Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 13,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, just_a_dude είπε

Εγώ μιλάω με νούμερα από πραγματικό gameplay, όχι από τεστ των 5 λεπτών.

Kανονικο gameplay ειναι να υποθετεις οτι αυτος που αγορασε 5070 αντι για 5070Ti λογο χρηματων, θα παρει και ενα 4K monitor γιατι επεσαν οι τιμες στα 470€ για να παιξει 4Κ DLSS Perf+FG;
Kανονικο gameplay ειναι να εχεις 12αρα(και οχι 16αρα) και να δοκιμασεις 1440p DLSS Q αντι για 4Κ DLSS Perf+FG.
Με 5070 σε Raster 1440p εχει Αverage 92FPS με DLSS Q θα παει 115-120;
Γιατι να βαλεις FG;

Επεξ/σία από BlurayMoviesGreece
  • Haha 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είχα 4070 σε 1440p monitor και σε κάποια games, π.χ. forbidden west, με DLSS Quality και FG δεν έφτανε η vram σε κάποια σημεία. Αλλά τα reviews δεν το βλέπουν αυτό γιατί τεσταρουν για 5 λεπτά στην αρχή.

Γιατί να βάλω FG; Γιατί είναι feature της Nvidia. Γιατί μας τα πρήζει ο Jensen με το FG. Δηλαδή σου δίνει feature που δεν θα μπορείς να το βάλεις επειδή δεν φτάνει η μνήμη; Ξεφτίλα 

Επεξ/σία από just_a_dude
  • Like 8
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, just_a_dude είπε

Είχα 4070 σε 1440p monitor και σε κάποια games, π.χ. forbidden west, με DLSS Quality και FG δεν έφτανε η vram σε κάποια σημεία. Αλλά τα reviews δεν το βλέπουν αυτό γιατί τεσταρουν για 5 λεπτά στην αρχή.

Γιατί να βάλω FG; Γιατί είναι feature της Nvidia. Γιατί μας τα πρήζει ο Jensen με το FG. Δηλαδή σου δίνει feature που δεν θα μπορείς να το βάλεις επειδή δεν φτάνει η μνήμη; Ξεφτίλα 

Γιάννη πας σε 5080 χωρίς πολλά λόγια.Η περίμενεις supers εάν βγουν.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, just_a_dude είπε

Θα το βαλεις για να πας απο τα 65-70 στα 90FPS, αν εχεις 120FPS και βαζεις FG απλα επειδη υπαρχει και στο λεει o Jensen ειναι fail.
Σιγα το game που θελει πανω απο 120FPS ,ενα χαρακτηρα που περπαταει εχεις.

• Haha 4
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Θα το βαλεις για να πας απο τα 65-70 στα 90FPS, αν εχεις 120FPS και βαζεις FG απλα επειδη υπαρχει και στο λεει o Jensen ειναι fail.
Σιγα το game που θελει πανω απο 120FPS ,ενα χαρακτηρα που περπαταει εχεις.

Μη κόλλας στο συγκεκριμένο game. Γενικά το FG θέλει μνήμη, οπότε αν είσαι ίσα ίσα μπορεί με το που βάλεις FG να μην φτάνει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, just_a_dude είπε

Μη κόλλας στο συγκεκριμένο game. Γενικά το FG θέλει μνήμη, οπότε αν είσαι ίσα ίσα μπορεί με το που βάλεις FG να μην φτάνει.

Στη 4070 το προβλημα ηταν τα λιγα cuda cores που ειχαν σαν αποτελεσμα λιγα FPS.
Αν εσυ πχ εβγαζες 60FPS base εβαζες FG για να πας στα 80FPS.
Aυτος που ειχε 4070Ti και περισσοτερα cuda με την ιδια Vram ειχε base 80-90 (oσο εσυ με FG) και πολλες φορες δεν χρειαζοταν FG.
Στις 12αρες το μονο game που εχει θεμα σε 1440p ειναι το Indiana, το ιδιο θεμα εχει και στις 16αρες σε 4Κ, ειναι καθαρα θεμα game/unoptimized.
Δυστυχως οπως ειναι η κατασταση σημερα με τις GPu ,οτι πληρωνεις παιρνεις.
Αν εχεις απαιτησεις ολα δεξια πρεπει να εχεις και πορτοφολι ολα δεξια.
Αν παρεις μια gpu και κανεις συμβιβασμο στο πορτοφολι θα πρεπει να κανεις και στις απαιτησεις σου.
Το να συζηταμε ομως οτι ειναι καλυτερη λυση το 5070+4Κ monitor απο τη 5070Τi λιγο ξεφευγει.
600€(5070) +470€ (4Κ 144hz) = 1070€
850€ (5070Ti)
1100€ (5080)
Oποιος παρει 5070 κατα 99% εχει 1440p monitor και δεν ειναι για ανοιγματα.

• Haha 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, azazil1190 είπε

Ε τότε πας σε : 5090/4090 ηηηηη ps5 pro😆

Σε 8Κ monitor θα παει για να παιζει 8Κ DLSS Perf και μετα η 5080.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Σε 8Κ monitor θα παει για να παιζει 8Κ DLSS Perf και μετα η 5080.

Καταλαβαίνεις τι γράφει ο Γιάννης ή όχι; Προφανώς κι όποιος αγόρασε rtx 4000/5000 με 12gb vram γνωρίζει (ή θα έπρεπε να γνωρίζει) ότι θα κάνει κάποιες υποχωρήσεις όσον αφορά τα graphics settings.

Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι είναι λογικό να βλέπεις μια high end κάρτα (low to mid range μεταμφιεσμένη σε entry high end αλλά τέλος πάντων) να ζορίζεται τόσο νωρίς.

Κι εγώ έχω 4070s, κι ευτυχώς που παίζω παλιότερα παιχνίδια (συνεπώς δεν έχω θέμα με τη vram μέχρι τώρα), διότι θα μου την έδινε να έχω δώσει 600 τόσα ευρώ και να βλέπω την κάρτα να κάνει πετσινιές.

Τα υπόλοιπα τα οποία γράφεις στείλε τα στο pr department της πράσινης. 

Επεξ/σία από DEADLAZARUS
Typo+προσθήκη.
  • Like 8
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, DEADLAZARUS είπε

Καταλαβαίνεις τι γράφει ο Γιάννης ή όχι; Προφανώς κι όποιος αγόρασε rtx 4000/5000 με 12gb vram γνωρίζει (ή θα έπρεπε να γνωρίζει) ότι θα κάνει κάποιες υποχωρήσεις όσον αφορά τα graphics settings.

Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι είναι λογικό να βλέπεις μια high end κάρτα (low to mid range μεταμφιεσμένη σε entry high end αλλά τέλος πάντων) να ζορίζεται τόσο νωρίς.

Κι εγώ έχω 4070s, κι ευτυχώς που παίζω παλιότερα παιχνίδια (συνεπώς δεν έχω θέμα με τη vram μέχρι τώρα), διότι θα μου την έδινε να έχω δώσει 600 τόσα ευρώ και να βλέπω την κάρτα να κάνει πετσινιές.

Τα υπόλοιπα τα οποία γράφεις στείλε τα στο pr department της πράσινης. 

Το οτι οποιος θα παρει 5070 θα παρει και ενα 4Κ monitor παρεα το προσπερασες.
Απο εκει ξεκιναει η συζητηση.
Αυτος που κοιταει να παρει 5070 σκεφτεται ακομα και τα 600€ της καρτας, δεν κοιταει να παρει πακετο και 4Κ monitor των 470-500€ επειδη ο Γιαννης σε 1.5 χρονο πηρε μια 4070, μια 7900xt , μια 5070Ti και 1-2 monitors....
Αν ειχε 1000ικο θα κοιταζε 5070Ti, 5080 για 1440p και βλεπουμε αν και ποτε θα αγοραζε καινουριο monitor.

Aν λοιπον αυτος με τη 5070 παιξει 1440p DLSS Q ουτε θα ζοριστει ουτε θα εχει προβλημα με τα 12gb μια και το usage ειναι κοντα στα 9-10gb και τα FPS σε Raster 90+ Και σε DLSS Q 120+.

Κανενα xx70 δεν ηταν ποτε High End απο την εποχη που μπηκαν τα xx90 και τα Ti Super.

• Haha 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Το οτι οποιος θα παρει 5070 θα παρει και ενα 4Κ monitor παρεα το προσπερασες.
Απο εκει ξεκιναει η συζητηση.
Αυτος που κοιταει να παρει 5070 σκεφτεται ακομα και τα 600€ της καρτας, δεν κοιταει να παρει πακετο και 4Κ monitor επειδη ο Γιαννης σε 1.5 χρονο πηρε μια 4070, μια 7900xt , μια 5070Ti και 1-2 monitors....
Aν λοιπον αυτος με τη 5070 παιξει 1440p DLSS Q ουτε θα ζοριστει ουτε θα εχει προβλημα με τα 12gb μια και το usage ειναι κοντα στα 9-10gb και τα FPS σε Raster 90+ Και σε DLSS Q 120+.

Αφού σου είπα ότι και με την 4070 σε 1440p είχα θέμα με τα 12GB σε κάποια games ακόμη και με DLSS Quality 

Επεξ/σία από just_a_dude
  • Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, just_a_dude είπε

Αφού σου είπα ότι και με την 4070 σε 1440p είχα θέμα με τα 12GB σε κάποια games ακόμη και με DLSS Quality 

Η συζήτηση πάει κάπως έτσι:

john travolta GIF

• Haha 12

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...