Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, icenex είπε

Λες τοτε απο ενα μαγαζι στο σκρουτζ που ειχε μετρημενα στα δαχτυλα καποια κομματια?Αν δεν κανω λαθος δεν προλαβε κανεις απο το φορουμ να τσιμπησει μια.

Οσοι την εχουν λενε οτι το curved δεν ειναι πολυ...Σαν το τραγουδι της καλομοιρα κι ολο περιμενω ειμαι αλλα δεν βλεπω φως στο τουνελ.

Μια χαρα ειναι ή μηπως θα μεινω με 4070s για παντα? ασε που τωρα παιζω παλιοτερους τιτλους και ανετα σηκωνει τα 4κ η 4070s.

Κανένα πρόβλημα αν παιζεις παλιοτερους τίτλους

Η αναφορά μου ήταν σε 4k ανάλυση και 4070s, δηλαδή "θυσία" σε fps 

Προσωπικά θα πήγαινα πρώτα σε GPU (μια χαρά είναι η καρτα σου φίλε μου) και μετά σε display monitor

No flame at all 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, whiteman7 είπε

Κανένα πρόβλημα αν παιζεις παλιοτερους τίτλους

Η αναφορά μου ήταν σε 4k ανάλυση και 4070s, δηλαδή "θυσία" σε fps 

Προσωπικά θα πήγαινα πρώτα σε GPU (μια χαρά είναι η καρτα σου φίλε μου) και μετά σε display monitor

No flame at all 

Απο μονιτορ ομως εχω μεινει την δεδομενη στιγμη, αν δεις το προηγουμενο μου ποστ θα καταλαβεις.Περα απο αυτο αν παρω τετοιο μονιτορ θα "αναγκαστω" να παρω και καλυτερη καρτα ισως τσιμπησω καμια 5080s οταν με το καλο βγουν η μπορει να περιμενω την επομενη γενια αν δω οτι την παλευω με 4070s μιας κ οπως ειπα παιζω παλιοτερους τιτλους.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, icenex είπε

Απο μονιτορ ομως εχω μεινει την δεδομενη στιγμη, αν δεις το προηγουμενο μου ποστ θα καταλαβεις.Περα απο αυτο αν παρω τετοιο μονιτορ θα "αναγκαστω" να παρω και καλυτερη καρτα ισως τσιμπησω καμια 5080s οταν με το καλο βγουν η μπορει να περιμενω την επομενη γενια αν δω οτι την παλευω με 4070s μιας κ οπως ειπα παιζω παλιοτερους τιτλους.

Συγνωμη φίλε μου δε πρόσεξα την αναφορά σου !!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μην κοιτάτε το 4Κ. Δεν χρειάζεσαι κάρτα για 4Κ. Κάρτα για 4Κ DLSS performance χρειάζεσαι. Αν έχεις 4Κ monitor έχεις επιλογές. Το DLSS δείχνει καλύτερο σε 4K απ' ότι σε μικρότερες αναλύσεις. Και ανάλογα την κάρτα που έχεις διαλέγεις και το ανάλογο DLSS (DLAA, Quality, Balanced, Performance). Ε αν η κάρτα δεν τραβάει ούτε σε 1080p, τότε παίρνεις 1440p. Αλλά σε κάρτες σαν την 5070 που λέμε, ο πυρήνας τραβάει σε 1080p...

Επεξ/σία από just_a_dude
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, icenex είπε

Για μένα πάρε την Alienware και αργότερα κοιτάς για κάρτα. Θα έχουν ομαλοποιηθεί οι τιμές λογικά και άλλο. Με την 4070s με κάποιες υποχωρήσεις θα παίξεις αρκετά καλά.

Η οθόνη σου όπως ανέφερες έχει θέμα οπότε την δεδομένη στιγμή εάν πάρεις κάρτα(5080) και σου κακαρώσει η οθόνη θα αναγκαστείς να πάρεις και οθόνη και θα πρεπει να πάρεις οθόνη αρκετά καλή ,άρα ακριβή για να αξιοποιήσεις την 5080 π.χ  άρα δίπλα έξοδα.

Δεν θα σου κάνει καρδιά να πάρεις "απλό" μόνιτορ το οποίο μετά θα το δώσεις ώστε να πάρεις το καλό για να σου μείνει. Συν ότι θα χάσεις χρήματα από το "απλό" μόνιτορ σαν μεταχειρισμένο και θα πρέπει να συμπληρώσεις περισσότερα για να πάρεις το τούμπανο που θες ,όπως το παραπάνω Alienware.

Επεξ/σία από azazil1190
  • Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, azazil1190 είπε

Για μένα πάρε την Alienware και αργότερα κοιτάς για κάρτα. Θα έχουν ομαλοποιηθεί οι τιμές λογικά και άλλο. Με την 4070s με κάποιες υποχωρήσεις θα παίξεις αρκετά καλά.

Η οθόνη σου όπως ανέφερες έχει θέμα οπότε την δεδομένη στιγμή εάν πάρεις κάρτα(5080) και σου κακαρώσει η οθόνη θα αναγκαστεί να πάρεις και οθόνη και θα πρεπει να πάρεις οθόνη αναγκαστικά καλή ,άρα ακριβή για να αξιοποιήσεις την 5080 π.χ  

Δεν θα σου κάνει καρδιά να πάρεις "απλό" μόνιτορ το οποίο μετά θα αναγκαστείς να δώσεις ώστε να πάρεις το καλό για να σου μείνει. Συν ότι θα χάσεις χρήματα από το "απλό" μόνιτορ σαν μεταχειρισμένο και τα πρέπει να συμπληρώσεις περισσότερα για να πάρεις το τούμπανο που θες ,όπως το παραπάνω Alienware.

Μια φορά Alienware ... Πάντα Alienware

Ομοιοπαθής 😁

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, whiteman7 είπε

Μια φορά Alienware ... Πάντα Alienware

Ομοιοπαθής 😁

Είχα Alienware 38αρι το οποίο στην εποχή του έσκιζε. Ακόμα δλδ. (38" 3840χ1600 175hz gsync ultra.)

Τώρα πήγα σε lg ultrawide oled 240 hz μιας και ήταν το μονο που έπαιζε σε ιντσες που ήθελα. 39" k 45" . Δεν ήθελα μικρότερη.

Περιμένω τις νέες που θα βγουν και να δω τι θα βγει και σε Alienware ώστε να δω τι θα κάνω. Θέλω κάτι σε 5κ 45" και 240hz+ 😋

Επεξ/σία από azazil1190
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, just_a_dude είπε

Μην κοιτάτε το 4Κ. Δεν χρειάζεσαι κάρτα για 4Κ. Κάρτα για 4Κ DLSS performance χρειάζεσαι. Αν έχεις 4Κ monitor έχεις επιλογές. Το DLSS δείχνει καλύτερο σε 4K απ' ότι σε μικρότερες αναλύσεις. Και ανάλογα την κάρτα που έχεις διαλέγεις και το ανάλογο DLSS (DLAA, Quality, Balanced, Performance). Ε αν η κάρτα δεν τραβάει ούτε σε 1080p, τότε παίρνεις 1440p. Αλλά σε κάρτες σαν την 5070 που λέμε, ο πυρήνας τραβάει σε 1080p...

Πες τα bro γιατί εγώ έχω βαρεθεί να τα γράφω. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα!

Σε σύστημα με i9-9900k (ναι, παλιά CPU σε z390 και pci-e 3.0), αν το κόστος δεν είναι θέμα, ποια να διαλέξω;

RX 7900 XTX,

RX 9070 XT (κάτι διαβάζω ότι έχει ειδικές τεχνολογίες λόγω pci-e 5.0 οπότε δεν ξέρω αν αυτές με αφορούν στο z390 pci-e 3.0).

ή

RTX 5070 Ti

;

Επεξ/σία από philos
Δημοσ.
Μόλις τώρα, philos είπε

Καλησπέρα!

Σε σύστημα με i9-9900k (ναι, παλιά CPU σε z390 και pci-e 3.0), αν το κόστος δεν είναι θέμα, ποια να διαλέξω;

RX 7900 XTX,

RX 9070 XT

ή

RTX 5070 Ti

;

5070ti χωρις συζητηση εκτος αν βρεις 9070xt κατω απο 700. Αν ειναι στα 800 με 850 η 5070ti εννοειται πας στη δευτερη. Η 9070xt εχει νοημα για μια διαφορα τουλαχιστον 150 ευρω απο την 5070ti. 7900xtx δεν εχει πια νοημα για gaming μιας και κακο ray tracing fsr 3 μια vram εμεινε που δεν χρειαζεται. 

• Thanks 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, philos είπε

Καλησπέρα!

RX 7900 XTX,

RX 9070 XT (κάτι διαβάζω ότι έχει ειδικές τεχνολογίες λόγω pci-e 5.0 οπότε δεν ξέρω αν αυτές με αφορούν στο z390 pci-e 3.0).

ή

RTX 5070 Ti

;

5070ti hands down

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, just_a_dude είπε

Δεν ειναι ετσι ακριβως ρε Γιαννακο δεν θα παρεις 4070 για να παιξεις σε 4k μονιτορ ,υπαρχουν παιχνιδια αρκετα που σε 4K dlss p δεν ειναι καλο το performance. Eξαρταται παντα και σε τι framerate στοχευεις. 

Αν δεν παιζουν λεφτα για δυνατη καρτα καλυτερα 1440p και dldsr οπου τραβαει παρα να αναγκαζεσαι να ριχνεις settings σε 4k η ακομα και να ριχνεις αναλυση

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 2
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, philos είπε

Καλησπέρα!

RX 7900 XTX,

ή

RTX 5070 Ti

;

όχι 7900xtx , κοίτα 9070xt/5070ti και εξαρτάται τη διαφορά τιμής στα μαγαζιά που θα την αγοράσεις . Αν είναι χαοτική , 9070xt , αλλιώς αν για σένα είναι μικρή η διαφορά πάρε την 5070ti

Μόνο τη σάπια 5070 (non ti) μην πάρεις 😛

• Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, philos είπε

Καλησπέρα!

RX 7900 XTX,

ή

RTX 5070 Ti

;

Αν μιλάμε με βάση τιμές Ελλάδας/skroutz για Windows PC χρήση, 5070ti δαγκωτό.

Αν μιλάμε για χρήση Linux, τότε 9070xt καλύτερα.

5 ώρες πριν, just_a_dude είπε

Το θέμα όμως είναι ότι σε 1440p έχεις 3πλάσιες επιλογές και στα ίδια τα monitors, και σε κάρτες γραφικών, που υπο περιπτώσεις ανάλογα την κάρτα/παιχνίδι, δεν χρειάζεσαι καν Upscaling ή δεν χρειάζεται να παίζεις σε Performance Upscaling.

Σε 4Κ, το Upscaling είναι σχεδόν σίγουρο/υποχρεωτικό,ακόμα και high end κάρτα να έχεις.

πχ το Doom Eternal που αναφέρθηκε πιο πίσω, δες πόσες επιλογές έχεις για Native 60+fps με όλα δεξιά.

Spoiler

image.png.6937dafe01be8d50cd9e137f7984afe4.png

image.png.3570832e13c5532f4fdc81025b78a4fe.png

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Αν μιλάμε με βάση τιμές Ελλάδας/skroutz για Windows PC χρήση, 5070ti δαγκωτό.

Αν μιλάμε για χρήση Linux, τότε 9070xt καλύτερα.

Το θέμα όμως είναι ότι σε 1440p έχεις 3πλάσιες επιλογές και στα ίδια τα monitors, και σε κάρτες γραφικών, που υπο περιπτώσεις ανάλογα την κάρτα/παιχνίδι, δεν χρειάζεσαι καν Upscaling ή δεν χρειάζεται να παίζεις σε Performance Upscaling.

Σε 4Κ, το Upscaling είναι σχεδόν σίγουρο/υποχρεωτικό,ακόμα και high end κάρτα να έχεις.

πχ το Doom Eternal που αναφέρθηκε πιο πίσω, δες πόσες επιλογές έχεις για Native 60+fps με όλα δεξιά.

Απόκρυψη περιεχομένων

image.png.6937dafe01be8d50cd9e137f7984afe4.png

image.png.3570832e13c5532f4fdc81025b78a4fe.png

Αν μπορεί η κάρτα να παίξει native 1440p τότε μπορεί και 4Κ DLSS Quality που έχει καλύτερη εικόνα από 1440p native.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...