nikos5800 Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε Στα 3nm θα μπορούσε να δώσει καλό ποσοστό αλλά αν δεν νιώσει πίεση από AMD high-end κάρτα δεν..Πάλι software upgrade θα πληρώνεις. Ναι άνετα θα μπορεί να δώσει μεγάλες επιδόσεις αν διατηρήσει το ίδιο μεγάλο die size στα 3νμ,αλλά το κόστος παραγωγής θα είναι μεγάλο και οι τιμές ακόμα πιο ακριβές. Μπορεί να πάνε πιο χαλαρά,να βγάλει μικρά die size στα 500mm την ρτχ 6090 με λογική κατανάλωση και όχι τα 600 watt που ζητά η 5090,σε αυτήν την περίπτωση δεν περιμένω μεγαλη αύξηση στις επιδόσεις. Επεξ/σία 7 Μαϊου από nikos5800
d4ydr33m3r Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου 11 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε Στα 3nm θα μπορούσε να δώσει καλό ποσοστό αλλά αν δεν νιώσει πίεση από AMD high-end κάρτα δεν..Πάλι software upgrade θα πληρώνεις. Στα 3nm μπορει ναι υπαρχει headroom.. Βεβαια λεμε για επιδοσεις αλλα ξεχναμε οτι φτασαμε να βλεπουμε 600w να βαρανε με o/c οι 5090 και να ειναι και p/limited.. γελανε και τα πομολα.. (Εχω ριξει ενα curve για να παιζω κανα 70-90w πιο κατω να κρατιεται απλα σε μια λογικη κατασταση το ζητημα γιατι εχει παραγινει..) Αρα εξισου σημαντικος παραγοντας ειναι να εξισορροπησουν οι επιδοσεις με ενα πολυ καλο efficiency.. Ας ελπισουμε οτι οι φημες για την επομενη high end γενια της AMD εχουν βαση και θα υπαρξει ανταγωνισμος 4 λεπτά πριν, nikos5800 είπε Ναι άνετα θα μπορεί να δώσει μεγάλες επιδόσεις αν διατηρήσει το ίδιο μεγάλο die size στα 3νμ,αλλά το κόστος παραγωγής θα είναι μεγάλο και οι τιμές ακόμα πιο ακριβές. Μπορεί να πάνε πιο χαλαρά,να βγάλει μικρά die size στα 500mm την ρτχ 6090 με λογική κατανάλωση και όχι τα 600 watt που ζητά η 5090,σε αυτήν την περίπτωση δεν περιμένω μεγαλη αύξηση στις επιδόσεις. Συμφωνω πρεπει να εξισορροπησει σε perf/watt, η AMD ουτως ή αλλως εχει να κανει catch up θελει ενα μικρο miracle για να πιασει την 6090 με την υπαρχουσα κατασταση, οποτε και ενα 40% να δωσει η 6090 με μια καταναλωση σε επιπεδα 4090 ας πουμε ή λιγο πιο κατω θα ειναι μια χαρα.. 2
nikos5800 Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου 2 λεπτά πριν, d4ydr33m3r είπε Στα 3nm μπορει ναι υπαρχει headroom.. Βεβαια λεμε για επιδοσεις αλλα ξεχναμε οτι φτασαμε να βλεπουμε 600w να βαρανε με o/c οι 5090 και να ειναι και p/limited.. γελανε και τα πομολα.. (Εχω ριξει ενα curve για να παιζω κανα 70-90w πιο κατω να κρατιεται απλα σε μια λογικη κατασταση το ζητημα γιατι εχει παραγινει..) Αρα εξισου σημαντικος παραγοντας ειναι να εξισορροπησουν οι επιδοσεις με ενα πολυ καλο efficiency.. Ας ελπισουμε οτι οι φημες για την επομενη high end γενια της AMD εχουν βαση και θα υπαρξει ανταγωνισμος Έτσι ακριβώς,δεν είναι μόνο τα 600watt αλλά και το τεράστιο die size των 750mm για να πάρει ένα +30% από την 4090 1
Arkin Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου 3 ώρες πριν, BabisTs είπε Στο wukong που αναφέρεσαι πόσα watt τραβάς με το μαμά zotac? Stock τελείως ακόμα δεν έχω δοκιμάσει. Σε max oc με 105% power είδα μέχρι 350. Με το uv στα 2800 από 230 μέχρι 260 είδα.
Psycho_Warhead Δημοσ. 7 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 7 Μαϊου Τα 600W μάλλον ήρθαν για να μείνουν, δε νομίζω να τα ρίξουν. Κατά τα άλλα ούτε η RTX 6000 Pro έχει καλύτερο connector(με load balance etc), σχεδόν 10.000 ευρώ κάρτα..Άρα μπορεί κανείς να πει ότι δεν σέβεται ούτε τον επαγγελματία.
thanosAIAS Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου Στις 5/5/2025 στις 1:29 ΜΜ, Arkin είπε Πολυ ωραια πραγματα. Hogwarts Legacy 3x FG εριξα ενα γερο UV οπως κανω παντα + OC κραταει 2857 συχνοτητα και +2000 μνημες στα 17000 me 0.865 ρευματακι και peakarei στα 190-200watt στο Hogwarts τουλαχιστον. Hogsmade max ολα απο 140fps μεχρι 160 που εχω cap. Δεν περιμενα τοσο κρυα την καρτα αλλα το UV κανει θαυματα συν οτι το χαμηλο gpu usage στο hogsmade δινει γερο BN απο 14600KF. Δευτερη zotac μετα την 4070ti με μηδεν coin whine απο οτι βλεπω μια ακομα εταιρια που φαινεται διαχρονικα να μην εχουν coil whine οι καρτες της. Κάνει διαφορά το mfg στο vrr flicker των oled?
Arkin Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου 15 λεπτά πριν, thanosAIAS είπε Κάνει διαφορά το mfg στο vrr flicker των oled? Flicker βλεπω μονο στα loading screens που πηγαίνουν τα fps στο 0 σε gaming δεν έχω δει ποτέ vrr flicker είτε σκοτεινές είτε φωτεινές σκηνές. Και 2 φορές σε κάποιες σκηνές σε 2 ταινίες είχα δει αλλά έχει πάρα πολύ καιρό. Μην το φοβάσαι καθόλου το vrr flicker και στα loading screens είχα και στο VA flicker δεν είναι θέμα των oled. 1
akoinonitos Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου 1 ώρα πριν, Arkin είπε Flicker βλεπω μονο στα loading screens που πηγαίνουν τα fps στο 0 σε gaming δεν έχω δει ποτέ vrr flicker είτε σκοτεινές είτε φωτεινές σκηνές. Και 2 φορές σε κάποιες σκηνές σε 2 ταινίες είχα δει αλλά έχει πάρα πολύ καιρό. Μην το φοβάσαι καθόλου το vrr flicker και στα loading screens είχα και στο VA flicker δεν είναι θέμα των oled. Aυτο το εχεις on?
akoinonitos Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, Arkin είπε Εννοειται Αυτο προκαλει flickering και δεν βοηθαει σε τπτ ,δεν ειναι Gsync certified το μονιτορ σου δεν υπαρχει λογος να το εχεις On μονο προβληματα δημιουργει Επεξ/σία 7 Μαϊου από akoinonitos 2
just_a_dude Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου 7 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Αυτο προκαλει flickering και δεν βοηθαει σε τπτ ,δεν ειναι Gsync certified το μονιτορ σου δεν υπαρχει λογος να το εχεις On μονο προβληματα δημιουργει Εμένα δεν λέει ότι δεν είναι certified. Εμ, έτσι είναι. Αψογο woled 1
akoinonitos Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, just_a_dude είπε Εμένα δεν λέει ότι δεν είναι certified. Εμ, έτσι είναι. Αψογο woled Kαι που ειναι certified κατι κερδισες απο flickering εσυ πως πας ? Επεξ/σία 7 Μαϊου από akoinonitos
just_a_dude Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου 7 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Kαι που ειναι certified κατι κερδισες απο flickering εσυ πως πας ? Κερδίζω την εύνοια και την εμπιστοσύνη του Jensen μας. Τίποτα. Μόνο στα loading screens. 1 1
akoinonitos Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, just_a_dude είπε Κερδίζω την εύνοια και την εμπιστοσύνη του Jensen μας. Τίποτα. Μόνο στα loading screens. Εμ ειδες εγω που το εχω Off δεν εχω πουθενα ,κατσε με την πετσινη ευνοια Κανε δοκιμη ,βαλτο off και δες αν εχεις Επεξ/σία 7 Μαϊου από akoinonitos 1
Arkin Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου 2 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Εμ ειδες εγω που το εχω Off δεν εχω πουθενα ,κατσε με την πετσινη ευνοια Κανε δοκιμη ,βαλτο off και δες αν εχεις Να σου πω την αληθεια μονο τα παρακατω ειχα πειραξει απο το nvidia app εκεινο που με εδειξες ηταν απο την αρχη στο on. Flickering μονο στα loading screens ομως πουθενα αλλου. Εφοσον αναφερεις οτι με κλειστο θα σταματησει και απο εκει θα το κλεισω αμεσα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα