Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Arkin είπε

Οχι ολα τα τρεχει αψογα και με το παραπανω κυριως για το μικροβιο και το MFG 3x που ισως δωσει το κατι παραπανω κυριως σε path tracing πχ wukong απο 80 με FG 2x να με παει στα 110-120 δεν ξερω ομως πως θα ειναι η αισθηση. Η διαφορα για μενα θα βγει 110 ευρω οχι 340 μιας και παιρνω το φπα πισω οποτε βγαινει 940 πρακτικα μια 5080 αλλα το θεμα με το physics δεν ειναι αμελητεο πεφτει σε μονοψηφια νουμερα η 5080 σε αρκετα παιχνιδια οποτε ακομα το σκεφτομαι. Για το 10-20% με OC που θα δωσει σε raster δεν το θεωρω κατι σοβαρο συν οτι βλεπω με undervolt λιγα πραγματα πεφτει μεχρι 250 260 απο τα 200-210 που εχω τη δικη μου. Το MFG ειναι το μονο που με βαζει σε σκεψεις συν η μετεπειτα μεταπωληση. Λιγο στη μεση η ζυγαρια για την ωρα οπως ειπα αν δεν ηταν το physx θα ειχε γινει ηδη η αγορα. Τεραστιο φαουλ για μενα που το αφαιρεσε σαν να σου λεει ξεχαστε καποια παλιοτερα παιχνιδια σαν να μην υπαρχουν. 

Δεν χρειάζονται αναλύσεις, βάζω και τον εαυτό μου μέσα. Είναι η γκ@ύλα μας, τα σκάμε αφού μπορούμε και βγάζουμε πέτσινα πράσινα ορθόδοξα Πασοκικά γούστα. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τους απέναντι κομμουνιστές @tommy^ και την έλλειψη features στις -ο Τζένσεν να τις κάνει- κάρτες τους.

• Like 1
  • Haha 5
  • Απαντ. 13,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, iazriel είπε

Δεν χρειάζονται αναλύσεις, βάζω και τον εαυτό μου μέσα. Είναι η γκ@ύλα μας, τα σκάμε αφού μπορούμε και βγάζουμε πέτσινα πράσινα ορθόδοξα Πασοκικά γούστα. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τους απέναντι κομμουνιστές @tommy^ και την έλλειψη features στις -ο Τζένσεν να τις κάνει- κάρτες τους.

Καλα ουτε καν σκεφτομαι το 100αρικο μονο το Physx σκεφτομαι και το mfg κατι θα παρω κατι θα δωσω και δεν μου αρεσει αυτο. Το θεμα ειναι ουτε οι 6000 θα εχουν ουτε καμια σειρα απο εδω και περα. Σαν τα μουτρα τους τα εχουν κανει εκει στη nvidia. 

• Like 2
Δημοσ.

Και να μην χρειάζεσαι κάρτα επιβάλεται να συνδράμεις και εσύ τον Αρχηγό μας ώστε να μας φέρνει όλο και καλύτερες τεχνολογίες. Το επόμενο βήμα μπορεί να είναι το mfg X10. Ότι καλύτερο.

• Like 2
  • Sad 1
  • Haha 4
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, just_a_dude είπε

Και να μην χρειάζεσαι κάρτα επιβάλεται να συνδράμεις και εσύ τον Αρχηγό μας ώστε να μας φέρνει όλο και καλύτερες τεχνολογίες. Το επόμενο βήμα μπορεί να είναι το mfg X10. Ότι καλύτερο.

Για πες πια ειναι η φαση με το MFG 3x? Κανει τιποτα η χαζομαρες και πρασινα αλογα? 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Arkin είπε

Για πες πια ειναι η φαση με το MFG 3x? Κανει τιποτα η χαζομαρες και πρασινα αλογα? 

Το X3 εντάξει είναι. Το X4 όχι, δεν μου άρεσε 

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Ενω να παρει την 24αρα μερικους μηνες πριν βγουν οι 6000 αξιζει;
Aληθεια διπλα που ειναι 16αρες γιατι δεν γραφετε να περιμενουν την επομενη γενια ή να παρουν 24αρες;
Οι κοκκινες 16αρες αξιζουν οι πρασινες δεν αξιζουν το εμπεδωσαμε.

Αν νομιζεις οτι αξιζει να δωσει 300 ευρω για το MFG με την ιδια VRAM που εχει τωρα, τι να πω. Και μην ακουσω τιμολόγια και αηδιες τυπου μου εκανε σκοντο το ξαδερφοκουμπαρο του jensen, 1134 εχει η πιο φτηνη.

Η κοκκινη δινει midrange 16αρες και τέλος. Μεχρι εκει μπορει η καρτα σαν συνολο. Ειναι μεγιστη χαζομαρα αν περιμενες τοσο καιρο να πας σε πρασινη 16αρα καρτα προερχομενος απο πρασινη 16αρα. 

Η κανεις Skip ή περιμενεις να παρεις την Super με περισσοτερη μνημη και τα σωστα ROPS σε καλυτερη τιμή οπως εκανε και με τις 4αρες.

Το προβλημα προερχεται απο την Nvidia. Ας ειχε διαθεσιμοτητα στις σωστες καρτες, να ειχαν την σωστη τιμή, ετσι ωστε και εσεις να μην πηγαινατε οι μισοι πρασινοφρουροι στο λιζακι απο αναγκη, και οσοι θελαν να παιρναν κόκκινη στην σωστη τιμή επίσης . 

• Like 2
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, Argonaute είπε

Αν νομιζεις οτι αξιζει να δωσει 300 ευρω για το MFG με την ιδια VRAM που εχει τωρα, τι να πω. Και μην ακουσω τιμολόγια και αηδιες τυπου μου εκανε σκοντο το ξαδερφοκουμπαρο του jensen, 1134 εχει η πιο φτηνη.

Η κοκκινη δινει midrange 16αρες και τέλος. Μεχρι εκει μπορει η καρτα σαν συνολο. Ειναι μεγιστη χαζομαρα αν περιμενες τοσο καιρο να πας σε πρασινη 16αρα καρτα προερχομενος απο πρασινη 16αρα. 

Η κανεις Skip ή περιμενεις να παρεις την Super με περισσοτερη μνημη και τα σωστα ROPS σε καλυτερη τιμή οπως εκανε και με τις 4αρες.

Το προβλημα προερχεται απο την Nvidia. Ας ειχε διαθεσιμοτητα στις σωστες καρτες, να ειχαν την σωστη τιμή, ετσι ωστε και εσεις να μην πηγαινατε οι μισοι πρασινοφρουροι στο λιζακι απο αναγκη, και οσοι θελαν να παιρναν κόκκινη στην σωστη τιμή επίσης . 

Aπο την μια μιλας για τον Arkin πολυ συγκεκριμενα και απο την αλλη δεν δεχεσαι το γεγονος οτι η αλλαγη θα του κοστισει 100€ και οχι 300€ αποφασισε.
Μιλαμε γενικα η μονο για τον Αrkin;
Το αν θα κανει skip καποιος εξαρταται απο το τι παιζει,αν τον καλυπτει η καρτα του,αν θελει να ανεβει αναλυση ή FPS και ποσο θα κοστισει η μεταβαση.

Eγω εκανα skip γιατι προς το παρον με υπερκαλυπτει η 4080 αλλα αν ειχα τη δυνατοτητα να δωσω τη καρτα μου  και να επαιρνα ακριβως την ιδια σε καινουρια με 100€ διαφορα θα το εκανα με κλειστα ματια για τα εξτρα 2 χρονια εγγυηση.
Ποσο μαλλον αν με 100€ επαιρνα καινουρια και καλυτερη.

Να σου θυμισω οτι εδω μεσα υπαρχουν ατομα που πηγαν
απο 6800xt σε 7800xt(ιδια vram περιπου ιδιες επιδοσεις)
απο 3080 σε 7800xt (παραπανω vram ιδιες Raster και κατωτερες RT επιδοσεις)
απο 7900xtx σε 9070xt (λιγοτερη vram, ιδιες επιδοσεις, καλυτερο RT)
To 4080S σε 5080 με 100€ μας ξινισε.

Θες να μου πεις ποιοι "πρασινοφρουροι" πηγαν απο Nvidia σε AMD γιατι σχεδον το μισο lineup των 4000 ειναι καλυτερο απο 9070/9070xt. 

Επεξ/σία από BlurayMoviesGreece
  • Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 minutes ago, Arkin said:

Καλα ουτε καν σκεφτομαι το 100αρικο μονο το Physx σκεφτομαι και το mfg κατι θα παρω κατι θα δωσω και δεν μου αρεσει αυτο. Το θεμα ειναι ουτε οι 6000 θα εχουν ουτε καμια σειρα απο εδω και περα. Σαν τα μουτρα τους τα εχουν κανει εκει στη nvidia. 

Έχει γίνει open-source το 32μπιτο physx, το SDK υπάρχει ήδη στο github οπότε είναι θέμα χρόνου να βγάλει κάποιο τσακάλι Blackwell patch για τις παλιές εφαρμογές που το χρειάζονται.

Τώρα για ουσιαστική αναβάθμιση, σκάσε κάτι παραπάνω και πήγαινε σε 4090. Να πας σε 5080 από 4080(s) είναι εντελώς άκυρο.

Επεξ/σία από this.is.elia
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μετα τη μαντραπηδα σε παιδικο σταθμο για παρακαμψη ουρας κατα το launch, νεα ζουμερα καταφθανουν (ξανα) απο τη χωρα του Ανατελλοντος Ηλιου😂..

GPU tourism is a thing: Japan blocks RTX 5090 and 5080 sales to tourists amid global GPU chaos

https://www.techspot.com/news/107731-gpu-tourism-thing-japan-blocks-rtx-5090-5080.html

Επεξ/σία από kostiger
  • Haha 3
Δημοσ.
Μόλις τώρα, this.is.elia είπε

Έχει γίνει open-source το 32μπιτο physx, το SDK υπάρχει ήδη στο github οπότε είναι θέμα χρόνο να βγάλει κάποιο τσακάλι Blackwell patch για τις παλιές εφαρμογές που το χρειάζονται.

Τώρα για ουσιαστική αναβάθμιση, σκάσε κάτι παραπάνω και πήγαινε σε 4090. Να πας σε 5080 από 4080(s) είναι εντελώς άκυρο.

Μακαρι να το φτιαξουν το physx αλλιως και μια 710 στο 40αρι θα κανει τη δουλεια της απλα για το accelerate. 4090 νεες δεν υπαρχουν και θελω πολυ και το MFG πρακτικα αυτο ειναι το μικροβιο το τυρακι που λεμε για να παω σε 5000 το raster meh τα 5fps δεν κανουν διαφορα. Βλεπω και κατι UV/OC στο reddit να δω τι γινεται με αυτο μιας και οπως παντα ριχνω γερο σκαλισμα γιατι τα 340watt εδω μου καθονται απο τα 210 που εχω τωρα την καρτα. 

Δημοσ.

Νεοι επισημοι οδηγοι απο Nvidia 576.28, τους καρφωσα επιτοπου.

Πρωτη εντυπωση χαμηλοτερα ρολογια και χαμηλοτερη καταναλωση σε idle.

23.8w σε idle δεν ειχε ποτε η 5080 Aorus Master.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, Arkin είπε

Μακαρι να το φτιαξουν το physx αλλιως και μια 710 στο 40αρι θα κανει τη δουλεια της απλα για το accelerate. 4090 νεες δεν υπαρχουν και θελω πολυ και το MFG πρακτικα αυτο ειναι το μικροβιο το τυρακι που λεμε για να παω σε 5000 το raster meh τα 5fps δεν κανουν διαφορα. Βλεπω και κατι UV/OC στο reddit να δω τι γινεται με αυτο μιας και οπως παντα ριχνω γερο σκαλισμα γιατι τα 340watt εδω μου καθονται απο τα 210 που εχω τωρα την καρτα. 

Πανω κατω ιδια ειναι η καταναλωση της 5080 και της 4080 ,αλλου ειναι  πανω η μια αλλου η αλλη. Το mfg για το monitor σου ειναι ψιλο αχρηστο feature. Διαφορα αξια σημασιας δεν θα δεις στα περισσοτερα παιχνιδια στοκ vs στοκ. Σε μερικα μπορει να δεις ενα 15% και σε αλλα απο 8% εως και σχεδον καθολου.  Η αλλαγη για πανω απο 200 ευρω διαφορα στα λεφτα δεν αξιζει και αυτα με βαρια καρδια.

Το καλο στην 5080 ειναι οτι μπορεις να παρεις ενα 10% απο oc.

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 2
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Πανω κατω ιδια ειναι η καταναλωση της 5080 και της 4080 ,αλλου ειναι  πανω η μια αλλου η αλλη. Το mfg για το monitor σου ειναι ψιλο αχρηστο feature. Διαφορα αξια σημασιας δεν θα δεις στα περισσοτερα παιχνιδια στοκ vs στοκ. Σε μερικα μπορει να δεις ενα 15% και σε αλλα απο 8% εως και σχεδον καθολου.  Η αλλαγη για πανω απο 200 ευρω διαφορα στα λεφτα δεν αξιζει και αυτα με βαρια καρδια.

Το καλο στην 5080 ειναι οτι μπορεις να παρεις ενα 10% απο oc.

Ναι κυριως πιστευω θα βοηθησει σε κατι wukong γενικα path tracing που απο τα 80 να παει στα 100+ με ιδιο latency μιας και δεν θα κοβει το monitor που ειναι 165hz. Στο 90% ειμαι 120+fps εκει ειναι αχρηστο. Τη διαφορα την ξερω το OC εχει ενδιαφερον που σηκωνει πολυ και πυρηνας και μνημες απλα δεν ξερω μεχρι ποσο μπορω να πεσω αναλογικα σε ρευμα γιατι και την 4080s αν την κοπανησω θα κρατησει 3000 συχνοτητα στα παιχνιδια που δεν ειναι power limited. Για το physx με μια 710 θα γινει η δουλεια. Η διαφορα μου ειναι 70 ευρω για την μεταβαση συν την 710 οποτε η ζυγαρια γερνει προς την πωληση. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Θες να μου πεις ποιοι "πρασινοφρουροι" πηγαν απο Nvidia σε AMD γιατι σχεδον το μισο lineup των 4000 ειναι καλυτερο απο 9070/9070xt. 

Απο 3 καρτες ειναι γρηγορότερη σε αμεση συγκριση. Οσοι πρασινοι καναν skip την 4000 και τελικα ειδαν ανυπαρκτες 5000 ειδικα στην αρχή πήγαν σε amd γιαυτο και οι τιμές εκει που δεν θα επρεπε να ειναι. 

Ολες οι μεταβασεις που ανεφερες ειναι fail, όπως και αυτη που συζητάμε αυτή τη στιγμή, απλά εχεις κολλήσει και παίρνεις πολύ σοβαρα τον ρόλο του δικηγόρου του πέτσα και δεν καταλαβαινεις τι ωθησε τον κόσμο να κανει αυτά τα αστεία sidegrade. Όπως και να εχει, με αριθμούς πιάτσας η συγκεκριμένη μεταβαση ειναι άτοπη, και μόνο υπο ειδικές συνθήκες ψιλοτρώγεται.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...