαν παραπάνω όπως πχ ο @7nisiotisκαι ''κάηκαν'', το βλέπουν τελείως διαφορετικά το θέμα. 2
aplos73 Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου 5060 ti 16 Gb Vram για 1080p gaming καλή δεν θα είναι; Αν πέσει και λίγο η τιμή . 1
Fulgore Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου 2 λεπτά πριν, aplos73 είπε 5060 ti 16 Gb Vram για 1080p gaming καλή δεν θα είναι; Αν πέσει και λίγο η τιμή . Ναι καλή είναι.
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου 31 λεπτά πριν, just_a_dude είπε Στο tsushima που δεν έχει ούτε RT και είναι γενικά παλιό game βλέπω και 10GB used με upscaling. Φαντάσου δηλαδή σε game με RT, τα 12 είτε δεν θα φτάνουν καν είτε θα είναι πάρα πολύ οριακά. Βέβαια άλλο memory management κάνει η 7900ΧΤ, θα δω και με την 5070Ti όταν έρθει, αν και δεν νομίζω η διαφορά να είναι δραματική.
just_a_dude Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου 1 ώρα πριν, BlurayMoviesGreece είπε καλά και εγώ στα 5-10 πρώτα λεπτά τέτοια χρήση βλέπω αλλά αν παίζεις κάνα 2ωρο ανεβαίνει. Θα το διαπιστώσω μόνος μου. Έχω κρατήσει screenshots με την 7900ΧΤ.
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, just_a_dude είπε καλά και εγώ στα 5-10 πρώτα λεπτά τέτοια χρήση βλέπω αλλά αν παίζεις κάνα 2ωρο ανεβαίνει. Θα το διαπιστώσω μόνος μου. Έχω κρατήσει screenshots με την 7900ΧΤ. Δεν εχω παιξει το game αλλα στη δοκιμη βλεπω 4 διαφορετικες περιοχες, δεν νομιζω οτι το ετρεξαν 5-10 λεπτα στην αρχη. Ακομα και αν ειναι ετσι, θα δεις οτι η καθε καρτα εχει αλλο usage αναλογα και με το ποσο Vram εχει, δεν εχουν ολες το ιδιο. Επισης το usage της δοκιμης αφορα Native αν βαλεις DLSS Q χωρις FG θα πεσει κιαλο. Ακομα και σε 4Κ δεν ξεπερνα τα 12 στη 4090 ποσο μαλλον στη 5070. Επεξ/σία 24 Απριλίου από BlurayMoviesGreece 2
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου (επεξεργασμένο) Για τους νοσταλγους των RTS. Aν βγει σε προσφορα θα το παρω εχω να παιξω χρονια RTS. https://www.youtube.com/watch?v=m7ZY-YeAO4s&t=2s @korakios Μια χαρα τα παει το "σκουπιδι" σε 4Κ πολυ κοντα σε 9070xt και πανω απο 7900xt, 9070,7900GRE,7800xt με τα τσουβαλια Vram. Επεξ/σία 24 Απριλίου από BlurayMoviesGreece
Arkin Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου Να πω την αληθεια εχω δει πεντακαθαρα textures πχ στο rise of tomb raider η στο shadow αλλα και στο guardians of the galaxy eidos montreal studio και ζηταγαν ελαχιστη vram. Η να πιασω far cry με dunia? Που το 2018 επαιζα το primal και καθομουν χαζευα την υφη του ξυλου η να πιασουμε textures απο ghost recon wildlands που απο το 2016 εχει terrain και τα κτηρια τα νιωθεις αναγλυφα τουβλα τσιμεντο κτλ? Το οποιο ηθελε 5-6gb vram μονο? Το vram usage αυξηθηκε δυσαναλογα με την ποιοτητα των textures που βλεπουμε απο οταν μπηκε το ray tracing και κατι τρελα draw distance που δεν τα βλεπεις ουτε με κυαλι. Τρομερα textures βλεπαμε εδω και 10 χρονια και επαιζαν μια χαρα και με 4αρες καρτες. Τωρα θελουμε 16 για να δουμε υπο περιπτωσεις χειροτερα textures απλα με ανωτερο φωτισμο σκιες αντανακλασεις. 9
aetos1988 Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου 52 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε Δεν εχω παιξει το game αλλα στη δοκιμη βλεπω 4 διαφορετικες περιοχες, δεν νομιζω οτι το ετρεξαν 5-10 λεπτα στην αρχη. Ακομα και αν ειναι ετσι, θα δεις οτι η καθε καρτα εχει αλλο usage αναλογα και με το ποσο Vram εχει, δεν εχουν ολες το ιδιο. Επισης το usage της δοκιμης αφορα Native αν βαλεις DLSS Q χωρις FG θα πεσει κιαλο. Ακομα και σε 4Κ δεν ξεπερνα τα 12 στη 4090 ποσο μαλλον στη 5070. Βεβαίως κάνει διαχείριση ανάλογα την VRAM , αλλά αυτό έχει επιπτώσεις. Ακόμα και τα ίδια fps να βγάζουν κάποιες κάρτες ( υποθετικά μιλώντας αν υπήρχε 3070 8GB και 3070 12GB) στην δεύτερη θα έπαιζε καλύτερα πχ. λιγότερα σπασίματα στην εικόνα, καλύτερες υφές σε κάποια γραφικά κτλ.
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, aetos1988 είπε Βεβαίως κάνει διαχείριση ανάλογα την VRAM , αλλά αυτό έχει επιπτώσεις. Ακόμα και τα ίδια fps να βγάζουν κάποιες κάρτες ( υποθετικά μιλώντας αν υπήρχε 3070 8GB και 3070 12GB) στην δεύτερη θα έπαιζε καλύτερα πχ. λιγότερα σπασίματα στην εικόνα, καλύτερες υφές σε κάποια γραφικά κτλ. Σπασιματα,διαφορες στις υφες και τα γραφικα θα ειχες αν ησουν στο cap της Vram δηλαδη εκανες χρηση 95-99% στο οριο πχ 7900/8000 11900/12000. Καποιες στιγμες θα τη γεμιζες ολη και θα ειχες αυτα τα αποτελεσμα εκεινη τη στιγμη. Οταν η χρηση Vram ειναι στο 60-70-80% η παραπανω Vram δεν θα αλλαξει το οπτικο αποτελεσμα. Στο Τuchima πχ η 4070Ti 12gb κανει χρηση 8/12 σε 1440p και 9.5/12 στο 4Κ. Επεξ/σία 24 Απριλίου από BlurayMoviesGreece 1
akoinonitos Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου (επεξεργασμένο) 34 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε Σπασιματα,διαφορες στις υφες και τα γραφικα θα ειχες αν ησουν στο cap της Vram δηλαδη εκανες χρηση 95-99% στο οριο πχ 7900/8000 11900/12000. Καποιες στιγμες θα τη γεμιζες ολη και θα ειχες αυτα τα αποτελεσμα εκεινη τη στιγμη. Οταν η χρηση Vram ειναι στο 60-70-80% η παραπανω Vram δεν θα αλλαξει το οπτικο αποτελεσμα. Στο Τuchima πχ η 4070Ti 12gb κανει χρηση 8/12 σε 1440p και 9.5/12 στο 4Κ. Δεν ξερω πως ακριβως δουλευει με τη vram η nvidia αλλα αυτο που εχω παρατηρησει παιζοντας το tsushima με 4 καρτες (7800xt ,4070s,4070tis,4080s) με upscale και fg με την 4070s ειχες την χειροτερη εμπειρια στο smoothness της κινησης. Ωστοσο δεν φορτωνει τωρα που το κοιταω πανω απο 10gb στην 4080s σε 1440p με dlssq και fg. Αλλα εχω την εντυπωση οτι οταν η vram φτανει στα 10gb + εκει αρχιζουν οι εκπτωσεις σιγα σιγα, μπορει βεβαια να εφταιγε κατι αλλο και οχι η vram αλλα με τις αλλες καρτες δεν το ειχα Επεξ/σία 24 Απριλίου από akoinonitos
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου 6 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Δεν ξερω πως ακριβως δουλευει με τη vram η nvidia αλλα αυτο που εχω παρατηρησει παιζοντας το tsushima με 4 καρτες (7800xt ,4070s,4070tis,4080s) με upscale και fg με την 4070s ειχες την χειροτερη εμπειρια στο smoothness της κινησης. Ωστοσο δεν φορτωνει τωρα που το κοιταω πανω απο 10gb στην 4080s σε 1440p με dlssq και fg. Αλλα εχω την εντυπωση οτι οταν η vram φτανει στα 10gb + εκει αρχιζουν οι εκπτωσεις σιγα σιγα, μπορει βεβαια να εφταιγε κατι αλλο και οχι η vram αλλα με τις αλλες καρτες δεν το ειχα Μιας και εχεις το game, με DLSS Q χωρις FG τι χρηση εχεις;
Crus Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου 8 hours ago, Psycho_Warhead said: Το κάνουν επίτηδες για να σε σπρώξουν σε πιο ακριβό SKU και αφού συνεχίζουν μάλλον πετυχαίνει. To οποιο ακριβο SKU του ανεβαζουν και την τιμη καθε φορα γιατι υπαρχουν καποιοι που το αγοραζουν, ανεξαρτητως τιμης ή αποδοσης. Πιστευω πως η Nvidia αν μπορουσε θα εδινε για gaming μοναχα xx90 series και θα ανεβαζε την τιμη τοσο οσο να μενανε στα ραφια. Μετα θα εκανε ενα price drop για μια γενια και θα εδινε μια παραπανω αποδοση απο την συνηθισμενη, ειτε ενα νεο feature και δωρο ενα πετσινο μπουφαν και παμε παλι το ιδιο απο την αρχη. Μεταξυ μας, εκει το παει ουτως η αλλως απλα ακομα δεν ειναι τοσο απροκαλυπτο. Και ασε Intel και AMD να παλευουν για τα αποφαγια με τα μικροτερα margins και να ακουν γκρινια στo reddit και τα social.
akoinonitos Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε Μιας και εχεις το game, με DLSS Q χωρις FG τι χρηση εχεις; 8gb πανω κατω αλλα εξαρταται και σε τι περιοχη εισαι, υπαρχουν περιοχες που φορτωνει παραπανω. Επεξ/σία 24 Απριλίου από akoinonitos
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα