Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 13,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Aν δεν ανοίξουν μαζικά fabs σε Ευρώπη-Αμερική, θα υπάρξει ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα.

Αντικειμενικά δεν έχουν κανένα λόγο να θυσιάζουν μυαλά και χρόνο για gaming προϊόντα πλέον. Ότι περισσεύει θα παίρνουμε (από όλους τους, δεν έχει να κάνει μόνο με την πράσινη), σε ότι τιμές μας τα πλασάρουν, και θα λέμε κι ευχαριστώ.

Ότι σχεδιάζεται είτε σε λογική "GPGPU" είτε σε "AI accel" θα είναι και απλά θα κάθεται πάνω του το εκάστοτε sw (εδώ που τα λέμε είναι και λογικό αυτό).

Από τη στιγμή που έχουμε μπει για τα καλά σε sw λογικές στα πάντα, έτσι θα πάει η ιστορία. Η μεταβατική περίοδος είναι το μεγάλο θέμα, εδώ που βρισκόμαστε τώρα, μέχρι να προσαρμοστούμε όλοι.

Ας πάει στα 3nm, ας πάει σε γραφένιο, ας πάει σε "κβαντικούς", ας πάει σε ότι θέλει...δεν θα ξοδεύουν πεπερασμένους πόρους για "μικιμάο".

Να πουμε την αλήθεια και εμείς σαν gamers έχουμε φτάσει σε ένα επίπεδο που όλο ζητάμε ενώ ήδη τουλάχιστον στα γραφικά τα σαγόνια είναι στο πάτωμα από θέμα φωτορεαλισμου πέρα από το smoothness που ζητάμε 200fps και τρελές αναλύσεις. Κάπου πηγε και έπιασε peak το όλο τρελό jump κάθε 2 χρόνια ειμαστε σε ένα σημείο που το 95% τουλάχιστον των παιχνιδιών παίζονται αψογα από καρτες 200 ευρώ και πάνω. 

Ποτέ να μην ξανά αγοράσω κάρτα τα περίπου 1500 παιχνίδια που έχω αγοράσει έχω να παίζω μέχρι τα 100 μου και για ακόμα 10 ζωές τα οποία όλα τρέχουν με 150 και 200fps με max με την κάρτα που έχω. Γιατί ζητάμε παραπάνω είναι το θέμα? Το ρίχνω καθαρά στο μικρόβιο και στην σημερινή κοινωνία του καταναλωστε καταναλωστε και ποτέ μην είστε ευχαριστημένοι.

Κάποτε εποχές 1996 2000 με ένα snes ένα n64 και κυριολεκτικά 5 παιχνίδια είμασταν ευτυχισμένοι. Τι και αν ήταν 480p η ανάλυση τι και αν ήταν 25 τα hertz τι και αν τα γραφικά ήταν αρχαία. Εγώ τα θυμάμαι σαν 4Κ 500hz αθώα όμορφα χρονια έπαιζες το ίδιο παιχνίδι 10000 φορές και όμως απλά ήσουν με το χαμόγελο? 

Σήμερα? Ανοίγω steam κάνω ενα scrolling στις ατελείωτες συλλογές και τελος. 

Σίγουρα ένα 90% είναι έτσι όπως ακριβώς τα λέω. Και το ίδιο συμβαίνει και στη σημερινη γενιά παιδια 5 15 χρόνων. Έχουν 1000 παιχνίδια από μωρά και δεν παίζουν τίποτα όλο θέλουν και άλλα και άλλα και στα 10 έχει χαθεί τελείως η αθωότητα. Καταραμένη κοινωνία η απλά νοσταλγία? Τροφή για σκέψη το παραπάνω ποστ. 

54 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Aν δεν ανοίξουν μαζικά fabs σε Ευρώπη-Αμερική, θα υπάρξει ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα.

Αντικειμενικά δεν έχουν κανένα λόγο να θυσιάζουν μυαλά και χρόνο για gaming προϊόντα πλέον. Ότι περισσεύει θα παίρνουμε (από όλους τους, δεν έχει να κάνει μόνο με την πράσινη), σε ότι τιμές μας τα πλασάρουν, και θα λέμε κι ευχαριστώ.

Ότι σχεδιάζεται είτε σε λογική "GPGPU" είτε σε "AI accel" θα είναι και απλά θα κάθεται πάνω του το εκάστοτε sw (εδώ που τα λέμε είναι και λογικό αυτό).

Από τη στιγμή που έχουμε μπει για τα καλά σε sw λογικές στα πάντα, έτσι θα πάει η ιστορία. Η μεταβατική περίοδος είναι το μεγάλο θέμα, εδώ που βρισκόμαστε τώρα, μέχρι να προσαρμοστούμε όλοι.

Ας πάει στα 3nm, ας πάει σε γραφένιο, ας πάει σε "κβαντικούς", ας πάει σε ότι θέλει...δεν θα ξοδεύουν πεπερασμένους πόρους για "μικιμάο".

Να πουμε την αλήθεια και εμείς σαν gamers έχουμε φτάσει σε ένα επίπεδο που όλο ζητάμε ενώ ήδη τουλάχιστον στα γραφικά τα σαγόνια είναι στο πάτωμα από θέμα φωτορεαλισμου πέρα από το smoothness που ζητάμε 200fps και τρελές αναλύσεις. Κάπου πηγε και έπιασε peak το όλο τρελό jump κάθε 2 χρόνια ειμαστε σε ένα σημείο που το 95% τουλάχιστον των παιχνιδιών παίζονται αψογα από καρτες 200 ευρώ και πάνω. 

Ποτέ να μην ξανά αγοράσω κάρτα τα περίπου 1500 παιχνίδια που έχω αγοράσει έχω να παίζω μέχρι τα 100 μου και για ακόμα 10 ζωές τα οποία όλα τρέχουν με 150 και 200fps με max με την κάρτα που έχω. Γιατί ζητάμε παραπάνω είναι το θέμα? Το ρίχνω καθαρά στο μικρόβιο και στην σημερινή κοινωνία του καταναλωστε καταναλωστε και ποτέ μην είστε ευχαριστημένοι.

Κάποτε εποχές 1996 2000 με ένα snes ένα n64 και κυριολεκτικά 5 παιχνίδια είμασταν ευτυχισμένοι. Τι και αν ήταν 480p η ανάλυση τι και αν ήταν 25 τα hertz τι και αν τα γραφικά ήταν αρχαία. Εγώ τα θυμάμαι σαν 4Κ 500hz αθώα όμορφα χρονια έπαιζες το ίδιο παιχνίδι 10000 φορές και όμως απλά ήσουν με το χαμόγελο? 

Σίγουρα ένα 90% είναι έτσι όπως ακριβώς τα λέω. Και το ίδιο συμβαίνει και στη σημερινη γενιά παιδια 5 15 χρόνων. Έχουν 1000 παιχνίδια από μωρά και δεν παίζουν τίποτα όλο θέλουν και άλλα και άλλα και στα 10 έχει χαθεί τελείως η αθωότητα. Καταραμένη κοινωνία η απλά νοσταλγία? Τροφή για σκέψη το παραπάνω ποστ. 

• Like 3
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Arkin είπε

Καλά εντάξει παλιά είχες ένα γρήγορο άλογο και ήσουν πρώτη μούρη στο Καβούρι, τώρα έχεις Polo και γκρινιάζεις που δεν είναι Θωρακισμένη Μερσεντέ και ας μην το ονειρεύτηκες ποτέ:P.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, chrisde είπε

Καλά εντάξει παλιά είχες ένα γρήγορο άλογο και ήσουν πρώτη μούρη στο Καβούρι, τώρα έχεις Polo και γκρινιάζεις που δεν είναι Θωρακισμένη Μερσεντέ και ας μην το ονειρεύτηκες ποτέ:P.

Κάπου έχουμε χάσει την ουσία αυτό είναι το point μου. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Arkin είπε

Κάπου έχουμε χάσει την ουσία αυτό είναι το point μου. 

Καλά αυτό ισχύει γενικά στην σύγχρονη κοινωνία ακόμα και στα αυτοκίνητα για παράδειγμα που σου ανέφερα για χαβαλέ.

Αλλά ναι ότι υπάρχει θέμα γενικώς, υπάρχει.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, 33Bird33 είπε

Τώρα που το θυμήθηκα η AW2723DF που έχω είναι g synch compatible αλλά στο  Nvidia control panel λέει selected display not validated as G Sync compatible. 

Δε το έχω κάνει tick

Δες αν εχει κανενα firmware update, αν λεει οτι ειναι compatible θα επρεπε και στο control panel να τη λεει compatible.
Eμενα το δειχνει κανονικα το G3223Q,

Screenshot_17.jpg

Επεξ/σία από BlurayMoviesGreece
  • Like 1
Δημοσ.

Ήρθε! Μακράν ότι πιο θηρίο έχω πιάσει σε gpu ever, τι μέγεθος έχουν φτάσει!

Εγκατάσταση από αύριο λογικά.

RTX 3070 thank you for you service, time to rest.

IMG_20250509_143326.jpg

• Like 25
  • Thanks 2
Δημοσ.
12 ώρες πριν, @topos είπε

Rumors για 5080 super με 24gb κ 5070 super με 18gb vram για μέσα στο 2025

Link

Αν βγουν θα ναι τίμιοτατη η 5070 και με "άπλα" η 5080.

Τι έγινε Πέτσινε? Σφίξανε τα γάλατα? Βεντούζα από την Λίζα? 😂

• Haha 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Fulgore είπε

Η Λίζα δεν έχει καμία κάρτα να κοντράρει την 5080, πόσο μάλλον μια 5080Super.

Μετά πηγαίνουμε σε εσωτερικό ανταγωνισμό οπότε κάτι είναι και αυτό. Μπορεί να δώσει 5080s στα 1099 δολλαρια η 1199 με επιδόσεις 4090 και 24gb vram δεν θα ειναι άσχημα. Η 5070ti super βέβαια θα είναι μια 5080 με 18gb vram τι msrp να την βάλουν αυτήν. 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Fulgore είπε

Η Λίζα δεν έχει καμία κάρτα να κοντράρει την 5080, πόσο μάλλον μια 5080Super.

Η 5070 super με 18gb vram τι θα εξυπηρετεί τότε?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, music_lover είπε

Η 5070 super με 18gb vram τι θα εξυπηρετεί τότε?

Θα εχει ψοφησει πρωτα ο πυρηνας πριν χρειαστουν τοσα gb vram με την 5070 super. Καλυτερα τουλαχιστον απο 5060ti με 16gb vram που δεν θα χρειαστουν ποτε και πουθενα σε gaming. 

Δημοσ.
1 hour ago, Arkin said:

Μετά πηγαίνουμε σε εσωτερικό ανταγωνισμό οπότε κάτι είναι και αυτό. Μπορεί να δώσει 5080s στα 1099 δολλαρια η 1199 με επιδόσεις 4090 και 24gb vram δεν θα ειναι άσχημα. Η 5070ti super βέβαια θα είναι μια 5080 με 18gb vram τι msrp να την βάλουν αυτήν. 

Λόγο διαύλου δεν μπορεί να βγει 5070ti super με 18gb vram.Ειτε μένει στα 16 είτε θα πάει στα 24gb και αυτή.

Εκτιμώ πως η δεν θα βγει καθόλου 5070ti super, η θα βγει με 16gb.

Spoiler

Κάτι αντίστοιχο που είχε γίνει και με την 3060ti (8gb) και 3060(12gb) αλλά τότε είχαμε 2gb vram modules ενώ τώρα θα είναι 3gb.

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, @topos είπε

Λόγο διαύλου δεν μπορεί να βγει 5070ti super με 18gb vram.Ειτε μένει στα 16 είτε θα πάει στα 24gb και αυτή.

Εκτιμώ πως η δεν θα βγει καθόλου 5070ti super, η θα βγει με 16gb.

Απόκρυψη περιεχομένων

Κάτι αντίστοιχο που είχε γίνει και με την 3060ti (8gb) και 3060(12gb) αλλά τότε είχαμε 2gb vram modules ενώ τώρα θα είναι 3gb.

Ναι ηταν δικο μου λαθος το 5070ti super μετα ειδα οτι μιλαμε για 5070super η 5080super μονο και οχι 5070ti super. Δεν βγαινει οπως λες η 5070ti super με 256 bus στα 18 με τα 3gb modules. Οποτε ισως να μην βγαλουν καθολου 5070ti super φετος. Και η 5070super δεν μου καθετε με 18gb vram καρτα για 1440 θα ειναι που δεν εχουν πολυ νοημα τα 18. Τα 24 της 5080super μαζι με ενα ωραια uplift 15-20% και τα 24gb vram ομως θα ειναι λουκουμι και θα ειναι μια παρα πολυ σοβαρη εναλλακτικη για οσους εχουν 4090 και δεν θελουν να χασουν κυριως τα 24gb vram και θα παρουν και το MFG. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...