akoinonitos Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, just_a_dude είπε Flickering στα loading screens είχα και με την 7900ΧΤ. Είναι θέμα oled αυτό. ηθελες τηλεοραση γιαυτο πες μου ποιο game θες να σου ανεβασω ? Επεξ/σία 7 Μαϊου από akoinonitos 1
Arkin Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου 2 λεπτά πριν, just_a_dude είπε Flickering στα loading screens είχα και με την 7900ΧΤ. Είναι θέμα oled αυτό. Ναι δεν ειναι θεμα nvidia και ειχα και στο va μονο στο παλιο ips δεν ειχα καθολου. Καλα πρακτικα δεν ειναι θεμα αυτο με τα loading screens των 1-2 δευτερολεπτων πια και παλι δεν εχουν ολα. In game δεν εχω δει ποτε παντως και απο ταινιες καποτε σε κανα 2 απο τοτε τιποτα. Πολυ κακο για το τιποτα το vrr flicker την oled τιποτα δεν μπορει να την ξεπερασει. 1
akoinonitos Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου 7 λεπτά πριν, chrisde είπε Υγ) Καλά ρε έχετε hdr συνέχεια ανοιχτό; ναι γτ ?
just_a_dude Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου 7 λεπτά πριν, chrisde είπε Μπορεί να είναι ανάλογα την οθόνη/tv. Καταρχάς αυτά τα δυο είναι το ίδιο: και σε εμένα μου απενεργοποιούν το gsync. Δεν έχω θέματα flickering βέβαια, πολύ σπάνια σε loading screens που δεν με απασχολεί καν. Υγ) Καλά ρε έχετε hdr συνέχεια ανοιχτό; Ναι αλλά την φωτεινότητα τέρμα κάτω για τα SDR content 1
just_a_dude Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου 1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε ηθελες τηλεοραση γιαυτο πες μου ποιο game θες να σου ανεβασω ? Τι game; Δεν κατάλαβα
Arkin Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου 1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε ναι γτ ? Σε SDR περιεχομενο αν εχεις ανοιχτο HDR ριχνει το gamma και ξεθωριαζει η εικονα. Υπαρχει fix το οποιο σε HDR βαζει fix το gamma εκει που πρεπει σε sdr περιεχομενο αλλα χαλαει το HDR περιεχομενο οποτε δεν ειναι σωστο. SDR με P3 το εχω μονιμα εγω σε ταινιες/σειρες γυρναει μονο του μεσω MPC σε HDR 1000 η οθονη και παιχνιδια παντα SDR μιας και με HDR τα screenshots δειχνουν χαλια σε SDR οποτε deal breaker για την ωρα. Σε amd ξερω οτι HDR σε SDR και το αναποδο γινεται αμεσα ενω οι nvidia εχουν ακομα το θεμα οτι θελει η οθονη 1-2 δευτερολεπτα για να γυρισει οποτε δεν ειναι viable solution ακομα. 1
akoinonitos Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, just_a_dude είπε Τι game; Δεν κατάλαβα για loading screen με flickering ρε 11 λεπτά πριν, Arkin είπε Σε SDR περιεχομενο αν εχεις ανοιχτο HDR ριχνει το gamma και ξεθωριαζει η εικονα. Υπαρχει fix το οποιο σε HDR βαζει fix το gamma εκει που πρεπει σε sdr περιεχομενο αλλα χαλαει το HDR περιεχομενο οποτε δεν ειναι σωστο. SDR με P3 το εχω μονιμα εγω σε ταινιες/σειρες γυρναει μονο του μεσω MPC σε HDR 1000 η οθονη και παιχνιδια παντα SDR μιας και με HDR τα screenshots δειχνουν χαλια σε SDR οποτε deal breaker για την ωρα. Σε amd ξερω οτι HDR σε SDR και το αναποδο γινεται αμεσα ενω οι nvidia εχουν ακομα το θεμα οτι θελει η οθονη 1-2 δευτερολεπτα για να γυρισει οποτε δεν ειναι viable solution ακομα. Το διαβασα και στο reddit απο εναν αλλο αυτο σε συζητηση για firmware update του μονιτορ και ρωταγε αν το update διορθωσε το χαμηλο gama σε sdr. Προφανως εχετε καταλαβει καποια πραγματα λαθος. Για να το πει καποιος αυτο δεν γνωριζει περι accuracy. Βαλε creators mode -> srgb που ειναι calibrated για accuracy. Δες τα χρωματα σε κατι συγκεκριμενο σε sdr content και μετα βαλε hdr οποιο mode θες και ξανα δες τα χρωματα στο ιδιο sdr content και πες μου αν βλεπεις διαφορα. Επεξ/σία 7 Μαϊου από akoinonitos 1
Arkin Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου Τι τρελο boost εδωσε στο Half Life 2 RTX η 5080 εναντι της 4080s? Κοντα 50% πανω με 2x FG και στα 2. Γιατι δεν βλεπουμε κατι αναλογο και σε παιχνιδια οπως wukong/alan wake 2? Επισης εριξα ακομα λιγο το UV στα 850 volt με 2850 συχνοτητα σε in game ειναι 845/2835. Στα 840volt με ιδιο core κρασαρει οποτε καπου εκει ειναι το οριο της. Not bad για 245watt που peakarei στα πιο βαρια σημεια οπως το HL2 RTX. Eδω απο 4080s οταν ειχα παιξει Και εδω απο 5080 στο ιδιο ακριβως σημειο. 1
chrisde Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, akoinonitos είπε για loading screen με flickering ρε Το διαβασα και στο reddit απο εναν αλλο αυτο σε συζητηση για firmware update του μονιτορ και ρωταγε αν το update διορθωσε το χαμηλο gama σε sdr. Προφανως εχετε καταλαβει καποια πραγματα λαθος. Για να το πει καποιος αυτο δεν γνωριζει περι accuracy. Βαλε creators mode -> srgb που ειναι calibrated για accuracy. Δες τα χρωματα σε κατι συγκεκριμενο σε sdr content και μετα βαλε hdr οποιο mode θες και ξανα δες τα χρωματα στο ιδιο sdr content και πες μου αν βλεπεις διαφορα. Τι σχέση έχει αυτό με το monitor; Αυτό που σου λέει είναι θέμα των windows. https://github.com/dylanraga/win11hdr-srgb-to-gamma2.2-icm Αν στο monitor σας υπάρχει επιλογή που το ισορροπεί αυτό δεν το γνωρίζω στα περισσότερα δεν υπάρχει πάντως. Πέρα από το λάθος gamma το μόνιμο hdr κουράζει και γενικά δεν ενδείκνυται για non hdr περιεχόμενο πλην ορισμένων εξαιρέσεων. Από κει και πέρα περί ορέξεως... Υγ) Ξαναβάλε το παλιό σου avatar, σου ταίριαζε περισσότερο Επεξ/σία 7 Μαϊου από chrisde
JOHNX2 Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου (επεξεργασμένο) Λετε να την παρουμε μασχαλη ? 5080 Aorus Master κανονικοτατα οριζοντια τοποθετημενη. Επεξ/σία 7 Μαϊου από JOHNX2 2 1
akoinonitos Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, chrisde είπε Τι σχέση έχει αυτό με το monitor; Αυτό που σου λέει είναι θέμα των windows. https://github.com/dylanraga/win11hdr-srgb-to-gamma2.2-icm Αν στο monitor σας υπάρχει επιλογή που το ισορροπεί αυτό δεν το γνωρίζω στα περισσότερα δεν υπάρχει πάντως. Πέρα από το λάθος gamma το μόνιμο hdr κουράζει και γενικά δεν ενδείκνυται για non hdr περιεχόμενο πλην ορισμένων εξαιρέσεων. Από κει και πέρα περί ορέξεως... Υγ) Ξαναβάλε το παλιό σου avatar, σου ταίριαζε περισσότερο Δεν καταλαβες μαλλον τι λεω στον αρκιν. Προσωπικα δεν με κουραζει καθολου ,εχω τον slider για το sdr στο ελαχιστο και δεν ενοχλει πουθενα. Το λαθος gamma ποιο ειναι? Ποιο ειναι το σωστο gamma ? ποσο πεφτει το gamma? Μια πηγη που μπορουμε να δουμε ποιος το λεει και τι λεει γτ ετσι γενικα και αοριστα δεν μπορω να καταλαβω το προβλημα που λετε οτι υπαρχει. Στο δικο μου μονιτορ τουλαχιστον οτι βλεπω με calibrated srgb mode βλεπω και σε sdr με hdr on. Αμα εχεις ορεξη βαλε λινκ να διαβασω για το προβλημα που λετε. Επεξ/σία 7 Μαϊου από akoinonitos
chrisde Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου (επεξεργασμένο) Το link που σου έβαλα τα εξηγεί. Το σωστό gamma είναι αυτό που δεν έχεις ούτε raised ούτε crashed black. Simple as that. Προσωπικά έχω φτιάξει δυο shortcuts στο start menu, με το ένα ενεργοποιώ το fix του link και με το άλλο το απενεργοποιώ, με έχει βολέψει. Προφανώς μπορείς να παίξεις και με keyboard shortcuts. Υγ) Επειδή είμαστε όμως τελέιως off topic, καλύτερα να μην συνεχίσουμε εδώ. Επεξ/σία 7 Μαϊου από chrisde
akoinonitos Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, chrisde είπε Το link που σου έβαλα τα εξηγεί. Το σωστό gamma είναι αυτό που δεν έχεις ούτε raised ούτε crashed black. Simple as that. Spoiler Τωρα το διαβασα. Να ρωτησω εγω λοιπον ,οι εφαρμογες που εχετε στο pc σε τι color space ειναι? rec709 η srgb? Ποιο color space χρησιμοποιειται για να υπαρχει σωστη χρωματικη απεικονιση απο ολα τα μονιτορς? Πως ξερετε σε τι color space ειναι ας πουμε ενα παιχνιδι φτιαγμενο. Το srgb τι gamma εχει? Το calibration ενος monitor για srgb σε τι gamma γινεται? Το σωστο gamma σχετιζεται και με το color space που βρισκεσαι ,δεν ειναι τοσο απλα οσο τα λες και επισης το αν εχεις κρασαρισμενα μαυρα εξαρταται απο το ποσο σωστα ειναι καλιμπραρισμενο το μονιτορ . Κανενα λαθος δεν υπαρχει και σωστα τα windows βαζουν srgb color space. Τωρα αν δεν αρεσει σε καποιους και θελουν περισσοτερο κορεσμενα χρωματα απλα το κλεινουν και βαζουν οτι γουσταρουν. Επεξ/σία 7 Μαϊου από akoinonitos
chek2fire Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου 51 λεπτά πριν, JOHNX2 είπε Λετε να την παρουμε μασχαλη ? 5080 Aorus Master κανονικοτατα οριζοντια τοποθετημενη. οι της gigabyte λένε ότι ειναι μόνο αισθητικό το πρόβλημα https://videocardz.com/newz/gigabyte-reputation-melts-alongside-thermal-gel-more-cases-of-rtx-50-gel-spill-issue
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα